Connect with us
Hirdetés

B-csoport

A DEAC U23 számára továbbra is a biztos bennmaradás az elsődleges

Kádár Tamás váltotta Berényi Sándort a fiókcsapat élén.:

:

A második vonal 2023/24-es kiírásának rajtja előtt körképben mutatjuk be a mezőnyt, a tizedik rész a Piros-csoport előző idényének 6. helyezettjéről, a DEAC U23-as együtteséről szól.

Az előző részek itt olvashatók: Budafok, MEAFC, Kaszások, SKSE, Fót, TF, CKE, JKSE, BKG.

Tavaly a második vonal üde színfoltja volt a PVSK élvonalból való kiesésének köszönhetően feljutó debreceni fiókcsapat, az Andjelko Mandics, majd Berényi Sándor edzette fiatalok elsősorban fantasztikus hazai teljesítményüknek köszönhetően újoncként az 5. helyről kezdhették a rájátszást, amelyet a Vasastól elszenvedett negyeddöntős vereség, a Cegléd legyőzése és a BKG ellen elbukott helyosztó után a 6. pozícióban zártak.

Nyáron újabb edzőváltás történt a gárdánál, Berényi a DEAC KA szakmai igazgatójaként folytatja, az U23-asok irányítását a Kádár Tamás – Kovács Imre páros vette át. A játékosok közül több kulcsember kiöregedett az U23-as korosztályból, illetve távozott is. Az érkezők listáján az immár véglegesen a Cívisvárosba szerződő irányító, Kenéz Csaba mellett négy fiatal szerepel.

Átalakultunk, megfiatalodtunk, de úgy gondolom, hogy összességében nem gyengültünk. Ami a fiúk plafonját, potenciálját illeti, talán ez az elmúlt évek legtehetségesebb brigádja.”

– bizakodott az újonnan kinevezett vezetőedző, aki kiemelte, hogy a felkészülés során heten is lehetőséget kaptak Andjelko Mandics élvonalbeli együttesében az U23-asok közül, ráadásul véleménye szerint a bajnokságban még néhány feltörekvő tehetség debütálhat majd az A-csoportban.

Éppen ezen okokból kifolyólag csak egyszer tudott (szinte) legerősebb összeállításában pályára lépni az előszezonban a fiókcsapat – múlt csütörtökön otthon hosszabbítás után diadalmaskodtak az akadémisták a feljutásra pályázó MAFC ellenében (98-90). A Kádár-fiúk foghíjas összetételben is begyűjtöttek egy ezüstérmet a Szaniszló Sándor Emléktornán a JKSE szintén túlórában történő legyőzése (102-101) és a házigazda Miskolc elleni vereség (98-87) után, viszont a Tiszaújvárossal nem bírtak a Nagyerdőn (50-61).

A szakvezető elődeihez hasonlóan a kiesés elkerülését tartja prioritásnak, de reménykedik egy újabb nyolc közé jutásban. “A legfontosabb számunkra, hogy megőrizzük piros-csoportos tagságunkat, hiszen az akadémiáról felkerülő ifjak pályaíve így maradhat töretlen. Óriási szükség van arra, hogy az utánpótlásból érkezők megtapasztalják a felnőtt mezőny sajátosságait, találkozzanak nagyobb testekkel, rutinosabb, dörzsöltebb kosarasokkal, erre pedig a Piros-csoport a lehető legjobb terep. Természetesen azért remélem, hogy adott esetben túllőhetünk ezen a célon. Szép sikerként könyvelném el például, ha ismét bejutnánk a playoffba. Személy szerint a PVSK és a MAFC mellett a Ceglédet és a Phoenix-MT Fótot várom a tabella elejére, mögöttük viszont kiegyenlítettnek tűnnek az erőviszonyok, bárki megverhet bárkit. Amennyiben egészségesek maradunk, és többségében a legjobb tizenkét főt tudjuk csatába dobni, lehet esélyünk a rájátszásra.”

Kádár Tamás nyilatkozatát egy, a DEAC honlapján megjelenő cikkből vettük át, amely ezen a linken érhető el.

Érkezett: Kenéz Csaba (Körmend, kölcsönből végleg), Bata Olivér (Dávid Kornél KA), Flasár Botond (Soproni SI U18), Csizmadia Attila (ASE U20), Tóth Gergő (Nyíregyháza, kölcsönből vissza), Kádár Tamás – vezetőedző, Kovács Imre – másodedző (klubon belülről)

Maradt: Kovács Ákos, Turán Simon, Hibján Máté, Czermann Patrik, Fekete Csongor, Ságodi Róbert, Hegedüs Brúnó, Bankó Martin, Várszegi Ádám, Neuwirth Bence, Hőgye Patrik, Varga Sándor.

Felkerült az utánpótlásból: Balázsi Ákos, Jankó Csaba, Varga Ferenc, Varga Boldizsár, Fekete-Gál Csongor, Orosi Bálint, Szilágyi Péter

Kiöregedett az U23-as korosztályból: Fábián Szabolcs (Veszprém), Gáspár Mátyás (OSE), Pollák Balázs (Kaszások), Sipos Timót (?)

Távozott: Balázsi Soma, Tóth László, Horváth Botond (Kaszások), Kiss Kolos (Tiszaújváros, kölcsönbe), Gadus Bogdán, Debreczeni Olivér (MEAFC) Magyari Kristóf (Nyíregyháza), Laluska Bence (Szeged), Berényi Sándor – vezetőedző (marad a klubnál)

Fotó: DEAC Kosárlabda

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés