Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Elhunyt a KTE és a Nyíregyháza korábbi edzője

Borisz Maljkovics 54 éves volt.:

:

A Hübner Nyíregyháza BS nekrológja:

Vannak olyan helyzetek, amikor az ember tudja, hogy valamikor bekövetkezik a legrosszabb, mégis, amikor megtörténik, nem hiszi el a hírt. Lába földbe gyökerezik, teste beleragad a székbe és csak üresen néz maga elé könnybe lábadt szemmel. Nem tudja mit írjon, mit mondjon, a jövőre pedig végképp nem tud gondolni.

Sajnos ezzel szembesültünk szerda reggel, amikor megtudtuk a borzasztó hírt: Borisz Maljkovics örökre itt hagyott bennünket.

Ilyenkor nem lehet mást tenni, mint valahogy magunkra erőltetni azt a végtelen nyugalmat, ami Borisznak a zsigereiben volt. Hiszen jöhetett bármilyen váratlan helyzet, őt az sem tudta kihozni a sodrából, megmaradt higgadt úriembernek, akinek ugyanakkor mindig volt egy-két jó szava a kollégáihoz. Ha kosárlabdáról volt szó, nem fogta vissza magát, áradt belőle a tudás, amire nagy szüksége is volt az érkezésekor komoly terveket dédelgető klubunknak.

A városunkban egykoron játékosként is megfordult kosárlabdázó 2019-ben tért vissza, előbb a fiatal kosarasok egyéni képzésével foglalkozott és másodedzőként is segítette felnőttcsapatunkat, Sitku Ernő elvesztése után a Nyíregyházi Sportcentrum kosárlabda szakágának szakmai igazgatójaként tevékenykedett, majd tavaly márciusban kapta a legfontosabb feladatot: ő lett a feljutásra vágyó felnőttegyüttesünk vezetőedzője.

Ősztől már nem csak Szolnokon mutathatott fel büszkén a csarnok faláról lógó zászlók egyikére – ami a 2002-es Magyar Kupa-győzelemre emlékeztet – hanem a Continental Arénában is, ugyanis vele a kispadon meglett a hőn áhított vágyunk, a B-csoportos bajnokság megnyerésével újra az élvonalban szerepelhettünk! A siker után természetesen továbbra is helye volt a szakmai stábban. Nagy kedvvel folytatta a munkát, segítette a csapatot, ám az utóbbi hetekben sajnos már a súlyos betegségével is meg kellett küzdenie, amit méltósággal tűrt.

Noha tudtuk, hogy nagy a baj, egészen szerda reggelig bíztunk abban, hogy ez is „csak” egy kihívás, amit le tud küzdeni.

Osztozunk Borisz családja fájdalmában és részvétünket fejezzük ki a szeretteinek!
Isten veled, Borisz! Sosem feledünk!

Ma este 19 órakor szurkolóink is leróhatják kegyeletüket. A játékosbejárat előtt gyertyagyújtással és főhajtással emlékszünk meg Borisz Maljkovicsról.

A szakember férfivonalon is letette névjegyét. A KTE és a Nyíregyháza edzője is volt, míg játékosként a Debrecen, a Szolnok, a MAFC és a Nyíregyháza mezében kosarazott. A női élvonalbeli Szekszárd csapatánál 2017 és 2019 között dolgozott másodedzőként, míg 2014/2015-ben a PEAC-Pécs másodedzője, majd 2016/2017-ben a vezetőedzője volt.

14 hozzászólás

14
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
13 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
14 Comment authors
Szimbazlatan74bVicces fiú vagy, Sullyatibácsiejjha Recent comment authors
Szimba
Olvasó

Isten nyugosztaljon Boris! Őszinte részvétem az egész családnak!Sajnos Nyíregyházán kijutott nekünk kosárlabda barátoknak a gyászból!

zlatan74b
Olvasó

Isten nyugosztalja…

Vicces fiú vagy, Sully
Olvasó

Ez most megdöbbentett, ilyen fiatalon… Igazi karakteres játékos volt, 2000 környékén az Olajból emlékszem rá a legjobban, kemény, küzdős, hajtós, intelligens játékos volt, akinek a játékstílusára a mai napig teljesen emlékezni lehet. Nagyon sajnálom, részvét a barátoknak, családnak…

atibácsi
Olvasó

Szerettük Szolnokon. Ragadt hozzá a labda, technikás, igazi küzdős, délszláv mentalitású játékos volt. Jó szívvel gondolok rá, sajnálom, hogy csak ennyi idő jutott neki!

ejjha
Olvasó

Ilyen fiatalon..:( Nyugodjon békében, részvétem.

Piffinger
Olvasó

Isten veled Borisz.
Részvétem a családnak.

Vadkakas
Olvasó

Borzasztó! Felfoghatatlan. Isten veled!

Anno Debrecenben nagyon szerettem a játékát, a hozzáállását! Remek ember és sportoló volt.

Olajheart2
Olvasó

Nagyon szerettem a játékát, fontos láncszeme volt Kupagyőztes csapatunknak!
Isten nyugosztalja!

Mivanmivan
Olvasó

Őszinte részvétem a családnak. Igazi példamutató ember, kiváló kosaras volt! Szerettük nagyon Szolnokon.

Milivoj
Olvasó

Isten nyugosztalja! Első kupagyőztes csapatunk meghatározó tagja volt, Pavloviccsal, Lapovval, Vukicseviccsel együtt. Se gyors, se igazán ponterős nem volt, de nélküle nem nyertünk volna, ő biztosította a kohéziót a csapaton belül

kapuskiraly
Olvasó

Édes Istenem! Részvétünk a családnak, a Nyíregyi Kosárcdsaládnak! Nagyon szimpi játékos volt, szerettük Szolnokon, legyen neki jó helye a Jóisten mellett! 🙁

Tomba01
Olvasó

Játszott az ASE-ban (először Mo-on) is, onnan tudom, hogy imádtam a játékát…nem felejtem nemzetköziben valamelyik spanyol csapat ellen játszottunk szépen szétdobta őket…nagyon jó kezű, inteligens kosaras volt!

Részvétem a családnak!

Apostille
Olvasó

Igen, Pakson kezdte meg a magyarországi karrierjét (előtte pontrekorder volt a szerb bajnokságban)…ha jól emlékszem, abban az időben kettő légiós volt az ASE-ban, ő, és a Körmendtől “igazolt” Kovacevic.
Nagyon magas játékintelligenciával rendelkezett, bár ő elsősorban 2-es posztos volt, de Pakson irányítania kellett. Rengeteg emlék fűződik a játékához.
Isten nyugosztalja, és részvétem a családjának, rokonainak.

Geszt
Olvasó

nyugodjon békében! részvétem a családnak, hozzátartozóknak.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés