Connect with us

B-csoport

Könnyedén nyert a Nyíregyháza

Az első negyed végéig jól tartották magukat a hazaiak.

Salgótarjáni KSE - HÜBNER-Nyíregyháza BS 72-98 (19-21, 13-23, 10-24, 30-30)

Piros-csoport, 17. forduló
Salgótarjáni Városi Sportcsarnok
V.: Hervay T., Németh P., Gaál N. (Mocsai L.)

Salgótarján: Karanfilovski 14, Herendic 4, Boinitzer 9/6, Nshimba 8/3, Sömenek 18/9. Cserék: Bogatin -, Hajdu 2, Bán -, Molnár -, Joó 17/9.

Nyíregyháza: Bus 5, Kiss 17/9, Mohácsi 12/3, Bazsó 16/12 Tóth 14. Cserék: Ubilla 8/6, Demeter -, Vaskó 9/6, Szobi 6, Mokánszki 9/6, Czinger 2.

A Salgótarján azzal a céllal lépett pályára a Piros-csoport egyik rangadóján, hogy megszakítsa a három mérkőzés óta tartó nyeretlenségi szériáját. Az ellenfél viszont nem bizonyult kis falatnak, hiszen a listavezető Nyíregyháza látogatott hozzájuk.

Tóth pontjaival a palánk alatt próbálta kialakítani az előnyét a Nyíregyháza, Boinitzer és Sömenek kosarainak köszönhetően viszont mindenre volt válasza a hazaiaknak (7-7). Sokáig fej-fej mellett haladtak a csapatok, majd csinált egy nagy futást a Blue Sharks, amivel már nyolccal is ellépett a vendég együttes (11-19). Nem tört össze, helyette ritmust váltott a Salgótarján, joggal kért időt Siska János vezetőedző (17-19). Ezután már csak két-két pont érkezett, minimális előnnyel zárták az első negyedet a vendégek. 19-21.

Remekül kapták el a második etap elejét a nyíregyháziak, három tripla is a helyére került, ráadásul Tóth továbbra is tarthatatlannak bizonyult a palánk alatt (22-32). Beállt tíz pont körülire a különbség, a megszerzett előnyét jól tartotta a Nyíregyháza, nem tudott egy fokozattal feljebb kapcsolni a Salgótarján. 32-44.

Karanfilovski duplájára Tóth válaszolt, nem tudott közelebb jönni a hazai csapat, amelyből egyedül Sömenek és Boinitzer dobott ötnél több pontot ekkor még. Megint volt egy jobb pár perce a vendégeknek, Ubilla egykezese után 40-55-nél kért időt Szabó Zoltán. Kiss már a harmadik tripláját értékesítette, ezzel ő lett átmenetileg a Nyíregyháza legeredményesebb kosarasa, Mohácsi távolijával pedig már a húszat is átlépte a differencia (40-62). Joó egy hosszú hazai kosárcsendet tört meg, de érdemben ez túl sokat nem segített a salgótarjániakon. 42-68.

Vaskó ahogy beállt, dobott egy trojkát, 8-0-val nyitotta a záró negyedet a Blue Sharks (42-76). Innen már nem volt megállás, sokáig tartották harminc pont körüli előnyüket a vendégek, akik az első negyedet leszámítva remekül kosárlabdázva verték meg a Salgótarjánt. 72-98.

Fotó: hunbasket.hu

2 hozzászólás

2
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Kendeffy BotondBaszketboll Recent comment authors
Kendeffy Botond
Olvasó

Eddig bejött a váltás Benedeknek. Gratula!

Baszketboll
Olvasó

Bravó Benedek! Csak így tovább!👍💪🏀

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés