Connect with us
Hirdetés

B-csoport

Pécsre látogat a MAFC

NB I/B, Piros-csoport, 8. forduló beharangozó.:

:

A hétközi 7. után a hétvégén már a 8. fordulót rendezik a második vonalban. Szombaton idegenben javíthat a Jászberény, kötelező győzelem előtt áll a Vasas, fiatal rivális otthonában menetelhet tovább a DEAC U23. Vasárnap azonos mérleggel álló csapatok találkoznak az alsóházban, Szigetszentmiklóson szerezné meg nyolcadik győzelmét a listavezető, visszavághat a súlyos kupakudarcért a Ceglédnek az SKSE, végül számos korábbi A-csoportos játékost láthatnak játszani az érdeklődők az NKA-MAFC rangadón – erről és további négy találkozóról is várható élő közvetítés.

Óbudai Kaszások – Jászberényi KSE

Szombat 16:45, Budapest, Kaszások Sportcsarnok

Súlyos vereség után javítana mindkét csapat a Kaszások-JKSE bajnokin. Az óbudaiak a MAFC otthonában (92-69), a jászberényiek hazai pályán, a Vasas ellen (62-84) kaptak ki jelentős különbséggel a hétközi fordulóban. A 4-3-mal a 6. helyen álló jászsági klub vezetősége közleményt adott ki a szerdai vereség után, melyben értetlenül állnak a csapat aznapi teljesítménye előtt, illetve ingyenessé tették a belépést a következő hazai mérkőzésükre. A két győzelemmel a tabella alsó felében tanyázó sárga-feketék esetében kevésbé meglepő ez az eredmény, három kulcsjátékosuk nélkül léptek pályára. Könnyen lehet, hogy ezúttal sem lesz teljes a keretük, hazai pályán ráadásul még nyeretlenek az óbudaiak, így a Jászberény számít esélyesebbnek. Sok múlhat ugyanakkor a kinti dobóformán és a lepattanózáson, ezekben a játékelemekben egyik fél sem teljesített jól szerdán.

Veszprém KK – Vasas Akadémia

Szombat 18:00, Veszprém, Vetési Albert Gimnázium

Veszprémben erősítheti tovább pozícióját a Vasas. A négy éve még döntőt játszó, a Piros-csoport eddigi összes kiírásában Playoff-résztvevő veszprémiek az eddigi eredmények (0-7 a mérlegük) alapján ebben az idényben más célokért fognak küzdeni, egyelőre úgy tűnik, jelenlegi keretük nem elég erős ahhoz, hogy a legjobb nyolcért küzdhessenek. A piros-kékek a váratlan edzőváltás és a 3-2-es rajt után két magabiztos sikerrel indultak el fölfelé a tabellán: a CKE-t és a JKSE-t is több, mint húsz ponttal múlták felül. A vendégeknek elsősorban a Madár-Szabó-Orgona trióra kell figyelniük, a fővárosiaknál jobban eloszlanak a pontok, az előző két bajnokin a légiós, Marcikics volt a mezőny legjobb dobója. Holtversenyben a Vasas kapja a legkevesebb pontot a mezőnyből, míg a Veszprém a legtöbbet, dobóteljesítmény szempontjából nincs nagy különbség. Élő közvetítés az alábbi linken: https://youtu.be/jSO1kWGIuRE .

TF-BP – DEAC U23

Szombat 18:00, Budapest, Sport11 Sportcentrum

A fővárosban folytatná nagy sorozatát a DEAC U23. A 2-5-ös mutatóval álló TF-BP fogadja a szezon meglepetéscsapatát. A debrecenieknek az NKA Pécs elleni volt zsinórban a negyedik, összességében a hatodik győztes bajnokijuk, amellyel a tabella második helyére ugrottak. A Tehetséges Fiatalokra múlt vasárnap és szerdán is idegenbeli ki-ki meccs várt, Szigetszentmiklóson elbuktak, de Fóton sikerült javítaniuk. A sárga-kékeknél a pontok és VAL-átlag alapján is a bajnokság élmezőnyébe tartozó Dancsecs és Anda mellett egyre jobban megy a játék a kiegészítő embereknek is, így nem vár könnyű mérkőzés a Mandics-tanítványokra. A fehér-feketék csupán egyszer kaptak ki, de minden találkozójuk szoros volt, a szintén 2-5-tel álló, foghíjas Óbuda otthonában például csak hosszabbítás után tudtak nyerni, ezen a bajnokin sem lenne meglepő, ha csak néhány pont döntene – az esélyes ezzel együtt a vendégcsapat. Élő közvetítés az alábbi linken: https://youtube.com/c/XM%C3%89DIASPORT .

Nagykőrösi Sólymok KE – Phoenix-MT Fót

Vasárnap 17:00, Nagykőrös, Kossuth Lajos Általános Iskola

Azonos mérleggel álló csapatok csapnak össze Nagykőrösön. A Sólymok és a Phoenix-MT is két győzelmet szerzett idáig, egyik együttes sincs jó formában. A kőrösiek a 6. fordulóban nagy verést kaptak Salgótarjánban, majd a hétközi játéknapon végig futottak az eredmény után, mégsem álltak távol a sikertől otthon, a BKG ellen. A Megyeri Tigrisek a jó kezdést követően már négy bajnoki óta nyeretlenek, legutóbb a végjátékot jobban bíró TF-BP nyert otthonukban. A két csapatnak egyaránt több hiányzója volt a legutóbbi meccsén, talán ennek is tudhatók be a védekezési hibák: a lila-fehérek 15 hármast kaptak, a piros-feketéknek pedig az ellenfél két kulcsembere szórt összesen 46 pontot – mindkét alakulatban megvan a potenciál, hogy megbüntesse az ellenfél hiányosságát, amennyiben az újra előfordul, így szakmailag is érdekes, kiegyenlített csatára számíthatunk.

BKG-Prima – Pécsi VSK-VEOLIA

Vasárnap 17:00, Szigetszentmiklós, Városi Sportcsarnok

A jó formába lendülő BKG fogadja a listavezetőt. A sárga-kékeknek az első három, nyeretlen bajnoki után a legutóbbi négy meccsükön 3-1 a mérlegük, ezzel a már éppen elsőházi rájátszást jelentő 8. pozícióba jöttek fel a tabellán. A PVSK továbbra is százszázalékos, a jól dobó Salgótarján sem okozott gondot Hortiéknak: ez volt ugyan idei legszorosabb meccsük, de még így is 17 ponttal nyertek. A Kosok erőssége idén is a támadójáték, csak a két baranyai élcsapat ért el idáig náluk több pontot. A Vasútnál viszont támadó- és védőoldalon sincs sikeresebb csapat egyelőre, háromszor dobtak legalább száz, hatszor minimum kilencven pontot. Ezúttal is jó esélyük lehet megtartani száz fölötti dobott pontátlagukat, a hazaiak az eddig látottak alapján inkább egy dobópárbajban szorongathatják meg őket, mintsem egy védekezésközpontú, brusztolós meccsen. Élő közvetítés az alábbi linken: https://youtu.be/yANKIcyQC24 .

Salgótarjáni KSE – Ceglédi KE

Vasárnap 18:00, Salgótarján, Városi Sportcsarnok

Pikáns párharcra kerül sor a Karancs alján. A három győzelemnél járó SKSE a 2-5-ös mérlegű CKE-t fogadja. A párosítás érdekességét az adja, hogy másfél hete, a Hepp Kupa 2. fordulójában is Nógrádban volt jelenésük a sárga-kékeknek, akik szezonbeli legjobb játékukkal sima, 64-89 arányú diadallal ejtették ki a korábbi kupagyőztest. A tarjániak klubmenedzsere, Dániel Tamás meglehetősen csalódottan nyilatkozott a klub honlapján (besztercekk.hu), nyilvánvalóan fűteni fogja a piros-feketéket a visszavágás vágya. Azóta nem is teljesítenek rosszul, kiütötték a Nagykőröst, majd a PVSK otthonában sem vallottak szégyent, mindkétszer jó százalékkal dobtak kintről. Eközben a ceglédiek simán kikaptak a Vasastól, a Veszprém ellen viszont végül magabiztosan húzták be a két pontot. A Siska-legénység játéka is nagyban függ a tripláktól, de szlovén centerük, Karavdics is egyre jobban beilleszkedik a csapatba. Igazi presztízsmeccs következik, a kupameccs a vendégek, a bajnoki előzmények inkább a hazaiak sikerét vetítik előre. Élő közvetítés az alábbi linken: https://youtu.be/a-kX11udM88 .

NKA Pécs – MAFC

Vasárnap 19:00, Pécs, Nemzeti Kosárlabda Akadémia

A forduló utolsó mérkőzésére marad a legnagyobb rangadó: a harmadik helyezett, veretlenségét az előző bajnokin elvesztő NKA Pécs fogadja az 5-2-es mérleggel negyedik MAFC-ot. Az első fordulókban nagyon magabiztosak voltak a pécsiek, de az előző körben hasonló meccsen kaptak ki Debrecenben, mint az újbudaiak. A műegyetemisták másik veresége egy JKSE súlyos hazai zakó múlt szombatról, legutóbb viszont erődemonstrációt tartottak az Óbuda ellen. Mindkét csapat a festékben a legerősebb, két kiemelkedő centerduó csap össze: az egyik oldalon Meleg és Djordjevics, a másodikon Bordács és Csapai, mind a négyen legalább tíz pontot átlagolnak. Az akadémistáknak az eggyel több győzelem mellett valamivel jobb a pontkülönbségük is, hazai pályán ráadásul veretlenek, de az idei MAFC is stabilabbnak tűnik a tavalyinál.  Egy vendégsikerrel helyet cserélnének a felek a tabellán, de esélyesebbek a hazaiak, nagy csata várható. Élő közvetítés az alábbi linken: https://youtube.com/user/ratgeberakademia .

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés