Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Történelmi sikert aratott a DEAC

Először játszott egymás ellen a Debrecen és a Honvéd az élvonalban.

DEAC - Budapesti Honvéd Sportegyesület 71-59 (21-19, 12-8, 18-17, 20-15)

Bajnokság 12. forduló
Debrecen, Oláh Gábor utcai sportcsarnok
V.: Cziffra Csaba Zsolt, Makrai Márton, Nyilas István (Farkas Zoltán)

DEAC: Scott 16, Polyák 15/9, Drenovac 11, Kovács 5/3, Taylor 5. Cserék: Fábián -, Mócsán 12/6, Tóth 5, Kenéz 2.

Honvéd: Simon 5/3, Mijovic 13/9, Tanoh 11/3, Demeter 7/3, Peringer 7. Cserék: Völgyi 5, Sherman 6, Kopácsi 5/3, Hajdu -.

A két klub fennállása során először találkozott egymással a férfi élvonal 12. fordulójában.

Peringer és Tanoh Dez András pontjainak köszönhetően jobban kezdett a Honvéd, míg a túloldalon Kovács triplája volt sikeres (3-7). Taylor 2+1-es akciójával feljött egyre a hazai alakulat, ám kisvártatva Tanoh válaszolt egy zsákolással (6-9). Felváltva potyogtak az ezt követő időszakban a kosarak, úgy is tűnt, hogy ki tud egyenlíteni a DEAC, de fontos pillanatokban jól védekezett a Honvéd (12-16). Mócsán hármasa akadt be, Kenéz révén pedig a fordítás is összejött a debrecenieknek, a találkozó során először (17-16). Hiába kértek időt a vendégek, a negyed utolsó két percében egyre jobban lendületbe jött a DEAC, így meg is lépett a csapat, ám az utolsó másodpercben Demeter betalált távolról. 21-19.

Polyák és Kopácsi pontos kísérleteivel kezdődött a második etap, aztán Drenovac közétpávolija akadt be (25-22). Nem esett túl sok kosár a következő percekben, összességében viszont jól őrizték az előnyüket a hazaiak, Drenovac ziccerét követően kénytelen volt ismét időt kérni Baksa Szabolcs (29-22). Peringer hosszú vendég gólcsendet tört meg, Demeter ugyanis remek gólpasszt otszott ki neki. Szépen lassan visszaküzdötte mahát kettőre a Honvéd, ezúttal a Debrecentől jöttek sorban a rossz dobások (29-27). Időben rendezni tudta a sorait a DEAC, amely egy jó periódussal megint ellépett hattal. 33-27.

Két percet kellett várni az első kosárra a második félidőben, Polyék végül nagy triplát dobott a sarokból, ráadásul oda is ütöttek neki közben, igaz, a ráadás büntető nem ment be (36-27). Peringer szépített a vonalról, de Taylor látványos zsákolásával meglett a közte tíz, először a mérkőzésen (38-28). Baksa Szabolcs kapott technikai hibát, miközben egyre jobban kezdett meglépni ellenfelétől a DEAC (43-28). Egy kicsit feljavult a piros-fehérek támadójátéka, miközben rövidzárlatba kerültek a hazaiak, így visszajött tíz alá a negyedik negyed előtt a Honvéd. 51-44.

Tanoh remekül játszotta magát üresre, ám gyorsan jött a reakció Scott révén a hazai oldalról. Folyamatosan ott loholt az ellenfele nyakán a Honvéd, de minden kosárra válaszolni tudtak a hazaiak (57-51). Tanoh próbálta a hátára venni az övéit, egy jó betöréssel fel is jött négyre a fővárosi alakulat, Mijovic kosarát követően pedig időt is kellett kérnie a Debrecennek (57-55). Völgyi nagy küzdelem árán kiegyenlített, de Scott megint elő tudott lépni a túloldalon (61-57). Sherman lépett be az alapvonalon, ám megint jött a válasz, ezúttal Polyák távolija hullott be (64-59). Ebből már nem tudott felállni a Honvéd, a DEAC végül nagy küzdelem árán aratott történelmi sikert. 71-59.

 

5 hozzászólás

5
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
2 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
Vadkakasmoldi56JólnézünkMIKIMarko_tropojából Recent comment authors
JólnézünkMIKI
Olvasó

DEAC-Dedekék szégyelljék magukat! Nagy pénz, kicsi kosárlabda!
Becskyvel ki áll szóba még az idei szezon után?
Budapesti Honvéd-harcolnak meg hajtanak…meg kellemetlenkednek…meg tisztelet mindenkinek…de én ebben a mezben igazi KOSÁRLABDA játékosokat szeretnék látni!
Báder Marci! Fodor Marci!
ÉBRESZTŐ!!!

moldi56
Olvasó

Ráthonyi Tamás nincs már a debreceni kosárlabdában?

Vadkakas
Olvasó

Az új generációs, politikailag pénzzel kitömött hozzá nem értők már vagy 10 éve kigolyózták.

moldi56
Olvasó

Ha jól tudom Alekszics is ott van a Honvédnál.

Marko_tropojából
Olvasó

Tetszik! 😀 😀 😀

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés