Connect with us
Hirdetés

B-csoport

Alaposan átalakult a nyáron a Kaszások kerete

Az élvonalból is igazoltak az óbudaiak.:

:

A második vonal 2023/24-es kiírásának rajtja előtt körképben mutatjuk be a mezőnyt, a harmadik rész a Piros csoport előző idényének 12. helyezettjéről, az Óbudai Kaszásokról szól.

Az előző részek itt olvashatóak: Budafok, MEAFC.

Az előző évadban az alapszakasz és a rájátszás végén is a 12. helyet szerezték meg a Kaszások a B csoport felsőházában: a 7-19-es mérleggel teljesített reguláris szezont követően kiharcolták a bennmaradást a Nagykőrös ellen, de a folytatásban a TF és a Salgótarján ellen is alulmaradtak.

A teljes szakmai stáb szerződést hosszabbított, azonban a játékosok közül mindössze négyen döntöttek így – rajtuk kívül a márciustól Óbudán játszó légiós, Steve Rosemond visszatérésére van még esély.

Sajnos idén nyáron is nagy volt nálunk a jövés-menés. Évek óta az egyik legalacsonyabb költségvetéssel dolgozó csapat vagyunk, így inkább a szakmai munkával próbáljuk pozícionálni magunkat. Nehezen azonosulunk a szerintünk irreális piaci tendenciákkal, ezért gyakori, hogy az eltérő anyagi elképzelések miatt szorulunk változtatásra. “

– számolt be az okokról Takács Máté. “Klubunk alapvetően utánpótlás-nevelő műhely, így a fő célunk nem lehet más, mint az, hogy a lehető legmagasabb szinten tudjunk fejlődési és kifutási lehetőséget biztosítani a saját nevelésű játékosaink számára. Jelenleg heten tagjai a felnőtt keretnek.” A nyíregyházi származású szakember elárulta, hogy egyfelől a gárda versenyképességének megőrzése, másrészt a fiatalok mentorálása miatt igazolnak rutinos kosarasokat is, kiválasztásuk során az emberi tulajdonságaik legalább olyan fontosak, mint a játéktudásuk. A tíz (!) nyári érkező közül két hátvéd, az elmúlt öt évet Sopronban töltő Supola Zoltán és a nagykőrösi kosárlabda emblematikus alakja, Lakosa Ákos érkezett mentorszerepre, a többiek mind a 2000-es években születtek. A hét saját nevelésű tehetség közül többen is idén vettek részt először a nagycsapat felkészülésében.

Eredményesség terén a legjobb nyolc közé jutás az óbudaiak célja. “Nagyon kiegyensúlyozottnak tűnik a mezőny, legalábbis az átigazolási hírekből és az előszezon mérkőseiből erre lehet következtetni. Akár egy-egy mérkőzés is végső helyezésekről nthet, tehát nagy lesz a verseny!”

A fiatal vezető elárulta, hogy az alapoktól kellett felépítenie együttese játékát, de úgy érzi, hogy meglepően hamar összeszokott és jó társaságot alkot a keret. Az edzőmeccsek listáját nem hozta nyilvánosságra, de úgy nyilatkozott, hogy igyekeztek minél többféle stílust és játékerőt képviselő riválissal megmérkőzni, akik közül a szlovák élvonal tavalyi ezüstérmesét, a BC Komarnot emelte ki. Ezen kívül két csapat hozta eddig nyilvánosságra, hogy megmérkőzött a sárga-feketékkel: a Tiszaújvárost 97-86-ra legyőzték, a Budafok elleni találkozójuk eredménye nem ismert.

Érkezett: Balázsi Soma, Pollák Balázs, Tóth László (DEAC [U23]), Horváth Botond (DEAC/Vasas), Hajdu Gergely (Kőbánya), Kármán Domonkos (NKA Pécs), Lakosa Ákos (Nagykőrös),  Supola Zoltán (Sopron KC), Szabó Dániel (Vasas).

Felkerült az utánpótlásból: Balogh Mátyás, Dulic Damjan, Forró Gergely, Kolozsvári Áron, Sipos Balázs, Szabados Benjámin.

Maradt: Armaghani Ármin, Boros Márk, Orbán Patrik, Varsányi Áron, Takács Máté – vezetőedző, Fülöp Botond – másodedző, Armaghani Saeed – mentoredző.

Távozott: Bartos Bálint (?), Bodnár Balázs (?), Chabot Benjámin (?), Czura Attila (visszavonult), Farkas Dániel, Lőrincze Dominik (TF), Láncos Krisztián (Százhalombatta), Ormai Botond (Salgótarján), Tichov Dominik (Fót). 

Fotó: Óbudai Kaszások

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés