Connect with us
Hirdetés

Utánpótlás

“Próbálunk a vb-n is helytállni, és megmutatni, milyen is az igazi magyar virtus”

Völgyi Péter edzői pályafutása során egyértelműen a legmagasabb polcra helyezi az U18-as Eb-ezüstérmet.:

:

A tavalyi bronz után idén egy helyet előrelépve ezüstérmet nyert a korosztályos Európa-bajnokságon a Völgyi Péter által irányított magyar női U18-as válogatott. A siker kapcsán az együttes szövetségi edzőjét a dvtk.eu oldal kérdezte a tapasztalatairól.

– A lányokban eleve benne volt a kiugró eredmény elérésének lehetősége. Tudni kell, hogy már tavaly is bronzérmesek voltunk ezzel a csapattal, ahhoz képest csak néhány helyen változott meg a gárda összetétele. Tulajdonképpen ez a mi igazi korosztályunk, ezért én az elejétől bíztam benne, hogy a legjobb négy közé be fogunk kerülni. Az érettségi és egyéb problémák miatt elég zaklatott volt a felkészülésünk, nem is állt úgy össze a védekezésünk, mint ahogy én azt szeretettem volna. A támadójátékunkkal azonban nem volt probléma. A döntőben az olaszok az első félidőben azért alaposan kizökkentettek minket a saját stílusunkból. Ahhoz képest, hogy a torna derekán a belgák elleni mérkőzésen egy kosáron múlott, hogy nem az alsóházban folytattuk a szereplésünket, nagyon szépen csillog ez az ezüstérem. Ha akadt volna még egy-két jobb egyéni teljesítmény, akkor megnyerhettük volna az aranyérmet is, innen nézve viszont kicsit savanyú a szőlő. Ettől függetlenül összességében nagyon büszke vagyok a csapatomra, mert ezt a hét meccset így végigcsinálni, leküzdve a hullámvölgyeket, nagyon nagy dolog. Bízom benne, hogy nem kudarcként éljük meg ezt az ezüstérmet, hanem egy óriási lökést a világbajnokságra.

A magyar csapat az Európa-bajnoki második hely után görcs nélkül utazhat a bangkoki vb-re.

– Óriási különbség, hogy egy évvel idősebbek ellen fogunk játszani, ráadásul halálcsoportba kerültünk, ugyanis Dél-Korea mellett ellenfelünk lesz az Egyesült Államok és Ausztrália is, utóbbi két együttes szerintem mindenképp a döntőben szeretné befejezni a tornát. Az 5 órányi időeltolódás és a hosszú utazás mellett hét meccs van a lábunkban, magyarán nehéz lesz elkezdeni ezt a tornát. A lebonyolítás hasonló, mint az Európa-bajnokságon volt: aki a negyedik meccset nyeri, fölfelé játszik, aki ott kikap, az az alsóházban folytatja. Úgyhogy megmondom őszintén, olyan terveink vannak, hogy a surranó pályán ezt a kulcsmeccset nyomjuk majd meg keményen, ahol olyan ellenfél jöhet szembe, akit már megvertünk tavaly az Eb-n, vagyis a spanyolok vagy a németek. Ez az egyik célunk tehát. Másfelől az Eb-meccsek megmutatták az egyéni hiányosságokat, ezért kielemezve az elmúlt hét mérkőzést, próbálok olyan egyéni feladatokat kitűzni a játékosok elé, amelyekből a csapat is profitálhat.

Völgyi azt is elmondta, edzői pályafutása során hova helyezi el képletesen ezt az ezüstérmet.

– Egyértelműen a legmagasabb polcra. Két évnek a munkája van ebben az eredményben, rengeteg évközi összetartás után ez volt a negyedik világverseny, amin közösen vettünk részt, szóval alaposan megismertük már egymást. Ezek a lányok nagyon nehéz életszakaszban vannak, az érettségi után az NB I.-es csapatukba is próbálnak beilleszkedni és minél több játékpercet kiharcolni maguknak. Most kezdenek igazából felnőni, ezért egy picit nehezebb velük a munka mint tavaly, de próbálunk a világbajnokságon is helytállni és megmutatni, milyen is az igazi magyar virtus.

Fotó: hunbasket.hu

3 hozzászólás

3
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Ugyisminyerunkldd Recent comment authors
ldd
Olvasó

Aki megért már “dolgokat” és van kellő ideje visszatekinteni, az érdekesen látja minden szereplő “karrierjét” ahogy mostanában fogalmaznak, régen pályafutását.
“Völgyi Peti” is Pécsről indulva szép karriert fut.
Szerintem mg nem ért a csúcsra, de kívánom, hogy elérje …

Ugyisminyerunk
Olvasó

Völgyi mestert a ZTEs korszaka idején nem nagyon bírtam viszont egyre szimpatikusabb lett a nyilatkozatai alapján. Most meg érdemes megnézni,hogyan rakta össze évek kemény munkája alapján ezt a csapatot. Szerintem mindenkinek érdemes lenne tőle tanulnia, mit hogyan kellene csinálni. A VBn meg gyerünk csajok, csak előre ??

ldd
Olvasó

Szimpatikus.
Völgyit alapvetően jó edzőnek tartom. Nem véletlen, hogy volt már bajnok is.
Ezenkívűl azon kevesek közé sorolom akik “értik a férfi és a női vonalat is.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés