Connect with us
Hirdetés

B-csoport

Marad a jól bevált koncepciónál a BKG

“Amelyik csapat nem akarja megnyerni ezt a bajnokságot, annak nincs is itt a helye!”:

:

A második vonal 2023/24-es kiírásának rajtja előtt körképben mutatjuk be a mezőnyt, a kilencedik rész a Piros-csoport előző idényének 5. helyezettjéről, a BKG-Prímáról szól.

Az előző részek itt olvashatók: Budafok, MEAFC, Kaszások, SKSE, Fót, TF, CKE, JKSE.

Az ellenfelek által “mindig veszélyes” riválisként jellemzett BKG tavaly 50%-os mérleggel zárta az alapszakaszt, ami a 7. helyre volt elég; a negyeddöntőben nem jött össze a bravúr a PVSK ellen, de a JKSE és a DEAC U23 ellen javítottak, ezzel az 5. helyre futottak be a bajnokságban a sárga-kékek, akik a Hepp Kupában bronzérmet szereztek.

Nem nevezhető meglepetésnek, hogy a Dr. Nagy Ágoston – Barna Donát edzőpáros, valamint a két Nagy-fivér, Szeleczki és Halász is hosszabbított – a hat sportember már a ’17/18-as idényben veretlenül kivívott Piros-csoportba jutás alkalmával is a Kosokat erősítette. A többi kerettag viszont kivétel nélkül távozott – az egy félévet ösztöndíjjal külföldön tanuló Galambos januárban várhatóan visszatér, de ezzel együtt új csapatot kellett építenie Dr. Nagy Ágostonnak. “Továbbra is a tőlünk megszokott stílusban szeretnénk játszani, ehhez kerestünk kosárlabdázni szerető, jó versenyző alkatú embereket, akiknek összeegyeztethetők az ambíciói a mi céljainkkal” – foglalta össze röviden klubja átigazolási politikáját a vezetőedző. Az albán válogatott centert, Frenki Lilajt az NCAA1-ből érkező amerikai erőcsatár, Maizen Fausett váltja, míg a szigetszentmiklósi keretben szintén rendre megtalálható “A-csoportos rutinnal felvértezett magyar játékos” szerepkörbe az Oroszlánnyal élvonalba jutó, korábban az Fehérváron játszó, Vasas-nevelésű, “kosármagyar” Nshimba érkezett.

A Kosok szakvezetője elmondta, hogy mivel többen is csak később csatlakoztak a csapathoz, nem kezdték korán az edzőmeccsek sorát. Úgy érzi, támadásban előrelépett együttese az előző szezonhoz képest, és védekezésben is lát bíztató jeleket. A szigetszentmiklósiak öt felkészülési mérkőzést játszottak, melyek közül a Budafok elleni eredménye nem ismert, Cegléden 84-72-re kikaptak, viszont a Pénzügyőrt “magabiztosan”, a Veszprémet 85-60 arányban, és végül a Dávid Kornél KA-t egypontos különbséggel legyőzték.

A célokra térve kategorikusan fogalmazott a rutinos szakember.

“Amelyik csapat elindul ebben a bajnokságban, de nem akarja megnyerni azt, annak nincs itt a helye! Mi természetesen szeretnénk bajnokok lenni. Ennek érdekében az alapszakasz végén az első négy hely valamelyikén próbálunk végezni. Nyilvánvalóan minél előbb, annál jobb, hiszen évek óta meghatározó a hazai pálya előnye a Piros-csoportban – számunkra most nagyon fontos cél, hogy pályaelőnyből kezdhessük majd a negyedöntőt.”

Dr. Nagy Ágoston szerint még nem látszanak az erőviszonyok, mert számos csapat hiányos kerettel állt ki edzőmeccseire, így azok eredménye nem mérvadó. “Idén talán nincsenek olyan kiemelkedő játékoskeretek, mint tavaly Pécsen vagy két éve Nyíregyházán, kiegyensúlyozottnak ígérkezik a bajnokság. Egyelőre az a fő kérdés, ki kerül a nyolc közé, hiszen ez az első lépés a bajnoki cím felé. Nagyon sok szoros mérkőzést várok.”

Érkezett: Maizen Fausett (amerikai, Southern Utah University Thunderbirds – Egyesült Államok), Nshimba Joel (Salgótarján), Büki Lóránt (Falco U20), Velkey Lőrinc (Debreceni Egyetem – MEFOB), Csomós Kristóf (Honvéd U20), Edelényi Márk (Pilis), Béres Benedek (Titán Farkasok)

Maradt: Nagy Botond Ágoston, Nagy Benedek Ágost, Halász Ákos, Szeleczki István, Dr. Nagy Ágoston – vezetőedző, Barna Donát – másodedző

Távozott: Galambos Árpád (külföld, fél évre), Plézer Gábor (PVSK), Frenki Lilaj (albán, ?), Nagy Simon (Nyíregyháza), Spiriev Artemon, Karakó Bálint (Pénzügyőr), Sándor Benedek (?), Petrovics Balázs (?)

Fotó: BKG PRIMA SE

5 hozzászólás

5
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
2 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
embijéMódos Vilmos4eventeVB365Born2Ballthinkaboutit Recent comment authors
Born2Ball
Olvasó

A koncepció szó nem túlzó kissé?

embijé
Olvasó

Egyáltalán nem túlzás!

A 14-es számú játékos tüzel, mint az állat. Az új center meg szedi a kihagyott dobások után a pattanókat.

Eddig is kb ez volt.

De javítsatok, ha nem! 🙂

thinkaboutit
Olvasó

Joel szerintem max 2 szezont volt Fehérváron (már felnőttként). Előtte 4 évet legalább a Vasasnál (ahol nevelték), így a fehérvári nevelés furcsa megfogalmazásnak tűnik.

4eventeVB365
Olvasó

Ez legyen Módos Vilmos legnagyobb hibája… bárcsak ő írna az összes cikket az oldalra….

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés