Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Zalakerámia ZTE KK – Arconic-Alba Fehérvár

A címvédő után az ezüstérmes ellen is bravúrt mutatna be a ZTE.

Zalakerámia ZTE KK - Arconic-Alba Fehérvár

Bajnokság, 25. forduló
Zalaegerszeg Városi Sportcsarnok, szombat 18:00
Játékvezetők: Nagy Viktor, Makrai Márton, Kapusi Gábor (dr. Gincsai János Péter)

Zalakerámia ZTE KK: Hicks - Paige - Szalay - Ikpe - Tóth

Arconic-Alba Fehérvár: Chambers - Roberts - Barnett - Balogh - Dickey III

A bajnokság 25. fordulójában a fehérvári gárda Zalaegerszegre utazik. Izgalmas találkozó elé nézünk, hiszen mind a két csapat egy nagyon fontos győzelmet szerzett az előző fordulóban. A ZTE a Falco-t, az Alba pedig a DEAC-ot verte hazai pályán.

Matthias Zollner, Zalakerámia ZTE KK: “Nekünk nagyon értékes volt a Falco elleni győzelem, hiszen ezzel egy óriási lépést tettünk a playoff-ba kerüléshez. Az Alba elleni találkozó hasonlóan fontos lesz, mert még egy siker kellene, hogy 100%-os biztonságban legyünk a legjobb nyolc között. Nyilván ismerem a játékosokat, és azt a játékstílust, amit képviselnek, és még mindig hasonlóan játszanak, mint mikor én is ott voltam. Kicsit komikus, hogy a volt csapatodat elemzed, ez nekem is egy új helyzet. Mindeközben megtisztelő, hogy az Alba ugyanazt a szisztémát folytatja, mint anno, ez azt jelenti, hogy valamit jól csináltam. Ebből kifolyólag ők is ismerik a mi játékunkat, ezért egy érdekes, izgalmas találkozó lesz a szombati. Mind a két gárda gyors, intenzív és agresszív kosárlabdát szeret játszani, úgyhogy egy nagyon élvezhető mérkőzés vár a nézőkre.”

Alejandro Zubillaga, Arconic-Alba Fehérvár: “Matthias Zollner csapata ellen fogunk játszani, és másodedzőként a legjobb időszak volt, amikor az ő munkáját segíthettem itt Fehérváron. Mindig hálás leszek, hogy vele dolgozhattam, és csak a legjobbakat kívánom neki a karriere során. Fontos mérkőzés lesz a szombati, és ha őszinte akarok lenni, nem gondolunk arra, hogy akár a tabella élére is kerülhetünk, inkább a fejlődésünkre koncentrálunk. A ZTE a válogatott szünetet követően sokkal jobb formában van, mint előtte, az utolsó három mérkőzésüket megnyerték. Támadásban és védekezésben is jól működnek, az egész pályás letámadás és az agresszív kettő-kettő védés Zollner stílusát jellemzi. Fontos lesz, hogy ha nem magas szerkezettel állunk fel, akkor lefussuk őket, különben pedig kontrolláltan tudjunk játszani. Fel kell vennünk velük fizikailag a harcot, és jobban kell akarnunk a győzelmet, mint a ZTE, és akkor egy nagyon jó mérkőzést tudunk játszani.”

5 hozzászólás

5
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
2 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
royalkadonnarummazterulezheraklithZetesziv Recent comment authors
royalka
Olvasó

Ha valaki azt hiszi, hogy a falco elleni győzelem után a mai meccs sima hátradőlős lesz, könnyen meglepetés érheti. Az alba jobb csapat mint mi, ismét bravúr kell a sikerhez. Az sem mindegy,hogy az alba mindenáron győzni akar-e, vagy lazábbra veszik ezt a meccset.

Zetesziv
Olvasó

Kõtelező Gyôzelem!

heraklith
Olvasó

Óriási bravúr lenne a győzelem.

zterulez
Olvasó

Miért?

donnarumma
Olvasó

Mert a költségvetés alapján 31,4 ponttal kell nyernie az Albának…..:D

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés