Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Naturtex-SZTE-Szedeák – Atomerőmű SE

A vendégeknél nem biztos, hogy Petar Mijovics meccsel.

Naturtex-SZTE-Szedeák - Atomerőmű SE

Bajnokság, 21. forduló
Szeged, Újszegedi Sportcsarnok, péntek, 18:00
V.: Papp Péter, Kapitány Gellért, Györfy Rúben (Gorka Szabolcs Zsombor)

Szeged: Persons - Balogh - Cook - Bognár - Alston.

Paks: Brown - Frank - Taylor - Goins - Pacevicius.

Az előző körben nagy győzelmet arató Szeged otthonába látogat az elmúlt három találkozóját elveszítő Paks csapata a 21. fordulóban. A vendégek vezetőedzője, Petar Mijovics betegséggel küzd, így a holnapi szerepvállalása még kérdéses, ezért az együttes másodedzője, Jan Pavlík nyilatkozott lapunknak.

Simándi Árpád, Naturtex-SZTE-Szedeák: Úgy gondolom, hogy a Paks egy veszélyes csapat, ráadásul nehéz is ellenük készülni, mert sok problémájuk van, régen tudtak kiállni teljes kerettel. Hiányzók nélkül az ASE egy komoly együttes, függetlenül attól, hogy most a tabella végén van. Amiatt, hogy nem nagyon tudjuk, hogy ki fog pályára lépni náluk, leginkább a saját játékainkkal és a saját dolgainkkal próbáltunk foglalkozni, hogy még jobban csiszoljuk az erősségeinket és hogy még jobban beépítsük Davist a rendszerbe. Sajnos Szatmári Zsombor még biztosan nem fog tudni játszani, de hazai pályán mindenképpen szeretnénk nyerni és fontos lesz, hogy nagy energiával, jól védekezve kosárlabdázzunk, csakúgy, mint a Kecskemét ellen.

Jan Pavlík, az Atomerőmű SE másodedzője: Jelenleg nem vagyunk egy extra szériában, de ennek ellenére próbáljuk folyamatosan biztatni a csapatot és normálisan felkészülni az ellenfelekből. A Szeged egy olyan együttes, amelynek a játékából látszik, hogy együtt van a csapat, a fiúk támogatják egymást. Nemrég volt náluk egy légiós csere, aminek köszönhetően a gárda szerkezete is változott, ami szerintem nekünk egy picit kedvezőbb is lehet, mint az előző, mivel egy magasembert váltottak egy mezőnyjátékosra. Nekünk jobb lehet, ha alacsony szerkezetben játszanak, hogy ha több játék indul a mezőnyposztokról. Ez eddig is igaz volt náluk, hiszen ott játszik a liga egyik legjobb irányítója Persons személyében. Erre fel kell készülnünk, a Persons-Davis pároson kívül több kosarasuk is bele tud szólni a meccsek menetébe. Nálunk fontos lesz, hogy tudjunk tartani egy olyan tempót, amit sikerült korábban Körmenden és Fehérváron is produkálni, így lehet esélyünk a győzelemre. Petar Mijovics jelenleg beteg, meglátjuk, hogy holnapra olyan állapotba tudják-e hozni az orvosok, hogy csatlakozhasson hozzánk, de természetesen folyamatosan kommunikáltunk vele a felkészülés alatt. Ezen kívül a saját hibáinkat is próbáltuk kijavítani. Mindent meg fogunk tenni a győzelemért.

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés