Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Sztojan Ivkovics: Szeretném a körmendieknek üzenni, hogy nincs nélkülük magyar kosárlabda

Edzői értékelések a szombati mérkőzések után.:

:

MVM-OSE Lions – Kometa Kaposvári KK 83-79 (25-22, 16-28, 21-15, 21-14)

Váradi Kornél : Először is gratulálok a csapatomnak a győzelemhez. Várható volt, hogy ez a két hét szünet, úgy, hogy jó ritmusban voltunk, nem jött jól. Nehezen jöttünk vissza a mérkőzésbe, de a második félidőben sikerült csapataként kosárlabdáznunk, még úgy is, hogy ilyen csúnyán elvesztettük a lepattanó csatát, mellette viszont az a különbség visszajött az eladott labdákban, amit mi jobban kontrolláltunk, és mikor elkezdtünk csapatként játszani, akkor 17 asszisztot sikerült is összeszedni. Ez volt a kulcs, tudtuk, hogy itt minden mérkőzés ilyen nehéz lesz, hogy mindenkinél mekkora tét van ezeken a meccseken. Karaktert mutattunk, harcoltunk egymásért, amiben amellett, hogy büszke vagyok az egész csapatra, nagyot harcoltak, és ezen az úton kell továbbmennünk, külön kiemelném még Ruják Andrást, aki a második félidőben hatalmas tartást adott a csapatnak azzal a védekezéssel, amit ő ott megmutat, sokadszor már. Ugyanígy csapatként kell tovább dolgoznunk, remélem, hogy sikerült most a ritmust felvenni, és dolgozunk tovább azért, hogy minél sikeresebbek legyünk ebben a szakaszban is. Szurkolóinknak köszönjük a bíztatást, a legnehezebb pillanatokban is sok energiát adtak nekünk, ami nagyon fontos.

Dalibor Damjanovic : Először is gratulálok az OSE-nak a győzelemhez. Azt hiszem, ha ma nyertünk volna, azt is megérdemeltük volna, de a végén nem volt szerencsénk, Markó és Tahj tiszta dobásai kimaradtak, de ezek nem igazán hibák. Az már inkább, hogy az első negyedben hét eladott labda volt, a félidőre már kilenc lett. A célunk pont az volt, hogy ok nélkül ne legyenek eladott labdáink az OSE hazai pályáján, mert nagyon jók gyorsindításban. Végül 18 eladott labdánk volt összesen, ez három meccsre is sok lenne, ha nyerni akar az ember. A mérkőzés néhány pillanatában mondhatjuk, hogy a tervek szerint haladtunk, 38 percig vezettünk a meccsen. Ez nagyon jó, de mégis, amikor előnyben voltunk, sok apró hibát követtünk el. Büszke vagyok a csapatra, jól edzettek a héten, megpróbáltuk a lehető legjobban felkészíteni őket. James sajnos nem volt 11-12 napig, és Remy is nagyon hiányzott. Sajnos vannak sérülés problémáink és nem tudtuk normál módon edzeni. Nincs most időnk ezen keseregni, fel kell készülnünk a három nap múlva következő találkozóra. Nem fogjuk feladni, ha úgy játszunk, mint ma, akkor nem aggódom.

Egis Körmend – Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét 74-80 (17-25, 11-15, 28-24, 18-16)

Kocsis Tamás : Gratulálok a Kecskemétnek, mert jobban játszottak. Mi egy nagyon rossz napot fogtunk ki, küzdöttünk, hajtottunk, megpróbáltunk mindent, de kicsúsztak a kezünkből a labdák, a szerencse sem állt mellénk. Az első félidő botrányosra sikeredett, a második félidőben megtettünk mindent, van még kilenc mérkőzés, nem adjuk fel, küzdeni fogunk a végsőkig!

Sztojan Ivkovics : Egy furcsa világban élünk, hiszen ilyen érzelmi töltetű meccsek a “play-inbe” valók. Szeretném a körmendieknek üzenni, hogy nincs nélkülük magyar kosárlabda. Nálunk is voltak problémák. Össze kell fogni, és nem külső dolgokkal foglalkozni. Mi egy kicsit összeszedettebbek voltunk ma. Én abban bíztam, mikor nem cseréltünk játékost, hogy helyén van a szívünk, mindenki kötődik a klubhoz, a városhoz. Amikor kell, akkor itt lesznek akár fél lábbal is, és megtesznek mindent. Ez egy kicsi lépés nekünk. Nehéz a sorsolásunk, mert az első öt meccsből négyet idegenben játszunk. További sikeres, sérülésmentes szereplést kívánok a Körmendnek.

SZTE-Szedeák – Atomerőmű SE 81-96 (20-20, 23-27, 20-26, 18-23)

Simándi Árpád : Emocionálisan nagyon nehéz felpörögni egy ilyen hétvége után. Az első félidő nagy részében ha nem is játszottunk jól, de kontrolláltuk a mérkőzést, aztán a második negyed legvégén elveszítettük a ritmust. Félidőben próbáltunk változtatni a védekezésben, de innentől kezdve csak futottunk az eredmény után. Nagyon rossz százalékkal dobtunk, szerintem ebben a szezonban nem volt ilyen, hogy csak három triplát dobtunk volna, abból is kettőt az utolsó másfél percben. Tanulnunk kell a hibáinkból, szerdán meg kell próbálnunk kijavítani ezeket, és minden energiánkkal arra fókuszálni, hogy nyerjünk Körmenden. Köszönöm a szurkolók buzdítását, ma is itt voltak mellettünk, remélem, a szezon hátralévő részében is kitartanak mellettünk!

Sebastjan Krasovec : Először is gratulálok a Szegednek a kupában mutatott teljesítményéért! Érződött, hogy fáradtak az elmúlt hétvége után, de ettől függetlenül nagy siker a mai győzelem számunkra. Csapatként értük el ezt a győzelmet, mindenki hozzátett valamit, ebben a szezonban pedig minden idegenbeli győzelem nagyon sokat jelent. Próbálunk a mai teljesítményre építkezni, de szerdán már egy fontos meccs vár ránk a Kaposvár ellen.

Zalakerámia ZTE KK – DEAC 87-73 (23-16, 21-18, 22-17, 21-22)

Matthias Zollner : Köszönet jár a szurkolóknak, hogy ilyen hangulatot varázsoltak a csarnokba. A mérkőzés első tizenöt percében nyújtott játékunkkal nagyon elégedett voltam, kontrolláltuk a játékot és a mérkőzés ritmusát is. A második félidőben viszont elkövettünk néhány butaságot, és nem úgy játszottunk, mint ahogy elterveztük. Két hete gyakoroljuk a DEAC zónavédekezése elleni játékot, de mást csináltunk, mint amit elterveztünk. Ez lesz a fókuszban a második mérkőzésig, hogy még hatékonyabban működjünk ebben.


Andjelko Mandic : Gratulálok a ZTE csapatának, hiszen ma jobb volt. Nem jól reagáltunk az ellenfél agresszív játékára és eladtunk tizenhat labdát is, így pedig nehéz nyerni. Voltak időszakok, amikor kapaszkodtunk, de nem sikerült még szorosabbá tenni a találkozót. Amennyiben a következő meccset meg akarjuk nyerni, akkor jobban kell játszanunk, és mi tudunk is jobban játszani a mainál.

Fotó: Bálizs Zsuzsa

Arconic-Alba Fehérvár – Sopron KC 105-86 (28-25, 24-21, 30-23, 23-17)

Alejandro Zubillaga : Köszönjük a szurkolók támogatását! Úgy gondolom, támadásban és védekezésben is jól játszott a csapatom. Az első negyed jó kezdése után védekezésben elkövettünk hibákat, de a legfontosabb, hogy ezeken a szituációkon túl tudtunk lendülni. A hibáinkból tanulni kell, nem történt semmi más, vezetünk 1–0-ra a párharcban, kedden a legjobbunkat kell nyújtani, nyerni szeretnénk Sopronban is.

Gasper Potocnik : Elismerésem az Albának, összességében jobb csapatnak bizonyult nálunk. Az elmúlt időszakban voltak problémáink, de a párharc előtt mindenki visszatért és fel tudta venni a ritmust. Az első félidővel és a második bizonyos szakaszaival nem lehetek elégedetlen. Viszont voltak elfogadhatatlan hibáink, amelyeket ki kell javítani a második meccsre. Kedden a legjobb tudásunkra lesz szükség, tökéletes meccset kell játszanunk, hogy megnehezítsük az Alba dolgát.

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – Budapesti Honvéd Sportegyesület 102-60 (25-19, 27-12, 29-15, 21-14)

Milos Konakov : Gratulálok a csapatomnak, mert 40 percen keresztül maximális koncentrációval játszottak. Nem volt üres járatunk, végig odafigyelve játszottunk. Jó energiával kezdtük el a meccset, jó volt a védekezés, ritmusunk volt a támadóoldalon is. 30+ gólpassz, 50+ lepattanó, mást nem is kérhettem volna. Igazi csapatmunka volt. Viszont mindössze annyi történt, hogy 1-0 az állás, kedden sokkal nehezebb dolgunk lesz. Megnézzük, analizáljuk a mai meccset, keressük a fejlődési lehetőséget, kedden újabb feladat vár ránk.

Zlatko Jovanovic : Gratulálok a Falconak, domináns győzelmet arattak. Mentálisan nem álltunk készen a Playoff hangulatra, ebben még rutintalanok voltunk. Sok üres járatunk volt, ami eldöntötte a meccset, és nem kérdés a playoffban a Falco ellen, idegenben csak akkor van esélyed, ha a legjobbadnál is jobban játszol. Ehhez ma nem jártunk közel. Annyi történt, hogy kedden 1-0-ról folytatódik a párharc, nem számít, hogy 4-el, vagy 42-vel kaptunk ki. Mennünk kell tovább!

NHSZ-Szolnoki Olajbányász – NKA Universitas Pécs 99-79 (26-21, 28-18, 20-23, 25-17)

Oliver Vidin : Először is, gratulálok a játékosaimnak, csakúgy, mint a Pécs csapatának! Nyerhettünk, mert jobban koncentráltunk ma este. Még úgy is, hogy nem tetsző módon rosszul büntetőztünk és közeli helyzeteket is el-elhibáztunk. Jól játszottunk viszont védő oldalon, nem hagytuk őket lepattanózni, egyénileg és csapat szinten is jól oldottuk meg. A széleken indított kettő-kettő játékokat néha gyengén védtük és ezzel könnyű pontokat adtunk az ellenfelünknek. Azon is javítanunk kell, hogy a 15-20 pontos előnyben ne kényelmesedjünk el, hiszen egy csapat, aki meg akarja nyerni a bajnokságot, ezt nem teheti meg!

Csirke Ferenc : Gratulálok a Szolnoknak! Nagyon hiányzott a két magasemberünk a rotációból, mert a maiak faultproblémával küszködtek. Sokat tolódtak a pozicióink. Problémánk volt a lepattanóval, ezen javítani kell keddig, illetve mindenképp jobban kell dobnunk hazai pályán.

41 hozzászólás

41
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
10 Comment threads
31 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
24 Comment authors
fanaticfantasticCsakajótejjharedmillerMarillion Recent comment authors
Csakajót
Olvasó

Szeged Simándi Árpi: “Nagyon rossz százalékkal dobtunk, szerintem ebben a szezonban nem volt ilyen, hogy csak három triplát dobtunk volna, abból is kettőt az utolsó másfél percben.”
Hát igen, csak a Falco ellen jött be minden, extra “amerikai” hármasok, védővel a nyakukon néha (két külső amcsi 7/12, Zsírossal 10/16) Ott bezzeg ment a 3 szegedi légiósnak. Addig sem, azóta se voltak hárman együtt olyan jók. Akkor szarba nyúltak. Csak Lake hozza magát azóta.
Ez az alsó ház jelenleg izgalmasabb, mint a felső. Nincs senki aki lefelé, vagy felfelé kilóg. Izgi.

ejjha
Olvasó

Már elnézést, de sokan félreértik. A magyar (profi) kosárlabda ott van a piros és zöld csoportban is.

pirosf
Olvasó

Kösz Sztojan, akkor bentmaradtunk…

José "Gyilkos" Mendez
Olvasó

Kaposvárra mit üzensz?

KD
Olvasó

Vagy ahogy a Tanúban elhangzott: Amit szeretek magamban elvtársak, az a szerénység.

Rouge
Olvasó

Kupa hétvégéről valami?

De csak úgy szerényen … ;):);)

KD
Olvasó

Kupahétvége egybeírandó, mind a Baszkföld, meg a Barcelona.

Rouge
Olvasó

Ha egy tulajdonnév egy köznévnek a minőségjelzője, a két szót külön kell írni.

https://helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/kulegy#

Mindenestre örülök, hogy foglalkozik veled egy korrepetitor (!), csak így tovább! :):);)

KD
Olvasó

Majdnem eltaláltad, de én inkább egy szolnokival értek egyet:
https://tripladupla.podbean.com/e/225-resz-izgalmas-veget-ert-az-idei-alapszakasz/

Rouge
Olvasó

Ha tulajdonnévként használod (és nagybetűvel írod) akkor különírandó.

Szerintem egyelőre gyakorold a -val, -vel ragos szavak helyesírását, az a te szinted,
majd ha az megy,
akkor továbbléphetünk és jöhetnek ezek a bonyolultabb formulák…

Szép napot!

KD
Olvasó

Úgy érted, hogy az alapszakaszban nem bírt a Falcoval a Szolnok oda-vissza?

Csakajót
Olvasó

tavalyi évek rájátszásáról valamit?

fanaticfantastic
Olvasó

Nocsak. A visszafelé mutogatás csak nekünk nem illendő? Ha meg elfogadjátok akkor mutogassunk vissza távolabbra is.

KD
Olvasó

Aztán még mi vagyunk nagyképűek, Szolnokon már úgy gondolják, a bab is hús.

nazol
Olvasó

Ebben most mi volt a nagyképű? Vagy mit kellene mondania egy POban érdekekt edzőnek!? Hogy elfutkorászun meg lötyörészünk kicsit, aztán majd lesz valami?
Persze hogy bajnokságot akar nyerni! Ha nem így lenne, el is zavarnám a búspicsába! Ez az alap. Hogy mindent megteszel, hogy a végén győzz.
A realitás persze már egy egészen más kérdés!
Egy Olaj győzelemhez (várhatóan) az Albát és a Falcot is le kellene győzni háromszor. Abból minimum egyszer idegenben. Nem igazán reális… de ez sport.
Szóval igen, megyünk a bajnoki címért! Persze! Aztán lehet, hogy kiesünk a Pécs ellen. De a cél nem lehet más, mint a végső győzelem.
Hajrá Olaj!

WSreborn
Olvasó

Ők azt szeretnék, hogy minden csapat még legalább 5 évig balfaszkodjon miközben ők tovább nyerik a bajnokságokat, és közben tovább romlik a magyar kosárlabda és válik mégjobban nemzetközi szinten versenyképtelenné.
De legalább Gyurkabá rejszolhat a vitrin előtt…

Lightbringer
Olvasó

Gyuri bácsi kérjen elnézést, hogy elbalfaszkodtátok!

Marillion
Olvasó

Az ő korában még rárántani? Ezt te sem gondoltad komolyan!

Xero
Olvasó

Szerintem simán lehet reális cél a bajnoki győzelem.. Az Alba fogható számotokra, főleg ha minél jobban elhúzódik a párharc.. Aztán meg a döntőben is számítani fog, hogy hány meccsből érkezik az ellenfél.. És láthatóan a Falcot is el lehet bizonytalanítani.

WSreborn
Olvasó

Veletek már annyira elszaladt a ló, hogy azt is sértésnek veszitek, ha az ellenfél nyerni próbál.
Semmi nagyképűség nem volt ebben a nyilatkozatban, de még ha lett volna is………mi már nyertünk 2024-ben valamit, ti még semmit.

Csakajót
Olvasó

na ez a kurva nagy arc…. a vége. Ja, mert ellenünk a szegedi 3 légiós szarba nyúlt. Azóta nézd meg, mint csinálnak, negyedét se. Előző szezonokról valamit, esetleg az elmúlt 4 év playoffotok? Az? Hogy?

Olajheart2
Olvasó

Te vagy az egyike azoknak akiket nagyon nem kedvelek falco szurkolók közül.. de most mégis szóba állok veled.. Kérlek írd le mi volt ebben a nyilatkozatban nagyképű? Köszönöm a válaszodat.

Marillion
Olvasó

Én adok rá egy választ…mostanság és ugye kupa hétvége is…úgy néz ki rendben van már az Olaj…természetes is hogy a bajnokságért megy ahogy mi is! UI. Idézve a Szolnoki rock zenei életből a kosárlabdára vetítve…az ÁRNYAK eltűntek, de én szeretem az Árnyakat…CD a lejátszóban…MRBAND

Kosaras
Olvasó

Amúgy valóban nagyképűek vagytok.Te mindenképpen.

fanaticfantastic
Olvasó

Mi a gondod már megint , kis ellenszenves “barátunk”? Az edzőnk nem feltartott kézzel indul a rájátszásba? Úgy kellene talán?

Rouge
Olvasó

“Vidin:
… hiszen egy csapat, aki meg akarja nyerni a bajnokságot, ezt nem teheti meg!…”

Kom.

WestChampi
Olvasó

Lesz Körmenden kosárlabda. Kell, hogy legyen. Ránéztem a tabellára (nem hunbasketen, az fos), így minden esély megvan, hogy benn maradjanak, mivel Tolbert állítólag csak beteg volt, de így is majdnem sikerült meglepni a Kecsót a végén. Viszont ehhez (egyik politikai párthoz sem húzok!), szerintem Putesz kell, hogy nyerjen. Ímigyen: Számszakilag szerintem a Kaposvár fog kiesni, ha nem lesz tökös az edző, és vágja ki Filipvotyot a picsába. 14 rádobásából bement 4 tegnap – bolond pék és a liszt esete sokadszorra – védekezés -. De ez nem az én dolgom, és nem is a tiétek. Kristóf felé tegnap mea culpa, ha… Olvass tovább »

shark
Olvasó

Melyik Kristófot találták meg?

Kaposkosár KKK
Olvasó

Megy a matek Kaposvár ki legyen sakkozva, következik KTE-OSE. Vajon ki nyer?
Vicc az egész!

Hagyadmár...
Olvasó

Apucinak le kell adni a meccset, így nyer a KTE. Apuci nagy megmentőkét tudjon nyáron távozni Paksra.

HajraKapos
Olvasó

Igen, ez szinte borítékolható. KTE hazai pálya, kell a győzelem és Váradi az ellenfél edzője. Nagyon meglepődnék, ha nem adnák le a Kecskemétnek a meccset.

peszama
Olvasó

Kaposvár oda vissza alapszakaszban, pályán tessék bizonyítani fiúk

Hagyadmár...
Olvasó

Lila k.rva! Apátok, meg a pici nevelt fia tett róla hogy itt a Kaposvár! Köv szezonra tudok egy jó centert Kemal helyett nektek! Milost nyugodtan igazoljátok le, szólj a fönöknek jó lesz nektek is.

Kaposkosár KKK
Olvasó

Meg vigyétek vissza szépen Fazekast is!

redmiller
Olvasó

Persze…
Alapszakaszban is kellett volna, erre kikaptunk hazai pályán… Pedig akkor is ment, hogy Kornél leadja….

Mentségek keresése helyett a saját portátokon kellene szétnézni és a hibát keresni! Évek óta ez megy…

Igaz ez ránk is!

redmiller
Olvasó

Hát oda nem megy…
Remélem bentmaradunk és tényleg nyugdíjazza magát.

Kosaras
Olvasó

A Falco simán hozza söpréssel. Az Alba egyet bukhat de szerintem ott is esély van a söprésre. A Zete már nem lesz olyan sima de a végén behúzza. A Szolnok egyet bukik, szerintem de a végén továbbjut.

zterulez
Olvasó

Láttad a Zte-Deac meccset? Úgy nyertünk egy “unalmas” meccsen, hogy a 2 legjobb pontszerzőnk összesen 6 pontot sem szerzett és a csapatból szinte senkinek sem kellett 25 perc felett játszani. A Deac a pár fordulóval ezelőtti debreceni és a tegnapi meccsen se tudott mit kezdeni a védekezésünkkel. A III. negyed 7. percében még csak 40 ponton álltak. Ha nem húznak elő valami váratlant, nem változtatnak, akkor ez egy tök sima 3-0-nak néz ki jelenleg. Tegnap játszottak, mint akik nem tudják, hogy elkezdődött a playoff.

Kosaras
Olvasó

Igaz. Esélyes, hogy ti is könnyen behúzzátok. Azért írtam amit írtam mert elképzelhetetlen, hogy ennyi pénzből, ilyen játékosokkal a Debrecen ne hozzon valamit. A látottak alapján kevés a DEAC, az biztos.

Born2Ball
Olvasó

Azt azért hozzá kell tenni, hogy egy dolog, hogy működött ez a védekezés az első meccsen.
Talán a Deac ellen végig menni is fog, mert nem a legélesebb edző ül a kispadon.
De ez a duplázás életveszély, amit a Zte a félpályán csinált.
Kicsit összeszedettebb a Deac – első sorban edzői téren – akkor simán emberelőnyt kreálnak az összes félpályás csapdából.

Zetesziv
Olvasó

Szerintem minden derbi 3-0 lesz.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés