Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Simán nyert Sopronban is az NKA Pécs

Az újonc játszhat az ötödik helyért a folytatásban.

Sopron KC - NKA Universitas Pécs 59-83 (18-30, 7-18, 19-20, 15-15)

Rájátszás, 5-8. helyért, 2. mérkőzés
Sopron, NOVOMATIC Aréna
Játékvezetők: Győrffy Pál Attila, Minár László Balázs, Major Ádám (Forrai Sámuel)

Sopron: Csendes 5/3, Meszlényi -, Griffin 10/3, Sitku 12/3, Molnár 4. Csere: Fazekas 4/3, Schöll -, Gill 17/6, Nichols 7, Polster -.

Pécs: Nikolics 2, Kovács 6/6, Scherer 5/3, Durmo 15/3, Manjgafic 17/6. Csere: Kazy 3/3, Kerpel-Fronius 6, Bor -, Rátgéber 4, Henry 7, Walker 18/9, Lados -.

Scherer hármasával indult a mérkőzés, Sitku válaszolt azonnal a sarokból, Manjgafic mutatott be egy 2+1-et. Sitku is megcsinálta ezt a túloldalon, Gill egy pontot a vonalon hagyott, Kovács szórt egy triplát. Gill felelt erre azonnal, Kovács azonban megint üresen maradt a sarokban (10-12). Griffin egalizált büntetőivel, Kerpel-Fronius tört be remekül, Griffin aztán csak a második bütnetőjét küldte helyére. Walker és Nichols váltott kosarat, Henry zsákolt kétszer egymás után, Gasper Potocnik pedig időt kért. Manjgafic célzott pontosan távolról, Rátgéber szerzett két pontot, Walker is betalált kintről. A negyedet egy soproni időkérés után Walker kettese és Csendes hármasa zárta. 18-30

Henry zsákolásával folytatódott a játék, Rátgéber hát mögötti passzát Durmo húzta be, Molnár köszönt be. Sitku dobott be két büntetőt, Durmo közelről válaszolt, Scherer tempója ért célt (22-38). Manjgafic ziccerezett, aztán feltett egy bejátszást, Rátgéber dobott be két büntetőt, Nikolics szerzett könnyű kosarat. Molnár egy pontot a vonalon hagyott, Durmo kosarára Nichols felelt, de a félidőre így is 23 pontos előnnyel mehetett az NKA. 25-48

Gill triplájával kezdődött a második félidő, Griffin ment végig egy szerzett labdával, Nikolics találta meg Durmót. Sitku talált be, Kovács technikaija miatt Nichols dobott egy büntetőt, Manjgafic kettőt (33-52). Gill lépett be jó ütemben a festékbe, Walker szerzett két pontot, aztán Nichols kettesére egy triplával felelt. Kerpel-Fronius ziccere után kért időt a Sopron, aztán ismét betalált az irányító. Walker dobott egy triplát gyorsindításból, Griffin azonnal válaszolt, Henry egy pontot a vonalon hagyott. Gill egy rontott dobást tett vissza, Csendes tempója volt tökéletes, Manjgafic vágott be egy újabb triplát. 44-68

Molnár csak az első büntetőjét dobta be, Sitku faulttal együtt is betalált, de a plusz egy kimaradt. Durmo egy gyorsindításból 3 és fél perc után szerezte meg a vendégek első pontjait a negyedik negyedben, Griffin büntetett meg egy eladott labdát, Walker mutatott be egy 2+1-et (49-73). Csendes találta meg Gillt, Durmo fejezett be a festékben, Fazekas talált be kintről. Manjgafic tett fel floatert egy 2-2 után, Durmo süllyesztett el egy trojkát, így az utolsó három percre 26 pontos különbségnél érkeztünk meg, a lényegi kérdések eldőltek. Az NKA Pécs simán nyert Sopronban is, így az ötödik helyért játszhat a folytatásban. 59-83

19 hozzászólás

19
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
12 Comment threads
7 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
14 Comment authors
hirskontraKosarasEkpaCibuláre BucimbungaYoWassupFam Recent comment authors
Kosaras
Olvasó

Szerintem egy csapat nem tehet meg bármit amíg jegyet árul embereknek. Olyanoknak akik mondjuk egy jó film, vagy koncert,,,stb. helyett a mérkőzést választják. Nyilvánvalóan nem lehet garantálni a sikert. Viszont nincs joga senkinek sem félvállról venni a meccset, meccseket, gondolván, hogy ennek már semmi értelme. Aki jegyet vesz a pénzéből, amiért ő megdolgozott, joggal várja el, hogy kedvencei vegyék komolyan a feladatukat. Ráadásul ők is pénzért játszanak. Általában sokkal többért mint akik fizetnek érte, hogy lássák kedvenc csapatukat. Úgyhogy szégyellje magát aki nem úgy áll a mérkőzésekhez ahogyan az elvárható lenne.

Ekpa
Olvasó

Ősszel max 10.000 lehet a bérlet ára, Pojek! Második éve hagyod/engeded/szarsz rá, hogy ezt a nulla alatti, botrányos produkciót hozza a csapat év végén, akkor valamivel kompenzálj is. Mi a bánatos szar volt ez tegnap??

YoWassupFam
Olvasó

Ezeknek a helyosztó párharcoknak semmi értelme nincsen. Itt már csak a klubokról húzzák le a légiósok a maradék bőrt ahelyett, hogy ez az összeg a jövő évre folyna át. Szövetség szinten bevezetném emiatt, hogy a szerződésekbe benne legyen az a pont, hogy ha a csapat kiesik a rájátszásban vagy ne adj Isten be se jut akkor lehessen egy oldalúan, bünti nélkül szerződést bontani. Tudom ez nem így megy ill valszeg a légiósok is óvatosabban közelednének a kisebb csapatokhoz/bajnokságunkhoz.

Born2Ball
Olvasó

Mondanám, hogy több meccs, több bevétel, de ezek a meccsek még bevételt sem generálnak nagy mértékben valószínűleg…
Semmi értelme, ha meccsszámot akarnak növelni, akkor bővítség a bajnokságot, de így ez értelmetlen.

YoWassupFam
Olvasó

Én abszolút a bővítés mellett vagyok. A hátrányai mellett pozitívumai is lennének szerintem pl.: nem kéne szembesülnünk ilyen helyzettel mint idén vagy tavaly, hogy egy nagyobb klubtól búcsút intsünk egy kis időre illetve Fótnak és társainak is nagyobb esélyük lenne megízlelni az élvonalat.

Cibuláre Bucimbunga
Olvasó

Ja, hogy most már ennek így semmi értelme…? Csak a Kaposvár benntmaradási küzdelme sem ér semmit szerinted, ottani kommentekben jókat lehetett cikizni minket… Szerintem most szánalmasabb a ti “produkciótók” és magyarázkodásotok! Valöszínűen mi esünk ki, de szerintem ti is megérdemelnétek! Nevetséges és szánalmas… Nincs mire büszkének lennetek!

YoWassupFam
Olvasó

Ne igyál gyógyszerre köszi…. Közöm nincs egyik csapathoz sem de szimpatizálni attól szimpatizálok velük. Az én csapatom jelenleg a bajnoki elődöntőben vitézkedik egy szoros párharcban az Alba ellen:)

SKChamp
Olvasó

Miert nem lehetett szolni a szurkoloknak hogy teljesen leszarjuk a meccset… ennel tobbet erdemelnek azok az emberek akik kijonnek a meccsre es szurkolnak.. jatekosok meg telibe szarjak.
Potocnik.. csalodas.. nem ertem Sitku Marci vegre kezd belejonni erre egybol lecsereli.. de megis miert.. csapatot lathatoan elvesztette, ennel tobbet tudnak a legiosok az biztos de ha nem erdekli oket akkor menjenek haza holnap.

hirskontra
Olvasó

Sajnálom az eredményt, nekem szimpatikus csapat a Sopron. De legalább Sitku dobott egy egyéni csúcsot.

CsakaSopron
Olvasó

40 percből kb félidőnként 5-5 perc volt amit lehet értékelni nálunk. Mindent elmond a mai színvonalról, hogy a hazai szektorban a legjobban akkor örültünk, amikor Kovács Peti egy masszív k*rva anyádat nyomott spori arcába, tátott szájjal, jó hangisan úgy hogy 2-3 szektor nyíltan hallotta. Utána még ő is mosolygott mikor visszajött és biztatták mégegyre.
Nem hittem hogy a tavalyi légiós nélküli “levezetés” szerű 5-8. helyért zajló meccseket alulmúljuk, de sikerült, legalábbis akarásban biztosan.
Évek óta mondott szólás itt “majd jövőre”, én se tudok mást mondani.
Hajrá Sopron! SKC!

Born2Ball
Olvasó

Ezeket a meccseket lejátszhatnák az egyetemi csapatok is valami kis tornateremben, körülbelül annyi a sportértékük.

sobis
Olvasó

Ha nincs más dolguk csak hogy kosarazzanak akkor mi tartja vissza pl a Csendest, Meszlényit hogy naponta több 100 3mast dobjanak rá, hogy valodi nb1es játékos legyen belőlük. Persze megvan a 8 de ennél sokkal több kellene.

Arany Alma
Olvasó

Potocnic teljes betli számomra, őt nem cserélik le? Ennyi meccset Bors edző is lehozott! Hazai pályán ilyen gyengén (szépen szólva) játszani… felháborító..
Szerencse, hogy bejutottak a rájátszásba, különben a kiesés ellen játszanának.
Sok sikert Debrecen ellen!

YoWassupFam
Olvasó

Miért kéne lecserélni? Bejutott a rájátszásba, nem is az ő csapata ez teljes egészében ráadásul a légiósok telibe szarják már az egészet. Gyorsan túl kell lenni ezeken és irány a nyár vmint a csapatépítés.

Cibuláre Bucimbunga
Olvasó

Ja, hogy te is csalódtál; jééé!! Szóval akkor te most nem ekézed a csapatodat az edzőtökkel, csak mi tettük alkalmanként?! De te siettél hozzánk fikázni, most valahol a sors visszaadta, bocs!

PécsiVesztes
Olvasó

Gratulálok, ez szép volt.

Milivoj
Olvasó

Potocnik-parádé

Laposvár
Olvasó

Na, ez a ciki, nem a faláb!

SopronKCfan
Olvasó

Nem akartatok még egyszer Pécsre menni, mehettek Debrecenbe. Meg is érdemlitek. Szánalmas banda egytől egyik. Hazai pályán ezt leművelni. Undorító.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés