Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Az ötödik helyért játszhat a Budapesti Honvéd, másodszor is legyőzték a DEAC-ot

Sima volt.

Budapesti Honvéd SE - DEAC 78-58 (19-23, 15-12, 22-18, 22-5)

Rájátszás, 5-8. helyért, 2. mérkőzés
Budapest, Ludovika Aréna
Benczur Tamás, dr. Németh Patrik, Nepp László Oszkár (Bogárdi János)

Budapesti Honvéd SE: Djokovics 7/3 ,Brown 20/6, Hajdu -, Wesson 18/9, Filipovic 2. Cserék: Bazsó 5/3, Peringer 2, Henry 22/6, Reizinger -, Kopácsi -, Vámos -, Simon 2.

DEAC: Edwin 12/6, Neuwirth 3/3, Drenovac 9/3, Williamson 7/3, Buljevics 5. Cserék: Garamvölgyi 2, Mócsán 10/3, Tadic 7/3, Hegedűs -, Hőgye 3/3.

A találkozó első kosarát Edwin szerezte, egy duplát dobott a debreceniek légiósa. Rengeteg hibával, sok pontatlansággal kezdett mindkét csapat, három perc elteltével még mindig 0-2 volt az eredményjelzőn. A hazaiak sokáig csak büntetőből találtak be, előbb Djokovics, majd Filipovic volt eredményes a vonalról, a másik oldalon Edwin megszerezte második dupláját, míg Drenovac távolról volt eredményes. Edwin nagyon bekezdett, a két dupla után érkezett egy tripla is tőle. Bazsó is dobott egy hármast, így nem tudtak meglépni a vendégek. A negyed közepén 6-12 volt az állás. Az első negyedben már nem is változott a játék képe, a DEAC nyerte ezt a játékrészt. 19-23.

Egy 7-0-ás rohanással nyitott a Honvéd a második negyed elején, lefagytak a szerverek a vendégeknél. Hőgye triplája törte meg a rossz szériát, 26-26-ra egyenlítettek a vendégek. Wesson triplája után Edwin adott el egy labdát, de a hazai labdaszerzést nem követte pont, így 29-26 volt a táblán a negyed derekán. Wesson dobott újabb kosarat, Tadic triplája nagyon jókor jött a vendégeknek. Rengeteg hiba, sok rontott dobás jellemezte a negyed hajráját. A küzdőszellem dominált, ebből a furcsa csatából pedig a vendégek jöttek ki jobban. 34-35.

Mócsán duplájával indult a második félidő, de a DEAC nem tudott meglépni. Továbbra is sok volt a hiba mindkét csapatnál, fej-fej mellett haladtak a csapatok. Wesson, Henry és Brown játszott jól a hazaiaknál, míg a vendégeknél Drenovac és Edwin cipelte hátán a csapatát. Egy perccel a negyed vége előtt 51-52 volt az eredményjelzőn, amikor Brown triplájával visszavette a vezetést a Honvéd. Végül 56-53-al fordultak az utolsó játékrészre a csapatok.

Hazai triplával indult az utolsó játékrész. Brown is bedobott két büntetőt, majd Bozsó érkezett egy duplával, így nyílt az olló, kezdett meglógni a Honvéd. Andeljko Mandics 65-52-es állásnál kért időt. A játék képe azonban nem változott, a Honvéd rengeteg energiát mozgósított, hogy az ötödik helyért játszhasson. Henry megállíthatatlanul játszott ebben a periódusban. 11-1-es rohanásban voltak a hazaiak. Mócsán hármasa hozta vissza a debreceni reményeket. 68-58 volt ekkor az eredményjelzőn és négy perc volt hátra a mérkőzésből. A fordulat azonban elmaradt. A Honvéd 78-58-ra nyerte a meccset és 2-0-ra a párharcot.

4 hozzászólás

4
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
2 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
zterulezdobógépBorn2BallXero Recent comment authors
Born2Ball
Olvasó

Jók ezek a helyosztó meccsek, milyen kár, hogy szarok.

dobógép
Olvasó

Még a két “Újonc” meccse csak értékelhető lesz, bár tegnap azért a Honvédon is látszott a “fáradtság”. De a DEAC-Sopron meccsek nézőit egyáltalán nem irígylem, az lesz az igazi értelmetlen időb.szás….!

Xero
Olvasó

Grat a Honvédnak!
Azért komoly, hogy a két “újonc” játsza a helyosztót az 5-6. helyért! Izgalmas lesz! 🙂

zterulez
Olvasó

Ezek a csapatok maradtak még motiváltak.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés