Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Döntőzik a ZTE a Göcsej Kupán

Nagyszerű második félidőt produkált a csapat.:

:

Zalakerámia ZTE KK – Fürstendfeld 113-62 (30-23, 21-18, 30-10, 32-11)

ZTE: Hicks 13/9, Lekunas 21/9, Csátaljay 7/3, Németh 5/3, Keller 7/3, Green 11/3, Tóth 13/3, Szalay 8/6, Mishula 13/6, Makkos 4, Csuti 11/3.

A Sopron győzelmével kezdődött az 54. Nemzetközi Kosárlabda Göcsej Kupa, ahol a nyitónapon a Zalakerámia ZTE KK a Brno helyett beugróként érkező BSC Raiffeisen Fürstenfeld Panthers csapatával találkozott.

Május 28 óta közel négy hónap telt el, így a zalai szurkolók kíváncsian várták a megújult ZTE-t. Az alaposan átalakult együttesben azért maradtak ismerősök a tavalyi évből: a sajátnevelésű fiatalok mellett Keller Iván és Németh Ákos továbbra is kék-fehérben pattogtat; 12 év után hazatért bajnokcsapatunk centere, Tóth Ádám, valamint a ZTE-t választotta az U19-es VB egyik legjobbja, Csátaljay Péter is.

A tavalyi sikercsapat légióskontingenséből végül Daca Ostojicot sikerült megtartani, aki a hazai, Körmend elleni edzőmérkőzésen bokasérülést szenvedett, így egy darabig kénytelen nélkülözni Lubomir Ruzicka vezetőedző – a magasember a Göcsej Kupán sem léphet pályára. Két amerikai mellett egy litván és egy ukrán játékos csatlakozott a szerb Ostojichoz a légióskontingens tagjaként.

Jól kezdett az osztrák csapat, de triplaesővel egyenlített a ZTE: Hicks, Csátaljay, Keller és Tóth Ádám is beköszönt távolról, innen pedig már nem is engedte ki a kezéből a vezetést a hazai csapat. Már az első negyedben nyolc játékos talált be a kék-fehéreknél, 30-23-al zárult az első negyed.

Küzdelmes volt a meccs, a kék-fehéreken nagyon látszott, hogy szeretnének jól bemutatkozni közönségüknek. Lekunasszép megoldása ragadtatta tapsra a publikumot – sokan látogattak ki a találkozóra, csupán a délutáni szépszámú körmendi szimpatizáns hiányzott a vendégszektorból, akik a negyedik negyedbeli soproni fordítást követően csalódottan távoztak… Tóth Ádám centerezett többször ügyesen, majd sorra dobhatta a büntetőket – tette mindezt hibátlanul. 51-41-el vonultak öltözőbe a csapatok.

Még harcosabb ZTE érkezett vissza a nagyszünet után, kreatív játékkal előbb húsz, majd harminc ponttal léptek meg Tóth Ádámék. A csapat új csapatkapitánya nagy kedvvel és eredményesen játszott, miközben az osztrák csapat alig talált gyűrűbe.

81-51-ről folytatódott a játék, Lubomir Ruzicka pedig színmagyar ötöst küldött pályára 3 percre, ráadásul közülük négyen U23-asok voltak. A fiatalok cseppet sem illetődtekmeg, szépen járatták a labdát, s valamennyien be is találtak. Szalay szép hármasokkal vétette észre magát, Makkos Dávid nagyon harcosan kosarazott és okos ziccereket szerzett. A válogatottat is megjárt Csuti Kornél hármasa után egy 2+1-es akciót is összehozott, elismerő tapsot is kapott érte. Németh Ákos szerezte egy trojkával a 100. pontot, de még itt sem volt vége. A ZTE trénere visszahozta Lekunast, aki sorra szerezte a kosarakat, így végül 113-62 lett a végeredmény.

A ZTE rendkívül magabiztosan, 16 hárompontost szerezve győzte le a Fürstenfeld gárdáját és jutott a Göcsej Kupa szombati döntőjébe, ahol a Sopron lesz az ellenfele. Az egész csapat jól játszott, de kiemelhető Tomas Lekunas hibátlan mezőnymutatója (7/7), Csátaljay Péter harcossága – 10 lepattanót gyűjtött be a fiatal játékos; valamint Tóth Ádám higgadtsága. Nem csoda, hogy a közönség igencsak elégedetten pacsizott a játékosokkal a lefújást követően; a ZTE kulcsembereit pihentetve készülhet az SKC elleni döntőre.


Fotó és szöveg: Bálizs Zsuzsa

6 hozzászólás

6
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
4 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
psssztBorsokazterulezheraklithUdig Recent comment authors
Borsoka
Olvasó

Jó volt újra kosármeccsen!

De, a visító tinilányok ordenáré fújolása visszataszító volt!!
Egy olyan meccsen, ahol végig vezetünk…már 40ponttal, de csak fújolnak tovább 1 szimpatikus csapatot, akik már amúgy is kipurcantak.. 40 ponttal vezetünk és fújolnak…
Idejöttek beugrósnak és ezt kapják. Szégyen! Ez nem szurkolás, hanem primitív megnyilvánulás.
Zárójel: saját szurkolótársaikat is baromira idegesítik.
Gondolom ezt persze nem olvassák, mert nem nézem ki belőlük h a tiktokon kívül más is menne…

Hajrá ZTE!

pssszt
Olvasó

Kedves Borsoka! Nagyon sajnalom hogy fujoltam ennek a kedves kis csapatnak,annyira elkapott a hev hogy nem figyeltem az eredmenyt,de amint realizaltam abba is hagytam! Ugy gondolom hibazni emberi dolog es en be is vallom hogy hibaztam es bocsanatot is kerek erte szoval ugy gondolom igy mar tiszta lehet a lelkiismeretem:) Az meg hogy masokat zavar,hmm nem az en gondom,nem a szinhazban ulunk hogy csondbe kelljen csucsulni.Egyebkent meg felnott letedre mert gondolom az vagy,lehetne annyi benned hogy a ket szemembe mondod ezeket ha ennyire zavar hogy itt kell kiadnod magadbol;) Sok sok puszi,egy visitozo tinilany<3

zterulez
Olvasó

Meg kell köszönni az osztrák csapatnak, hogy beugrottak. Színvonalban egy közepesen gyenge B csoportos csapat szintjét hozták.
Mi meg edzettünk egyet, és bemutatkoztak a fiúk azoknak, akik még nem látták őket játszani élőben.
Ostojicot pedig egyhamar nem fogjuk látni a pályán. 2 mankóval is alig tud botorkálni szegényem. Én úgy tudom, hogy ugyanaz a sérülése, mint tavasszal O’Reillynek volt, amiből a teljes felépülés minimum 6 hét.

heraklith
Olvasó

Így van, köszönjük hogy beugrottak. Reméljük hogy nem ment el a kedvük nagyon 🙄

heraklith
Olvasó

Kár, hogy a Brno lemondta, ennek inkább csak csapatépítő jellege volt, mint komolyabb sportértéke. Végén már sajnáltam szegény Fölöstömieket. Nekik nem volt csapatépítő. Remélem nem sérült meg a centerük. Körmendnek ez sima lesz holnap.
Dusan nagy húzás, már vezér a pályán. Ostojiccsal jól ki fogják egészíteni egymást. A kémia is jónak tűnt. Ez a meccs nem mérvadó, de Csátaljai harcossága is tetszett.
Ahogy láttam a Sopron is elég foghíjas, de biztosan jó meccs lesz, harcos csaptuk van.

Udig
Olvasó

Hollis és Thomas ők kik?

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés