Connect with us

Bajnokság

Kétszeres hosszabbítás után nyert az Egis Körmend

Kulcsjátékosai nélkül nem tudott csodát tenni a DEAC.

DEAC – Egis Körmend, kétszeres h.u.: 83-87 (16-24, 20-15, 13-18, 24-16, 5-5, 5-9)

Bajnokság, 5. forduló
Debrecen, Oláh Gábor utcai Sportcsarnok
V.: Cziffra Cs., Ádám J., Goda L. (Bogárdi J.)

DEAC: Somogyi 15/9, Guyton 19/6, Drenovac 21/6, Hines 14/3, Tóth 12. Cserék: Kis -, Neuwirth -, Molnár 2.

Körmend: Thames 26/6, Mócsán 13/9, Ferencz 11/9, Durázi 2, Taylor 15. Cserék: Takács -, Oroszi -, Mosely 7/3, Kiss -, Williams 13/9, Tóth -.

Az 5. fordulóból elhalasztott mérkőzés pótlásán a DEAC látta vendégül az Egis Körmend együttesét. Mindkét csapat megnyerte a legutóbbi mérkőzését, a debreceniek hazai pályán, a körmendiek idegenben diadalmaskodtak. A Debrecennél nem tudott pályára lépni Moody és Polyák sem, viszont Kovács Adrián vezetőedző leülhetett a kispadra.

Mócsán gyorsan berámolt öt pontot az összecsapás elején, de nem engedte elszakadni az ellenfelét a DEAC, sőt, négy és fél perccel a feldobás után újra egyenlő volt az állás (10-10). Újabb rohamot indítottak a vasiak, akik ebben a játékrészben bőven 50% felett értékesítették a hármasokat, de apró kosarakkal meccsben tudtak maradni a hazaiak. A negyed utolsó perceiben aztán még egy fokozattal feljebb kapcsolt a vendég gárda, amely már meglátszott az eredményjelző táblán is. 16-24.

Ferencz jelezte, hogy a kisebb szünetben nem hagyott alább sem a körmendi dobókedv, sem a dobóforma, a mérkőzésen először átlépte a tízet a különbség. Guyton és Tóth vette a hátára a Debrecent, hetet szereztek zsinórban, megválaszolatlanul. Többször is sikerült megállítania a hazaiak felzárkózási kísérletét a Körmendnek, beállt egy 8-10 pontos különbségre a mérkőzés. A nagyszünet előtt aztán megtáltosodott a DEAC és egy nagy futással feljött háromra. 36-39.

A fordulás után több lehetősége is adódott a Debrecennek, de végül Taylor szerezte meg a második félidő első kosarát. Továbbra is ott loholt az ellenfele nyakán a DEAC, amely végül a 25. percben egyenlített, a fordítás viszont nem jött össze, sőt, megint kezdett ellépni a Körmend (46-53). Guyton hármasa a legjobbkor hullott be hazai szempontból, azonban négy gyors vendég pont is érkezett még az utolsó másodpercekben. 49-57.

Nagy lendülettel vágott neki az utolsó felvonásnak Kovács Adrián együttese, amely 11-2-vel nyitotta a záró játékrészt és átvette a vezetést (60-59). Megtorpant a Körmend, mindössze egy büntetőt tudott csak értékesíteni a csapat a következő két percben, miközben fokozatosan lépett el a DEAC. Mosely hármasával és Taylor büntetőivel zárkóztak volna a vendégek, de mindig volt valaki (főleg Drenovac), aki előlépett amikor kellett. Taylor nagyot küzdött a palánk alatt, amiből Williams dobott egy hármast, 1 perc 19 másodperccel a vége előtt újra egyenlő volt az állás. Williams aztán újra betalált, 73-70-re ment a vasi csapat, de azonnal érkezett a válasz a túloldalról, az utolsó fél percre egálról fordultak a felek. 22 másodperc volt vissza a rendes játékidőből, amikor a piros-feketék támadhattak, de Thames próbálkozása lejött, Hines pedig már nem tudott rendesen beleállni az ő kísérletébe, jöhetett a hosszabbítás. 73-73.

A Körmend szerezte meg a vezetést, Thames büntetőzött jól, viszont Somogyi triplája beakadt a túloldalon (76-75). Ezután Guyton szépen találta meg az üresen hagyott Drenovacot a palánk alatt, időt kellett kérnie a piros-feketéknek. Thames és Mosely kosaraival egyenlítettek a vendégek, 38 másodperc volt vissza ekkor (78-78). Hines triplája lejött, egy támadásra maradt még idő, viszont nem talált be a Körmend, újabb ráadás következett.

Somogyi egy nagy triplával jelentkezett, de Thames azonnal válaszolt, nem tudtak dűlőre jutni a felek. Drenovac csak az egyik büntetőjét értékesítette, Taylor pedig kihasználta az alkalmat és egy ziccerrel fordított (82-83). Látszott, hogy már csak a szívük viszi előre a játékosokat, az utolsó utáni energiatartalékokat is felhasználták. Somogyi kipontozódott, Thames viszont csak az egyik büntetőjét dobta be, 51-el a vége előtt kétpontos körmendi vezetésnél kért időt Kovács Adrián. Mosely lélektanilag is fontos ziccerével négy lett közte, innen pedig már nem tudott visszajönni a DEAC.

Az Egis Körmend egy roppant izgalmas meccsen, kétszeres hosszabbítás után hozta el a két pontot Debrecenből.

Fotó: hunbasket.hu

17 hozzászólás

17
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
8 Comment threads
9 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
12 Comment authors
SajkaMtefan11tortajanosRedbidCsippa Recent comment authors
Mtefan11
Olvasó

Gratula mind2 csapatnak! Inkább a küzdésről , mint a nagyszerű taktikai elemekről szólt a találkozó. Megérdemelte volna a DEAC is a győzelmet, főleg ilyen hiányos kerettel.
Körmend drukkerként mondom, hogy vicc az ami a csapatnál folyik, a bajnokság legbohócabb szakmai stábja messze a miénk. Meccsek óta nyilvánvaló, hogy ha netán győzünk is, ahhoz semmi köze az edzőknek. Sürgős változtatásokra lenne szükség, de tudjuk kié itt a bábház. Ennek ellenére Hajrá Körmend, nyerjünk Berényben is szombaton.

U.i.: jöhetnek a károgók, hogy nyertünk meg minden, de felesleges ebbe belemenni. Ja és grat az U20-as csapatnak, 8-an sem vallottak szégyent.

Sajka
Olvasó

“vicc az ami a csapatnál folyik, a bajnokság legbohócabb szakmai stábja messze a miénk”

Húha…komoly vélemény… 🙂 🙂
Mit mondjanak, mondjuk a kaposváriak, jászberényiek, soproniak, egerszegiek, akik közül sokan folyamatosan a szakmai stábbal problémáznak??
Lehet, hogy szívesen elcserélnék a szakmai stábjukat a “bohócokra”?? 🙂

mte7
Olvasó

Okostojás,ha ilyen nagy hozzáértő vagy,szívesen látunk a szakmai stábban…

Mtefan11
Olvasó

Elméletileg be lehet kerülni 0 képesítéssel/papírral, szval nem lehet tudni😂

tortajanos
Olvasó

Az eredmény alakulása
https://ibb.co/86fNBKS
U20
https://ibb.co/1dzjdYc

Redbid
Olvasó

Grat srácok a győzelemhez!

Jókedvemben kicsit előre szaladva, (és remélem nem kiabálom el!) egy “klasszikust” idézzek:
Háomból háom …..
jó eséllyel kinéz a héten 🙂

mte7
Olvasó

Grat.mindkét csapatnak!
De jó lett volna élőben látni…
Hajrá Körmend!!!

Vadkakas
Olvasó

X-re jók voltunk… Gratulálok, kihoztuk a maximumot. Csak így tovább.
Hajrá DEAC!

Pbask
Olvasó

Ez tényleg tippmix bajnokság,eszem nem tudom mikor volt ennyi döntetlen egy szezon alatt…

Csippa
Olvasó

Ezért is tettem azt, h rendes játékidő 170 pont alatt a két csapat 😉

dball
Olvasó

Erre mit lehet mondani? Izgalom a köbön, nagy meccs volt, Moody és Polyák nélkül is meghajtottuk. Grat Körmendre! Hajrá DEAC!

SárgaPárna
Olvasó

Na örülök, hogy a körmendi sztároknak nem zsibbadt el a seggük a sok utazás után…

dball
Olvasó

Hülye vagy te még mindig. Balfasz.

mte7
Olvasó

Ezt is beszoptad párna…
Milyen izgalomban lehettél,h kivárd a végét…

Senki
Olvasó

Párszor lassítani kellett a kezén hogy ne menjen el a végére meg besült….

SárgaPárna
Olvasó

Sokat kopott már a dicsfény, de azért ott még nem tartunk….

kormendinekjo
Olvasó

Megint csak a gùnyolòdás, továbbra sincs köze a hozzászólásodnak a kosárlabdához. A körmendiek bântásáról, hergeléséről is szól. Továbbra is megmutatja a hozzászòlásod ki vagy.
Változatlanul nem az dönti el, hogy ki mennyire tisztességes, hogy melyik csapatnak szurkol.
Hajrá Körmend! Szép volt fiúk! Hajrá magyar kosárlabda!

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés