Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Csúcsra járatva: A domb tetején kaphattunk ízelítőt abból, mi vár ránk a Magyar Sport Napján

Szeretnék csúcsra járatni a sportolás örömét.:

:

Május 6-án nagyszabású sportfieszta lesz Kecskeméten, a Benkó Zoltán Szabadidőközpontban. A Magyar Sport Napja alkalmából rendezett esemény sajtótájékoztatóját autentikus helyszínen, a dombon tartották, ahol dr. Deutsch Tamás nagy bejelentést tett.

Már egy hetet sem kell várni, és jön Kecskemét egyik legnagyobb sportos rendezvénye, a Magyar Sport Napja. A május 6-i programot kedden sajtótájékoztató keretein belül ismertették. Már ez az esemény is a sportolás jegyében zajlott, hiszen a Szabadidőközpont bejáratától különböző pontokon keresztül – a sportoló gyerekek becsatlakozásával – lehetett eljutni a domb tetejére. 

A helyszín nem véletlen, hiszen a Szabadidőközpontban lesz május 6-án a Magyar Sport Napja. Ahogyan azt Ivkovicné Béres Tímea, a Kosárlabda Akadémiát és a Sportiskolát működtető Kecskeméti Junior Sport Nonprofit Kft. ügyvezetője a város legmagasabb pontján ismertette, hétfőn szeretnék csúcsra járatni a sportolás örömét. 18 aktív pont közül lehet majd választani, akár több sportágat is kipróbálni, és nemcsak a gyerekeknek, de a szülők és bárki számára rejt izgalmakat a program. A mottó: „Mozdulj együtt Anyuval, Apuval”. A kosárlabda és egyéb labdás sportok mellett a teljesség igénye nélkül katonai akadálypálya, nordic walking, szenior örömtánc, jóga, pilates és egészségügyi pont is várja az érdeklődőket. 

De miért pont május 6. a Magyar Sport Napja? 2000-ben, 24 évvel ezelőtt döntöttek erről, méghozzá azért, mert 1875-ben Magyarország ezen a napon rendezte meg a kontinentális Európa első nyilvános szabadtéri sportrendezvényét. A Magyar Atlétikai Club által atlétika és ökölvívás sportágban mérték össze tudásukat a magyar és külföldi sportolók. Erről megemlékezett köszöntő beszédében a Sportegyesületek Országos Szövetségének elnöke, dr. Deutsch Tamás is, aki hangsúlyozta, büszkék arra, hogy sportoló nemzet vagyunk, és gratulált Kecskemétnek, amelyet „sportoló városnak” tart. 

Az elnök ezután bejelentette, hogy ismét támogatásban részesül a Kecskeméti Junior Sport Nonprofit Kft. – A szervezet teljesítményével és eredményeivel kiérdemelte, hogy 2024-ben is a kiemelt vidéki sportegyesületek közé tartozzon, és központi támogatásban részesüljön – mondta az elnök. 

A SOSZ már nem első alkalommal részesíti támogatásban a Kecskeméti Junior Sport Nonprofit Kft-t. 

2016-ban kezdtük el újjáépíteni Kecskemét sportéletét, és ez a folyamat sikerrel járt – erről már a polgármester, Szemereyné Pataki Klaudia beszélt. – Az elmúlt években Kecskemét sportinfrastruktúrája megerősödött, az utánpótlás komoly fejlődésen ment át, hiszen csak a Kecskeméti Junior Sportban1800 gyermek sportol, és a legtehetségesebbek a profi felnőtt csapatokig is eljuthatnak.– emelte ki a városvezető, aki hozzátette, Kecskemét sportélete az edzők, a szülők és a civil támogatók összefogásának köszönhetően ilyen sikeres. 

A keddi rendezvényen több sportág képviselője, utánpótláskorú sportolója is részt vett, valamint emelte a sajtótájékoztató színvonalát a kecskeméti születésű válogatott röplabdázó, Kiss Gréta, illetve Wittmann Krisztián egykori válogatott kosárlabdázó, a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét játékosának jelenléte is. 

Az ő segítségükkel a különböző sportágak képviselői – kihasználva a dombtető adottságait – szórakoztató és mozgásos játékokat hajtottak végre, egyfajta ízelítőt szolgáltatva abból, milyen hangulat várja majd a résztvevőket május 6-án. 

A Magyar Sport Napi rendezvény hétfőn 17 órakor kezdődik, a részvétel bárki számára nyitott és ingyenes, regisztrálni a helyszínen 16 órától lehet. 

 

3 hozzászólás

3
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
DallasVadkakasBorn2Ball Recent comment authors
Dallas
Olvasó

Megjött Cenz-né , meg az úra…..

Vadkakas
Olvasó

???? tompika

Born2Ball
Olvasó

Micsoda nevek.
Összefújta a szemetet a szél. Xd

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés