Connect with us
Hirdetés

B-csoport

Két magyar bajnok magasembert is igazoltak a Megyeri Tigrisek

Surmann Gábor bízik az előrelépésben.:

:

A második vonal 2023/24-es kiírásának rajtja előtt körképben mutatjuk be a mezőnyt, az ötödik rész a Piros csoport előző idényének 10. helyezettjéről, a Phoenix-MT Fótról szól.

Az előző részek itt olvashatók: Budafok, MEAFC, Kaszások, SKSE.

Tavaly nyáron osztályt és székhelyet is váltottak a Lilák: az újonnan átadott fóti Phoenix Sportcsarnokban rendezték történetük első piros-csoportos mérkőzéseit. Bár jól kezdték a pontvadászatot, áprilisban a kiesés szele is megcsapta őket, amikor az alapszakaszban elért 11. helyezést követően döntő összecsapásra kényszerültek a Veszprém elleni alsóházi helyosztón, de aztán magukra találtak, a bakonyiak után az SKSE-t is legyőzték, és csak egyetlen ponttal alul a TF ellenében a 9. helyért vívott párharcban.

A Surmann Gábor irányítása alatt álló együttes rendre aktív az átigazolási időszakban, és ez idén sem volt másképp: “gyakorlatilag mindent újra kellett tervezni” – nyilatkozta a klubmenedzser, többek között Bus, Katona és Füzi is távozott Fótról.

“Viszont én imádom a kihívásokat, és optimistán tekintek a ránk váró szezonra. Az elmúlt szezon felnőtt magjának jelentős részét marasztalni kívántuk volna, de ismét beigazolódott a mondás: “ember tervez, isten végez”. Nem titkolom hogy vannak játékosok akiknek az elvesztése először különösen érzékenyen érintett engem, valamilyen szinten viszont örömteli is az egész egyesület számára, hogy legtöbb távozónk magasabban jegyzett csapathoz igazolt – nincs mese, ilyen az élsport. A nehézségek ellenére a csapatszintű előrelépés megalapozott esélyének gondolata mentén igyekeztem kialakítani a 2023/24-es keretünket. Örömmel tölt el, hogy több saját nevelésű játékosunk, illetve Varga Balázs, Bálint Bence és James Kinney is a közös folytatás mellett döntött.

Továbbá terveink szerint később még fel fognak kerülni az utánpótlásunkból tehetséges fiatalok, ami szintén aláfogja támasztani az egyesületnél elvégzett minőségi munkának az eredményét, valamint a koncepciónk folytatását. Tudatosan, posztokra igazoltunk, úgy érzem, sikerült versenyképes keretet kialakítanunk.” – tekintett előre a vezetőedző, aki a remélt előrelépés alatt a legjobb nyolc közé jutást érti. “Nálunk különösen döntő faktor lesz a játékosok – kiemelten a húzóemberek – egészségi állapota az egész szezonra vetítve. Amennyiben rendben leszünk e téren, úgy véleményem szerint nem irreális a felsőházi rájátszásba jutásban bízni.”

A Liláknak a B-csoportban talán egyedülálló pedigrével rendelkező kettőst sikerült magukhoz csábítaniuk: Luka Markovic és Juhos Levente személyében két – egyaránt az Alba Fehérvár színeiben – magyar bajnokságot és Magyar Kupát nyerő, de már a második vonalban is bizonyító magasember írt alá, utóbbi a felnőtt válogatott mezét is többször magára ölthette. Rajtuk kívül hárman érkeztek bajnoki riválistól.

A Megyeri Tigrisek első embere a tavalyinál kiegyenlítettebb bajnoki küzdelmekre számít, az esélyeseket illetően pedig hasonló véleményen van az előtte szóló kollégáival: “Meglepne, ha nem a PVSK, a MAFC, a Cegléd és a Vasas alkotná az elődöntő mezőnyét. De ehhez nyilván lesz egy pár szava a többieknek is, azt gondolom, hogy nem lesz hiány izgalmakban.”

Surmann elégedett tanítványai felkészülésével. “Ott tartunk jelenleg, ahol tartanunk kell, ez csakis játékosaim munkáját dicséri.” Az edzőmeccsek eredményeit illetően nem is lehet oka panaszra, a Nagykőröst (73-69), a Budafokot (74-83) és a Salgótarjánt (74-78) is legyőzték az övéi, csak a Cegléd bizonyult jobbnak náluk (87-77). “Csapatom nevében bátran mondhatom, hogy valamennyien nagyon várjuk már a bajnoki kezdést.” – zárta nyilatkozatát.

Érkezett: Juhos Levente (PVSK), Luka Markovic (csapat nélküli, legutóbb Honvéd), Tichov Dominik (Óbuda), Szabó Norbert (Cegléd), Csík Richárd (JKSE)

Maradt: James Kinney (amerikai), Bálint Bence, Varga Balázs, Kékesi Kristóf, Richter Dániel, Czigelmajer Balázs

Távozott: Varga Dániel (Budafok), Csapai Péter (visszavonult), Katona Bence (MAFC), Bus Iván, Füzi Róbert (Nyíregyháza), Ipacs Donát (visszavonult), Nagy Gergely (?)

Fotó: Phoenix-MT Fót

1 Hozzászólás

1
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
kaszásokk Recent comment authors
kaszásokk
Olvasó

Legundorítóbb csapat a legfogalmatlanabb edzővel, remek párosítás!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés