Connect with us
Hirdetés

B-csoport

Négy közé jutna az átalakuló Cegléd

Veretlenül zárták a felkészülést Csorvásiék.:

:

A második vonal 2023/24-es kiírásának rajtja előtt körképben mutatjuk be a mezőnyt, a hetedik rész a Piros-csoport előző idényének 8. helyezettjéről, a Ceglédi KE-ről szól.

Az előző részek itt olvashatók: Budafok, MEAFC, Kaszások, SKSE, Fót, TF.

Emlékezetesre sikerült a CKE törtnetének első piros-csoportos szezonja: utolsó hét alapszakaszmeccsükből hatot megnyertek a Pest vármegyeiek, a huszáros hajrá pedig negyeddöntőt ért. Bár a rájátszásban a bajnok NKA Pécs, a DEAC U23 és a JKSE ellen sem jött össze az újabb bravúr, feljutóként a 8. hellyel is elégedettek lehettek az Oroszlánok.

Nyáron azonban új időszámítás kezdődött a ceglédi egyesület életében, és nem csupán azért, mert a Gál József Sportcsarnok elkészültével három és fél év után újra saját otthonában játszhat a változatlanul Siska János vezette gárda. “A hiányosságaink kielemzését követően arra jutottunk, hogy három szerepkörben kell erősítenünk: magasposzton, irányító poszton és fiatalposzton, ennek megfelelően alakítottuk ki a keretünket” – ismertette az átigazolások mögött rejlő koncepciót a vezetőedző. A karmesteri pálca a Salgótarjánból visszatérő sokoldalú horvát játékmester, Herendics kezébe került, míg a palánk alatti szekció vezéralakja a 463 élvonalbeli mérkőzésen szereplő, Kaposvárról érkező Csorvási lehet majd. A második vonalban már bizonyító Dragasevic-Orgona-Olasz trió mellett négy U20-as korú tehetség is elfogadta a sárga-kékek ajánlatát – a hét távozó ellenére veretes a ceglédiek névsora.

Az felkészülési mérkőzések is növelték a CKE nimbuszát: a mezőnyben egyedüliként veretlenül, hétből hét sikerrel zártak, a hazai rendezésű CKE Kupán a Veszprémet (87-55) és a JKSE-t (86-73), azon kívül a TF-et, a Fótot, a BKG-t, a Jászberényt még egyszer, illetve a “főpróbán” idegenben a tavalyi bronzérmes Vasast (69-71) győzték le. “A sok új játékos érkezése miatt még időre van szükségünk, hogy összeszokjanak a társak. Eleinte a fizikai felkészülést helyeztük előtérbe, ami elengedhetetlen az általunk képviselt játékstílushoz. A taktikai elemek begyakorlása még folyamatban van, de jó állapotban van a csapat, örülünk a győztes edzőmeccseknek” – nyilatkozta Siska.

“A vezetőség szeretné, hogy bejussunk az elődöntőbe, de a minimális elvárás, hogy az első ötben végezzünk. Most még nehéz megjósolni az erőviszonyokat, az előszezon eredményei és a csapatszerkezetek alapján a PVSK-t, a Vasast és a MAFC-ot raknám az első három helyre. A többi pozíciót még nem tudnám megtippelni, még nem látszik, ki milyen erőt képvisel”

– tekintett előre a mezőkövesdi születésű szakember.

Érkezett: Dragasevics Veljko (Salgótarján), Dominik Herendics (horvát, Salgótarján), Orgona Gergő (Veszprém), Olasz Ádám (Jászberény), Csorvási Milán (Kaposvár), Horváth Máté (Güssing Blackbirds – Ausztria), Krkljes Vukasin (Fót U20), Horváth Ádám (Falco U20), Gordán Levente (PVSK U20), Földi Sándor – szakmai igazgató.

Maradt: Velkey János, Fodor Máté, Csaba György, Kozma Péter, Berkics Máté, Siska János – vezetőedző, Rácz Zsolt – másodedző.

Távozott: Tóth Bence (MEAFC), Kalassai Martin (Salgótarján), Sedin Karavdic (szlovén, ?), Csákvári Csaba (visszavonult), Tóth Zoltán (Pénzügyőr), Kovács Bálint Benedek (Eger), Kis Levente (visszavonult).

Fotó: Ceglédi KE

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés