Connect with us
Hirdetés

B-csoport

Csak magyarokkal jutna vissza az élvonalba a MAFC

Tóth Péter távozásával új korszak kezdődött a piros-feketéknél.

Tóth Péter távozásával új korszak kezdődött az újbudaiaknál.:

:

A második vonal 2023/24-es kiírásának rajtja előtt körképben mutatjuk be a mezőnyt, a tizenegyedik rész a Piros-csoport előző idényének 4. helyezettjéről, a MAFC-ról szól.

Az előző részek itt olvashatók: Budafok, MEAFC, Kaszások, SKSE, Fót, TF, CKE, JKSE, BKG, DEAC U23.

A 2022-es 5. helyezést követően visszatértek a legjobb négy közé a műegyetemisták a B-csoport felsőházának előző idényében: az újbudaiak harmadik kiemeltként emlékezetes csatában jutottak elődöntőbe a Jászberény ellen, a PVSK, majd a bronzcsatában a Vasas viszont már jobbnak bizonyult náluk, így a 4. helyen zártak. A Hepp Kupa négyesdöntőjében ugyancsak legyőzték a JKSE-t, viszont a Vasúttal a Tüskecsarnokban rendezett fináléban sem bírtak, be kellett érniük az ezüsttel.

Az előttünk álló szezonnak viszont nyíltan a bajnoki aranyérem megszerzésének céljával fut neki Lakits András immár Újbuda MAFC néven szereplő együttese, amelyhez másodedzőként csatlakozott a MAFC Kosársuli fiatal szakembere, Buksza Péter.

“A klub vezetősége egyértelmű célt fogalmazott meg számunkra: szeretnénk visszajutni az első osztályba. Igyekeztünk ennek szellemében kialakítani a keretünket. Fontos volt számunkra, hogy a lehető legtöbb játékosunkat meg tudjuk tartani, mert a csapat legfontosabb láncszeme távozott.”

– szögezte le a vezetőedző. Lakits a klubot négy év után elhagyó rutinos játékmesterre, Tóth Péterre utalt, aki a DKKA játékos-utánpótlásedzőjeként folytatja pályafutását. Tóth elvesztése azért is okozhat fejfájást a szakmai stáb számára, mert a tavalyi gárda másik két irányítója, a térdsérülése miatt visszavonulni kényszerülő Lewis és az Amerikában továbbtanuló Maly sem tagja már a keretnek. Így nem meglepő, hogy mezőnyposztra igazoltak a XI. kerületiek, Katona személyében egy bajnoki rivális kulcsemberét csábították vissza, míg Kovács Levente a Morgen Ferdinánd Emlékbajnokság A-csoportos alapszakaszának gólpasszkirályaként érkezett a fővárosba, emellett két saját nevelésű fiatal is először készülhetett a felnőttekkel. A MAFC mestere úgy érzi, jó korban lévő, terhelhető, sikerre éhes együttese van, és bízik benne, hogy kifizetődik majd a már július elején elkezdett fizikai felkészülés során elvégzett munka.

“Bár csak három távozónk és két új érkezőnk van, egy teljesen új csapatot kell építenünk, új szerepeket, nagyobb felelősséget és elvárásokat kaptak az évek óta nálunk játszók is. Ez látszott is az edzőmeccseinken, amik nagyon hullámzóak voltak, stabilizálni kell a játékunk ezen hullámait és akkor elérhetjük a céljainkat” – tekintett előre a szakember. A piros-feketék erős felkészülési programot állítottak össze maguknak, viszont csak egyszer nyertek a holtszezonban: A Honvéd (59-83) és a Szeged (63-82) a Gabányiban, az SKC és a DEAC (79-41) saját otthonában érvényesítette a papírformát ellenük, míg a bajnoki riválisok közül a MEAFC-tól és a cívisvárosi fiataloktól (98-90) is kikaptak, egyedül a Nyíregyházát tudták legyőzni.

Az előtte szólókhoz hasonlóan a fővárosiak szakvezetője is izgalmas, kiélezett bajnoki versenyfutást vár. “Minden évben elhangzik, hogy erősödött a másodosztály mezőnye, talán ez a trend most egy kicsit megszakadt, ami a gazdasági helyzet változása miatt is történhetett. Mi mindenképpen szeretnénk elöl végezni, úgy érzem, a PVSK, a Vasas és a Cegléd lehet a legnagyobb ellenfelünk, de ebbe a versenybe még beleszólhat a Nyíregyháza, a BKG és a Jászberény is, akik szerintem bárkire veszélyesek lehetnek.”

Érkezett: Katona Bence (Fót), Kovács Levente (Falco U20), Buksza Péter – másodedző (klubon belülről)

Felkerült az utánpótlásból: Molnár Tamás, Viola Dávid

Maradt: Bieber Bende, Bordács Soma, Buzás Bence, Herló György, Komma László, Matejovics Máté, Misek Levente, Pápai Máté, Pintér Dávid, Polgárdy Ádám, Lakits András – vezetőedző

Távozott: Tóth Péter (Dávid Kornél KA), Maly Benedek (Trinity-Pawling School – Egyesült Államok), Lewis Chester (visszavonult)

Fotó: MAFC Kosárlabda

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés