Connect with us
Hirdetés

B-csoport

A Budafok az állandóság mellett tette le a voksát

Három év után térnek vissza a Piros csoportba a piros-feketék.:

:

A második vonal 2023/24-es kiírásának rajtja előtt körképben mutatjuk be a mezőnyt, az első rész a feljutást májusban osztályozón kiharcoló Budafoki KK-ról szól.

A dél-budaiak 2020-ban friss Hepp Kupa-győztesként és a második vonal meghatározó gárdájaként, a járvány okozta gazdasági nehézségek következtében kényszerültek az NB II-be, ahonnan csak második nekifutásra tudták kivívni a feljutást. A Zöld csoportból viszont egyből sikerült feljebb lépniük, az alapszakaszgyőzelmet és a MEAFC ellen 0-2-ről elbukott finálét követően drámai csatában, 177-171 arányban győzték le a Veszprémet a kuparendszerű osztályozón.

Már a klub történetének első piros csoportos évében is a jelenlegi vezetőedző, Károly Máté irányította az együttest, így nem meglepő, hogy a játékoskeret kialakításánál sem a minél több változtatást preferálta a klubvezetés.

“Nekünk mindig is fontos volt az állandóság, minden olyan játékosunknak szerettünk volna lehetőséget adni, aki részese volt a feljutásnak. Az osztályváltás miatt azonban természetesen igazolásokra is szükségünk volt, igyekeztünk minden poszton erősíteni”

– nyilatkozta honlapunknak a szakember. Az érkezők listáján egy kezdőcsapatnyi játékos szerepel, közülük hárman, a Fótról visszatérő Varga, a Vasast hat év után elhagyó Moravcsik, és a legutóbb szintén piros-kékben pattogtató Dormán játszott az előző kiírásban is a B csoport felsőházában. Vujity-Zsolnai Amerikában folytatja, Fehér visszavonul, három zöld csoportos ezüstérmes ezúttal nem került be a nagycsapat keretébe, az elmúlt három évben a fővárosiaknál szereplő chicagói légiós, Swanson sorsa pedig még kérdéses.

“Ahogy mondani szoktuk, edzésszám és egyéb lehetőségek terén mi nem vagyunk a Piros csoport szintjén. Hektikus volt a felkészülésünk, sokan hiányoztak különböző okokból, egyelőre nem tartunk ott, ahol szeretnénk” – értékelte az elmúlt heteket a szakvezető. A budafokiak részt vettek egy győri négyestornán, ahol az elődöntőben 83-67-re kikaptak a Veszprémtől, majd a házigazda is jobbnak bizonyult náluk. A Megyeri Tigrisek 83-74 arányban győztek edzőmeccsen a BMTE Fonyódi Antal Sportcsarnokban, a XXII. kerületiek ezen kívül a BKG-val, a Kaszásokkal és a Dávid Kornél KA-val is találkoztak a budafokiak.

“Szeretnénk a legjobb nyolc közé jutni, de ezzel nagyon magasra tesszük a lécet, álomszerű lenne, ha ez sikerülne. Azt gondolom, hogy ismét erősödött a Piros csoport, egyre több korábbi élvonalbeli kosaras szerepel a ligában. A keretekben rejlő potenciált tekintve úgy látom, hogy a PVSK, a MAFC és Cegléd emelkedik ki a mezőnyből, illetve a Vasast is az élcsapatok közé várom, mögöttük nagy tolongás várható a jó helyezésekért.”

Érkezett: Varga Dániel (Fót), Moravcsik Áron (Vasas), Dormán Balázs (Vasas), Hajnal Kristóf (Pénzügyőr), Rózsahegyi Dominik (MAFC U20).

Maradt: Tursics Krisztián, Piukovics Bálint, Siklós Olivér, Szántó Levente, Garai Gergő, Rozs Máté, Tóth Balázs, Burján Imre, Lucey Ciarán József, Tóth Szabolcs, Horváth Áron, Károly Máté – vezetőedző, Seres Richárd – másodedző.

Távozott/távozhat: Vujity-Zsolnay Benjamin (Egyesült Államok), Fehér Csaba, Kevin Swanson (amerikai, ?), Fekete Béla, Bodorkos Richárd, Dormán Miklós (Budafok II.).

Fotó: Budafoki KK

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés