Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

“Elég szürreális a bajnokság, minden csapatnak vannak hullámvölgyei”

Sztojan Ivkovics az M4-nek nyilatkozott.:

:

A klub december elején jelentette be, hogy a volt szövetségi kapitány – és a KTE-nél szakmai igazgatóként dolgozó – tréner váltja a kispadon Forray Gábort.

“Elértem mindent harminc év alatt, amit a kosárlabdával akartam Magyarországon” – nyilatkozta az M1 aktuális csatornának. “Már a nyugdíjra készülődtem, de problémák adódtak Kecskeméten, és bár nem terveztem, végül elvállaltam a vezetőedzői feladatot, ami sok harccal jár. Elég szürreális a bajnokság, minden csapatnak vannak hullámvölgyei, de nem aggódom. Tizenegy éve a másodosztályban alapítottuk meg a klubot, és nem úgy akartunk előrejutni, hogy vásárolunk innen-onnan, hanem kemény munkával” – idézte fel a kezdeteket, majd a jelenlegi helyzetről szólva közölte, az alsóházi rájátszásban nehéz tíz meccs következik, és egységre van szükségük, mert azzal tudják kompenzálni a fizikális és egyéb hátrányokat.

“Remélem, még egy-két évig együtt marad a csapat, és ha becsülettel megcsináljuk, amit kell, akkor én akkor sem leszek szomorú, ha a második vonalban folytatja a KTE. Remélem, hogy nem én leszek az edző, de itt élek, itt van a családom, és csak itt tudom elképzelni az esetleges folytatást – ezzel együtt remélem, hogy erre nem kerül sor” – hangsúlyozta az 58 éves szakember.

A szerb születésű Ivkovics bő tíz éven át, tavaly decemberig a férfi válogatott szövetségi kapitánya volt, amelyet egymás után kétszer kivezetett az Európa-bajnokságra.

“Csodás időszak volt, a romokból építettünk fel egy csapatot, de változások mentek végbe a magyar kosárlabdában, és újításra volt szükség. Továbbra is sok sikert kívánok a válogatottnak” – tette hozzá.

Forrás: MTI

27 hozzászólás

27
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
8 Comment threads
19 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
19 Comment authors
moldi56XeroKKK72csakazeteKPSVRKK Recent comment authors
KKK72
Olvasó

Nagyon sajnálom a csapatunkat de Sztoján személye bent tartja a kecsót. Bírók előtt van akkora tekintélye.

csakazete
Olvasó

Ivko hamar elfelejtette, hogy nemrég volt egy univer is kecskeméti kosárlabda életében ami nem kicsit volt sikeres csapat!!!
Ivko micsoda pojáca!

Gecse J. Márió
Olvasó

Nem Stojan, nem (csak) a magyar kosárlabdában mentek végbe változások, hanem a nemzetköziben is. A mostani selejtezőtől hosszú idő után az Euroliga-csapatokban szereplő játékosok újra a válogatottjaik rendelkezésére tudnak állni, ami a mi nemzeti válogatottunkat meglehetősen hátrányosan érinti. Amúgy egész véletlenül a lemondásod időpontja egybeesett ezzel a változással.

Eddiee Irwine
Olvasó

Stole bízom benned, hogy elfáradtál ebben a (munkában)! Jó volt, szép volt, elég volt!

Kecskeméti kosárlabda újjáéledése csak akkor következik be, ha Stojanék végre kivonulnak. Úgy látszik, a családi csapat beállítás nem vált be a kosárlabdapályán.

Fiadnak pedig keresünk egy helyet a lelátón, hogy ne zavarja a csapatot a gyenge játékával.

“Elértem mindent harminc év alatt, amit a kosárlabdával akartam Magyarországon” – nyilatkozta az M1 aktuális csatornának.

de valahogy, sehol sem szeretnek…

YoWassupFam
Olvasó

“ de valahogy, sehol sem szeretnek…”

Ez inkább a játékosként tanúsított viselkedése miatt van így. Nem játékosként elért eredmények ettől független magukért beszélnek. 2 eb szereplés, pénzügyileg hátsó szekciós KTE szinte folyamatos 8ban szerepeltetése. Tetszik vagy sem vmit tud. Az más dolog, hogy ha volt zseton (Szolnok) már kevésbé volt acélos de azért 1 arany becsúszott vele is.

Eddiee Irwine
Olvasó

Tudni kell a klub költségvetése a top 4-ben van (felnőtt+akadémia), ehhez képest viszonyítok, és fogalmazom kritikáimat. Bouges-en kívül, minden játékos a kezében van (szerb család), soha idegen edző nem jöhetett csak belső ember. És ha marad Stole, akkor továbbra is így lesz, esetleg szerb régió, senki nem láthatja belűről a cirkuszt. X éve működik az akadémia, kit nevelt ki? Milán a top neveltünk, ki lát benne fantáziát? Én nem vitatom a válogatott szereplést, top játékosokkal. Falco edzője lenne, szinte biztos bajnokságot nyerne most is. De a családi mutyi megöli a kosárlabdát helyben! Always aim for the best, but never forget,… Olvass tovább »

Bolyongó
Olvasó

Legfeljebb átszervezték a működést,más nevet adtak a csapatnak, de Kecskeméten Ivkovics előtt is volt kosárlabda, nem is akármilyen. A végén még kiderül, Ő ismertette meg a kosárlabdát Kecskeméttel, Szolnokkal, Kaposvárral, Sopronnal.

SKC King
Olvasó

“Szerb születésű”. Amúgy Horvát.

Redbid
Olvasó

Papíron igen, de amúgy egy régebbi cikk alapján az alábbiakat vallja önmagáról: Sztojan Ivkovics 1966. február 5-én Dubrovnikban született. „A családom hercegovinai, ez egy hegyes vidék, ahol felerészben szerbek, felerészben horvátok élnek erős nemzeti és vallású alapú megosztottságban. Az emberek között a szélsőségek uralkodnak, jellemző, hogy mivel anyám horvát, apám szerb, mindkettőjüknek le kellett mondaniuk a saját családjukról, amikor összeházasodtak. Persze a pénz nagy úr, amikor apámat kinevezték a Jugopetrol, az ottani Mol igazgatójának, azonnal kibékültek velük a rokonok… Egyébként leginkább montenegrói vagyok, hiszen egy éves voltam, amikor Dubrovnikból, ahol születtem, Kotorba költöztünk, most is ott él a testvérem és… Olvass tovább »

redmiller
Olvasó

Ha bent is maradunk, akkor is légiósokat kell cserélni…
Különben megint alsóház lesz…

(Bár jövőre annyira már nem fog érinteni)

SopronKCfan
Olvasó

Tehát a városnak megfelel a másodosztály is… Hát szerintem a Kecsó szurkolók, de még a többi csapat szurkolói sem értenek egyet ezzel…

Answer
Olvasó

Nem lesz b csoport nyugi.ez is egy színjáték.le van zsírozva a kieső.ivko a Paks edzője lesz

baltazar
Olvasó

Elárulod, hogy ki lesz a kieső csapat? Egy kicsit aggódom a csapatomért…

Answer
Olvasó

Kaposvár

baltazar
Olvasó

Köszönöm az infót, ez megnyugtató lenne.

HajraKapos
Olvasó

Igazi fair-play emberke vagy te baltazar…

HajraKapos
Olvasó

Le van zsírozva? Akkor ha nem a Kecskemét és nem a Paks, akkor már csak mi maradtunk. Szuper!

Namár
Olvasó

Nektek lehet lefekszik az Ose.

HajraKapos
Olvasó

Váradi vezetésével? Ezt te sem gondolhatod komolyan. 🙂

Alulu
Olvasó

Jó reggelt. Ezt szerintem eddig csak te nem tudtad. Ne lepődj meg ha esetleg légiós is fog tőlünk távozni még, heteken belül.

HajraKapos
Olvasó

Most ezt komolyan mondjátok vagy szórakoztok?
És akkor mik voltak a belengetett tervek a jövőre nézve?!?
Csak amiatt mert nem jutottunk rájátszásba már nincs is jövő?
Ezt komolyan kérdezem, mert most nagyon felhúztam magam.

KPSVRKK
Olvasó

Én JMaryt hallottam, de nem biztos forrásból, bízom benn, hogy nem igaz. Sajnos nem szimplán nem jutottunk a rájátszásba. 1 ponttal az utolsó helyről kellene visszakapaszkodnunk. A legeredményesebb játékosunk sérült, csapat védekezésünk az utolsó meccseken alig volt, szinte bárki ziccert dobott nekünk. Dalibor és Márkó jövőre érvényes szerződéssel rendelkezik, de a külső szemlélő számára nem úgy tűnik, hogy a kapcsolatuk felhőtlen lenne (és most diplomatikus vagyok), vagyis jelen állás szerint jövőre is együtt kell dolgozniuk, ha bent marad a csapat. Vagy csendben megsúgták Márkónak, hogy Dalibor jövőre nem lesz, vagy mondhatjuk, hogy a motivációs szintje nem lesz megfelelő a playoutra.… Olvass tovább »

Xero
Olvasó

Mondjuk ezek szerint Márkónak sok haszna volt.. Beszambázott pár fordulóval az alapszakasz vége előtt, azóta pedig csak vesztes meccset játszott a Kapos és elmondásotok szerint már kikezdte az edzőt.. 😀 szép..

KPSVRKK
Olvasó

Semmikepp sem húznám rá a felelősséget, de ahhoz a rendszerhez amit az edző védekezésben elképzelt nem alkalmazkodott 2 hét alatt. Idő nem volt elég, így hamar türelmetlenné vált Dalibor. Aztán mindenki leromlott, az a 3-5 meccsen át tartó kemény védekezés a válogatott szünet után megszűnt.
Az a bizonyos 0.4 másodperc a Honvéd ellen megtört mindenkit.

Mios
Olvasó

és az melyik?

YoWassupFam
Olvasó

Meg a gyíkemberek előmásznak a kútból…

moldi56
Olvasó

Én is úgy hallottam.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés