Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Óriásit hajrázott az MVM-OSE Lions, de az Egis Körmend nyerte a piros-fekete rangadót

Mínusz tizenötről álltak fel a hazaiak.

MVM-OSE Lions – Egis Körmend 72-78 (13-17, 20-24, 20-22, 19-15)

Bajnokság, 2. forduló
Oroszlány, Krajnyik "Akác" András Sportcsarnok
V.: Papp P., Balog Gy., Győrfy R. (Hartyáni Zs.)

Oroszlány: Ihring 22/12, Miliszavljevics 14/3, Carev 2, Minchev 13/6, Molnár 4. Cserék: Parrish 10/6, Garamvölgyi 4, Ruják 2, Dorogi 1.

Körmend: Stokes 15/6, Takács 2, White 3/3, Szavics 20/9, Garrett 16. Cserék: Kenéz 2, Ferencz 6/6, Durázi 14/6, Balogh -, Krivacsevics -.

Mócsán Bálint nélkül állt fel Oroszlányon a Körmend, amely Zalaegerszegen nyert az első fordulóban, míg az MVM-OSE Lions idegenben szenvedett vereséget.

Közel másfél percet kellett várni az első kosárra, de az látványosra sikerült, Garrett zsákolt. Sok hibával kezdtek a csapatok, Ihring révén egyenlített az MVM-OSE Lions. White tripilájával megint az Egis Körmend került lépéselőnybe, majd Takács is hozzátett kettőt, a találkozó eleje egyértelműen a vendégeké volt (2-7). Szavics sportszerűtlen hibája után megkezdte a felzárkózást az oroszlányi együttes, sőt, Minchev sarokhármasával a fordítás is meglett (9-7). Továbbra sem találták a dobóformájukat a felek, de egy 10-4-es futással a körmendiek zárták jobban az első etapot. 13-17.

Parrish bravúrkosara és és Miliszavljevics szép betörése után már a hazaiaknál volt az előny, és hiába Garrett közelije, Minchev egy triplát küldött a helyére (21-19). Durázi palánkos távolija jókor jött lélektani szempontból a vendégeknek, időt is kért Sebastjan Krasovec. Miliszavljevics 2+1-es akciójával egyenlített újra az OSE, teljesen kiegyenlített volt a találkozó, nemcsak a dobott pontokat, hanem a mutatott játékos tekintve is (26-26). Innen csinált egy 5-0-ás futást a vendég gárda, és a megszerzett lendület kitartott a nagyszünetig. 33-41.

A fordulás után Stokes állt bele egy triplába egyből, amivel a tízet is átlépték a vendégek, de ami nagyobb aggodalomra adott okot a hazaiaknál az Molnár sérülése volt. Állandósulni látszott a kétszámjegyű különbség, jött a hazai időkérés (35-46). A kis szünet megtette a hatását, innen egy 6-0-át repesztettek Rujákék, ezúttal Antonisz Konsztantinidesz volt kénytelen magához hívni az övéit (41-46). A felzárkózás nem tartott sokáig, Garrett és Szavics is remek napot fogott ki a körmendiektől, visszaállt a közte tíz (43-53). Nem sikerült váltania az MVM-OSE Lionsnak, tízpontos hátrányból várhatta a záró felvonást. 53-63.

Szavics és Garrett mellé fellépett Durázi is a körmendieknél, egyre jobban távolodtak egymástól az együttesek (57-72). Elkezdett zárkózni az OSE, Minchev zsákolását követően bejött tízen belülre a csapat, sőt, Garamvölgyi is eredményes tudott lenni (65-72). Egy vendég időkérést követően tovább nyomtak a hazaiak, Ihring két kosara után már csak három volt közte (69-72). Ferencz talált be kintről egy kritikus pillanatban, amire már nem tudott reagálni a hazai csapat. Az MVM-OSE Lions óriásit hajrázott, de az Egis Körmend megérdemeltem nyerte meg a piros-fekete rangadót. 72-78.

20 hozzászólás

20
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
11 Comment threads
9 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
17 Comment authors
Keller Ákos CicájaRedbidSenkipirosfMAFCdrukker Recent comment authors
tortajanos
Olvasó
Sajka
Olvasó

Ha jól tudom, akkor az Oroszlány csak a Körmendet nem tudta eddig megverni a hároméves NB I-es ideje alatt.
Úgy látszik az MTE a mumusuk.
Amúgy grat a Körmendnek, mert megérdemelten nyertek

Artur Doki
Olvasó

Molnárnak sokat kell még melóznia a szerény fizujáért,nem az első 2 meccsen bizonyította,hogy jó vétel volt…

Csippa
Olvasó

Jah, havi két milla körül volt már tavaly is, ha igazak a hírek…Ruják a másik, de jól el lehet haknizni, Oroszlanyban most rengeteg pénz van, magas polcokról tudtak igazolni, itt már csak a szakmán múlik az eredmény.

Csippa
Olvasó

Végig kontrollált meccs volt…Es egyenként iszonyat két fontos idegenbelit hozott el a Körmend.

elfogult vagyok
Olvasó

Tudom sokaknak nem fog tetszeni!!!!!! Először is gratulálok a Körmendnek! Ennyivel (sőt) JOBBAK voltak! Nagyon rég láttunk ilyen zárt, kemény védekezést!!! Az első félidő CSODÁLATOS mérkőzés volt!!! Szinte tökéletes játékvezetéssel!!!! De valahogy megkergültek a bírók! A csapatok továbbra is gyönyörű megoldásokkal teljesítettek! De nem értem, hogy a második félidőben miért fütyültek össze vissza mind két oldalra, állandó kompenzálási “kényszerben”?? Nem mondhatjuk, hogy azért veszítettünk, mert…. “Csak” rettentően idegesítő mindkét szurkoló tábornak! A Körmendi “vendégek” megérdemlik az elismerést, becsülettel, tisztességgel űzték a csapatukat! Jó és biztonságos utat hazafelé! (Mellesleg! A gladiátor, és a lovagi TISZTESSÉG szerint a becsülettel szívből harcoló legyőzöttet… Olvass tovább »

davek
Olvasó

Bocsi, majdnem 30 éves tradíciót nem fogunk miattad abbahagyni.

MAFCdrukker
Olvasó

Hogy van ez a “Nyitva van a pálya”? Sokat hallottam már, de nem értettem a szövegét. Viszont úgy tűnt, hogy bíztató-dicsérő rigmus, nem az ellenfélről szól.

pirosf
Olvasó

Nyitva van a pálya!
Körmend játszott rajta!
Az OSE-t felfalta! 🙂
eja-eja-óóó
Körmend a jobb!
MTE! MTE! MTE!

elfogult vagyok
Olvasó

Szerintetek “felfalt”-atok minket? Mi becsülettel harcoltunk, és jobbak voltatok! TISZTELET !!!!!!!! És alázat az ellenfélnek sokkal előrébb visz (A KÖRMENDET is!) !
Piros-Fekete az Isten!

Hajrá OSE!

Senki
Olvasó

Azért ki ne akadj már hogy ez a nóta szövege… Érdekes eddig x éve senkinek se okozott lelki sérülést a felfaltuk szó…

Redbid
Olvasó

Ezen azért nem kéne ennyire fennakadnod, mert ez nem tisztelentlenségből van, és soha nem az ellenfél ellen, hanem őszinte örömből, a győzelemnek, a csapatnak szól, akár egy egypontos mérkőzés után is, és tényleg már majdnem mióta világ a világ! 🙂 És pont az nyugtathat meg amiket leírtál, ezért azt a bizonyos “felfalta”-t se vedd már szó szerint, mert hidd el ezzel tisztában vagyunk mi is, pont ezért annál felszabadultabb a mérkőzés utáni ünneplés, minél nagyobb, minél nemesebb küzdelemben születet! Keményen küzdöttetek az utolsó pillanatig, és főleg az utolsó negyed bizonyos részeiben nagyon jól is játszottatok, így naná, hogy van mire… Olvass tovább »

Keller Ákos Cicája
Olvasó

Te hülye fasz?‍♂️???

jozsi67
Olvasó

Valaki szóljon már Forrainak, hogy a Körmend, nem biztos hogy csak a 9-12. helyért fog játszani a végén. ő még ezt nem tudja.

Redbid
Olvasó

Nem tudom honnan ez az infó, de nekem úgy rémlik, hogy a Zete meccsen Forray azt mondta, hogy a Körmendet egyértelműen a rájátszásba várja, és hogy onnan meg a körmend esetében bármi lehet, bizonyára a szurkolókra is gondolva. 🙂
Ez a 9-12 hely a nagy Nemzeti Sport “szakértésében” jelent meg ami először, “Kezdődik a kézilabda NB1” (vagy valami hasonló, de aztán javított) cím alatt jelent meg. 🙂 🙂 🙂
De már ott is volt egy kísérő cikk, Boros Zoli (volt kíváló játékos) elemzésében, melyben ő a felsőházba várja a Körmendet!

Jamchi
Olvasó

Ték-ték-ték..Hajrá KDMTE!

kormendinekjo
Olvasó

Gyerünk, gyerünk MTE!

Gallis
Olvasó

Hajrá Körmend! Szép volt fiúk!

Drazsen Petrovics
Olvasó

Csak az MTE!

donnarumma
Olvasó

hát ez nem az Ose napja volt..
jár a gratuláció a szomszédba

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés