Connect with us

Bajnokság

Déri Csaba szerint a Paks is legyőzi az Albát

Állandó szakértőnk a Debrecent tartja esélyesebbnek a Falco ellen.:

:

Hét mérkőzéssel folytatódik a férfi élvonal. Állandó szakértőnk, Déri Csaba elemezte ki a párharcokat.

Atomerőmű SE – Alba Fehérvár: Fehérváron Balássi Imre klubelnök és Simon Balázs ügyvezető által irányított klubvezetés magyar viszonylatban extrának mondható, profi körülményeket teremt a játékosok és a stáb számára. Az Alba az év elejétől egészen február végéig szuper teljesítményt nyújtott, egyértelműen minden szakmai feladaton és nehézségen úrrá lettek. A mostani szituációba, amikor egy hullámvölgybe került a program, a klubvezetés az információim szerint egyértelműen kiállt Forray Gábor és a stáb mellett. Év végéig mindenképpen élvezi a stáb a vezetés bizalmát. Ez is dicséri a klub elnökségét. Az Albának olyan a technikai vezetése is, hogy a játékosok és a stáb minden kérését teljesítik. Úgy tudom, hogy az ASE ellen komplett kerettel áll ki a Fehérvár, térdproblémái ellenére Ahmad is rendelkezésre áll majd. A Paksnak is volt hiányzója szerdán Shepard személyében, de arra számítok, hogy egy ilyen rangadóra mindkét csapat teljes kerettel fog kiállni. Az Albának bajnokesélyes kerete van, ezt ki merem mondani. Azt is ki merem mondani, hogy a légiósoknak minden este be kell bizonyítaniuk, hogy mi miatt igazolták le őket. Csapatként kell játszaniuk, de ugyanakkor a képességeiket is meg kell mutatniuk. Ez csapatjáték. Csorvási és Markovics játéka előtt értetlenül állok, bántóan lassúnak tűnnek nekem. Nagyon szeretném, ha mindketten megkezdenék a 2020/2021-es szezont, ideje lenne már március elején. Gyakorlatilag semmilyen hozzáadott értékük nincs jelenleg. A legnagyobb tisztelet hangján most is óvatosan mondom ki, hogy Vojvodában is óriási tartalékok vannak. Én egyértelműen őt tartom a legjobb itthon játszó magyar klubjátékosnak. Vele kapcsolatban megjegyezném, hogy egy legendás szerb edző mondása, hogy ne keverjük össze a bizsut a briliánssal. Vojvoda Dávid egyértelműen briliáns, még akkor is, ha most néha bizsu szintjén játszik. Lényegesen több hozzáadott értéket várok a játék minden elemében tőle is. Számomra csalódás Curry utóbbi időben hozott teljesítménye. Ha ők feljavulnak, akkor az akár a csapat későbbi sikereinek a záloga lehet. Számomra 60-40%-ban esélyesebb az ASE. Az Alba három vereség után idegenben játszik, míg a Paksnak a hangulata és a motivációs bázisa most sokkal jobb állapotban van a Falco legyőzése után.

Jászberényi KSE – OSE Lions: Ki kell mondanom: az 1-22-es győzelem/vereség arány ellenére a JKSE nagyon erős, öt, tapasztalt légióssal rendelkezik. Papíron egyértelműen erősebb kerete van, mint az Oroszlánynak, ahol két tapasztalt külföldi van Washington és Abell személyében. Most már elvárható, hogy a Jászberény elkezdjen nyerni. Ezt a meccset szerintem a hazai csapat nyeri, de azt hozzá kell tennem, hogy a Jászberénynek már több győzelmének kellene lennie. Láttam a Paks és a ZTE elleni hazai meccsüket is. Elképesztően rossz döntések sorozatát hozták a végjátékokban. Náluk most már a szavak ideje lejárt, most már a győzelmekre van szükség. Szeretnék látni egyértelműen edzői hozzáadott értéket is. Az Oroszlány a kialakultabb, szervezettebb csapat, de hazai pályán a Jászberényre teszek. A vendégek nagyon szépen helytálltak Sopronban, ahol végül a szerencsésebb csapat nyert. Vannak olyan meccsek, ahol mindkét együttes győzelmet érdemel, ez ilyen volt. Az OSE ha ugyanezt a teljesítményt hozza, akkor nekik is meglehet a meccs.

Sopron KC – Egis Körmend: Két, tizenegy győzelemmel rendelkező gárda összecsapásáról van szó. A Körmend meglepetésre kikapott a hétvégén a JKSE-től, míg a Sopron hármas győzelmi szériában van, ráadásul hazai pályán játszik. Az SKC öt légiósa jó formában van, míg a fiatalok közül Fazekasra mindig lehet számítani. Győzelme esetén megelőzné a Körmendet. Én körmendiként, a körmendi múltam miatt nem szeretném az ottani helyzetet elemezni. Esélyesebb a Sopron, de meglepetésként vendég győzelmet várok. Kocsis Tamásnak kívánom, hogy legyen száz százalékos a győzelmi mutatója, de azzal is csak második lehet a körmendi ranglistán, mert egyértelműen Csák Tamás birtokolja az első helyet, beugró edzőként ötből öt győzelemmel.

Zalakerámia ZTE KK – Kaposvári KK: A ZTE borzasztó szezont fut, ahogy a Kaposvár is borzasztó szezont futott az edzőváltásig. A Zalaegerszeg Heinrich Robival tudott nyerni Somogyban, majd a KKK megtáltosodott és azóta 8 győzelme van, míg a zalaiaknak 6. Egy izgalmas, kétesélyes találkozót várok. A Zalaegerszegnek most jönnek azok a meccsei, amelyekből ha 1-2-t megnyer, akkor nagyon nagy lépést tesz a bennmaradás felé. Ez egy igazi alsóházi rangadó lesz. Ha a ZTE meg tudja állítani a Kaposvár szenzációs Pick and Roll játékát és meg tudják állítani Curry felső kettő-kettőit és a korai kettő-kettőknél megfelelő védekezést alkalmaznak, illetve a három dobónak a külső dobásait tudják kontrollálni, akkor nyerni fog a hazai csapat.

Szolnoki Olajbányász – PVSK-VEOLIA: A Szolnok az év legjobb meccsét játszotta Fehérváron. Az idén magyar csapatot nem láttam ilyen modern kosárlabdát játszani, mint amit az Olajbányász tett. A hazaiak csodálatos elzárás-leválás játékot játszanak, nagyon jól passzolnak, szemmel tetszetős nézni a játékukat. Nagyon jó formában van a két délszláv centerük, miközben Badzim, Warner és Pongó is remek teljesítményt nyújt. Az új légiósukat, Gibsont jól ismerem. Nem tudom, hogy játszik-e, de ő egy rendkívül intelligens, csapatba illeszkedő játékos, akinek különösen jó a távoli dobása. Nagy erősítés lesz a Szolnoknak. A szerdai győzelmével és a Falco szerdai vereségével megnyílt az esély az alapszakasz győzelemre. Ezen a párharcon is egyértelmű szolnoki sikert várok. Nem látom, hogy a PVSK-nak most milyen esélye lenne nyerni. Egyszerűen a játék minden elemében, minden poszton jobb csapat az Olajbányász, amit nagy biztonsággal érvényesíteni is fog.

Naturtex-SZTE-Szedeák – Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét: A Szeged szemetgyönyörködtető, csodálatos, élvezetes látványkosárlabdát játszik idén. Az energiáját jól osztja be a támadásban és a védekezésben, mindenkinek megvan a helye. Nekem nagyon tetszik amit csinálnak. Szerencsés, hogy a játékosok nem kapták el Kecskeméten a koronavírust. Nagy meglepetés lenne, ha a vendégek győznének. Az aktuális forma és a játékosállomány alapján nagy biztonsággal várom győztesnek a Szegedet.

DEAC – Falco-Vulcano Energia KC Szombathely: A forduló rangadója. A Falcónál egy nagyon hosszú, kellemetlen sérülés után tért vissza Anderson. Ő egyértelműen a fizikumából és a sebességéből élő játékos, még látszik, hogy nincs rendben. Úgy tudom, hogy Benke Szilárd és Bruinsma sem biztos, hogy rendelkezésre áll. Ezzel a szituációval a Debrecen lépett elő esélyesnek ezen a meccsen, főleg, hogy hazai pályán is játszanak. A DEAC nagyon jó formát mutatott az utóbbi időben. Ha hozzák a múlt szombati, Alba ellen mutatott formáját és a Falco nem tud gyökeresen változtatni a szerdai játékán, akkor a hazaiak be fogják húzni ezt a találkozót. Óriási élmény lesz a Tóth Ádám-Keller Ákos csata. Az általam a két legtöbbre tartott magyar center néz egymással szembe, ez a párharc rendkívül izgalmas szakmai kérdésekben is választ ad számomra. Kíváncsi vagyok a mai eredményre, illetve az irányokba, hogy ki merre indul el.

7 hozzászólás

7
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
4 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
moldi56AranyalbaCsippaPbaskballdontlie Recent comment authors
Aranyalba
Olvasó

Gumi minden szavából árad a hozzáértés, öröm olvasni. Nagyon képben van, kíváncsian várom a Szolnok új légiósa is igazolja-e a szavait.

moldi56
Olvasó

Feltéve ha játszik…dehát valamiért csak leigazolták,előbb-utóbb játszania kell.

Csippa
Olvasó

Nekem ez gyanús, ha Déri szerint az összes játékos maga alatt teljesit, meg bizsu, az vajon kinek is a hibája? nekem mégis csak a mester jön ki az egyenlet alapján, bár gondolom, ezzel pont őt akarta menteni. nekem ez jött le, vezetők szuperek, edzőről nincs szó, játékosok mind hülyék…;)

Csippa
Olvasó

Am akkor lehet, volt már morgás és a csapat megkapta az üzenetet, oldják meg, azért vannak ott, más változás nem lesz 🙂

balldontlie
Olvasó
Pbask
Olvasó

comment image

hopehely
Olvasó

Vojvoda Dávid, Markovics, Milán!
Guminak sajnos igaza van…

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés