Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Sima győzelemmel kezdte a rájátszást a ZTE

Nem volt esélye a DEAC-nak.

Zalakerámia ZTE KK - DEAC 87-73 (23-16, 21-18, 22-17, 21-22)

Rájátszás, negyeddöntő, 1. mérkőzés.
Zalaegerszeg, Városi Sportcsarnok
Játékvezetők: Praksch Péter Árpád, Nagy Viktor, Farkas Gábor (Páli dr. Kálmán)

Zalaegerszeg: Hicks 6, Paige -, Szalay 8/6, Ikpe 17/9, Tóth 14. Csere: Gyimes -, Csuti 1, Csátaljay 5/3, Németh 6, Keller 6, Ona 7, Osztojics 17.

Debrecen: Edwin 17/6, Neuwirth 6/6, Drenovac 10, Williamson 3/3, Buljevics 6. Csere: Várszegi -, Czermann 2, Hőgye -, Hegedűs -, Garamvölgyi 2, Mócsán 13/3, Tadics 14/6

A tavalyi szezonhoz hasonlóan idén is 4. helyről kezdhette a playoffot a Zalaegerszeg, ám az oda vezető út nem is lehetett volna kacskaringósabb idén… Őrült márciust követően – a Sopron, a DEAC, a Falco és az Alba legyőzésével – jutottak Tóth Ádámék pályaelőnyhöz, mellyel nagyon szerettek volna élni, hogy idén is éremért küzdhessenek májusban.

Ehhez elsőként a Debrecent kell legyőzni a negyeddöntőben, s a zalai megyeszékhelyen lett is kosárhangulat az elmúlt hetekben. „Mindenki fehérbe!” hirdette meg a klub a héten, s a kérésnek megfelelően szépen ki is fehéredett a lelátó ezen a nyárias április délutánon. Mindkét csapat teljes kerettel készülhetett, igazi rájátszás-izgalmú meccsre számíthattak a szurkolók.

Hűséges szurkolójára emlékezett a csapat gyászszünettel, majd Tóth Ádám centerezett szépen. Két fiatal triplájának tapsolhatott a közönség, előbb Neuwirth szerzett három pontot – ennek persze a televízió előtt ülő hajdúságiak örülhettek, – majd Szalay Domonkos talált be távolról. Matthias Zollnernek akadt némi oka a homlokráncolásra, Williamson ugyanis 5 pontot tett a közösbe, ám ezen a délutánon ennyi volt a debreceniek öröme: hét zsinórban szerzett ponttal 5 egységgel léptek meg. Gyorsan rendezte sorait a hazai gárda, Csátaljay szép trojkája, majd Ikpe hármasa után már ismét náluk volt az előny, ezt pedig innen már nem is engedték ki a kezükből. Szépen járatták a labdát, igazi csapatként játszottak, amit az is bizonyít, hogy 7 játékos is betalált az első 10 perc során.

23-16-ról folytatódott a játék, a ZTE pedig állva hagyta ellenfelét. Hosszú percekig tartott a vendég kosárcsend, egy 11-0-ás rohammal épp kétszer annyi pontnál jártak Tóth Ádámék (32-16), amikor Tadic 2+1-e jelezte, a Debrecen is a pályán van. Ehhez az előnyhöz persze kellett a temérdek eladott labda, amiből 10-ig jutottak Mandic mester tanítványai az első félidőben. A félidő vége a DEAC-é volt, Mócsán Bálint révén tudtak kozmetikázni az eredményen a fekete-fehérek, ám ezzel csak a közte tízig sikerült zárkózniuk. Keller Iván betörése volt az utolsó momentum az első félidőben, 44-34-es vezetéssel vonulhatott az öltözőbe a ZTE.

Mindkét oldalon akadtak hibák a folytatásban, a ZTE gépezete is olajozásra szorult… Némi fejmosás után aztán ismét elkapta a fonalat a hazai csapat, a védekezés pedig ismét összeállt, Németh, Ikpe, Ona Embo, Ostojic és Tóth is több alkalommal ragadtatta tapsra a szurkolókat. Hicks és Paige ezúttal a gólpasszokat osztogatta szorgalmasan, a hazai előny pedig már 19 pontra is hízott, Keller Iván ziccerével. Ismét a negyed végére mutatott életjeleket a cívis város csapata, Edwin triplájával elérték az 50 pontot, de a ZTE határozottan jobb volt. Keller Iván harmadik duplájával alakult ki a negyed végeredménye, 66-51 állt az eredményjelzőn.

Remekül szórakozott a hazai szurkolósereg, akik rendkívül sportszerűen buzdították övéiket. A zóna ellen akadozott ugyan a zalai védelem, Matthias Zollner bosszankodott is emiatt a mérkőzést követő sajtótájékoztatón, kifejtve, hogy nem éppen azt látta ebben a periódusban, amit az edzéseken elképzelt, de ezzel meg is van a következő napok házi feladata zalai oldalon. A meccs végén a fiatalok is pályára léphettek kicsit, beleszagolva a playoff-hangulatba, a győzelmet pedig teljesen megérdemelten szerezte meg a Zalaegerszeg, 87-73 arányban, s ezzel 1-0-ra vezet a negyeddöntőben. Hiába jutott 17 pontig és 31-e VAL-értékig a remekül dobó Edwin, a 16 eladott labda és a gyenge csapatjáték vendégek részéről vereséget eredményezett. A hazaiaknál a teljes csapat hozzátett a meccshez: a húsz assziszt magáért beszél, a 3 magasember – Tóth Ádám, Danilo Ostojic és Tristan Ikpe – pedig nagyon ponterősen is kosarazott. Folytatás jövő kedden a kálvinista Rómában, ahova a ZTE ismét a győzelem reményében utazik.

 

Fotó és tudósítás: Bálizs Zsuzsa

18 hozzászólás

18
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
12 Comment threads
6 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
12 Comment authors
zsotiXeroterv-inBorbély Lajosdonnarumma Recent comment authors
zsoti
Olvasó

nagyon úgy tűnt mintha csak annyit adott volna ki magából a csapat amennyi a győzelemhez szükséges.ha 10 pont alá csökkent a különbség, megrázta magát a legénység és máris 17 lett közte.reszkess cimvédő!hajrá ZTE!

Zombi
Olvasó

Baszki, remélem az ott dolgozó hölgyek már előkészítették az edző és a játokosok szerződés hosszabításához a dokumentumokat! Jövőre ők úgyis máshová szerződnek, ha jól hallottam!

terv-in
Olvasó

Ez a győzelem annak függvényében igen értékes, hogy a 3 amerikai, aki 60-70 pontot átlagol, nagyon nem ment nekik.

heraklith
Olvasó

Így van. A 3 amerikai átlaga majdnem 60 pont. Bennük maradt ma kb 40 pont ????
Védekezésben viszont mind jók voltak, de ki kell emelni (főleg) hátul Németh Ákost, meg ma Szalay és Csátaljai pontjai is nagyon kellettek. Ikpe is extra volt, ma végre elől is.
A leglátványosabban viszont Ostojic javult fel, így hogy végre a posztján játszik. Remélem már aláírt jövőre is!
Nincs gyenge láncszem most a védekezében és van 8 jatékosunk, akiben benne van a jó meccs lehetősége. Ha közülük 3-nak jó napja van támadásban is, akkor már tudunk nyerni.

Borbély Lajos
Olvasó

Néha durván játszott a Debrecen-akkor, amikor érezték, hogy nem tudnak már fordítani. Úgy tűnik, hogy a két csapat között reális a 10…15 pont különbség.
Érdekes lesz a debreceni mérkőzés.

donnarumma
Olvasó

Ennyire tolni a hazai csapatot.. én még soha nem láttam.. most se.. de tuti sokba került

zetekosarak
Olvasó

Jó kis meccs volt. Magasposzton nyertünk, ott volt gyenge a DEAC, no meg a jó védekezéssel zavarba lehetett hozni őket. A játékvezetés szerintem rendben volt. Mellettem egy idősebb Úr jegyezte meg, hogy talán a tévéközvetítésnek köszönhető. Hajrá Zete!

Xero
Olvasó

Hát amúgy megkaptátok a hazai pályát szépen, ez a tévében nagyon látszott. (legalábbis abban a 3 negyedben, amit láttam.) A Zte-nek egyáltalán nem fújták a kisebb kontaktokat (pl. hogy folyamatosan lökdösték a labdát felhozó játékost), amivel amúgy nincs gond, sőt szerintem mindig így kellene fújni. De a Deacnak meg minden kis sz*rt befújkáltak, sokszor tök jogos volt Mandics cirkuszolása. Persze nem ezen múlt, esélyük se volt enélkül se. Gratulálok a győzelemhez, teljesen megérdemelt. Nagyon kétlem, hogy ez ellen a Deac ellen egy meccset is buknátok. Legalábbis nagyon meglepne.

lujo
Olvasó

Szép volt srácok, folytassuk kedden Debrecenben! Hajrá ZTE

Pojaca
Olvasó

Ezt a minőségi játékosállományt, a mutatott játékot és a mögötte lévő szakmai értéket egybevéve joggal elvárható a csapattól az érem!

Zombi
Olvasó

Baszki igazad van! Köszönhetően Zollnernek, valamint a játékosoknak! A hölgyeknek és férjeiknek most nem köszönném meg külön!

Zombi
Olvasó

Óriási gratuláció az egész csapatnak! Ez a Debrecen nagyon elment favágóba. Mekkorát köpött a Mandics a padlóra. Ritka ellenszenves egy ember!

Kosaras
Olvasó

Gyenge volt ez a Debrecen.

heraklith
Olvasó

Annyira volt jó, amennyit az ellenfél engedett nekik.

Zombi
Olvasó

Hát ha még a bírok a faultjaikat is befújták volna….Gusztustalanul játszottak!

heraklith
Olvasó

Nem számítottam rá, hogy ilyen sima lesz. Főleg úgy, hogy a 3 legponterősebb jatékosunknak támadó oldalon nem ment. Hárman dobtak 13 pontot. Legközelebb majd ők dobják be!
Óriási gratuláció, ez a mentalitás kell ide!

zterulez
Olvasó

Gumi elég jó tippet adott. Ja, nem ide…

Xero
Olvasó

Már több “tippadó” elmondta korábban, hogy direkt próbál valami nem valószínűt betippelni, mert amúgy abban mi lenne a poén, hogy elmondja, hogy a kisebb odds-ú csapatok győznek? (még ha az is a valószínű..) Nem tudom ezt miért veszi mindenki ennyire magára.. 😀

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés