Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Pontgazdag mérkőzésen győzte le az OSE a Körmendet

Megszakadt az Oroszlány rossz sorozata.

MVM-OSE Lions - Egis Körmend 101-90 (24-21, 25-31, 24-18, 28-20)

Alsóházi rájátszás, 5. forduló
Oroszlány, Krajnyik „Akác” András Sportcsarnok
Játékvezetők: Földházi Tamás Péter, dr. Mészáros Balázs, Pozsonyi László (Hoffmann Gergely)

MVM-OSE Lions: Riddley 27, Gholston 31/9, Szabadfi 6/3, Thomas 7/3, Polutak 1. Csere: Stevenson 13/3, Illés 3/3, Werner 2, Gáspár-, Arva-File-, Ruják 7/3.

Egis Körmend: Ferencz-, Morgan 22/3, Takács 14/6, Konate 13/3, Tolbert III 17. Csere: Schmera-, Herczeg 1, Djogo 23/6, Kiss-, Doktor-.

Kihagyott hárompontosokkal indult a mérkőzés, ami után gyors 6 pontot szerzett a Körmend (0-6). Az eladott labdák miatt Váradi Kornél kért egyből időt. Szabadfi büntetőjével iratkozott fel az OSE is az eredményjelzőre (1-6). Gholston egy-egyből szerzett kosarat, de a büntető kimaradt (3-6), így robogott a Körmend, és fault után szintén a vonalról szereztek pontokat a vendégek (3-8). Thomas sarkazta ki védőjét, így tovább faragta hátrányát az OSE (7-10). Pontatlan volt a Körmend, és gyorsindításból 10-10-nél egyenlített az OSE. Morgan törte meg a vendégek rossz támadó sorozatát, és jól is védekeztek, így az indításból szerzett kosár után ismét négy ponttal vezettek (10-14). Minden körmendi kosárra érkezett hazai válasz, majd Stevenson dobhatott büntetőt az egyenlítésért. A második dobás azonban kimaradt, de saját lepattanóját leszedte a játékos, és a triplájával átvette a vezetést az Oroszlány (18-16). Egyelőre jól büntetőzött a Körmend, Tolbert most sem hibázott, és elérte a 10 dobott pontot (18-18). Djogo megszerezte az első vendég hárompontost, fordított a Körmend (18-21). Már nem először lépett ki a pályáról körmendi játékos, azonban most Kocsis Tamás kért videózást, ami után a hazai csapat támadhatott (20-21). Ismét büntetők következtek, Gholston állhatott egymás után kétszer a vonalra, és az ő négy pontjával ért véget az első negyed. 24-21

Körmendi kosárral folytatódott a játék (24-23), de Szabadfi gyorsan válaszolt egy szép ziccerrel (26-23). Már nem először csúszott el az OSE védekezése, Konate maradt egyedül (26-25). Gholston is jól játszott, ő is elérte a 10 pontot (28-25), de Djogo előbb 28-28-ra egyenlített, majd 28-32-re módosította a büntetőivel az eredményt. Riddley is a büntetőkből volt sikeres, az OSE már 18 alkalommal állhatott a vonalra (32-32). Többszöri próbálkozásra esett be a hazai tripla, a harmadik támadólepattanó után volt sikeres Thomas (35-34). Kocsis Tamás kért időt. Jót tett az eligazítás a vendégeknek, egy jó támadás után labdaszerzésből szereztek gyors kosarat (35-38). Riddley verte meg védőjét hazai oldalon, majd Konate hárompontosával 37-42-re nőtt a körmendi előny. Morgan távoli dobására Szabadfi válaszolt (42-45). Jött az újabb vendég tripla, de Riddley továbbra is húzóembere volt az oroszlányiaknak, így nem hagyták leszakadni a körmendi csapatot (46-50). Sok pontatlanság történt pár másodperc leforgása alatt, de nem született kosár a hazai támadásból. 49-52

7-0-val kezdte a harmadik negyedet a Körmend, így a mérkőzés folyamán először lett 10 pont a két csapat közti különbség (49-59). Riddley szépített, de Takács tripláját követően időt kellett kérnie Váradi Kornélnak (50-62). Werner kosarára Djogo válaszolt, egyelőre nem csökkent a differencia (52-64). Büntetők váltották egymást, majd egy szép összjáték végén Ruják is megszerezte első pontjait (55-66). Először Thomas, majd a túloldalon Morgan volt sikeres (57-68). Ekkor jött Ruják, akinek a dobása a hazai palánk segítségével beesett, így 60-68-ra zárkózott az OSE. Stevenson és Ruják pontjaival már csak 4 pont maradt a vendég előnyből (64-68). Ferencz Csabának továbbra sem volt szerencséje, hatalmas tripla jött ki a gyűrűből, de Morgan kosara már célt ért (64-70). A negyed végére teljesen elfogyott a Körmend 12 pontos előnye, Gholston pontjaival fordított a hazai gárda (71-70). Nagyot villant az amerikai légiós, agresszívan támadta a gyűrűt Gholston, és dudaszós ziccerével ért véget a 30. perc. 73-70

Djogo támadólepattanójával kezdődött az utolsó játékrész (73-72). Elkapta a fonalat Gholston, 5 pontot szerzett zsinórban, majd egy jó védekezés után gyorsindításból szerzett kosarával 81-74-re növelte előnyét az OSE. Vendég időkérés következett. A Körmend zóna védekezésre váltott, hogy megzavarja ellenfelét, azonban Gholston ki tudott harcolni egy faultos dobást (84-76). Tolbert hatalmasat zsákolt a túloldalt, nem engedte ellépni az OSE csapatát a Körmend (84-78). Illés is betalált a triplavonalon túlról, egyértelműen jobb ritmusban és pontosabban játszott az Oroszlány (87-78). Morgan igyekezett tartani a lépést a hazai gárdával, de Gholston ihletett formában játszott (90-82). Körmendi zsákolást követően kért időt ismét Váradi Kornél (90-84). Fault problémákkal küzdött a Körmend, Doktor után Morgan is összeszedte az ötödik hibáját, így elveszítette a legjobb pontszerzőjét a vendég csapat. Riddley után Tolbert dobhatott büntetőt, azonban Takács is kiszállt körmendi oldalon, neki is összegyűlt az öt hiba (92-85). Tovább fokozódott a csarnokban a hangulat, mivel két technikaival Polutak került kiállításra, amiért két büntetőt dobhatott Djogo (94-87). Gholston pontjaival 96-87-es állással kezdhették meg a csapatok a 40. percet. Az utolsó másodpercekben már nem volt kérdés a győztes kiléte, nagyot játszva aratott sikert az Oroszlány. 101-90

30 hozzászólás

30
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
9 Comment threads
21 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
16 Comment authors
akisokatlatottEllenívKaposkosár KKKAluluBasketMan Recent comment authors
Kaposkosár KKK
Olvasó

Gratulálunk, szombaton találkozunk!

BasketMan
Olvasó

Nekem az nem fér a fejembe,hogy a múltba oly kritikus kmdi tábor, közönség,hogy tudta/ja ezt a szezont szinte nulla ellen hang nélkül végig nézni?

szurkoló
Olvasó

Ez a mérkőzés volt az amikor két erölködö ,de játszani akaró csapat háttérbe kerül a nagyon gyenge bírói ténykedés miatt.

Oroszlanyi Banyasz
Olvasó

ENDre! Elég, hogy háromszor lett kifújva az orrod, vagy szeretnéd a negyediket is?

Endre
Olvasó

Attòl még egy ìrtò gyenge csapat vagytok ti is, nálam ti lennétek a kiesők…
Pokoli volt a hangulat megint, bányász csürhe! A “takarodj ki” hogy fér bele a sportszerű, és mindenkit körbenyalò képbe amit adtok magatokròl?

Sebu
Olvasó

És nektek a buzi Ruji hogyan fér bele?

Endre
Olvasó

Mi sohasem állìtottuk, hogy szentek vagyunk, és mindenkit barátként fogadunk.
Ettől függetlenül az sem szép.

Namár
Olvasó

Endre, olvastam pár éve a közleményt, amiben a 3 “szurkolói” csoportotok ellenségnek kiáltja ki az Ose-t, csak mert ők a Falcoval is jóban vannak.
Ezek után még itt sírsz… Szánalmas vagy, nevetséges vagy, azaz jól képviseled a táborodat.

Endre
Olvasó

Csupán arròl volt szò, hogy nem kérünk a körbenyalásotokbòl ami addig volt. Aki akarja ő pedig tartsa meg a személyes kapcsolatait. Persze mindent bele lehet magyarázni.
Nem sìrok, és nem is érdekeltek minket. 🙂
Remélem kiestek!

Namár
Olvasó

Ne tompítsd. Azt mondtátok, aki az ellenségetek barátja, az az ellenségetek. Meg csak nem is ellenfelet mondtatok. Ez azért elég erős volt (és unintelligens).

Endre
Olvasó

Ohh, ez akkor valòban szerencsétlen megfogalmazás volt. A nyugdìjas oroszlánokat ellenségnek bélyegezni…

Oroszlanyi Banyasz
Olvasó

Csak hogy emlékeztesselek: nem mi hívtuk meg magunkat a törzshelyetekre.

akisokatlatott
Olvasó

Nincs más.

Oroszlanyi Banyasz
Olvasó

Persze nincsen ha, de te is pontosan tudod, hogy nektek idén ez a helyetek, nekünk meg volt egy Petrovunk, aki miatt nem ott vagyunk, ahol kellene.
Mondanám, hogy én is szeretném a kieséseteket, de ezt csak miattad – meg a többi nagyarcú pajtid miatt, de nem, szerencsére nem te vagy a Körmend.
Halkan teszem hozzá, hogy nagyon kapufát lőttél ezzel a körbenyalós szösszenettel. Ha Perl Zoli, akkor neki, ha Filipovity, akkor neki szól a takarodj ki. De te alapjaiban nem érted ezt.
Mindegy is. Tegyetek ki egy közleményt, legalább abban jók vagytok.

Endre
Olvasó

Oké ebben jòk vagyunk. A nagyarcù pajtikkal ott voltunk tegnap ismét, és végigszrukoltok. Nálatok meg jò erős félház volt.
Menjetek vissza a helyetekre!

Ellenív
Olvasó

Végeredménybe ha szídod saját csapatodat az is egyfajta szurkolás!

Oroszlanyi Banyasz
Olvasó

Te is tudod, hogyan működik ez. Ha jó csapat jön, akkor tele a csarnok.
Ahogy hallom, nálatok már elment az összes jegy a következő hazaira – még mielőtt megint frappáns próbálnál lenni.

hirskontra
Olvasó

Gratulálok az oroszlányiaknak. Így tovább! Mi történt Balsay-val, miért nem játszott ma?

albc
Olvasó

A lyányok megverték a falut.

Oroszlanyi Banyasz
Olvasó

Takarodjál máshova!

albc
Olvasó

Te meg bányászd tovább az orrod alsóházi. : DDDD

SzhelY
Olvasó

te végül is melyik csapatnak szurkolsz?

YoWassupFam
Olvasó

Emberünk nem szurkol senkinek. Ő szimplán a mindennapok frusztrációját adja itt ki nekünk. Képzelhetjük milyen lehet az élet a kollegánál… nem túl derűs… imádkozzunk szegényért , hogy vmi boldogság végre őt is érje és ne az legyen a napja fénypontja , hogy ide hány 1-2 dolgot és személyeskedik egy sort.

Alulu
Olvasó

Napi 8 órában takarít. Mit vársz tőle? Itt bátran megmondhatja, a kis szobája négy fala között nem érheti baj. Néha már sajnálom. 🙂 Na jó ez nem igaz 🙂 🙂 🙂

albc
Olvasó

Tanár vagyok, mellé butuska.

albc
Olvasó

A tény megírása mióta frusztráció? Írástudatlanul a helyedben kussolnék. Én élőben személyeskednék, de hát gyáva fosok vagytok.

albc
Olvasó

Már írtam. Senkinek.

Artur Doki
Olvasó

Csak szólok,kedves szakportál,hogy nem jön ki a matek körmendi oldalon…

Sebu
Olvasó

Megdöbbentő volt látni, hogy Doktor lebazdmegoszta többször is face to face Tatut. Marha nagy tisztelet lehet csapaton belül egymásiránt.

apasas
Olvasó

Megérdemelt OSE siker, kevesek vagyunk, mint “Űrhajónak az evező”…..+12-ről -10, “ragyogó teljesítmény”… Tatu mit nézett a harmadik negyedben, a Fepu-Doktor duó betlijét ? A következő szezonban radikális változásokra lenne szükség, mert ez így méltatlan, szégyenletes…Forever MTE

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés