Connect with us
Hirdetés

Utánpótlás

Fiú junior A döntő: DEAC KA – NKA Pécs döntő lesz a bajnoki címért

Több jó egyéni teljesítmény is akadt a mai játéknapon.:

:

A mai napon rendezték a fiú junior országos bajnokság A döntőjében az 5-8. helyért megtartott keresztjáték meccseit, valamint a két elődöntőt.

A nap első találkozóján a félidőben még csak egyetlen pont volt a leginkább Ivkovic Milán (19 pont, 5 pattanó) és Velkey Géza (11 pont, 4 pattanó) eredményességében bízó Kecskeméti KA hátránya (45-46). A második félidőben, főleg a 39-6-ra megnyert harmadik negyedben viszont eldöntötte a mérkőzés sorsát a Csendes Péter (25 pont, 5 pattanó, 9 gólpassz), Csátaljai Péter (17 pont, 5 gólpassz, 4 szerzett labda), Hajnal Kristóf (19 pont), Nyikos Barnabás (11 pont), Balogh Levente (11 pont, 4 pattanó) és Wilcsinszky Ádám (8 pont, 7 pattanó) fémjelezte Soproni Sportiskola KA/A, amely végül 107-68-ra győzött.

A második mérkőzés gyakorlatilag végig szoros, kiélezett volt. A negyedik negyedet jobban kezdte, és 73-66-nál 7 pontos előnyben volt a Paár Márk (43 pont, 15 pattanó, 11 gólpassz, 60 VAL), Eric Edward Cohill (28 pont, 6 pattanó) és Antalics Dániel (7 pont, 5 pattanó) húzta Kaposvári SI. Itt azonban jött egy 14-2-es futás a Takács Zsolt (24 pont, 10 pattanó), Horváth Natan (19 pont, 8 pattanó), Németh Bálint Péter (16 pont, 5-5 pattanó és gólpassz), Tiborcz Benedek (14 pont) és Büki Lóránt (5 pont, 4-4 pattanó és gólpassz) vezette FALCO-Vulcano Energia KC Szombathely/A csapatától, amely itt megszerzett 5 pontos előnyét végig is vitte (85-90).

Az első elődöntő is szoros meccset hozott. Az első negyedet még négy ponttal nyerte a Pafféri Péter (13 pont, 7-7 pattanó és gólpassz), Vasas Máté Brúnó (21 pont, 8 pattanó, 5 eladott labda), Vámos Ádám (8 pont, 12 pattanó, 4 eladott labda, 3 blokk), Simonics Olivér Márk (7 pont, 4 szerzett labda), Kerti Patrik Bende (10 pont, 4 pattanó) és Hajdu Péter Márton (9 pont, 6 pattanó) vezette Zsíros Akadémia Kőbánya/A. Ezt követően viszont a DEAC Kosárlabda Akadémia teljesen kiegyenlítetté tette a játékot és a mérkőzést leginkább Kovács Ákos Bence (31 pont, 19 pattanó, 4 gólpassz, 5 blokk), Kiss Kolos (10 pont, 6 pattanó), Madar Krisztián (7 pont) és Czermann Patrik Ákos (8 pont, 6 pattanó) révén. Az utolsó negyedben felváltva vezettek a csapatok, de 70-69-es kőbányai vezetést követően csinált egy 7-0-t a DEAC az utolsó szűk két percben. Hajdu hármasa után ugyan volt még egy esélye a Zsíros Akadémiának az egyenlítésre, de ez nem sikerült, győzött a hajdúsági alakulat (76-73).

A második elődöntő sokkal simábban alakult, miután az NKA Pécs/A az első félidőben teljesen ráerőltette akaratát ellenfelére, és Schmera Gergely (20 pont, 18 pattanó), Meszlényi Róbert (15 pont, 12 gólpassz, 5-5 pattanó és eladott labda), Pifkó Bálint (12 pont, 6 pattanó), Bánfi Balázs (15 pont) és Árva-File Balázs (10 pont, 5 pattanó) vezetésével sima győzelmet aratott (81-64). A Vasas Akadémia/A legjobbjai ezen a napon Kelemen Ádám (11 pont, 6 pattanó) és Várszegi Ádám (20 pont, 4 pattanó) voltak, küzdött is a fővárosi alakulat a második félidőben, de ez most kevés volt ahhoz, hogy a pasarétiek megszorongassák a pécsi együttest.

Ezzel eldőlt, hogy a DEAC Kosárlabda Akadémia és az NKA Pécs/A vívja majd egymással a finálét vasárnap este, a bronzért pedig a Zsíros Akadémia Kőbánya/A és a Vasas Akadémia/A csapnak majd össze egymással.

Eredmények

5-8. helyért keresztjáték:

Kecskeméti KA – Soproni Sportiskola KA/A   68-107
Kaposvári SI – FALCO-Vulcano Energia KC Szombathely/A   85-90

Elődöntők:

DEAC Kosárlabda Akadémia – Zsíros Akadémia Kőbánya/A   76-73
NKA Pécs/A – Vasas Akadémia/A   81-64

A vasárnapi program

A 7. helyért
11:00   Kecskeméti KA – Kaposvári SI

Az 5. helyért
13:30   Soproni Sportiskola KA/A – FALCO-Vulcano Energia KC Szombathely/A

A 3. helyért
16:00   Zsíros Akadémia Kőbánya/A – Vasas Akadémia/A

Döntő
18:30   DEAC Kosárlabda Akadémia – NKA Pécs/A

A találkozókat továbbra is a hunbasket.tv oldalon nézhetitek élőben!

Fotó és forrás: hunbasket.hu

7 hozzászólás

7
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
2 Comment threads
5 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
BaszketbollcalamitesSopronKCfanEGYPAKSIAnpfiff Recent comment authors
SopronKCfan
Olvasó

Gratulálok a mai mutatványhoz!

Anpfiff
Olvasó

A fia mellett a kapitány is nagyot alkotott. Szégyen, hogy milyen példát mutatott.

EGYPAKSI
Olvasó

Arra gondolsz, hogy egy 5-8 között lejátszott mérkőzésen, a 6. percben lehívta a csapatát a pályáról, miután kiálították? Igaz visszajöttek de akkor is Szégyen, hogy ez megtörténhet!

calamites
Olvasó

Örülhetnek, hogy nem ült be a palya közepére.

Anpfiff
Olvasó

Meg a két technikaira 6 perc alatt. Már a második perc elején, majd hatodik perc végén. Ez majdnem világcsúcs – utánpótlásban biztosan. Na és amit utána csinált, igen, az SZÉGYEN.

Baszketboll
Olvasó

Szégyen bizony! Az előzményben: két hete PR cikk a kapitánnyal, hogy miért vállalta el ennek a “kiemelkedően tehetséges U18-as korosztálynak” az edzését; az első, DEAC elleni, és a tegnapi Sopron elleni meccsben benne volt a magyar kosárlabda minden baja, szemete.
De ne izguljon senki, a gyerekből NB1-es játékos lesz. Adják alá a lovat rendesen. Meg is van az eredménye: 18 évesen minősíthetetlen, arrogáns viselkedés a pályán. A pontjai senkit ne tévesszenek meg: ennyi kísérletből bárki többet dobna…
Utózönge (szintén adalék a magyar kosárlabdához): nem lennék a bíró helyében, aki kiállította a kapitányt…

Anpfiff
Olvasó

Volt vér…

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés