Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Kálmán László szerint a Pécs, a DEAC és a Honvéd jut rájátszásba

Állandó szakértőnk mondta el véleményét a 26. fordulóval kapcsolatban.:

:

Arconic-Alba Fehérvár – Falco-Vulcano Energia KC Szombathely

Lényegében tét nélküli mérkőzés, de az elmúlt időszakban annyiszor találkoztak a felek, hogy nagy presztízse van egy ilyen párharcnak. Érdekes mérkőzés lesz, a Falco eddig ebben a szezonban kétszer nagyon simán megverte az Albát, ebből a szempontból lesz bizonyítási vágy a hazaiakban. Mindkét csapat nyílt sisakkal játszik, bátrak támadásban, nem mindig a védekezés a legfontosabb, de a mezőny fölé emelkednek mindketten. Kíváncsian várom ezt az összecsapást, én most arra tippelek, hogy egy szoros mérkőzésen nyer a Falco.

Atomerőmű SE – Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét

A Paks nagyon rossz szériába került, sok vereség sorozatban, ráadásul többnyire simán kaptak ki. Valami nagyon nem stimmel ott, gyakorlatilag már kicseréltek mindenkit, akit lehetett, mégsem állt össze a dolog. Örülök, hogy Eilingsfeld visszatérhetett, ő sokat segíthet majd ennek a csapatnak a playoutban. A Kecskemét a Kaposvár ellen nagyon magabiztos győzelmet aratott, sok pontot dobtak, jól találták meg a helyzeteket és értékesítették is azokat. Rájuk is jellemző, hogy a stílusuk adott, viszont a dobóforma sokszor cserben hagyta őket. Nyílt meccset várok, nagy a tét, hiszen fontos a helyezkedés az alsóházi rájátszásban is, én most a Kecskemétre teszek.

Budapest Honvéd SE – Zalakerámia ZTE KK

A Honvéd nagyon szép utat járt be, most hazai pályán van saját kezében a sorsa, persze lehet még olyan forgatókönyv, hogy győzelemmel sem jutnak nyolcba. A Zalaegerszeg bombaformában van, jól sikerültek a légiósok lecserélése, végre olyan játékosok érkeztek, akik fizikálisan és mentálisan is megütik a magyar mezőny színvonalát, védekezésben és támadásban is sokat léptek előre Zollner érkezésével, aki remek munkát végez, látszik a hierarchia és az egyensúly. A forma alapján a ZTE a jobb, de most azt gondolom a Honvéd mindent egy lapra feltéve megnyeri az összecsapást.

Kometa Kaposvári KK – Szolnoki Olajbányász

A Kaposvár a szünet óta hatalmas gödörben van, Filipovity érkezése után még a nyolcba jutásról beszélgettünk, most pedig már biztos, hogy a kiesés ellen kell küzdeniük. Nem mindegy, hogy honnan kezded a playoutot, a sérültek miatt azonban nincsnek könnyű helyzetben. Szerintem az fog dönteni, hogy melyik csapat tud higgadtabb maradni, a Szolnok már felhasználhatja ezt a mérkőzést egy kísérletezésre a kupa és a rájátszás előtt. Egy újabb vereség nem fér bele a somogyiaknak, ezért most mellettük teszem le a voksomat. Ez egy jó lendületet adhatna nekik a továbbiakra.

NKA Universitas Pécs – Egis Körmend

A Pécs hazai pályán kiemelkedően szerepel, de idegenben is tapadnak az ellenfeleikre, nagyon kellemetlen stílusú játékot képviselnek, idegenben talán megfontoltabbak, de Pécsett igazi totális kosárlabdát játszanak, amiben sok rohanás van és 2-2-es bontás. Nem tudom, hogy a sérülésekkel, hogy állnak, de szokták mondani egy ilyen fontos mérkőzésre még a halottak is feltámadnak. Nagy lehetőség kapujában állnak, újoncként nyolcba kerülni megsüvegelendő teljesítmény lenne. A Körmend pocsék formát mutat, ami érdekes számomra, hogy jellemző rájuk, hogy – sérültek számától függetlenül – nem bírják végig a mérkőzéseket, még ha jól is kezdenek, könnyen szét tudnak esni. A szezon elején jók voltak a végjátékokban, mostanra ez is elveszett. A védekezésük lett igazán lyukas, legutóbb a Falco ellen gyakorlatilag már az első percben eldőlt a mérkőzés. Nem lesz könnyű dolguk, egy Körmendet sosem lehet leírni, ám ha nem jutnak nyolcba, akkor ez a szezon teljes katasztrófa. Nagy csata lesz, de a Pécs győzelmére teszek.

MVM-OSE Lions – Sopron KC

A Sopron már biztosan rájátszás-résztvevő, a sikeres középső szakasz által olyan jók egymás ellenikben, hogy már nem csúszhatnak ki. Az utóbbi időben azonban lehet látni, hogy valami megtört a játékukban, nem úgy muzsikálnak, mint korábban, főként védekezésben. Vannak minőségi játékosaik, igaz most sérülésekkel is bajlódnak, nekik biztosan jót fog tenni a szünet a Playoff előtt. Ettől függetlenül nem tartom őket esélytelennek Oroszlányban, de az OSE előtt óriási lehetőség van hazai pályán, igaz a sorsa másoktól is függ. Az utóbbi időben sokkal jobban játszanak, jönnek az eredmények, láthatóan élvezik a játékot. Szerintem magabiztosan nyernek a hazaiak.

SZTE-Szedeák – DEAC

Nagyon érdekes mérkőzés, a Szeged nagyon mélyen volt, aztán sorozatban három mérkőzést nyertek, így megteremtették maguknak a lehetőséget. A Debrecen fordított utat ját be, gyakorlatilag egész évben nyolcban voltak, három meccslabdát viszont elrontottak, nehéz helyeztbe hozták magukat. Jó csapatról beszélünk, véletlenül senki nem veri meg a Falcót és az Albát, de az utóbbi időben mentálisan kicsit szétcsúsztak és ez a játékukra is hatással van. Náluk több rutinos játékos van, a Szeged erőből nyerte a meccseket, vannak kimagasló teljesítmények, ezen a meccsen az lesz a kulcs, hogy Locke és Woolridge milyen állapotban lesz. Én a Debrecen győzelmét jósolom itt.

Az alapszakasz végeredménye Kálmán László tippjei alapján:

1. Falco-Vulcano Energia KC Szombathely
2. Arconic-Alba Fehérvár
3. NHSZ-Szolnoki Olajbányász
4. Zalakerámia ZTE KK
5. DEAC
6. NKA Universitas Pécs
7. Sopron KC
8. Budapesti Honvéd SE


9. MVM-OSE Lions
10. Egis Körmend
11. SZTE-Szedeák
12. Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét
13. Kometa Kaposvári KK
14. Atomerőmű SE

26 hozzászólás

26
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
9 Comment threads
17 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
17 Comment authors
CsakajótNikoszPécsiVesztesRedbidheraklith Recent comment authors
Csakajót
Olvasó

Grat. LACIKA. Minden fontos meccset eltaláltál. Látszik érted Te ezt.
Azokkal a sötétekkel ellentétben akik ide írogatják a balfaszságaikat.

Nikosz
Olvasó

Lacika a mágus!! Csak mondom…

albc
Olvasó

Kemény kettőt talál el csulaci.

Laposvár
Olvasó

Melyik kettőt?

Kaposkosár KKK
Olvasó

Kaposvárt jól tippeli az találat ez a lényeg Lapos úr!
Pécsi vasutas merész barátaid nem tudom tiszteletüket merik e tenni Kaposváron újra vagy csak a duma?!

Laposvár
Olvasó

1, Nem téged kérdeztelek kisgyerek, ülj le, egyes!
2, Nemrég még Falcos voltam, meg kecskeméti. Egyszer még körmendi is 🙂 valójában fogalmatok sincsen 🙂
3, Nem fogtok jövőre a PVSK-val játszani. Valahogy szerintem kiizzadjátok a bentmaradást, de ők nem jutnak fel. Jelenleg jobb a MAFC.

Kaposkosár KKK
Olvasó

Ugyanmár Lacika a hülye is tudja, hogy Pécsi huszár vagy!

PécsiVesztes
Olvasó

Vasárnap kiderül, hogy a Vasas is …..

Kaposkosár KKK
Olvasó

Ja a nagyokos barátod kérdezted hát kb egy szintem vagytok csak ő legalább nem Pécsi

albc
Olvasó

Szinten. Így írják. Na takarodj vissza az általánosba megtanulni írni szar a szar a kaposvári, aztán gyere vissza, és akkor oszd ami nincs.

albc
Olvasó

Honvéd, meg a ruszki lányok.

Kaposkosár KKK
Olvasó

Gyökér!!!
Ezt jól írom?

albc
Olvasó

Indulj a meccsre. 🙂

Csakajót
Olvasó

Na te ostoba egysejtű. Ennyire értesz te hozzá.(jó a ha tudod te gyökér, melyik a jobb kezed, ne égesd itt magad albc=A Legnagyobb Balfasz Címerese)
Lacika meg 100 %- os megmondta mi lesz a sorrend.

Xero
Olvasó

Azért az Olaj nem engedheti meg, hogy a Kupára készüljön, mert ha kikap, Zte-győzelem esetén bukják a 3. helyet..
Alba győzelmet várok, az Alba otthon nem engedheti meg, hogy fél gőzzel vegye a találkozót..

Rózsabimbó
Olvasó

Milyen igazad van!

A döntőbe jutásért a Zete és az Olaj is szeretné elkerülni a Falcot!
Két nagy derbi biztosan várható az utolsó alapszakasz meccsen: Az Olaj és a Zete is győzelemre készül!
A mostani Zalaegerszegi forma alapján,– ha addig úgy alakul–van esély arra is, hogy a döntőbe jutásért megszorongathatják a Falcot is!
Hajrá Olaj!

Borbély Lajos
Olvasó

Én is ugyanígy látom.
Szuperül összeállt a ZTE. Csak tartson ki ez a tudatos rotálás és tudatos játék még jó darabig.
Zollner remekül “használja” az új csapatot. Nem is értem, Ruzicskánál miért tartott eddig a türelem. Ő a kezdőkkel, cserékkel csak ötletelt, fogalma nem volt a játékosok képességeiről.
Csak ne sérüljön meg senki, mert akkor borul az egész stratégia.
Persze az is megérne egy misét, miért nyúlt a szezon előtt a ZTE szakvezetése ennyire mellé a légióskiválasztással, és most miért nyúlt ennyire bele…

heraklith
Olvasó

Egyik új légiós sem kiemelkedő tehetség. Nem rossz játékosok, de amiért mindkettő jó választás volt, az a munkamorál meg a védekező képesség/hajlandóság. Hogy ezt mennyire lehetett előre tudni, az jó kérdés.

Redbid
Olvasó

Zollner Körmenden is arról beszélt, egy játékos kiválasztásánál nála a legfontosabb szempont a győztes mentalitás, mert aki győzni akar, az koncenrált lesz, ami pedig kevesebb hibát eredményez!
Aztán, hogy ezt a mérkőzéseken hogyan juttassa érvényre, azt az adott csapat ellen kidolgozott taktika, a napi forma, és a mérkőzés alakulása dönti el, de a lényeg, hogy a rá bízott feladatokat, mind védekezésben mind támadásban, ezzel a mentalitással kell végeznie!
A zete is jó hely számára, mert a fanatikus közönség mindehhez segítségére van!

PajtiBá
Olvasó

Lacika, Te megint nagyon mellényúltál. Aki a Te tippjeid után megteszi az ellenkezőjét Tippmixen mindig jól jár. Csak így tovább!

Nemtudhatom
Olvasó

Már annyiszor tévedett,a végkimenetelben remélem nem lesz igaza!

Joker
Olvasó

Lacika te is játékos voltál és nem érted hogy mit jelent : “nem bírják végig a mérkőzéseket” “ sok sérült “ ennek egyetlen oka van : nem megfelelő alapozás és ha ugyanolyan hosszú edzés lenne mint egy mérkőzést akkor talán még erővel is bírnánk.Ettől függetlenül is hajrá MTE !

szurkoló
Olvasó

Sok helyen sántít ez a “szakértői vélemény”.max 3 helyes tipp.
Nyer a Falco
Ase
Zte
Kaposvár
Körmend
Ose
Szeged
És ez által kicsit más lesz a tabella is.

Noname
Olvasó

Szerintem meg a Körmend és az OSE jut be.

Born2Ball
Olvasó

Körmendre nem tennék nagy pénzzel azért.
Kissebb csoda lesz, ha az NKA hazai tempóját tartani tudják majd.
Én azon sem lepődnék meg, ha a pécsiek, míg a meccs el nem dől, addig letámadnának végig.
Főleg annak tudatában, hogy a körmendi játékosok egyrészt nem labdabiztosak, másrészt fizikálisan nagyon el vannak veszve.
Falco elleni meccsen aggasztó volt nézni, hogy mennyire nem tudnak helyzeteket kialakítani és a rátgéber képes lesz hasonlóan agresszív védekezésre.
Persze a pécsieknek tapasztalat hián bőven megremeghet a kezük, de 10-ből 9 alkalommal – a körülményeket is figyelembe véve – ezt a pécsiek nyernék.

PécsiVesztes
Olvasó

Bátor tipp…. Az NKA-t hazai pályán csak a Falco ellen tartom esélytelennek, mára már az Alba is fogható nekik. Otthoni környezetben az egyik legerősebb csapat, mégha nem is játszanak mindig optimálisan. De nyernek akkor is, ha gyengébb napjuk van. Erre számítok ma is, de a körmenideknek üzenem, hogy olyan még nem volt, hogy nekem bejött volna “jóslatom”… Szóval…

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés