Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Kocsis Tamás: lássuk be a Falco egy igazi BL-csapat, nagyon jó játékosokkal

Edzői nyilatkozatok szombatról.:

:

Naturtex-SZTE-Szedeák – Atomerőmű SE 71-72 (26-24, 13-18, 16-17, 16-13)

Simándi Árpád, Szeged: Gratulálok a Paksnak a győzelemhez! Három percig nem kosárlabdáztunk a harmadik negyed elején, ez egy ilyen meccsen nem fér bele. Kevesen voltunk, sok problémánk van, de azt a három percet leszámítva mindenki küzdött és harcolt. Ha lehet ilyet mondani, szépen haltunk meg. Szerencsétlenek vagyunk, hiszen a végén kimaradt a dobásunk, szörnyű így kikapni minden meccsen. Három percen keresztül úgy gondoltuk, nem kell védekezni, utána visszakapaszkodtunk, de ez rengeteg energiába került. Köszönöm a szegedi szurkolók buzdítását!

Csirke Ferenc, ASE: Gratulálok a játékosaimnak és a Szegednek is! A két, nehéz helyzetben lévő csapat jó mérkőzést játszott. Lehet, hogy az döntött, hogy Grubor egész héten nem edzett, ma viszont vállalta a játékot. A centerük hiányában tudható volt, hogy Washington még jobban magára vállalja a meccset, mi viszont hagytuk, hogy meccsbe jöjjön. Amikor ilyen kvalitású játékos van az ellenfélnél, nem engedhetjük meg, hogy 15 pontot dobjon az elején. Védekezésben váltottunk, meg tudtuk fordítani a mérkőzést. Az utolsó dobást lehet pont a fáradtság miatt rontotta el Washington. Abból kell tanulnunk, hogy sokkal nyugodtabban kell játszanunk hét-nyolcpontos vezetésünknél. Nagyon sokszor kerültünk miss-match szituációba, de ha a játékvezetői felfogás engedi a kemény játékot, akkor az mindig beleviszi a csapatot egy lassú játékba, ezt jól használta ki a Szeged. A vesztes meccseink is egylabdásak voltak, állhatnánk jobb mérleggel is, de a mai győzelem azt jelenti, hogy bejutottunk a kupadöntőbe. Szerdán szeretnénk nyerni a Körmend ellen azért is, hogy minél jobb helyzetből várhassuk a kupasorsolást és az új kört.

Soproni KC – Duna Aszfalt-DTKH-Kecskemét 83-70 (28-21, 26-14, 18-19, 11-16)

Kosztasz Flevarakisz, Sopron: Egy ilyen képességekkel rendelkező csapat, mint a Kecskemét ellen mindig nehéz játszani. Az előzőhöz hasonlóan a mai mérkőzésen is sok gólpasszunk volt, huszonkettő, amelyből már az első félidőben tizenhat, és kevés eladott labdánk, összesen nyolc, az első félidőben csak kettő. Ez volt a kulcs, és a lepattanózás. Ez már a második olyan meccs zsinórban, ahol nagy különbséggel nyertük a lepattanócsatát. Ha ezt továbbr is tudjuk tartani, akkor jó esélyünk lesz nagy meccseket nyerni. Az utolsó negyedet leszámítva, ahol volt néhány rossz döntésünk, a csapat jó teljesítményt nyújtott. Az egyetlen negatívum az volt, hogy már zsinórban a második mérkőzésen csak öt triplát értékesítettünk. Ezen kívül jó teljesítményt nyújtottak a srácok, gratulálok nekik és a szurkolóknak is a hangulatért, amit teremtettek!

Forray Gábor, Kecskemét: Az első félidőben dőlt el a mérkőzés, ahol nagyon gyengén, energia nélkül játszottunk, homlokegyenest az ellenkezőjét annak, amit szerettünk volna, azért, mert a Sopron a neki megfelelő stílust játszotta. Rendkívül sok könnyű gólt kaptunk, az átmeneti védekezésünk nem volt jó. A szünetben tudtuk rendezni a sorokat, és bár nem tudtuk szorosabbá tenni a találkozót, akkor már abban a mederben folyt, amelyben mi szerettük volna. Nincs idő búslakodni, mert szerdán már jön is a következő mérkőzés, amelyet hazai pályán meg is szeretnénk nyerni.

Zalakerámia ZTE KK – MVM-OSE Lions 82-60 (18-16, 23-21, 23-10, 18-13)

Sebastjan Krasovec, ZTE: Először is gratulálok a csapatnak. Tudtuk, hogy az Oroszlány egy nagyon agresszíven védekező csapat, és sok távoli dobást is vállal. sokkal keményebb volt ez a találkozó, mint amit az eredmény mutat. Nagy energiával játszottunk, jó volt a védekezés és a lepattanózásunk is. Gratulálok az oroszlányiaknak is, hiszen jó bajnokságot futnak most is.

Simon Petrov, MVM-OSE Lions: Azt gondolom, hogy ma a jobb csapat nyert és mi voltunk a gyengébb, ezért kaptunk ma ki.

DEAC – Budapesti Honvéd Sportegyesület 71-59 (21-19, 12-8, 18-17, 20-15)

David Dedek, DEAC: Szeretném megköszönni a szurkolók biztatását, hiszen a kiélezett szituációk során, mikor a Honvéd visszajött, óriási löketet adtak, hogy átlendüljünk a hullámvölgyön, ezért pedig a csapat köszönettel tartozik. A fővárosiak győzelemre éhesen érkezett, agresszívan védekeztek, így az első félidőben tizenhárom eladott labdára kényszerítettek minket. Ezen mindenképpen dolgoznunk kell a jövőben, hiszen ez nem fog beleférni a bajnokság hátralévő részében. Az viszont a javunkra írható, hogy amikor a meccs igazán szoros volt a végjátékban összezártunk és jó csapatmunkával, kemény védekezéssel felülkerekedtünk a riválison.

Baska Szabolcs, Honvéd: Gratulálok a Debrecennek, megérdemelten győztek. Igazándiból volt két rossz periódusunk, a harmadik negyed elején, amikor tizenöt is volt a differencia, ebből visszajöttünk, mutattunk karaktert, négy perccel a vége előtt még egál volt, viszont az utolsó minutumok 12-0-ás eredménye megpecsételte a sorsunkat. Lehetne azzal jönni, hogy elfáradtunk, nem maradt a végére erőnk, lehet, hogy így volt, viszont úgy gondolom, hogy a kulcsszituációkban vétett hibák miatt veszítettük el a találkozót. Kicsit feszültek is voltunk, és nem biztos, hogy jó döntéseket hoztunk a végjátékban. Mennünk kell tovább, több pontot kell dobnunk, ötvenkilenc ponttal nem lehet ebben a ligában nyerni.

Egis Körmend – Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 89-95 (24-18, 28-30, 20-24, 17-23)

Kocsis Tamás, Egos Körmend: Gratulálok a Falónak, a végeredmény nem tükrözi ugyan, de egylabdás mérkőzést játszottunk. Mindent összevetve, büszke vagyok a csapatra. Lássuk be a Falco egy igazi BL-csapat, nagyon jó játékosokkal. Kaptunk 95 pontot hazai pályán, megint a lepattanókon ment el a meccs, ezt orvosolnunk kell. A Paks ellen nyerni szeretnénk.

Milos Konakov, Falco: Mindkét csapatnak szeretnék gratulálni, hiszen teljesen mindegy az aktuális tabella állása, Körmenden mindig nehéz nyerni. Így volt ez most is. Az első félidőben rosszul védekeztünk, aztán visszajöttünk a meccsbe, és végül a lepattanózásnak köszönhetően, feljavult a játékunk. Gratulálok a csapatnak.

2 hozzászólás

2
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Born2Ballabcabc Recent comment authors
Born2Ball
Olvasó

“Kocsis Tamás, Egos Körmend: Gratulálok a Falónak…”
Már a nyilatkozat elején sikerült mindkét csapat nevét elgépelni.
Felvetődött bennem néhány kérdés: 1,Ki az a hülye aki ezeket a cikkeket írja?
2, Ki az a hülye aki ellenőrzi és nem veszi észre?
3, Ki az a hülye aki felvette ezt a két szerencsétlent?

abcabc
Olvasó

Körmend nagyon nagy bajban lesz illetve van ilyen lepattanózással.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés