Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Döntött a FIBA: megvan az Eb-selejtező tervezett menetrendje

Ezen felül a szervezet három nemzetközi kupa idei szezonját is törölte.

  •   :

:

A FIBA Europe Board tagjai a tegnapi napon videokonferencia keretein belül több fontos dolgot is megtárgyaltak – számolt be róla a hunbasket.hu.

A nemzetközi szövetség európai részlege a javaslatok alapján három nemzetközi sorozat, a női Euroliga, a női Európa-kupa és a férfi FIBA Europe Cup 2019/2020-as szezonját lefújta. Azok az együttesek, akik bejutottak a negyeddöntőbe, ennek alapján kapnak majd ranglista pontot.

Az európai klubszezon 2020/21-es idénye az előre eltervezettnek megfelelően szeptemberben/októberben indul majd nézőkkel vagy anélkül – minden esetben a helyi előírások lesznek a mérvadóak. Amennyiben az idény nem indul el szeptemberben/októberben, automatikusan 2021 januárjára tolódik a kezdés egy rövidített menetrenddel. Ha elkezdődik az idény szeptemberben/októberben, de félbe kell szakítani, akkor figyelembe fogják venni a lejátszott meccseket, és ennek megfelelően fognak új, rövidített menetrendet készíteni.

A női és a férfi Európa-bajnoki selejtezőkkel kapcsolatban is döntött a FIBA Europe.

A női Eb-selejtezőket novemberben játsszák majd, ahogyan eredetileg is történt volna – nézőkkel vagy azok nélkül, ez szintén minden esetben a helyi előírásoktól függ majd. Amennyiben nem lehet lejátszani a novemberi selejtezőket, úgy az eredetileg novemberi mérkőzéseket is a 2021 februári ablakban fogják megrendezni, amely így 15 napos lesz, január 31-től február 14-ig fog tartani. Ebben az esetben tehát 15 nap alatt 4-4 mérkőzés vár majd a válogatottakra.

A férfi Eb-selejtezőket szintén lejátsszák novemberben, az eredeti kiírás szerint – ide is érvényes, hogy a nézők jelenléte a helyi előírásoktól függ. Amennyiben viszont nem lehet lejátszani a novemberi ablakot, akkor az eredetileg novemberi mérkőzések átkerülnek a februári ablakba, a jelenleg februárra tervezett találkozókat pedig egy 2021 júliusi ablakban fogják lebonyolítani – valamikor az olimpiai selejtezőtornák vége és a tokiói olimpia kezdete között.

Fotó: ugytudjuk.hu/Vágvölgyi Bálint

  •   
Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés