Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Kálmán László szerint a Paks és a Kaposvár is meglepetést okoz

Állandó szakértőnk mondta el véleményét a 7. fordulóval kapcsolatban.:

:

Budapesti Honvéd SE – Egis Körmend

Mind a két csapat kicsit lejtmenetben van, épp ezért ígérkezik izgalmasnak az összecsapás. A Honvéd nagyarányú vereségbe szaladt bele Szolnokon, ami azért addigi teljesítményük alapján nem volt benne a levegőben, a Körmendnek gyakorlatilag esélye sem volt az Alba ellen idegenben, a szünetben az öltözőben maradtak. Érdekes lesz, hogy ebből melyik csapat tud hamarabb felállni, melyik csapatban lesznek tökösebb játékosok. A Honvéd otthon lesz, ahol mindig nehezebb ellenük játszani, nyomást tudnak helyezni ellenfelükre. Körmenden átalakult a keret kicsit, kíváncsi leszek az alacsonyabb szerkezetre, én most rájuk tippelek, egyszerűen nem fér bele az MTE-nek egy újabb vereség.

Atomerőmű SE – DEAC

A Paks már összeszedettebben játszott az elmúlt mérkőzéseken, Nicholson játékára számítok és bár nem közölték, hogy kit tettek ki, szerintem Govens lesz az. Ismeri a bajnokságot, sokat segíthet nekik. Sopronban érdekes mérkőzést játszottak, ahol a negyedek többségét ők nyerték, mégis vereség lett a vége. Jellemző rájuk idén a szétszórt, athok kosárlabda, a magasemberek formája sokat számít náluk. A DEAC egy szép győzelmet szerzett a Kaposvár ellen a nehéz első negyed után, viszont azt látom náluk, hazai pályán az egyéni képességek miatt még csak-csak jönnek az eredmények, viszont a csapatjáték akadozik, nincs igazi vezér a csapatban. Buljevics nagyon hasznosan és jól játszik, egyelőre viszont nem érzem azt, hogy ennek a gárdának top 4-es reményei legyenek. Szerintem ez egy jó lehetőség a Paksnak az első győzelem megszerzéséhez, most arra tippelek ez össze is jön.

Kometa Kaposvári KK – Zalakerámia ZTE KK

A Kaposvár hazai pályán mindig veszélyesebb csapat, lecserélték Derek Jacksont, aki nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, azt gondolom nem találta meg a helyét a csapatban és kintről sem dobott jól. Meglátjuk, hogy a csere hogyan sül el, mindkét esetre láttunk már példát bőven. A ZTE szerencsés győzelmet aratott a Pécs ellen, a Körmend elleni győzelem után nem voltak élesek, vért izzadtak, nem tudták lezárni a mérkőzéseket nagyobb előnyről sem. Azt gondolom nehéz dolguk lesz itt is idegenben, ezért most azt tippelem a Kaposvár lezárja a vendégek győzelmi sorozatát.

MVM-OSE Lions – Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét

A KTE negatív szériában van, csak egy győzelmük van, borzasztó formát mutatnak. Az OSE a Falco ellen szenvedett sima vereséget, lehet látni, hogy ők sincsenek jó passzban, ami a bajnokság elején működött és összejött, az most egyszerűen nem. Gyors játékot erőltettek a csapatjáték helyett, nagyon sok hibát vétettek, sok labdát szórtak el, amiket a címvédő megbüntetett. Úgy érzem, ez lehet az egyik legjobb esélye a Kecskemétnek lezárni a rossz sorozatot, de ehhez okos, tudatos játékra van szükség és Dramicsanin és Karahodzsics előre lépésére, most mellettük teszem le a voksom a rutin miatt, úgy érzem egyik gárda magyar magja sincs a legjobbak között.

Sopron KC – Falco-Vulcano Energia KC Szombathely

A Sopron három győzelmet aratott egymás után, a rossz hangulat jóra változott a Hűség Városában és a kritikus hangok is elhalkultak. Lehetet látni, hogy a két bontó játékos – Archibald és Nichols – javulásával a csapat játéka is jobb lett, ezáltal a védekezés és a kémia. Nagyon nehéz feladat vár a címvédő ellen rájuk, ráadásul a Falcónak nagy lökést adhat a Le Mans-i bravúr. Tudatosan, okosan játszottak, parádésan védekeztek, megtalálták a franciák gyengéit. A Szombathely kerete a sérültek ellenére is sokkal mélyebb, nem lehet kérdés, hogy megnyerik ezt az összecsapást.

NKA Universitas Pécs – Arconic-Alba Fehérvár

A Pécs azt gondolom, nagyon jó teljesítményt nyújt, minden mérkőzésen mutatnak valami bíztatót, szép dolgokat, vannak játékosaik, akik hamar felvették az első osztály ritmusát, mint például Meleg vagy Kerpel-Fronius, aki remekül mozgatja a csapatot. Egészségesen van elosztva a labda, mindenki kap megfelelő lehetőséget és eddig az eredmények is jönnek. Lehet sokan kiscsapatnak tartják őket, de foggal-körömmel küzdenek és megnehezítik mindenki dolgát. Az Alba eddig hibátlan, Roberts egy minőségi igazolás, komplett játékos. Most már Európában is megtört a jég, azt gondolom, hogy a döntőre is esélyesek. Remek keretük van, atletikusak, jól védekeznek, Vojvoda pedig remekül fogja össze a csapatot. Sok pontos mérkőzésen, Alba-győzelmet várok.

3 hozzászólás

3
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Born2BallKaposkosár KKKMilivoj Recent comment authors
Born2Ball
Olvasó

Laci majdnem akkora szakértő, mint én, de sokat kell még tanulnia, hogy utolérjen!

Kaposkosár KKK
Olvasó

Legyen igazad, hajrá Kaposvár!

Milivoj
Olvasó

Babos, milyen az az ATHOK kosárlabda????
Szerintem aki az “elsőszámú” kosárlabdaportál munkatársa és ezért fizetést is kap, az szégyellheti magát, hogy írni sem tud helyesen

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés