Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Forray Gábor: Aki egy kicsit is elbambul, azzal feltörlik a pályát

A Kecskemét vezetőedzője a MOL csapatnak nyilatkozott:

:

Egészen parádésan kezdte meg a szezont a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét. kosárcsapata, Forray Gábor csapata négy győzelemmel kezdte az idényt, ráadásul nemcsak Szegeden tudott nyerni, de szűk másfél évtized után Körmenden is győztesen hagyta el a parkettet. Ezek szerint nem is volt olyan bátor a csapat legendás játékosa, Wittmann Krisztián, amikor két éremről beszélt a szezon előtt?

“A négy győzelemből egyre mondtam előre azt, hogy kötelező, a továbbiak nemcsak az ellenfelek játékereje miatt számítanak bravúrnak, hanem azért is, mert annyira kiegyenlített a bajnokság, hogy igen ritkák a vendégsikerek” – mondta a MOL Csapatnak a KTE vezetőedzője.

MEGJÖTT AZ ELSŐ POFON IS

“A szakemberek nem sorolnak minket az élmezőnyhöz, de ez tavaly is így volt” – mondta széles mosollyal Forray, aki tavaly elődöntőbe jutott a Magyar Kupában és a bajnokságban is, végül egy bronzzal és egy negyedik hellyel zárta a szezont.

Fotó: KTE Kosárlabda

“A céljaink nem változtak, a legjobb nyolcba jutásért akarunk megharcolni, de ez sem lesz könnyű feladat. Hadd mondjak egy aktuális példát a mezőny kiszámíthatatlanságára: az Oroszlány az első fordulóban legyőzte a tavalyi döntős Körmendet, a másodikban pedig majdnem hatvan (!) ponttal kikapott az Alba Fehérvártól. És a hullámvasút nem állt meg, a Körmend például legutóbb az Albát verte meg. Mindez az első öt fordulón belül.”

“Számomra nem is az volt a legfontosabb, hogy négy győzelemmel kezdtünk, hanem egyrészt a mutatott játék, másrészt a csapat fegyelmezettsége.“Mivel nem számítunk a bajnoki cím esélyeseinek, mi akkor tudunk eredményesek lenni, ha egységesek és fegyelmezettek vagyunk, márpedig az első négy forduló után a KTE állt a legkevesebb kapott ponttal.”

Fotó: KTE Kosárlabda

Ebbe egy kicsit belerondított az ötödik forduló, ahol kiderült, hogy a rutinosabb kezdő sorral rendelkező Kecskemétnek nem a rohanós, “run and gun” kosárlabdát játszó csapatok a kedvenc ellenfelei.

AZÉRT A BAB NEM HÚS

A hihetetlen adok-kapokot a Kecskemét is megérezte, ugyanis a nagyszerűen elkapott rajt után egy igencsak súlyos, csaknem negyvenpontos vereségbe szaladt bele a mezőny egyetlen hibátlan csapata, a Szolnok ellen.

“Sok volt a vasárnap-szerda ritmus két héten át, és nem segített az sem, hogy az egyébként kifejezetten atlétikus kosárlabdát játszó Szolnok pihenhetett egyet menet közben.“Belenéztünk egy csúnya vereségbe, de nem éljük meg drámának, mert a kosárlabdában sokszor előfordul, hogy az egyik félnek minden bejön, a másiknak meg semmi. Gratulálunk a Szolnoknak, megérdemelten győzött le minket. Megyünk tovább.”

Fotó: KTE Kosárlabda

“Én igyekszem mindenből építkezni, így a Szolnok elleni meccsből is. Azt mondom, néhány játékosnak nem is jött rosszul, hogy a rendkívül jó tempóban kosárlabdázó Olaj megmutatta, hiába kezdtünk négy győzelemmel, a bab azért nem hús. A fejeket biztosan egyenesbe hozta, hogy menet közben az volt az érzésem, akkor sem nyerünk, ha minden bedobott pontunk duplán számított volna.”

NAGY SOROZAT KÖZEPÉN A KTE

A kecskemétiek egy igen nehéz meccssorozatban vannak, a Körmend és a Szolnok után következik az Alba Fehérvár, majd a Szombathely, azaz a teljes élmezőnnyel megütközik Forray Gábor csapata.

“4-1-gyel rajtoltunk, ha valaki előre bemondja, gondolkodás nélkül elfogadom.“Egy edző persze soha nem lehet elégedett, de nem történt nagy baj a szolnoki vereséggel, jó úton járunk és győzni akarunk Fehérváron is. Bár ők is rohanós játékot játszanak, úgyhogy nem lesz könnyű dolgunk, az biztos.”

Fotó: KTE Kosárlabda

“Számunkra minden meccs nehéz, csak akkor tudunk győzni, ha végig egységesek maradunk és jól koncentrálunk. Látszik, hogy ebben a szezonban abszolút igaz lesz, hogy minden meccs más, mert aki egy kicsit is elbambul, azzal feltörlik a pályát.”

Forrás: MOL csapat

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés