Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Változatlan a szakmai irányvonal a Vasasnál

Öten távoztak a tavalyi bronzérmestől.:

:

A második vonal 2023/24-es kiírásának rajtja előtt körképben mutatjuk be a mezőnyt, a tizenkettedik rész a Piros-csoport előző idényének 3. helyezettjéről, a Vasas Akadémiáról szól.

Az előző részek itt olvashatók: Budafok, MEAFC, Kaszások, SKSE, Fót, TF, CKE, JKSE, BKG, DEAC U23, MAFC.

Öt év után ismét dobogóra állhattak a B-csoport felsőházában a piros-kékek: az alapszakaszban elért 4. helyezést követően söpréssel jutottak a legjobb négy közé a DEAC U23 ellen, és bár az elődöntőben a későbbi bajnok NKA Pécs nagy falatnak bizonyult számukra, a “kisdöntőben” javítani tudtak a városi rivális MAFC ellen.

A tavaly ősszel másodedzőből beugróként vezetőedzővé avanzsáló Stephen Arigbabu szerződést hosszabbított, ám öten is elhagyták a pasarétieket a nyáron, a klub emblematikus alakja, Moravcsik mellett a vele együtt Budafokra igazoló Dormán, az élvonalból ajánlatot kapó Radics, a szerb Marcikics és az U20-as Szabó Dániel távozott. Pótlásukra a legutóbb a PVSK-nál játszó Takács Dániel és a Jászberényből a fővárosba költöző Homoki Donát, valamint négy saját nevelésű tehetség csatlakozott a kerethez.

“Az általunk képzett fiatalokon kívül csak két új ember érkezett, ezért mondhatni, nem volt új szempont, ami alapján kialakítottuk a csapatot. Célunk az elmúlt évek játékstílusának folytatása, illetve minden játékosunk, nem csak a fiatalok fejlesztése.”

– nyilatkozta a játékosként világbajnoki bronzérmet nyerő német szakember, aki elmondta, nagy veszteség érte együttesét a felkészülés során: megsérült az edzéseken jól teljesítő Homoki. “Ami az edzőmeccseket illeti, tudjuk, hogy ilyenkor még nem számít az eredmény. Kísérleteztünk sok mindennel, a játékosok szerepével, de ezek a találkozók még csak korai lehetőségek voltak arra, hogy megnézzük, mire lehetünk majd képesek.” A Vasas a felkészülés során a házigazda legyőzésével (69-62) és a Szedeák elleni vereséggel (53-85) ezüstéremmel zárta a PVSK-Matro Kupát, hazai pályán 71-69-re kikapott a Ceglédtől, viszont Budapesten is legyőzte a Vasutat.

A fővárosi akadémisták szakvezetése nem egy konkrét helyezés elérését fogalmazta meg célként az előttünk álló évadra. “Nem akarjuk pontosan megmondani, milyen helyezést szeretnénk elérni, de biztos vagyok benne, hogy ha a fejlődés megfelelő ütemben halad, akkor eredményesek leszünk. Kevesebb tapasztalt kosaras mellett a fiataloknak több felelősség jut, de velük türelmesnek kell lennünk. Több ellenfelet sem láttam még játszani, így nehezen tudnék mondani olyan riválist, aki az éllovasok között lesz. Úgy gondolom, a 6-8. forduló után már mindenki számára tisztábbak lesznek az erőviszonyok.”

Érkezett: Homoki Donát (JKSE), Takács Dániel (PVSK)

Felkerült az utánpótlásból: Bérces Dániel, Filipovic Igor, Pleesz Gergely, Rosta Péter

Maradt: Andrássy Géza, Bagó Martin, Cseh Botond, Farkas Attila, Fekete Viktor, Kelemen Ádám, Medve Máté, Pleesz Ádám, Stephen Arigbabu – vezetőedző, Katona Róbert – másodedző

Távozott: Radics Gerzson (ASE), Moravcsik Áron, Dormán Balázs (Budafok), Szabó Dániel (Kaszások), Leon Marcikics (szerb, ?)

Fotó: Vasas Akadémia

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés