Connect with us
Hirdetés

B-csoport

Magabiztos pécsi sikerrel indult a döntő

Jól játszott, száz fölé jutott hazai pályán a PVSK.

Pécsi VSK-Veolia - Újbuda MAFC 102-85 (22-18, 33-24, 28-17, 19-26)

NB I. B, Piros-csoport, döntő, 1. mérkőzés
Pécs, Lauber Dezső Városi Sportcsarnok, szerda 18:00.
Nagy Viktor, Farkas Gábor, Földesi Ádám (Németh Csaba János)

PVSK: Micsovics 3, Németh A. 8/6, Frank 3, Antóni 20/9, Horti 13/6. Cs: Plézer 21, Mokánszki 15 (+13 lepattanó), Radó 10, Halász 9 (+10 gólpassz), Molnár M. -, Ravasz -.

MAFC: Polgárdy 8, Pintér 9/3, Archibald 22, Bordács 7 (+10 lepattanó), Pápai 2. Cs: Katona 11/9, Komma 8, Biber 7, Buzás 6/3, Herló 3, Kovács 2, Misek -.

A két legnagyobb élvonalbeli múlttal rendelkező magyar férfi kosárlabdaegyesület valamelyike a következő szezonban visszatér az A-csoportba: a Piros-csoport 2023/24-es kiírásának döntőjében a 71 elsőosztályú idénnyel csúcstartó, második kiemelt Újbuda MAFC és a legmagasabb osztályban ezidáig 53 évet eltöltő Pécsi VSK-Veolia csap össze – az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharc a pályaelőnyt élvező Párducok otthonában kezdődött.

Kemény védekezéssel kezdtek a csapatok, Archibald két középtávolival megadta az alaphangot, az első pécsi kosarat Antóni szerezte kintről, Horti két büntetőt dobott be, Antóni duplájával már 7-0-s rohanásban volt a Vasút, amit az újbudaiak légiósa tört meg (7-5). Antóni egy palánkos középtávolit is bedobott, Horti centerből, Németh távolról volt eredményes, de Archibaldot nem tudták tartani a fehér-feketék (14-13). Mokánszki négy pontjára Biber válaszolt öttel, Radó sportszerűtlen hibát harcolt ki, 22-18-as hazai vezetéssel zárult az első játékrész.

Biber büntetőből folytatta a pontgyártást, Plézer két kettesével ellépett hattal a Vasút, Mokánszki kosara után a 12. percben kikérte első idejét Lakits András (28-20). Pápai faulttal együtt talált be, Halász nem hibázott a vonalról, Plézer betörésével tíz pontra nőtt a különbség. Mokánszki annulálta Katona bravúrkosarát, Buzás tett fel egy ziccert, Katona kintről is betalált, Mokánszki támadólepattanót tett vissza (36-29). Kovács közelijét büntetők követték, Bordács szemfüles volt a pécsi palánk alatt, Plézer, Archibald, Antóni és Mokánszki sem rontott szabaddobásból, Micsovics ziccerig ment egy szerzett labdával, ezzel újra tíz volt közte (48-38). A negyed hajrája Polgárdy és Antóni dobópárbajáról szólt, Mokánszki alakította ki az 55-42-es félidei eredményt – bár a vendégek céloztak valamivel pontosabban, a baranyaiak nagyobb energiával játszottak.

Frank büntetőivel már 15 pont volt a differencia, Polgárdy állt a fővárosiak élére, villámgyorsan beütöttek négy személyi hibát a házigazdák (57-46). Antóni emberről emelt be egy sarokhármast, aztán közelről sem hibázott. Bordács ziccert dobott, Archibaldot faulttal együtt sem tudták megállítani a hazaiak, Pintér könnyű góljával bejöttek tíz alá a műegyetemisták (62-53). Plézer szakította meg a vendégek rohamát két közelivel, az újbudaiak tengerentúli pontfelelőse újabb faultos kettessel jelentkezett. Németh triplájával és Horti büntetőivel újra megnyugtató előnyben voltak a Párducok, ráadásul egy hárompontost is beemelt a rutinos center, a 28. percben Micsovics egypontosával húsz egységnyire nőtt a különbség (77-57). Horti újabb trojkája után Komma törte meg a budapesti gólcsendet, Németh szépen ment ziccerig, eldőlni látszottak a lényegi kérdések harminc perc játék után (83-59).

Plézer ugrasztotta meg emberét, Buzás beemelt egy kintit, gyorsindításból és második esélyből is eredményes volt a pécsiek 8-asa (89-62). Komma tett vissza egy támadólepattanót, Halász válaszolt, 91-66-nál befagyott az eredményjelző, végül ismét a MAFC 15-öse csinált meg egy 2+1-es akciót. Katona hármasával visszajöttek mínusz húszra a Lakits-tanítványok, Radó tett fel egy közelit, Frank blokkolta Katonát, aki újabb távoli találattal javított. Mokánszki kísérlete után megállt a labda a gyűrűn, Buzás kipontozódott, Pintér beszórt egy hármast, Radó zsákolt (98-78). Frank sportszerűtlen hibát vétett, Pintér büntetőzött, Radó Ádám megszerezte a századik pécsi pontot, Herló állította be a 102-85-ös végeredményt: az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharc állása 1-0 a PVSK javára, folytatás szombaton 19 órától a fővárosban.

Fotó: hunbasket.hu

24 hozzászólás

24
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
4 Comment threads
20 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
9 Comment authors
PvskpanthersSvenCimbiCogito ergo sumldd Recent comment authors
ldd
Olvasó

Kiváló, nézőbarát mérkőzés volt.
Igazi döntő volt, annak minden csínjával…
Aki aggódot a játékvezetés miatt, megnyugohatott, kiválóan vezetett és kézbentartott mérkőzés volt.
Ha Halász Ákos fejben össze tudja szedni magát, látható volt, NBA ACTION szintű passzokat tud adni.
Messze még a vége…

Cogito ergo sum
Olvasó

A pécsi csapatnak valóban kiválóan vezetett volt. Sokkal jobbak voltak, nem kellett volna hátszél, bőven meglettek volna anélkül is. Az észrevehető dolgok igazából az ingerküszöbnél vannak a technikai hibákat illetően, számos mutogatás, beszéd, flop figyelmen kívül maradt ma a pécsi csapatnál. Gratula a győzelemhez, nagyon jól játszottak de a három muskétás kicsit próbálhatná egyensúlyban tartani azt a billegető mérleget.

Sven
Olvasó

Világosan látta mindenki, akin nem volt fekete-fehér kockás szemüveg, hogy mennyire lejtett a pálya a vasútnak. A bírók némelyike is náluk volt csapattag.

ldd
Olvasó

Kire gondolsz?
Nem szeretném “túl tolni”…a Fót meg a MAFC is súlyosan (!) fault határon túl játszott. Ezt büntették eddig a játékvezetők.
Több sérülést is okoztak…a legsúlyosabb B. Olivéré.
Haggyá má…

Cogito ergo sum
Olvasó

Az a sérülés, amiről beszélsz egy 50-50-es lepattanóért ment. Kicsit lásd objektívebben, a döntők után nézd vissza a Fót elleni utolsó kettő mérkőzést, az sok mindenre választ fog neked adni. Csak objektíven!

ldd
Olvasó

Olivérnél volt a labda, a magyarnéger hátulról, a levegőben lökte meg, azért fogott rosszul talajt…

Born2Ball
Olvasó

Hú bazdmeg, Halász meg az Nba egy mondatban….
És azt hittem, hogy a Perl Alien jelző a súlyos, de ez…
Innét is elnézést kérek az illetőtöl, akibe azért belekötöttem.
Akkor még azt hittem az erős, aztán pofán csapott ez a förtelem.

ldd
Olvasó

Voltál meccsen? Láttad a Radónak adott egész pályás passzokat? Nézd meg a Jokicsot…akit Istenítenek…

Born2Ball
Olvasó

Csak mondjuk Jokic a legtehetségesebb, legjobb és legatletikusabb játékosok közt osztogat olyan labdákat amilyeneket.
Nem Horti féle csoda centerek között, akik megmozdulni nem bírnak már.
Tudod akik NBA-ben vannak általában tudnak futni és ugrani, egy szóval szuperatléták, tehát kicsit más nehézségi fok ellenük passzolgatni, mint az Nb1/b-ben.

WestChampi
Olvasó

Szocsóóóóóó!
Gyertek, várunk!

Born2Ball
Olvasó

Pécs második számú csapata is fel fog jutni úgy néz ki.
Lesz rangadós ellenfele a csodás NKA-nak, ami tovább növeli a klub ázsióját!

Pécsidrukker99
Olvasó

Rátgéber Akadémia: 2011
PVSK: 1919
Azért, mert tavaly jobban jött ki nektek, szerintem az egész kosárlabda társadalom szemében ti vagytok a második számú csapat. Sok sikert az 5. helyhez

Born2Ball
Olvasó

A jelen és a jövő számít csak.
Mivel az állam minket támogat és nem titeket, így az nekünk van.
Ergó az első számú csapat is mi vagyunk 😉
Sok sikert a feljutáshoz!

ldd
Olvasó

Most kell mindkét oldalon szerénynek maradni…
Az élet is hullám VASÚT… egyszer fent, egyszer lent.

Born2Ball
Olvasó

Így igaz!
Nekem csak élmény, ha lesz egy városi rangadó itthon:)

Pécsidrukker99
Olvasó

Reméljük a legjobbakat, még 2 meccs biztos vissza van, utána beszélhetünk rangadóról.

Cimbi
Olvasó

Jól mondod amíg az állam támogat, majd elfogy a támogatás!

Sven
Olvasó

Elég lúzer szöveg ez az államozás! A PVSK sokszorosát kapta eddig az államtól. Legutóbb a fideszes Rákóczi Balázs úr (pvsk elnökségi tag) hathatós segítségével 485 milliót a csarnokukra, majd a 4,5 Mrd Ft-ot az egész sporttelepükre. A város CSAK a vasutat stafírozza közpénzzel, az RA egy fillért nem kapott még Pécstől, pedig a minőségi sportkultúra és képzés ott zajlik leginkább. Ezért ők a jövő.

Born2Ball
Olvasó

Minden csapat állami támogatáson él, szóval kár is erről beszélni.
Oda kéne terelgetni a magyar klubokat (sportágtól független), hogy az államtól függetlenek legyenek, de ahhoz meg nincsenek megfelelő feltételek az országban.

ldd
Olvasó

Sven barát, te egy kicsit félrecsúsztál…
Az “állam” arra ad pénzt, amiből tud lopni…pl. NER lovag által épített PVSK beruházás…sajnos MEGBUKOTT a neres kivitelő miatt.
A Rátgébernek, annyi szerencséje volt, hogy az országos összeomlás előtt elkészültek a létesítményei.
Most jön a finanszírozás…
Ma Magyarországon, a társasági adó 1/3 része ( többszáz milliárd Ft ) a sportra megy.
Ennek a pénznek 2/3 része megy a focira…
A magyar oktatás, egészségügy romokban…a sportból élők, értelemszerűen, Orbánra szavaznak…fogalmuk sincs, mit ártanak a gyerekeiknek!

Cimbi
Olvasó

Viccnek is rossz

Cimbi
Olvasó

Kutya nem kíváncsi a idegen szivűekre

Pvskpanthers
Olvasó

Akkor pár dolgot tisztázzunk mert itt nagyon nagy bajok vannak a fejekben
1 A Pvsk kosárlabda szakosztályát 1944 május elsején alapították igen az első meccsen pont 80 éves volt a kosár szakosztály .
2 A PVSK 11 szakosztályból áll a rátgéber egyből ezt leginkább azoknak írom akik tavaly megkerdezték mi az a PVSK az 5 meccs után nekik a válasz a PVSK egy sportklub a rátgéber csak egy kosár klub

PécsiVesztes
Olvasó

Na ez szép volt, igazi erődemonstráció, gratulálok!!!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés