Connect with us
Hirdetés

B-csoport

Egyben tartotta a csapat gerincét a TF

Hét új játékos is érkezett a Tehetséges Fiatalokhoz.:

:

A második vonal 2023/24-es kiírásának rajtja előtt körképben mutatjuk be a mezőnyt, a hatodik rész a Piros-csoport előző idényének 9. helyezettjéről, a TF-Budapestről szól.

Az előző részek itt olvashatók: Budafok, MEAFC, Kaszások, SKSE, Fót.

A Tehetséges Fiatalok sokáig harcban voltak a nyolc közé jutásért a bajnokság előző kiírásában, végül a 10. helyen fejezték be a pontvadászatot. A folytatásban aztán a Kaszásokat, majd egy rendkívül kiélezett párharc végén a Megyeri Tigriseket is legyőzték, így szerezték meg az alsóházi rájátszás megnyerésével járó 9. helyet.

A sárga-kékek klubfilozófiája a nevükből adódóan állandó, Beák Gábor zsinórban a negyedik évét kezdheti a gárda vezetőedzőjeként. Ezúttal kulcsjátékosok többsége is a közös folytatás mellett döntött.

“Nagy büszkeséget jelent a számunkra, hogy sikerült a csapat magját egyben tartani. Az elmúlt hetek, hónapok azt bizonyították, hogy ez a társaság egyben van, és szeret együtt játszani, méghozzá a TF színeiben. Hagyományosan törekszünk fiatal csapat kialakítására, de ahhoz, hogy ez a folyamat igazán értékteremtő lehessen, az kell, hogy több szezont is közösen csináljunk végig. Éppen ebből következik, hogy optimistán tekintünk előre.”
– nyilatkozta Beák. A szerződést hosszabbítók mellett új igazolásokban sem volt hiány a fővárosiaknál, akiknek a Paksról visszatérő Karosi személyében az élvonalból is sikerült erősíteniük.
“A felkészülési időszak alapján is bizakodóak lehetünk. Aki nálunk pattogtat, azt általában külön motiválni nem kell. Mindenki tudja, hogy az alapozás nem csak játék és mese, de őszintén mondhatjuk, a játékosaink nagyon tisztességesen formában tartották magukat a nyár folyamán is. Látszik, hogy van még mit gyakorolni, de az a jó, ha kijönnek a hibák, és a szezonrajtra már élesebbek tudunk lenni” – bizakodott a szakvezető. A TF-BP edzőmérkőzései közül egy SKSE elleni hazainak (60-65) és egy ceglédi találkozónak (99-72) ismert a végeredménye, emellett a sokszínűség jegyében a Győrrel, a DMTK-val és a szlovák élvonal újoncával, a Nyitrával is megmérkőztek Dancsecsék.

A vezetőedző úgy érzi, reális cél lehet, hogy előrébb végezzenek, mint tavaly – ehhez a 9. hely után mindenképpen negyeddöntőbe kellene jutniuk. “Ugyanakkor nem szabad elfelejtenünk, hogy rutintalan társaság lévén előfordulhat hullámzás a teljesítményünkben, ezt mi pontosan tudjuk. A hullámvölgyekből viszont hamar ki kell tudni jönni. Fiatal, éhes csapatként azt gondolom, hogy lehetünk mi a következő szezon egyik üde színfoltja, és egy-egy meccsen a legnagyobbakat is megszorongathatjuk. Elég komoly igazolásokat láthattunk, meglepően erős keretek alakultak ki, de mi akkor cselekszünk helyesen, ha magunkra figyelünk, és a folyamatos fejlődésünket helyezzük előtérbe. Ha ez így lesz, biztosan megfelelő eredményeket is érünk majd el. Alig várjuk az első tétmeccset, sok sikert kívánunk mindenkinek a szezonra!

Érkezett: Farkas Dániel, Lőrincze Dominik (Kaszások), Vargovics András (Körmend U20), Nagy Gergely (Fót), Karosi Gergely (ASE), Tömösváry Máté (Bonyhád), Clemens Andrich Habel (Tiszaújváros)

Felkerült az utánpótlásból: Varga Ármin

Maradt: Szántó Dániel, Simon Balázs, Dancsecs András, Anda Dávid, Kódor Tamás, Gémes Andor, Szanyi Bence, Kelenföldi Domonkos, Beák Gábor – vezetőedző.

Távozott: Nagy Szabolcs (Titán Farkasok), Oroszi Bence (JKSE), Várbíró Gergő (Százhalombatta), Csikós Botond (Fót, ahonnan időközben távozott)

Fotó: TF-Budapest

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés