Connect with us
Hirdetés

B-csoport

Fiatal csapat épül Salgótarjánban

Számos kulcsjátékos távozott a nógrádiaktól a holtszezonban.:

:

A második vonal 2023/24-es kiírásának rajtja előtt körképben mutatjuk be a mezőnyt, a negyedik rész a Piros csoport előző idényének 11. helyezettjéről, a Salgótarjáni KSE-ről szól.

Az előző részek itt olvashatók: Budafok, MEAFC, Kaszások.

Az SKSE az előző idényben az alapszakasz utolsó fordulójáig nyolc közé jutást érő helyen állt a tabellán, ám a 26. játéknapon kikapott Fóton, míg a közvetlen rivális Cegléd nyert, így 12-14-gyel 9.-ként fejezték be a reguláris szezont a piros-feketék. Az alsóházi rájátszásban aztán ismét alulmaradtak a Megyeri Tigrisek ellen, de az Óbuda ellen már sikerült javítaniuk, így a 11. helyen zártak.

A tavaly nyáron kinevezett Dániel Péter maradt a gárda vezetőedzője, mégis új időszámítás kezdődik a beszterceieknél: a horvát játékmester Herendics és a kosármagyar házi pontkirály Dragasevics egyaránt Ceglédre igazolt, de rajtuk kívül is több meghatározó játékos távozott. Lajsz és a szülőhazájából visszatérő Karanfilovszki személyében ketten is külföldről teszik át székhelyüket a Karancs lábához, hárman tavalyi bajnoki riválistól érkeznek, illetve négy saját nevelésű fiatal is bekerült a felnőttcsapat keretébe.

“Olyan, elsősorban a húszas éveik elején járó kosarasokat választottunk, akik képesek lehetnek a pályán és a pályán kívül is megvalósítani azokat a dolgokat, amiket előreviszik a klubot. Ez a játékstílust illetően gyors, kreatív, agresszív kosárlabdát jelent, ezen kívül fontos, hogy a játékosaim csapatszinten gondolkodjanak és tudjanak örülni a csapattárs sikerének, vagy biztatni a másikat, ha hibázik.”

– fejtette ki az együttes filozófiáját a szakvezető, aki célként a kiesés elleni harc elkerülését nevezte meg (az alapszakasz első tíz helye ér biztos bennmaradást). “Tulajdonképp most egy más típusú csapatépítésbe kezdtünk. Nagyon sok fiatalt igazoltunk, valamint több helyi nevelés is komoly szerepet kap majd az idei rotációban. Ez egy olyan szezon lesz, amikor lerakjuk azokat az alapokat, amikre szeretnénk majd felhúzni a következő éveket. Az eredmények mellett szeretnénk azt is látni, hogy mik lesznek majd a ránk jellemző stílusjegyek, valamint azt, hogy kialakuljon egy minőségi kultúra is a csapat körül.” A Piros csoport színvonaláról úgy nyilatkozott, hogy az idén nem sokkal marad el a tavalyitól, amely minden idők legerősebbje volt. “Meglepődnék, ha az alapszakasz végén nem a PVSK, Vasas, Cegléd, MAFC kvartett szerezne pályaelőnyt a negyeddöntő küzdelmeire” – tette hozzá.

A szakember úgy látja, hogy a felkészülésük néhány kisebb sérülés és több játékos egyetemi kötelezettségei mellett is viszonylag jól sikerült. Az SKSE egy TF otthonában aratott 65-60-as sikerrel nyitotta az edzőmeccsek sorát, a folytatásban viszont öt vereség következett: a miskolci Szaniszló Sándor emléktornán a házigazdától (93-60) és a Jászberénytől (89-68), majd hazai pályán a szlovák élvonalbeli BKM Lucenectől (58-82) és a Fóttól (74-78), végül Jászberényben (87-67) kaptak ki.

Érkezett: Lajsz Gergely (?, Olaszország) Karanfilovszki Valentino (Strumica – Észak-Macedónia), Váits Olivér (Nagykőrös), Ormai Botond (Óbuda), Gaál Bence (Tiszaújváros), Kalassai Martin (Cegléd), Köcse Bálint (Honvéd U20).

Felkerült az utánpótlásból: Cserényi Marcell, Cserényi Martin, Szabó Dániel, Balázs Márton

Maradt: Hargitai Krisztián, Vas-Teplán Miklós, Monye Jonatán, Monye Martin, Kiss Áron

Távozott: Dragasevics Veljko (Cegléd), Dominik Herendics (horvát, Cegléd) Nshimba Joel (BKG), Geiger Bálint (Nyíregyháza), Kocsis Zalán (Tiszaújváros), Kuttor Gergő (Dávid Kornél KA), Molnár Marcell (?), Takács András (?).

Fotó: Salgótarjáni KSE
1 Hozzászólás

1
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
embijé Recent comment authors
embijé
Olvasó

.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés