Connect with us
Hirdetés

B-csoport

Megkezdődnek a Piros-csoport küzdelmei

Nincs egyértelmű esélyes, nyílt bajnokságra van kilátás.:

:

Két pénteki találkozóval indul a második vonal 2023/24-es kiírása.

Nem történt jelentős szabályváltoztatás tavaly óta, a bajnok feljut az A-csoportba, az utolsó, 14. helyezett kiesik a Zöldbe, míg a 13. kuparendszerű osztályozót vív a B-csoport alsóházának ezüstérmesével. Minden mérkőzésen folyamatosan pályán kell lennie csapatonként egy 2003. január 1-én vagy később született, hazai nevelésű játékosnak, a meccskeretbe egy kosaras kivételével csak magyarok nevezhetőek.

A versenykiírásnak megfelelően három (régi-)új tagja van a mezőnynek, bajnokként feljutó NKA Pécset az első osztálytól két év után búcsúzó Nyíregyháza váltja a Pirosban, a Zöld-csoport aranyérmeseként szintén két évadot követően visszajutó Miskolc a Nagykőrös helyét veszi át, míg a piros-csoportos indulási jogát három esztendő után visszaszerző Budafok az osztályozón legyőzött Veszprémmel cserél helyet.

Szezonnyitó sorozatunk részei itt olvashatók: Budafok, MEAFC, Kaszások, SKSE, Fót, TF, CKE, JKSE, BKG, DEAC U23, MAFC, Vasas, PVSK, Nyíregyháza.

Amíg tavaly már a bajnoki rajt előtt egybehangzóan pécsi házidöntőt várt a közvélemény (ami aztán meg is valósult), ezúttal négy klubot is esélyesként emleget a résztvevő csapatok vezetőedzőinek többsége: a tavalyi ezüstérmes és Hepp Kupa-győztes PVSK-t, a bronzérmet megszerző Vasast, a bajnoki 4. hely mellé HK-ezüstöt nyerő MAFC-ot és az újoncként a 8. helyen záró, a nyáron megerősödő Ceglédet. Érdekesség, hogy ebből a négyesből egyelőre a Vasasnak és a MAFC-nak sincs légiósa, de a pécsieken és a ceglédieken kívül is csak a Fót, a Jászberény és a BKG jelentette be mostanáig külföldi játékos szerződtetését. A PVSK, a MAFC és a BKG fogalmazta meg célként a bajnoki cím megszerzését, a Kosok vezetőedzőjének célkitűzését némileg árnyalja, hogy szerinte olyan együttesnek nincs is helye ebben a sorozatban, amely nem a végső győzelem reményében indul el. Mindössze két helyen történt edzőváltás, a DEAC U23 irányítását Kádár Tamás vette át Berényi Sándortól, a Nyíregyházával az NB I. A-ból kieső Darko Radulovics helyét pedig Horváth Ákos vette át – a külföldi vezetőedzők száma is meglehetősen alacsony, a német Stephen Arigbabu és a szerb származású, de nagy magyarországi múlttal rendelkező Szrecsko Szekulovics mellet egy tucatnyi magyar szakember tölti be ezt a tisztséget.

Pénteken két, első pillantásra egyértelmű kimenetelűnek tűnő mérkőzést rendeznek: az újonc MEAFC a nyíltan feljutásra pályázó MAFC-ot, a szintén feljutó Budafok a tavaly még az élvonalban szereplő Hübner Nyíregyházát fogadja. Az előszezon mérkőzései már más megvilágításba helyezik a két találkozót: a miskolciak kevesebb, mint két héttel ezelőtt győzni tudtak Újbudán, míg a Kék Cápák – ha többnyire magasabban jegyzett riválisok ellen is, de – minden edzőmeccsüket elveszítették, ennek fényében már egyik vendégcsapat sem mehet biztosra.

Szombaton egymás elleni derbivel indítja a tétmeccsek sorát az Óbuda és a Vasas. Érdekesség, hogy tavaly is a III. kerületben kezdték az idényt a piros-kékek, akik akkor 74-64-re győzni tudtak és ezúttal is ők számítanak esélyesebbnek. Az alaposan megfiatalodó JKSE egy másik “csikócsapat”, a TF-Budapest elleni hazaival kezd – tavaly mindkétszer az aktuális házigazda nyert ebben a párosításban.

Vasárnapra marad az 1. forduló rangadója: a PVSK látogat a CKE vadonatúj, a világbajnok ceglédi birkózó, Gál József nevét viselő arénájába. Az előszezon a sárga-kékeknek sikerült jobban, akik a mezőnyben egyedüliként veretlenül, hétből hét sikerrel zárták a felkészülési találkozókat, míg a Párducok csak a főpróbán hagyhatták el győztesen a parkettet. Szekulovics mester azonban megerősítette honlapunknak, hogy nem fontosak számára az elmúlt hetek eredményei, a bajnoki rajtra időzíti a csúcsformát – színvonalas, izgalmas meccs várható. A BKG-Fót és a DEAC-SKSE találkozók ugyancsak tavalyi szezonnyitók visszavágói, e tekintetben a Kosoknak és a nógrádiaknak van törlesztenivalójuk, más kérdés, hogy az előző kiírás második körében a a szigetszentmiklósiaknak és a beszterceieknek is sikerült már revansot venniük az őszi vereségért.

NB I. B, Piros-csoport, alapszakasz, 1. forduló

MEAFC-Miskolc – Újbuda MAFC

Péntek 17:30, Miskolc, Egyetemi Körcsarnok

Élő közvetítés a MEAFC TV YouTube-csatornán.

Budafok – Hübner Nyíregyháza BS

Péntek 19:30, Budapest, BMTE Fonyódi Antal Sportcsarnok

Élő közvetítés a SPORT MÉDIA YouTube-csatornán.

Óbudai Kaszások – Vasas Akadémia

Szombat 16:45, Budapest, Óbudai Kaszások Kosárlabda Sportcsarnok

Jászberényi KSE – TF-BP

Szombat 17:30, Jászberény, Bercsényi Torncsarnok

Élő közvetítés várható a Jászberényi KSE Facebook-oldalán.

DEAC U23 – Salgótarjáni KSE

Vasárnap 16:00, Debrecen, Oláh Gábor utcai Sportcsarnok

Élő közvetítés a DEAC Kosárlabda YouTube-csatornán.

BKG PRIMA Akadémia – Phoenix-MT Fót

Vasárnap 17:00, Szigetszentmiklós, Városi Sport- és rendezvénycsarnok

Élő közvetítés a 24eskörzetTV YouTube-csatornán.

Ceglédi KE – Pécsi VSK-Veolia

Vasárnap 17:00, Cegléd, Gál József Sportcsarnok

Élő közvetítés a Ceglédi Kosárlabda Egyesület YouTube-csatornán.

Fotó: hunbasket.hu

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés