Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Fontos rangadót húzott be a ZTE

Végül magabiztosan verték az Oroszlányt a kék-fehérek.

Zalakerámia ZTE KK – MVM-OSE Lions 82-60 (18-16, 23-21, 23-10, 18-13)

Bajnokság, 12. forduló
Zalaegerszeg, Zalaegerszegi Városi Sportcsarnok
V.: Tőzsér Dénes Kelemen, Söjtöry Tamás, Major Ádám (Téczely Tamás)

ZTE: Trice 9, O'Reilly 24/12, Polster -, Smith 16, Ostojic 5. Cserék: Simó -, Zsiros -, Csuti 8, Keller 11/9, Németh -, Szalay 2, Rakicevic 7.

OSE: Dimitrijevic 6, Ruják 5/3, Carev -, Calloway 8/3, Krestinin 13. Cserék: Illés 14/6, Dorogi 6/3, Szabadfi 2, Barnjak 2, Werner -, Mucza 4.

Az OSE ellen igyekezett bebiztosítani Magyar Kupa legjobb nyolcas mezőnyébe kerülését a Zalakerámia ZTE KK. Ahhoz, hogy a kék-fehéreknek esélyük legyen megküzdeni az áprilisi döntőbe kerülésért, előbb Sebastjan Krasovec korábbi klubját kellett legyőznie szombat este. A múlt szombaton Pakson hősies utolsó negyeddel visszakapaszkodó zalaiak immár teljes kerettel várhatták a bányászváros csapatát, melyet legendás szurkolótáborának kicsi, de annál hangosabb egy része is elkísért. A múlt hét közepén edzésen bokasérülést szenvedő, s emiatt a paksi csatát kihagyó Mitchell Smith ismét Krasovec mester rendelkezésére állt, ami a centerhiánnyal küzdő OSE ellen nagyon fontosnak bizonyult. Izgalmas meccsre volt kilátás, s a zalai szurkolók szerették volna a 2022-es esztendőt győztes találkozóval zárni – a ZTE maradék két idei összecsapására ugyanis Kecskeméten és Szegeden kerül majd sor.

Fotó: Bálizs Zsuzsa

Pontszegény első negyedet láthatott a publikum, Smith és Krestinin szerezték csapataik legtöbb pontját. A játék színvonala meglehetősen alacsony volt, így még a közönség lelkesedése sem fűtötte fel az amúgy meglehetősen hűvös sportcsarnokot. Az OSE a negyed közepén csak magyarokkal játszott, szurkolói rá is zendítettek a „Magyarország lé-ollé” című dalra. 11-16-nál elkapta a fonalat cserejátékosai révén a ZTE: Keller Iván pályára lépése után nem sokkal triplát hintett, majd Szalay Domonkos egalizált egy büntető után, végül Keller büntetői után már a Zalaegerszegnél volt az előny.

Fotó: Bálizs Zsuzsa

18-16-ról folytatódott a játék, O’Reilly és Illés váltottak triplát, majd Csuti Kornél tett fel egy lepattanót. Jól szedte a lecsorgó labdákat a ZTE, ám nem tudott nagyobb előnyre szert tenni. A nem túl magas színvonalnak jót tett Smith zsákolása: végre megjött a közönség hangja. Öttel lépett meg a hazai csapat, jókor jött a vendégeknek Calloway hármasa. Csuti Kornél kapott nagy tapsot egy szép belépés után. Izgalmasan alakult a félidő előtti perc, Keller hármasa után Csuti floaterje zárta az első 20 percet.

41-37-ről folytatódott a játék, gyors 4 hazai pont után a vendégek mestere máris időt volt kénytelen kérni. Illés Máté saroktriplája nyugtatta a vendégszurkolók ideigeit, majd Smith használta ki, hogy mismatchben maradt Rujákkal. 2+1-es akciója után ismét nyolccal vezettek a kék-fehérek, érkezett azonban kétszer is Illés Máté, aki mindkétszer Keller Iván felett dobott horgot. Érkezett azonban ismét egy O’Reilly hármas, először vezetett tíz felett a ZTE. A vendégek időkérése sem segített, ebben a negyedben állva hagyták Kellerék az OSE-t. Smith egy alley-oop után zsákolt hatalmasat, O’Reilly megint beköszönt távolról, majd Rakicevic zárta egy betöréssel: 23-10-re hozta a negyedet a ZTE, megalapozva ezzel győzelmét.

Fotó: Bálizs Zsuzsa

Keller Iván hármasa után már húsz felett járt a különbség, ezt követően pedig a vendégek nem tudtak már érdemben változtatni az eredményen. Németh Ákos sérülése kapcsán szomorkodhattak az egerszegiek – a játékost egyből az öltözőbe vitték térdsérülése után – a győzelem miatt viszont már nem forgott veszélyben. A végén szólt a Ria-ria-Hungária, Krasovec mindenkit becserélt a kispadról, a végeredmény pedig 82-60 lett. Keller Iván csapatkapitányhoz méltóan, rendkívül hasznosan játszott, nem csupán három hármasa miatt érheti dicséret, de nagy része volt a harmadik negyedbeli rohamnak is. Smith dupla-duplája és O’Reilly ponterős játéka volt a siker másik kulcsa; de dicséretes a magyar mag 26 pontja is – közte Csuti Kornél négy duplájával. Az OSE csak az első félidőben tudta tartani a lépést, de Illés Mátén és Krestininen kívül nem volt ma senki, aki 10 pont fölé tudott volna jutni. A ZTE bejutott a kupában a legjobb 8-ba, míg az oroszlányiak elköszöntek a kupától.

Fotók és tudósítás: Bálizs Zsuzsa

23 hozzászólás

23
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
10 Comment threads
13 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
17 Comment authors
MTE1975tormazterulezoldschoolEllenív Recent comment authors
MTE1975
Olvasó

Örülök ,hogy nyert a csapat ! De azt nem tudom hova tenni ,hogy O’Reilly mit keres még ebben a csapatban. A magyar mezőny legkevesebb aszisztjával rendelkező irányítója. Ő nem több mint egy stat gyáros légiós. Krasovec edzőt nem értem ez a gyerek bármit csinál fent van a pályán és legyen szó bárki másról a csapatból azonnal csere. Németh Ákosnak mielöbbi gyógyulást fontos tagla szerintem ennek a csapatnak !

zterulez
Olvasó

Annak a maréknyi szurkolónak, akik végigszurkolták azt a birkózást, amit a csapatuk művelt, gratulálok, remélem biztonságban hazaértek. Az OSE első félidőben kemény, de szimpatikus csapatból átment a második játékrészre durva, sportszerűtlen unszimpatikus bandává. Mivel összehangoltan és egységesen voltak kemények, nem tudom nem azt gondolni, hogy az egész szándékos volt és utasításra zajlott. Gyakorlatilag nem volt olyan támadásunk, ahol ne lehetett volna faultot fújni rájuk. A kemény védekezés egy dolog, de amikor a fáradtság+reménytelen támadójáték átcsap sérülésveszélyes, durva “játékba” az már nem játék. Csoda, hogy “csak” 2 sérülttel zártuk a meccset. A bírók nem tudták kézben tartani a meccset, színvonaltalan bíráskodás… Olvass tovább »

oldschool
Olvasó

Hazai szurkolóként a legnagyobb tiszteletem az oroszlányi tábor felé! Végig buzdítani a csapatodat, idegenben is (tök mindegy, hogy milyen létszámmal), dobbal, és hangerővel! Így kell ezt! Óvatosan érdeklődöm: Egerszegi Srácok! Mikor lesz már végre érdemi B-közép jelenlét a csarnokban? Ugyanitt: Torcida (és nem tőlük írok, mielőtt beleálltok) minden meccsen hozza… Ma is! Nem sz@r idényt futunk eddig, jó lenne, ha a lelátón is “futnánk” egy jobbat már! Gratula a csapatnak, edzői stáb is jól forgatta ma!

Csakmi
Olvasó

Aki kiabálta az oroszlányi cigány parasztokat remélem lejönn Oroszlányba is és ott kezdi ell kiabálni.

elfogult vagyok
Olvasó

Gratulálok a ZTE-nek!!
Nem a vereség fáj! Sokkal inkább fáj a center hiánya, a külső dobó teljesítmény, az önös, elképzelés nélküli játék! Bozovic óta nem volt igazi centerünk! Ezért nincs lepettanónk, palánk alatti játék, “csak” kényszer kijátszások a festékből, amit nincs aki bedobjon! Könnyen kiismerhető a játékunk!
A dobószázalékunk viszont versenyben volt a játékvezetés színvonalával! Ritka sz@r volt.
Szombaton Szeged! Szedjük végre össze magunkat! Győzni KELL!!!!
Hajrá OSE!!

Dennis
Olvasó

Szerdán játszunk a Szegeddel.

elfogult vagyok
Olvasó

Bocs benéztem! Most 2X szerda!

Csak az Oroszlány
Olvasó

Center nélkül is lehet nyerni! És szerintem lepattanòban nem vagyunk annyira rosszak. Csak pontot kéne dobni. Nem szòlòzgatni meg fel kéne szántani a pályát ha zacskòra állunk is ennél a csapatnál a covid alatti rookie légiós csapatunk is jobb volt azok legalább mentek küzdöttek. Meg szerintem az edző is fogalmatlan. Nem tud meccselni. Nem véletlen nem volt csapata 3 évig szerintem

torma
Olvasó

Én csodálkoznék, ha ezt az edzőt hamarosan nem cserélnék.Iszonyat kevésnek érzem,hozzátéve a csapat is az.Ha valamit akartok még ebben a bajnokságban ,akkor nem lesz elég csak elbeszélgetni a játékosokkal.

Kék-Fehér
Olvasó

Durván és alattomosan játszottak a vendégek. A bírók össze-vissza fújtak. Fontos győzelmet arattunk az irányító játékunkat javítani kell. Hajrá ZTE!

kentin
Olvasó

Rangadót?!?
Ugyan már!

Pojaca
Olvasó

Ugyanez jutott eszembe!

Csak az Oroszlány
Olvasó

Hát ez megint egy kurva gyenge teljesítmény volt!!! De mitől lenne jobb?, Ha szar teljesítményt is tapsal és ölelgetéssel díjazzák! Jobb helyeken ilyenkor már mezeket vetetnek le, vagy edzőket játékosokat zavarnak el. De itt tapsikolnak nem értem, vagy is csak egy részét. Persze szeretett csapatom nem bántom ha azt látom hogy mindent megtesz a győzelemért és meghal a pályán de ne adj isten kikapnak. De itt több meccs óta szar teljesítmény, unott játék, semmi tűz egyénies játék stb. És most jönnek majd a nagyokosok hogy amikor elvertük a Szolnok, Körmendet meg mit meg a többit akkor hol voltam? Most miért… Olvass tovább »

Sebu
Olvasó

Ha van 1 játékos legalább a 12-ből, aki kiköpte a tüdejét, odatette magát és harcolt, akkor én felállok, és megtapsolom a brigádot.

Csak az Oroszlány
Olvasó

És a többi 11 vajon tudja hogy kinek szól a taps?🤣🤣🤣szerintem akinek a taps jár az nem a csapat hanem a tábor, mert végig be utazza az Országot és egy ilyen szar meccsen több tűz és lelkesedés van bennük mint a csapatban

heraklith
Olvasó

Régen láttam ennyire unszimpatikus csapatot, mint ez az Oroszlány. Ezek hentesek, nem sportolók. Rendes fújás mellett a 4. negyedre legalább 3-4 embernek ki kellett volna pontozódnia + Carev nyilvánvaló (elmaradt) kiállítása. Hihetetlen, de szinte örülnünk kellene, hogy csak 2 játékosunk sérült meg.
A szurkolóknak viszont respect, jó utat hazafelé!

Oroszlanyi Banyasz
Olvasó

Az utolsó mondatod miatt respect. A hentes dologra csak annyit, hogy no match helyzetben kétszer léptek oda zegi játékosok bokára.
Sajnálom a Zete csapatát, mert egy ki-ki meccsen majdnem magukra maradtak. 20 pontos előnynél jött meg a hang. Jó csapat, a korábbiaknál jobb eredmények, steril lelátó.

Szombathelyifaxszerelő
Olvasó

Amit a legjobban szeretek a bányászokban az a szerénység!

heraklith
Olvasó

Sajnálni azért nem gondolom, hogy kellene őket, illetve a ki-ki mecstől is távol volt ez. Kicsit a szokásosnál is nehezebben pörgött rá a csapat és a lelátó is a meccsre, de végül azért minden(ki) a helyére került. Vagyis Carev kivétellel, mert neki az öltözőben lett volna a helye, de ez csak egy volt a megszámlalhatatlan játékvezetői hibából. Ez a Major (vagy ki?) nagyon távol áll tőle hogy megugorja, az A csoport amúgy is rém alacsonyan található lécét, ami a játékvezetést illeti.

Revenge
Olvasó

Kötelező behúzva…gyenge meccsen,még gyengébb fújással, egy NB1b szintű Oroszlány ellen…sajnálom az oroszlányiakat,ezt kell nézniük hétről hétre…nagyon gyenge ez a keret…unszimpatikus, alsó kategóriás légiósokkal..

Pojaca
Olvasó

Nem is értem hogy verték meg a Szolnokot meg a Körmendet. Jönnek itt mindig a tradicióikkal, rég megint az nb2ben lenne a helyük. Megmondtam, hogy nagyon sima meccs lesz!

Ellenív
Olvasó

Tavaly ilyenkor nem volt ekkora arc pojaca,csak sorozatos kudarc a csapatodnak.A mérkőzésről csak ennyi, gratula a ZTE-nek, a nagyon gyengén teljesítő csapatunkon simán átléptek.Hajrá Ose!Hajrá Bányász!

Pojaca
Olvasó

Igen ez igaz. Évek óta tartó vergődés után végre a kieséstől legalább nem kell félni és a 8 is talán meg lesz. Top4re viszont még mindig nem látok esélyt, ahhoz idegenben is kéne tudni nyerni.

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés