Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Durázi zsákolásával, hosszabbításban győzött a Körmend

Rangadóhoz méltó meccset játszottak a felek.

Egis Körmend – Zalakerámia ZTE KK h.u.: 93-92 (30-21, 23-22, 15-19, 18-24, 7-6)

Bajnokság, 2. forduló
Körmend, Városi Sportcsarnok
V.: Győrffy Pál Attila, Nagy Viktor, Kovács Nimród János (Bognár Tibor)

Körmend: Chambers 19/9, Mitchell 14/9, Kiss 2, Moore 17/6, Cakarun 22. Cserék: Doktor 2, Takács -, Ferencz 3/3, Parrish 8, Durázi 2, Balogh -, Omenaka 4.

Zalaegerszeg: Trice 17/9, O'Reilly 12/3, Polster -, Smith 18/3, Ostojic 12. Cserék: Németh 11, Rakicevic 12/6, Simó 1, Keller 7/3, Csuti 2, Zsíros -.

Több hibával és eladott labdával kezdődött a találkozó, végül Ostojic szerezte meg az első kosarat (0-2). Cakarun egyenlíteni tudott, ám O’Reilly és Smith révén kezdett meglépni a ZTE, azonban Mitchell egy triplát értékesített (5-6). Elkezdett beindulni a gépezet mindkét oldalon, ebben a periódusban egymás után jöttek a pontok, Cakarun büntetője az egyenlítést jelentette a piros-feketéknek. Chambers hármasával meglett a fordítás is, ráadásul Moore is betalált (14-10). Trice távolija is beesett, feljött egyre a ZTE, ám Cakarun azonnal reagálni tudott. Tovább folytatódott a dobópárbaj, majd egy jó hajrával elhúzott a Körmend az első negyed vége előtt. 30-21.

Fotó: Bálizs Zsuzsa

Ez a felvonás is hibákkal indult, majd Németh vitt végig egy ziccert, a túloldalon Doktor fejezett be egy szép akciót (32-23). Németh mellé fellépett Rakicevic is, feljött ötre a Zalaegerszeg, Németh újabb kosara után pedig jött a hazai időkérés (32-29). Cakarun állította meg a vendégek nagy futását, majd Smith értékesített egy büntetőt, O’Reilly pedig kettőt (34-32). Cakarun továbbra is ihletett formában kosárlabdázott, az ő vezérletével tudta megtartani a minimális előnyét a Körmend ezekben a percekben. Egyet feljebb tudott kapcsolni a Zete, Rakicevic távolija már vendég előnyt jelentett, de időben ébredtek a hazaiak és egy újabb nagy futással visszavették a vezetést a nagyszünet előtt. 53-43.

Fotó: Bálizs Zsuzsa

Remekül kezdte a második félidőt a ZTE, egy 7-0-ás rohanással feljöttek háromra a kék-fehérek, időt is kellett kérnia Antonisz Konsztantinidesznek (53-50). Moore büntetőivel meglettek az első körmendi pontok is a harmadik negyedben, így sikerült megőriznie a vezetést a hazaiaknak (55-52). Trice büntetőit követően már csak egy volt közte, de hiába nyomott továbbra is, egyenlíteni nem tudott a Zalaegerszeg (58-54). Keller Iván villant meg, az ő pontjaival és Ostojic büntetőjével sikerült fordítania a vendégeknek, igaz, azonnal jött a válasz a hazaiaktól (60-59). Moore egypontosaival sikerült megint kicsit növelnie a különbséget a körmendieknek. Némethtől jött egy 2+1-es akció, Moore viszont a hátára vette az övéit, zsinórban ötöt dobott, ezt a negyedet is nagy hajrával zárta a Körmend. 68-62.

Fotó: Bálizs Zsuzsa

Németh közelije nyitotta az utolsó etapot, Parrish tudott válaszolni (70-64). Rengeteg labdát adtak el a zalaegerszegiek, újfent ellépett tízzel a Körmend (74-64). Három gyors kosárral próbált meccsben maradni a ZTE, időt is kért Antonisz Konsztantinidesz (74-70). Cakarun lépett elő a piros-feketéknél, jött egy 2+1-es akció tőle, egy Keller duplával viszont megint kettő lett közte, rendkívül szoros végjátékra volt kilátás (76-74). Felváltva jöttek a pontok, Rakicevic büntetőit követően 81-80 volt az állás, két és fél perc volt vissza. Chambers dobott egy nagy hármast, majd O’Reilly büntetőzött jól (84-82). Trice is a vonal mögé állhatott, nem hibázott, döntetlenről futottak neki az utolsó másfél percnek a felek. Mindkét csapat kihagyott egy-egy helyzetet, majd Moore harcolt ki két dobást. Bement mindkettő, időt kért Sebastjan Krasovec (86-84). Trice játszotta magát üresre, de a dobása kimaradt, viszont a saját támadólepattanóját visszaszedve kiegyenlített. Maradt nyolc másodperc (86-86). Chambers elhagyta a labdát, az óra lepörgött, jöhetett a hosszabbítás. 86-86.

A ráadásban egy nagy Rakicevic hármassal került előnybe a Zalaegerszeg, két Chambers-büntetővel szépített a Körmend (88-89). Rengeteg volt az eladott labda továbbra is, a kisebb holtpontról végül a Körmend tudott előbb elmozdulni. Mitchell azonban csak egy büntetőt dobott be, Keller viszont egy gyors triplát dobott a túloldalon (89-92). Mitchell ezúttal nem hibázott a vonal mögül, majd eltelt közel két perc kosár nélkül. Antonisz Konsztantinidesz tizennyolc másodperccel a vége előtt kért időt, a Körmendnél volt a labda (91-92). Chambers vette észre Durázit a gyűrű alatt, aki bezsákolta, kicsivel kevesebb, mint két másodperce maradt a zalaegerszegieknek (93-92). A bedobásból eladták a labdát a kék-fehérek, így a piros-feketék nyerték a nyugati rangadót. 93-92.

Fotók: Bálizs Zsuzsa

48 hozzászólás

48
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
29 Comment threads
19 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
38 Comment authors
Twin PeaksMTE1975bbztejozsi67piros-fekete Recent comment authors
MTE1975
Olvasó

FEPU hol van? ez a teljesítmény “nulla” mint elöl mint hátul !! Takács gyerek ha nem vált mehet a levesbe. Ma már jobb egy Kiss Matyi is .

Twin Peaks
Olvasó

Majd ha úgy fájna a derekad mint Neki, megnéznélek a pályán!

bbzte
Olvasó

Gratulalok a Körmendnek! Sok volt a hiba mindkét oldalon, de izgalmas meccs volt, olyan ami egy igazi szomszédvári rangadón elvárunk. Végén voltak bírói bakik, amik minket érintettek hátrányosan, de a meccset ott vesztettük el, hogy nagyon gyengén buntetoztunk. Ami biztató, hogy idén minden kulfoldin azt látom, hogy igazi csapatjatekosok és nagy kuzdők. Most ez nem lett meg, de az ilyen játékra tényleg lehet epiteni. Mégegyszer Grat Körmendnek, és Hajrá ZTE!

jozsi67
Olvasó

Most bemásolhatnám a múlt évi, vagy a két évvel ezelőtti, hasonló időszakban megtett hozzászólásomat. Azonban lusta vagyok visszakeresni. 🙂 Tehát, a eddigi két meccs alapján, ismét november vége, december eleje, mire kialakul a stabil csapatjáték. Mint az elmúlt években ott, ahol a fél csapatot cserélik. Cakarunt a múltkori meccs után azonnal kidobtam volna, most azt mondom meglátjuk. Omenaka kellemes meglepetés eddig. Bár elképesztően bárdolatlan, de védekezésben brutális nyers erő. A kisembereknek adnék még pár meccset, aztán elválik. Mint írtam, november vége, december eleje, mire stabil lesz a csapat. Egyébként tele vagyunk jó erőkkel. Több más csapatra is érvényes ez. Mint… Olvass tovább »

zsoti
Olvasó

ez a polster gyerek nem kosarasnak való.a palánk alatt amikor megkapta a labdát üresen volt.elöször körbenézett hogy melyik vasi játékos támadja meg.mire rájött hogy fel is tehetné palánkra ,annyira megijedt a felé rohanó védőtől hogy félelmében hihagyta az orditó ziccert.ami az utolsó támadásnál történt :két kézzel huzták vissza a zte játékost.!!igy nem nehéz nyerni a vasi csapatnak.hajrá ZTE!

Ezredes
Olvasó

Az ugye megvan, hogy Durázi, egyébként tényleg szép helyzetfelismerésén alapuló zsákolása létre sem jöhetett volna. Történt, hogy fél perccel a hosszabbítás vége előtt egy pontos előnnyel támadhatott a ZTE. Smith pozíciót fogott, az addig már megszokott módon kedvezőbb helyzetbe került mint a védője. Teljesen tisztára már nem sikerült játszania magát, mert a védő nemes egyszerűséggel egy másik sportágban pontot érően, végső elkeseredésében derékon ragadta és lerántotta a földre. Emiatt lett labdaeladás a támadás vége. Az esetet a tv háromszor is visszajátszotta. Még Jenő is, aki nem nagy ZTE fan, elismerte, hogy ezt bizony elnézték a sporik. Az eset nem az… Olvass tovább »

CsakazMTE
Olvasó

Oké nyertünk, de ez nagyon gyenge.
Cakarun az ész a csapatban.

moldi56
Olvasó

Nálunk a szezon végén már majdnem használhatatlan volt.Ez nem biztos hogy az ő hibája volt.

Kendeffy Botond
Olvasó

Nálatok is kevésbé védekezett/lepattanózott?

Professzor
Olvasó

Először is gratulálok a körmendnek!
Ma a zte több hibát követett el mint az Mte, a játékvezetői tevékenység meglepően jó volt ma!
Hajrá KKK!

PIROSPÁRNA A MEGMONDÓ
Olvasó

Egyetértek a hozzászólsoddal koléga! Jó meglátások Mr Papp!

Nixi13
Olvasó

Mi történt a ” nagy fepuval ” hogy nem ment fel dobolni a meccs végén a B középbe??? és a nagyon nagy tehetségnek kikiáltott Takàccsal akinek ma nagyon megtalálta az edző az idejét mert Kiss gyerek jóval többet tett hozzá a meccshez mint a ” nagyon nagy tehetség T. Kristòf “

ipata
Olvasó

Takácsot nem tudom, Fepu már a második negyedben baromira fájlalta a derekát… ( ha a komoly válasz érdekel…)
Hogy Fepu miért ment vissza a 2. félidőben játszani, azt ne tőlem kérdezd…
Durázi baromi jól dobolt!!!!

MTE!

Milos
Olvasó

Ez van akkor amikor apu meg anyu testvérek?

piros-fekete
Olvasó

Takács az ifi meccsen 37 percet játszott csupán ez volt az oka. Fepu pedig azért nem játszott mert igen fájt a dereka.

Piros Takaró
Olvasó

falco,zte,sopron…mind a 3 szopjon! 🙂

Traktoros
Olvasó

A két sötét rangadóján a gyengébb de a hazai pálya kb 8-10 pont előny így a parasztok sötétek 1:0

Emmmtéjjje????
100%antifepu

PIROSPÁRNA A MEGMONDÓ
Olvasó

Traktoros a maradék eszedet is inkább szántsd el te vérbeli paraszt!

SzhelY
Olvasó

falco mit játszott ja az nem érdekes,vidéki

Misi
Olvasó

Idegtépő meccs volt, az biztos! Amikor játszott az MTE, pillanatok alatt elment 10 ponttal. De ez kevésszer volt.. Utána a Zete mindig szívósan visszajött. Hiába volt egy-egy jó egyéni játék, pl. Csaki, Chambers, Moore, a Zete a meccs nagy részén csapatként jól kosárlabdázott. Nem irigyeltem Antonist, ma sokat kapott, elemi hiba-hiba után. A végén mégis csoda volt, az az egy támadás, kizzadta, megérdemelte az MTE. Ez a Zete még sokra viheti idén, erős csapat. De akkor is: MTE!

Bandy
Olvasó

Melyik jatekos dobolt meccs vegen? ?? Mikor hivjuk ide Savicot Becsbol dobolni ??

torma
Olvasó

MESTERMÉRLEG
Andonisz Konsztandinidesz: – Nagyon fontos volt ez a győzelem, hiszen előtte két fontos találkozón is alulmaradtunk. A védekezésünkön tudtunk javítani, ez kellett ahhoz, hogy sikerrel vegyük az akadályt. Fiatal csapatunk van, a játékosok ugyan keményen dolgoznak, de még sok munka kell ahhoz, hogy kiegyensúlyozottabb legyen a teljesítményünk.
Sebastjan Krasovec: – Csak a találkozó egyes szakaszaiban játszottunk jól, a fontos pillanatokban bosszantó hibákat követtünk el, ezért nem sikerült meglepetést szereznünk. A csapat keményen harcolt, küzdött, de ennyire voltunk képesek. Sok büntetőt hibáztunk, volt esélyünk arra, hogy megnyerjük a találkozót, ám a szerencsével is hadilábon álltunk.

torma
Olvasó

Azért azt említsük meg, hogy a bírók alaposan kárpotolták a Körmendet a Papp Peti múltkori hibái miatt. Most a Krasovecz játszhatta volna ugyanezt a szerepet!Ha nem látom a szemem előtt játszódó történeteket, nem hiszem el ezt a fújast! Dicséret a csapatnak a küzdésért, lesz ez jobb is. Sajnos a bírói ellenszél ma sok(k) volt !

Motoros
Olvasó

????

Red ball
Olvasó

Konkrétan?

Olajheart2
Olvasó

Cakarun❤?

andrás
Olvasó

Bár vesztettek, én a ZTE-nek is gratulálok, jó nézni mennyit fejlődtek, potensek a légiósok és Krasovec nagy mágus szerintem. Kellett már.. ?

pirosf
Olvasó

A tavalyi Körmend 30-cal verné mindkét csapatot…

red-black01
Olvasó

Aha.
A tavalyi szezon végi Körmend, a mostani szezon elejit…

pirosf
Olvasó

A tavalyi szezon eleji 20-szal.

kentin
Olvasó

Amúgy Bence miért ül a kispadon?
Krasovec kicsit nem figyel és már nem is ő az edző ?

fanaticfantastic
Olvasó

Gratula ,mind a két csapatnak! Nagyot küzdöttek! Egy kérdés. Cakarun még mindíg nem jön be? 😀

balldontlie
Olvasó

+/- -16

Olajheart2
Olvasó

Legtöbb VAL értéke lett a csapatban.

red-black01
Olvasó

Gratulálok magunknak, mert többször elveszthettük volna a meccset, mégis mi nyertünk.
Gratulálok a ZTE-nek is, mert többször esélyük volt megnyerni ezt a meccset.
Amúgy az idei ZTE ellen senki nem mehet biztosra.

CSAK AZ MTE
Olvasó

Egerszegi szurkolók tanuljátok már meg, hogy ki van a pályán! Attól még, hogy nem színesbőrű attól még nem Magyar ?. Amúgy jól küzdött a csapatotok, Ákos vitt egy kis fényt hozzátok ?, de nekünk volt szerencsénk! Krisz zsákolása feltette az i-re a pontot! MTE

Red ball
Olvasó

8 és 16. A támadó lepattanó közötti különbség. Már Oroszlányban is szívtunk emiatt. Egy szaros kizárást miért nem lehet megtanítani a csapattal? Muszáj engem kiidegelni?
Más!!!
Németh Ákost kidobtuk….nem bántam. Nem tudom mit csinnáltak vele, de most már nem a fizika törvényit meghezudtolva dobja a labdát (hasból). 4/4 kettes és 3/3 büntető.
Jó, hogy a végén ültették!!!
Itthoni meccsnek nem volt rossz, de ennél több kell!!!
MTE!

Szakember
Olvasó

Szép meccs volt! Gratulálok a Körmendnek.
Zete táborról csak annyit, hogy azt a pár Fradista és a soproni szurkolót leszámítva akik lejöttek, gyenge teljesítményt nyújtottak, igaz, miután összeverték egymást, már annyi mutatványt sem mutattak, mint előtte..
Így tovább! MTE❤️?

Kimaran
Olvasó

Fradistak? Soproniak? Ezt honnan szülted szaki?

ZTE_KK
Olvasó

Annyira erőlködik, hogy már ide érzem a szagát.

andrás
Olvasó

Akkor az a sok rigmusos ciqányozás a közvetítésben, meg a buziegerszeg stb azt maguknak mondták?

Tiszta égő volt hallgatni, pedig szimpatizálok a Körmendiekkel

SzhelY
Olvasó

jó lessz a bajnokság lehetettvolna ide oda

Gézuka
Olvasó

Jó volt. A végén megint megszédült és bedőlt a reklámtábla

lujo
Olvasó

Grat a Körmendnek, rengeteg hiba mindkét oldalon, most ők dobták be a végén. Részünkről küzdelemből jeles, főleg Ostojic, nagy harcos! Ákos játéka is tetszett. Ebben a bajnokságban nem lehet legyinteni ránk. Hajrá ZTE!

Indián
Olvasó

Nem érdemeltünk ma győzelmet…ennyi eladott labdával és ennyi kihagyott büntetővel nem lehetett ma más eredmény.

tortajanos
Olvasó

Az eredmény alakulása
https://kepkuldes.com/image/iUWuP0

tortajanos
Olvasó
Kendeffy Botond
Olvasó

Sima, hátradőlős, 1 pontos.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés