Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Kálmán László szerint a Falco és az Alba kerül előnybe a legjobb négy között

Állandó szakértőnk mondta el véleményét a hétvégi mérkőzésekről.:

:

Arconic-Alba Fehérvár – NHSZ-Szolnoki Olajbányász

Mindkét csapat nagyon magabiztosan hozta a negyeddöntős párharcát, nagyszerű teljesítményt nyújtottak a három megnyert mérkőzésükön. A Szolnok esetében lehet látni, hogy hazai pályán nagyon erősek, sokkal magabiztosabb, meggyőzőbb játékot nyújtanak, de összességében elmondható a válogatott szünet óta, hogy nagy önbizalommal játszanak, Vidin mester remekül forgatja a keretet, aki pedig lehetőséget kap, az él is vele. Lehet látni, hogy teljesen más szemlélettel lépnek pályára, mint az előző edzőkkel, egyben vannak, kialakult a hierarchia a keretben, nagy erősségük, hogy olyan padjuk van, amelyik akár mérkőzéseket is képes eldönteni. Az Albánál szűkebbek a lehetőségek, viszont nagyon magas minőségú játékosaik vannak, atletikusak, fizikálisak, jól dobnak kintről és hazai pályán eddig veretlenek ebben az idényben. Kulcskérdés lesz, hogy az Olaj mennyire tudja semlegesíteni Chamberst, Barnettet és Vojvodát. Ez egy nagyon pikáns párosítás, nem lepne meg, ha öt mérkőzésig tartana, mindkét csapatot képesnek tartom arra, hogy idegenben is nyerjen, de én most azt tippelem, hogy az Alba megnyeri az első összecsapást.

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – Zalakerámia ZTE KK

A Falco – azt gondolom – a Honvéd ellen meg sem izzadt, nagyon könnyedén jutott be a legjobb négybe a címvédő, nem tudott nagy ellenállást kifejteni a Honvéd ami egy kicsit meglepetés volt számomra, nem számítottam ekkora különbségre, úgy tűnt, mintha a fővárosiak már a nyolcba jutással megelégedtek volna. A Falco ennek ellenére mutatott jó dolgokat, védekezésben végig fegyelmezett volt a csapat, támadásban járt a labda, de az biztos, hogy a ZTE ellen nehezebb feladat vár rájuk. A Zalaegerszeg egy fizikális csapat, vannak jól egy-egyező játékosaik, viszont a DEAC ellen óriási szerencséjük volt a végén, ez is megmutatta, hogy nagyon hullámzó a játékuk, 4-5 percig minden remekül működik, de a semmiből vannak brutális lefagyásaik. Azt gondolom a négybe jutás azért felszabadíthatja őket, nincs rajtuk nyomás, hiszen a Falco a párharc esélyese, ez még hajthatja a malmukra a vizet. Azt azonban látni kell, hogy a Szombathely magasabb szintet képvisel, ráadásul most a ZTE sokkal fáradtabb lesz szombaton, ezért hazai győzelmet várok.

Atomerőmű SE – Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét

A Paks szerdán egész mérkőzésen futott az eredmény után Körmenden, ami eddig működött, akkor nagyon nem, sok könnyű helyzetet szórakoztak el, védekezésük pedig egyáltalán nem működött. Lehetett látni, hogy dekoncentráltak voltak, hiányzott a védekezés és az élesség támadásban, így sima vereség lett a vége. A Kecskemét Kaposváron nagyon fontos mérkőzést vesztett el, a playoutban eddig jól ment nekik a játék, sok pontot dobtak, tegnap viszont megtorpantak. A kinti dobások hiányoztak, a védekezés még egészen rendben volt, de a két középső negyedben hektikusak voltak támadásban és a nagy hátrányból már nem tudtak talpra állni. Mindkét csapatnak nagyon fontos ez az összecsapás a tabella szorossága miatt, nehéz tippelni, de én a Paks mellett teszem le a voksom.

MVM-OSE Lions – Egis Körmend 

Az Oroszlány négy mérkőzésből hármat elveszített az alsóházi rájátszásban, az első mérkőzésen a nagyon mély hátrányból jöttek vissza a Kaposvár ellen, de a játék már ott sem volt sziporkázó, úgyhogy van mit javítaniuk saját közönségükkel szemben, az alapszakasz vége alapján nem ezt várja el az ottani publikum. Lehet a játékosok egy kicsit megnyugodtak, mert nagy előnyük volt a Kaposvár előtt pontszámban, de most már nem lehet ms cél, mint minél hamarabb lezárni a bennmaradás kérdését. A Körmend az utóbbi időben feljavult, hazai pályán elkezdtek jönni az eredmények, sok pontot szereznek, de ahhoz, hogy idegenben is sikeresek legyenek, védekezésben fejlődniük kell. Az egyéni képességek terén jól állnak, az a kulcs, hogy higgadtabbak legyenek támadásban. A Paks ellen ez sikerült, ez önbizalmat adhat nekik. Szerintem az Oroszlány kilábal a gödörből.

SZTE-Szedeák – Kometa Kaposvári KK

A Szeged is egy olyan csapat, amelyik hazai pályán sokkal jobban és eredményesebben kosárlabdázik, rövid rotációval dolgoznak, de pontosan lehet tudni, hogy mely játékosok szerepe a legnagyobb a keretben. Érdekes, hogy az ellenfelek nehezen limitálják Woolridge-ot és Locke-ot, remekül bontanak és dobnak, az egész csapat sikeressége az ő teljesítményüktől függ. A Kaposvár még mindig nehéz helyzetben van, az utóbbi időben sikerült önbizalomnövelő győzelmeket szerezniük, de továbbra is kellenek az idegenbeli bravúrok a zárkózáshoz. Vannak sérültjeik, problémáik, de foggal, körömmel küzdenek, látszik már – a tabella szempontjából – a fény, az alagút végén, de nehéz mérkőzés vár rájuk. Azt gondolom, hogy lendületből ezt is megnyeri a KKKK.

DEAC – Budapesti Honvéd SE

A Debrecen nagyon kemény küzdelmen van túl a Zalaegerszeg ellen, komoly energiákat mozgósítottak a rövidebb pad ellenére és nagyon közel voltak ahhoz, hogy ők jussanak négybe. A védekezésük összeállt, keményen, jól tudnak játszani a pálya azon oldalán, támadásban viszont hullámzóak, Edwin és Tadic is szeret rátekeredni a labdára, sok eladott labda következik ebből. A ZTE ellen mindketten betliztek, nyilván nem lesz egyszerű most egy új párharcba belevetnie magát a csapatnak. A Honvéd értelemszerűen jobban tudott készülni, nekik már az is nagy dolog, hogy eljutottak a legjobb nyolcba, de most remek lehetőséget kaptak, hiszen egy fáradt Debrecen lesz az ellenfelük, ahol kérdés, hogy mennyire tudnak felállni a padlóról és motiválni magukat az ötödik helyért. Ennek ellenére az első meccsen és a DEAC-ra teszek.

3 hozzászólás

3
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
fanaticfantasticlddagyas Recent comment authors
fanaticfantastic
Olvasó

Legyen nyílt meccs. Ne fagyjunk le. Védekezés! Büntető dobást jó %-al. Lepattanók. Akkor bármi lehet a végén. De mindenek felett a véééédekezééés! Hajrá Olaj.

ldd
Olvasó

Jók ezek a beharangozások…
Az egész liga azt beszéli, hogy Sztole bejelentkezett jövőre Paksra!
Pakson, vannak magas szintű támogatói és még van ellenzője…
Ha még hozzávesszük, ami évek óta természetes, hogy a biztos bent maradó a szezon vége előtt, elengedi a külföldiejit, … nem egyszerű a helyzet…
Valakinek, nagyon fájni fog…

agyas
Olvasó

Olyan csapatok jutottak a négybe, ahol nézők is lesznek a meccseken. Persze ilyen alapon Sopron és Körmend se lett volna rossz, de most ők ehhez kevés voltak.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés