Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Férfi Egyetemi helyosztók: Az ELTE-BEAC lett a legjobb

Kettős győzelemmel.:

:

Lejátszották a helyosztókat a Nemzeti Egyetemi Bajnokságban a férfiaknál azon csapatok között, amelyek nem kerültek a csoportok 1-4 helyzettjei közé. A két legjobb, azaz a két 5. csatáját magabiztos kettős győzelemmel az ELTE-BEAC nyerte az Eszterházy SC ellen. Érdekesség, hogy a 13. helyért lejátszott párharcban az óbudaiak 30 pontos hátrányból fordították meg a párharcot a Debreceni Medikus SE gárdájával szemben

Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság, férfiak.

A 9. helyért, 1. mérkőzés:

Eszterházy SC – ELTE BEAC 52-83 (10-21, 9-23, 14-18, 19-21)

Eger, Leányka utcai Sportcsarnok, 40 néző. V.: Fehérvári, Mezei.

 

Eszterházy SC: Ficsor 14/3, Bajusz 5/3, Kátai 5, KEREKES 19/6, LENGYEL 7/3. Csere: Kovács K. 2, Albach, Kovács N. Mb. edző: Gilszki Erik.

ELTE BEAC: BODNÁR 24, SIPOS 22/6, Nagy 5/3, Szabó B. 3/3, IPACS 7/3. Csere: BORSOS 16/6, Szabó I. 4, Dauda 2, PAPP. Edző: Csányi Zoltán.

 

Az egrieknek a mérkőzést megelőző előző napon fontos NB I B-s bajnoki mérkőzésen kellett helytállniuk. A keret egy része nem is lépett pályára, hiszen túlságosan is le voltak terhelve, így a két középiskolás Ficsor Áron (14 pont, 3 lepattanó, 2 szerzett, 3 gólpassz, 13 VAL), Lengyel Dániel (7 pont, 9 lepattanó, 4 szerzett, 4 gólpassz, 15 VAL) és a kevesebb játékidőt kapott játékosok mutathatták meg mit is tudnak. Az első hat percben a hazaiaknak sikerült tartani a lépést a vendégcsapattal. Ezután azonban az ELTE csapata Bodnár Balázs (24 pont, 9 lepattanó, 2 szerzett, 3 gólpassz, 35 VAL) és Borsos Balázs (16 pont, 1 lepattanó, 5 szerzett, 3 gólpassz, 22 VAL) vezérletével el is lépett a negyed végére. A második negyed Ficsor Áron sikeres zsákolásával kezdődött. Ezek után egy 3 perces hazai kosárcsend következett, amit Kerekes Hunor (19 pont, 5 lepattanó, 3 gólpassz, 18 VAL) sikeres hárompontos kísérlete tört meg. Mindeközben a vendégek védekezése felkeményedett és nagyon sok labdát szereztek Ipacs Donát (7 pont, 3 lepattanó, 1 szerzett, 3 gólpassz, 9 VAL) és Sipos Márton (22 pont, 9 lepattanó, 3 szerzett, 3 gólpassz, 26 VAL) vezérletével. A harmadik negyedre a hazaiak egy kicsit rákapcsoltak és próbáltak közelebb kapaszkodni az ellenfélhez több-kevesebb sikerrel. A vendégek részéről mindig akadt valaki, aki tudott pontot szerezni, így a negyed végére 30 pontos differencia alakult ki a két csapat között.Az utolsó felvonásra már szinte minden eldőlt.

 

Gilszki Erik: – Örülök, hogy nem sérült meg senki, gratulálok az ELTE csapatának.

Csányi Zoltán: – Ennyi utazás után, azt gondolom, hogy egész jól játszottak a srácok. Érdekes lelkülete van ennek a kosárlabdában, amikor határozottabbak és nyugodtabbak a gyerekek, akkor sokkal jobb teljesítményre képesek. Most éppen ez történt. Egyébként egy nagyon szimpatikus ellenfél ellen játszottunk, egy nagyon jó csarnokban! Végül is minden szempontból elégedett vagyok, köszönöm szépen a játékot!

Statisztika: https://netcasting4.webpont.com/?hun_univ_ply_71982

 

ELTE BEAC – Eszterházy SC 79-69 (17-15, 22-20, 18-17, 22-17

Budapest, BEAC csarnok, 30 néző. V.: Jakab, Molnár.

 

ELTE BEAC: BODNÁR 22/6, IPACS 29/15, SIPOS 13/9, Kovács 7/3, Borsos 3. Csere: Nagy 2, Papp 1, Ipacs, Kiss-Leizer, Dauda 3/3. Edző: Csányi Zoltán.

 

Eszterházy SC: Bajusz 6, BOTKA 19/6, Pomázi 7/3, Lengyel 2, GILSZKI 18/6. Csere: Kovács, Kocsis 6/6, Kátai 5/3, Albach, Kerekes 6/6. Edző: Klepej Roland.

 

Élvezetes, jó iramú mérkőzést játszottak a csapatok, az egri legénység ezúttal jóval erősebb kerettel lépett pályára, mint az “odavágón”. Látszott, hogy mind a két csapatnak fontos volt, hogy győzelemmel fejezzék be az idei bajnokságot. Ennek megfelelően végig kiélezett küzdelem jellemezte a mérkőzést. A fővárosi fiatalok az elején pár ponttal elléptek ellenfelüktől, de az egri főiskolások védekezést és harcmodort váltottak, ami némi nehézséget okozott az ELTE csapatának, ugyanakkor mindig volt olyan játékos, aki átlendítette a nehézségeken a hazai csapatot. A végére aztán nem maradt kérdés, így az ELTE egyetemistái zártak a kilencedik helyen

 

Csányi Zoltán: – Remek mérkőzést játszottunk az egri srácokkal, nagyon szimpatikus volt, hogy egy pillanatig sem adták fel a mérkőzést. Ebből persze az következik, hogy a csapatomra meg nagyon büszke vagyok, hiszen jól reagáltak az ellenfelünk lépéseire, a mérkőzés alakulására. Jó volt látni és érezni, hogy mindig volt válaszunk az ellenfelünk próbálkozásaira. Gratulálok a csapatnak, remek évet produkáltunk.

Klepej Roland: – Kicsit csalódott vagyok, azért a hiányzóink ellenére szerettem volna megnyerni ezt a mérkőzést, győzelemmel zárni. Sajnos nem sikerült, elsősorban védekezésben többször lemaradtunk a kinti dobásokról. Jó százalékkal dobott az ellenfél csapata. Szeretnék gratulálni az ELTE csapatának a kilencedik helyért.

Statisztika: https://netcasting4.webpont.com/?hun_univ_ply_71992

A párharc nyertese: ELTE-BEAC kettős győzelemmel.

  1. helyért, 1. mérkőzés:

SZTE-Szegedi RSC – SMAFC 79-60 (30-5, 9-17, 23-18, 17-20)

Szeged, Topolya sori sportcsarnok, 20 néző V.: Márkus, Barabás.

SZTE-Szegedi RSC: KASS 24/3, Kamenik 7/3, LŐRINCZ 7, TRÁSER N. 24/6, Ónodi 9/3. Csere: SAJGÓ 8/3, Tráser M., Hősi. Edző: Gaál Gergő.

SMAFC: HENCZ 18/6, KALINCSÁK 25/3, Török 2, Fekete 8/3, Réti. Csere: Szívós 4, Nagy 3, Göndöcs. Edző: Márkus Tamás.

 

Az első negyedben a hazai gárda nagy erőket mozgósított védekezésben, ennek köszönhetően Kass Ferenc vezetésével könnyű kosarakat szerzett 11-2-es állásnál jött is a vendégek részéről az időkérés. Ezután sem találtak magukra a soproniak, ezért az első negyed végén már tetemes volt a hátrányuk (30-5). A második negyedben a vendégeknek sikerült a Szeged csapatát 10 pont alatt tartani, így a félidőre közelebb tudott zárkózni a Sopron. A második félidőben kihasználta az ellenfél eladott labdáit a Szeged és újra 20 pont fölé nőtt az előny. Kalincsák Kolos egyszemélyes hadseregként próbálta felzárkóztatni a csapatát, de a végjátékban Tráser Nándor két triplával is válaszolt, így 19 pontos előnyről várhatja a SZTE-Szegedi RSC a jövő heti SMAFC elleni visszavágót.

Gaál Gergő: – Gratulálok mindkét csapatnak! A fiúk egy nagyon hangulatos mérkőzést kezdtek el, azonban az első negyedben produkált dobóforma jelentősen leromlott a mérkőzés további részében. Ezáltal kétszer is meg tudott minket közelíteni a Sopron! Még nem dőlt el semmi.

Márkus Tamás: – Sajnos a mérkőzés elején gyorsan egy nagy előny alakult ki! Próbáltunk sokféleképpen pontot dobni, de ez nem jött össze az első negyedben! De örülök, hogy kétszer is sikerült visszajönni a mérkőzésbe és meg egy ledolgozható hátránnyal várjuk a visszavágót!

Statisztika: https://netcasting4.webpont.com/?hun_univ_ply_72002

  1. mérkőzés:

SMAFC-SZTE-Szegedi RSC 20-0

A párharc győztese: SMAFC a Szegednek a visszavágón történt ki nem állása miatt

A 13. helyért, 1. mérkőzés:

 

Debreceni Medikus SE – Óbudai Egyetem Kandó SC 94-64 (29-10, 19-24, 27-14, 19-16)

Debrecen, OEC tornaterem, 20 néző V.: Kisházi, dr. Szűcs.

 

Debreceni Medikus SE: Zoványi 9/3, ALBUKAI 20, Taghiyev 2, Szirbucz 6, WU 10. Csere: NÁDASI 10, ADHAM 14/12, Veres 2, Bajzát 3/3, Lipécz 13/6, VIRÁGH 5. Edző: Kovács István.

Óbudai Egyetem Kandó SC: Pálvölgyi 15/9, Bogdán 11/3, BALÁZS 15/6, KARAKÓ 15/3, Gulyás 4. Csere: Berzicai 2, Szemerszki 2. Edző: Őri Gergely.

Sok hibával indult a mérkőzés, ennek ellenére a medikusok hamar magukhoz ragadták a kezdeményezést. A 10 pont feletti különbség ellenére a fővárosiak lelkesen játszottak, és nem engedték nagyon ellógni a vendéglátókat. A második negyedben összekapták magukat, és látótávolságon belül maradtak, köszönhetően annak, hogy nagyon megszórták magukat a hazaiak lanyhuló védekezése ellen. Nem volt magas a színvonal, és elsősorban vendégek részéről sok volt az apróbb szabálytalanság, de nem nyílt az olló a csapatok között. Térfélcserét követően is jutott minden oldalra egy-egy szép megmozdulás, azonban elég pontatlan volt mindkét együttes, és amikor a vendégek legjobbja alig 25 perc után kiszállt, növelte a különbséget a debreceni csapat. Az utolsó negyedben nem maradt kérdés, a visszavágón várhatóan szorosabb meccs várható. A vendégeknél a kezdő ötös egyenlően osztozott a pontokon, míg a hazaiaknál Albukai mellett a cserék szórták meg magukat inkább.

 

Kovács István: – Nem játszottunk jól, de így is nyertünk. Sok az amatőr hibánk, ami megbosszulhatja magát a visszavágón. A büntetővonalról még nem haladtuk meg a kenguru kupa szintet, ami bosszantó.

Őri Gergely: – Nem szoktam foglalkozni a játékvezetéssel, de a mai mellett nem lehet szó nélkül elmenni, kritikán aluli volt. Nyílván ennek is köszönhető, hogy nem tudtuk a saját játékunkat játszani, de a tartalékos felállásunk sem segített. Megérdemelten nyertek a hazaiak.

Statisztika: https://netcasting4.webpont.com/?hun_univ_ply_72022

 

  1. mérkőzés:

 

Óbudai Egyetem Kandó SC – Debreceni Medikus SE 92-60 (25-17, 20-13, 19-17, 28-13)

Budapest, Lónyay Utcai Református Gimnázium 30 néző. V.: Lázár, Szatmári.

 

Óbudai Egyetem Kandó SC: Balázs 8/3PÁLVÖLGYI  16/12, LŐRINCZE 22/15, KARAKÓ 17, BODNÁR 7. Csere: VERES 18/12, Szemerszki 2, Gulyás 2, Bogdán, Katatics, Berzicai. Edző: Őri Gergely.
Debreceni Medikus SE: Mugamba 7, ZOVÁNYI 28/9, Valner 2, Nádasi 9/3, SZIRBUCZ 5/3.

Csere: Zaghlol 6/3, Bajzát 2, Veres 1. Edző: Kovács István.

 

A hazai együttes kezdte jobban a mérkőzést, az 5. percben már 9 ponttal (14-5) vezettek. A folytatásban mindkét oldalon többször is alapvető hibákat követtek el a csapatok, de egyik együttes sem tudta ezt kihasználni és előnyére fordítani, így a negyed végére stagnált a különbség (25-17). A 2. negyedben nem hagyták magukat a tartalékosan érkező vendégek, a 17. percre ledolgozták a hátrányukat és 3 pontra megközelítették a fővárosiakat (33-30). Ezt követően megrázta magát az Óbuda és egy 12-0-s rohamot futott a negyed végére, így 15 pontos előnnyel várták a nagyszünetet (45-30). A 3. negyed viszonylag kiegyenlített játékot hozott, felváltva dobták a csapatok a kosarakat, debreceniek Zoványi Csaba (28/9 pont, 7 kiharcolt fault, 5 gólpassz) jóvoltából lépést tudtak tartani a hazaiakkal, így a negyed végére maradt a két együttes között a félidei különbség. A záró negyedben a hazai együttes szigorított a védekezésén, amivel meggyűlt a baja a vendégeknek, sorra eladták a labdákat, amit a Lőrincze Dominik (22/15 pont, 5 szerzett labda) – Pálvölgyi Richárd (16/12 pont) – Veres Zsombor (18/12 pont, 7 lepattanó) trió kihasznált és sikeres hárompontosaival folyamatosan növelni tudta a különbséget. Palánk alatt pedig ellenállhatatlanul működött az izmos dupla-duplával záró Karakó Bálint (17 pont, 20 lepattanó, 5 gólpassz) és Bodnár Dániel (7 pont, 21 lepattanó, 6 gólpassz) párosa óbudai részről. A végjáték nagy izgalmakat tartogatott, a fővárosiak Debrecenben 30 pontos vereséget szenvedtek, a mérkőzés utolsó percéig viszont egyszer sem volt 30 pont az óbudaiak előnye. Fél perccel a vége előtt lehetősége volt a debrecenieknek 30 ponton belülre kerülnie, de kihagyták a helyzetüket, majd hazai betörést követően a két büntető értékesítésével 32 pontos óbudai győzelem született.

 

Őri Gergely: – Hosszú idő után végre egy egész jó kerettel tudtunk kiállni, így biztos voltam a győzelmünkben, a kérdés csak az volt, hogy az idegenben kapott 30 pontos vereséget le tudjuk-e dolgozni. Igazából a mérkőzés nagy részében saját magunknak nehezítettük meg a dolgot, hogy már az első félidőben nem tudtunk tetemesebb előnyt kiharcolni, de az utolsó negyedben koncentrált védekezésünkkel megtörtük ellenfelünket és sikerült elérni célunkat.

Gratulálok a fiúknak a 4. negyedben mutatott küzdőszellemhez, játékhoz és persze a győzelemhez! Továbbá köszönöm a srácoknak az idei szezont, nem volt egyszerű dolgunk, példátlan sérüléshullám sújtott minket, olykor a mérkőzésen való kiállásunk is veszélyben forgott. Ennek ellenére kihoztuk a maximumot a szezonból, köszönöm még egyszer a srácok kitartását!

Kovács István: – Gratulálok az ellenfélnek, nagyjából ez a realitás, a mai keretünkkel ennyire voltunk képesek. Jó volt ez a szezon, majd jövőre remélhetőleg nem vétünk ilyen hibákat.

Statisztika: https://netcasting4.webpont.com/?hun_univ_ply_72032

A párharc győztese: Óbuda Kandó 156-154-gyel.

A 15. helyért, 1. mérkőzés:

 

Semmelweis Egyetem – Ludovika SE 57-72 (18-23, 17-14, 7-15, 15-20)

Budapest, SOTE csarnok, 20 néző. V.: Kruk. Hegedűs.

 

Semmelweis Egyetem: Kórodi 4, SZŐKE 7, Tabajdi 2, Hajdú 2, PAULOVITS 20. Csere: JANKÓ 10/6, Tóth Márton 2, Kovács 2, Msakni, Csipán 2, Schiller 6. Edző: Weisz Miklós.

Ludovika SE: NAGY 11/3, SÁNDOR 11, SZATMÁRI 9/3, RADOJEVIC 17, Póczos 2. Csere: Barta 7/3, TÓTH MÁTYÁS 8, Farkas 2, Patai 5, Polgár. Edző: Mészáros István.

 

A 15. helyért zajló párharc első meccsén az idegenben játszó Ludovika SE kezdett jobban. Mindkét csapat ki tudott alakítani jó dobóhelyzeteket, de csak a vendégek tudták azokat pontokra is váltani. A 4. percben már 10-2-re vezettek a piros-fehérek. Hazai időkérés után támadásban magára talált a SOTE, de a védekezést nem sikerült rendezni, a Ludovika rendre eljutott a gyűrűig és onnan szerezték a pontokat a vendégek. Az első negyed végén 23-18-as vendég előnyt mutatott a tábla. Rövid szünet után megint a Ludovika akarata érvényesült, 9 pontra növelték az előnyüket. A játékrész második felében összekapta a védekezését a SOTE és a félidőre 2 pontra csökkentették a hátrányát (35-37). A nagyszünet utáni első két percre is kitartott a SOTE lendülete, Paulovits  révén átvették a vezetést a hazaiak. Ezután azonban elvesztették támadásban a ritmust a hátralévő nyolc percben mindössze egyetlen mezőnykosárra futotta tőlük. A Ludovika eközben folyamatosan szállította a pontokat, és a negyed eleji 3 pontos hátrányt 12 pontos előnyre fordították (40-52). A záró negyedben tudta tartani megszerzett előnyét a vendégcsapat, rendre utat találtak a gyűrűhöz a zónavédekezés ellen is. A SOTE támadása rendezettebbé vált az előző negyedhez képest, de ez kevés volt ahhoz, hogy csökkentse a hátrányát. Az utolsó két percben még rátett egy lapáttal a Ludovika, így 17 pontos előnyről várják a jövő heti visszavágót. A hazai gárdából Paulovits Barnabás (20 pont, 11 lepattanó) és Jankó Árpád (10 pont) érte el legalább a 10 pontot, de Szőke Soma (7 pont, 8 gólpassz) játéka is kiemelendő. A Ludovika SE csapatából ketten is dupla-duplát értek el, Radojevic Pavle (17 pont, 16 lepattanó) és Nagy Máté (11 pont, 10 lepattanó), de rajtuk kívül Sándor Máté (11 pont.) is eljutott 10 pont fölé.

Weisz Miklós: – Az intenzitás megvolt a csapattól, de csak rövid időszakokra találtuk meg a ritmust támadásban, védekezésben pedig rendre elkövettük ugyanazokat a hibákat. Fel van adva a lecke a visszavágóra, mindkét oldalon sokkal koncentráltabban kell dolgoznunk.

Mészáros István: – Bár ezt a helyezést nem sokan értékelik, de most ez egy olyan mérkőzés volt, ahol mindkét csapat maximálisan odatette magát. Egy nagyon jó és sportszerű mérkőzés volt. Két egyforma csapat, most mi kerültünk lépéselőnybe, de jövő héten visszavágó, meglátjuk mi lesz.

Statisztika: https://netcasting4.webpont.com/?hun_univ_ply_72042

  1. mérkőzés:

 

Ludovika SE – Semmelweis Egyetem 56-64 (25-16, 8-14, 15-18, 8-16)

Budapest, Ludovika Aréna, 30 néző. V.: Hartai, Molnár.

 

Ludovika SE: Nagy M. 5/3, RADOJEVIC 11/9, Sándor 7, SZATMÁRI  9, Póczos. Csere: TÓTH M. 11, Patai 3/3, Polgár 5, Farkas 5/3. Edző: Mészáros István.

Semmelweis Egyetem: SZŐKE 17, PAULOVITS 14/3, Tabajdi 3, Hajdú, Kórodi 1. Csere: VÁMOSI 22/3, Jankó 4, Schiller 3, Kovács. Edző: Weisz Miklós.

 

Mindkét csapat lendületesen kezdte a visszavágót, gyors és eredményes támadások jellemezték a mérkőzést. A Ludovika ragadta magához a kezdeményezést, és végig vezetett a negyedben. Ezután megállt a gólgyártás, mindkét csapat pontatlanabbá vált. A félidőre 3 pontra feljött a SOTE.. A harmadik negyed kiegyenlített volt, döntetlen állásról fordultak a felek az utolsó játékrészre. 4 perccel a vége előtt még mindig egyenlő volt az állás, majd a végjátékban a vendégek jobb döntéseket hoztak, és megnyerték a mérkőzést, azonban a hazai pályán elszenvedett különbséget nem tudták behozni, így a Ludovika SE nyert összesítésben, megszerezve a 15. helyet.

 

Mészáros István: – Úgy gondolom, ebben a szezonban volt a legjobb a csapat, mindenkinek méltó ellenfelei voltunk. Köszönöm a csapatnak az egész éves teljesítményét, látszik a fejlődés. Jó lett volna ma nyerni, de örülünk annak is, hogy meg tudtuk őrizni az előnyünket.

Weisz Miklós: – A múlt héten elrontottuk a végjátékot, most viszont megoldottuk. Jó felkészülés volt a hétvégi Medikus Kupára, önbizalom növelő győzelmet arattunk.. Gratulálok mindkét csapatnak, sportszerű mérkőzést játszottunk.

Statisztika: https://netcasting4.webpont.com/?hun_univ_ply_72052

A párharc győztese: Ludovika SE 128-121-gyel

A 17. helyért, 1. mérkőzés:

Veszprémi Egyetemi SC-Nyíregyházi Egyetemi SE 63-98 (15-25, 15-16, 20-22, 13-35)

Veszprém, 20 néző. V.: Magyari, Kaposi.

Veszprémi Egyetemi SC: LÉNÁRT 19/9, STEWART 24/12, VÉGH 12, Szabó 6, Csernák 2. Csere: Németh, Nádasdi, Tóth, Vicai. Edző: Kerekes Gábor.

Nyíregyházi Egyetemi SE: DEMETER 26/18, VASKÓ 18/18, KABONGO 13/9, NAGY L. 19, VERBA 22/12. Csere: Vámos. Edző: Vida Zoltán

 

A Nyíregyháza kezdett jobban, a hazaiak. könnyű dobásokat, gyors  kosarakat engedtek az ellenfélnek. A Veszprém védekezését a vendégcsapat könnyen bontotta meg és jó helyzetkihasználással 10 pontos előnyt szereztek. A két középső negyedben kiegyenlített volt a mérkőzés. A 4. negyedre a 24 pontos, 19 lepattanós dupla-dupláig jutó Matafu Stewart vezette Veszprém csapata elfáradt, rossz dobási kísérleteikkel és helyzetkihasználásukkal nem tudtak ledolgozni a hátrányukból, a türelmesebben, pontosabban játszó vendégek fölényes győzelmet arattak. Nyíregyházi részről három játékos is – Verba Szabolcs (22 pont, 16 lepattanó),  Nagy Levente (19 pont, 16 lepattanó) és Vaskó György (18 pont, 13 lepattanó) is dupla-duplával vette ki részét a sikerből.

Kerekes Gábor: – Ebben a mérkőzésben sokkal, több lehetőség lehetett volna. Sajnos rossz helyzetkihasználások jellemezték, amihez társult egy rendkívül rossz dobóforma is. Az ellenfélnek gratulálok.

Vida Zoltán: – Elégedett vagyok a mérkőzéssel. a mérkőzés elején gyors passzokkal gyorsan tudtuk értékesíteni a támadásainkat. Gyűrű alatt is dominálni tudtunk, amiben sokat segítettek a lepattanóink, valamint fizikai fölényünk. Köszönöm a mérkőzést a VESC csapatának.

Statisztika: https://netcasting4.webpont.com/?hun_univ_ply_72062

  1. mérkőzés:

 

Nyíregyházi Egyetemi SE – Veszprémi Egyetemi SC 116-60 (22-19, 36-12, 25-23, 33-16)

Nyíregyháza, Nyíregyházi Egyetemi Sportcsarnok, 20 néző. V.: Nyíri, Cservenyák-Páll.

 

Nyíregyházi Egyetemi SE: VERBA 30/18, NAGY L. 19, KABONGO 20/9, Demeter 5/3, BÍRÓ 42/21. Edző: Vida Zoltán.

Veszprémi Egyetemi SC: Lénárt 18/12, SZABÓ B. 11/3, Csernák, STEWART 17/9, Végh 9. Csere: Nádasdi 2, Vicai 3/3, Fekete. Edző: Kerekes Gábor.

 

A párharc az első, veszprémi mérkőzésen született 35 pontos nyíregyházi sikerrel gyakorlatilag eldőlt. A helyenként edzőmeccs jelleget öltő, szezonzáró hangulatban zajló visszavágón az ismét dupla-duplát (17 pont, 10 lepattanó)  elérő Matafu Stewart vezetésével még tartotta a lépést a hazaiakkal a Veszrpém, de a második negyedtől a nagy kedvvel játszó hazaiak helyenként nyomasztó fölényben játszva ismét fölényes győzelmet arattak. A nyíregháziaknál ezúttal is három játékos – Verba (30 pont, 13 lepattanó), Nagy L. (19 pont, 13 lepattanó) és Michee Kabongo (20 pont, 13 lepattanó) ért el dupla-duplát.

 

Vida Zoltán: – Gratulálok a csapatomnak és köszönjük a mérkőzést a Veszprémnek

Kerekes Gábor: – Gratulálok a Nyíregyházának.

Statisztika: https://netcasting4.webpont.com/?hun_univ_ply_72072

A párharc nyertese: Nyíregyháza kettős győzelemmel.

Fotó: Práczki Péter

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés