Connect with us
Hirdetés

B-csoport

Botlott az OSE, már csak a MAFC tartja a lépést a Veszprémmel

Idegenben nyert nagy csatát a BKG. Az Újpest elkapta a Zöld-csoport két bajnokesélyesét.:

:

A válogatott szünetben sem állt meg az élet a másodosztályban: teljes fordulót rendeztek a hétvégén a második vonalban.

A Piros-csoportban még a Hepp-kupa-döntő hétvégéjén játszotta le előrehozott bajnokiját a Békés, mely a Bonyhádot verte 110 dobott ponttal. A két együttes a legutóbbi hétvégén is pályára lépett: a Bonyhád ezúttal a Nyíregyházától kapott 111-et, a Békés pedig a Budafoktól szenvedett vereséget. A listavezető Veszprém a MEAFC ellen folytatta hibátlan sorozatát, kétség sem fért újabb győzelméhez. Az üldöző OSE viszont rangadót veszített, ráadásul otthon: a BKG két ponttal nyert Oroszlányban. A MAFC hozta a Honvéd elleni fővárosi derbit, a Vasas a PVSK vendégeként nyert, míg a Nagykőrös az MTK-t győzte le.

Az elmúlt két hétben két győzelmet könyvelhetett el az Újpest a Zöld-csoportban: előbb a 19. forduló keretein belül győzte le a Baját, majd a másik bajnokesélyest, a Vásárhelyt is megverte. Utóbbi együttest a Győr is két vállra fektette a 16. fordulóból elmaradt meccsükön, de a Pápa ellen már nem tartott ki az egyetemisták lendülete. Szoros meccsen verte az Egert a KTE II., egyetlen ponttal volt jobb a Salgótarján a SMAFC-nál, az Alba II. a Tiszaújvárostól kapott ki odahaza, míg a DEAC és az Óbuda között szintén egy pont döntött, utóbbi javára.

NB I/B

Piros-csoport

A 24. fordulóból hozták előre:

OMNIA Pub & Food Békés – Knipl Kft. Bonyhádi KSE 110-81 (26-20, 32-24, 23-22, 29-15)

Békés: Krsztics 24/9, Nagy B. 21/12, Koma D. 17, Vass D. 17/12, Kertész 13/3, Farkas G. 9/9, Gruda 5, Sipaki 4.

Bonyhád: Baki 18/6, Dorogi 18/6, Pupp 12, Somogyfoki P. 10/3, Tömösváry 7, Somogyfoki Sz. 7, Gébert A. 5/3, Ugrinic 3/3, Nagy B. 1, Kis M. -.


20. forduló

Nem ismert pardont a Veszprém

Még útjára sem indult a labda, de a Vetési Gimnázium közönségének már volt mit ünnepelni: a szpíker felkonferálását követően nagy taps köszöntötte a – múlt héten Győrben rendezett – dr. Hepp Ferenc-emlékkupa idei győztesét. A Rába-partján néha gálaelőadást tartott veszprémiek a mérkőzés elején nem igazolták, hogy miért állnak a liga első helyén, a találataikra rendre válaszolt az ellenfél, mi több, kisvártatva a vezetést is megszerezte (4-7). Mivel a kosarak egymásutánban hullottak, Mérész-mester hat–kilencnél időt kért: megpróbálta az övéit figyelmesebb produkcióra ösztökélni, mert kiváltképp a hátsó alakzatuk nem volt az igazi. Az intelmei csak később realizálódtak, ugyanis a tízedik helyezett nem volt hajlandó feltenni a kezét, kihasználták, hogy a helyi kedvencek gondolatai másutt jártak (12-16). Az ősszel Miskolcon is nyert hazaiaknak a harcos Völgyi Marcell közeli dobásával sikerült egyenlíteni, majd Kovács Ádám jó büntetőivel az előnyt is visszavették (18-16). A negyed végén is sok volt a technikai hiba, kiváltképp az egyetemisták gyengébb teljesítménye rányomta bélyegét a színvonalra (21-22) – idézte fel az eseményeket a VeszprémKosár.hu.

A folytatásban aztán Madár Andrásék is megmutatták, hogy tudnak távolról pontosan célozni, a feltámadásuk nyomban az eredményjelző-táblán is visszaköszönt (36-27). Ám hiába léptek rá a képzeletbeli gázpedálra, az észak-magyarországiak igyekeztek egyenrangú riválisok maradni, a soraikban főként Lippai Szabolcs volt veszélyes (37-32). Noha mindkét térfélen estek szép „gólok”, az irányítást átvett veszprémiek távol voltak a kisalföldi formájuktól, a „kormányzásuk” dacára csak takaréklángon égtek. Ezzel együtt aggodalomra nem volt ok, a vetélytárs nem állította őket megoldhatatlan feladat elé, ha úgy tetszik: belefértek a kimaradt dobások (41-36). Mivel a publikum is simább összecsapásra számított, Nebojsa Pavlovicék idővel a sarokba hajították az addigi halványabb műsorukat, s elkezdték a labdát jól és pontosan járatni (46-36). A hazai pályájuk megvédéséhez ez is elég volt, mert a tűz még mindig hiányzott a kelléktárukból: a védelmük nem volt kellően agresszív (…alig fújtak rájuk személyi hibát), ráadásul az első félidőben több támadólepattanót szedtek, mint védőt (50-40).

Miskolc után odahaza is nyert a Veszprém a MEAFC ellen. Fotó: hunbasket.hu

A fordulás után Lippai „felíratta” a huszadik pontját, de a bakonyiak erre két duplával és egy triplával feleltek (60-44). Immáron látszódott, hogy Szabó Péterék mit akarnak színpadra vinni, érződött, hogy az öltözőben összekapták magukat és összerakták a kosárlabdájukat. Jó volt látni, hogy kizárólag a győzelem lebegett a szemük előtt, ilyenformán tekintélyes különbségre tettek szert (70-50). Különösen Pavlovicra nem lehetett panasz, az idén pompás alakításokkal szolgáló légiós vezére volt az övéinek, oroszlánrésze volt abban, hogy a Drahos-legénységnek minél kisebb játéktere lett. A listavezető támadásban és védekezésben is feljavult (…a híveik sok energiát adtak nekik), mivel gördülékenyen haladtak előre, megtörték Takács Dánieléket (77-52). Felszívták magukat és magas szinten viteleztek ki, az agresszivitásuknak és a stabilitásuknak köszönhetően egy pillanatra sem engedték át a másik oldalnak az események felügyeletét (83-56). A bajnoki ezen periódusától elfogytak a kérdőjelek, bár a lendületben lévő hazaiak eztán sem rokkantak bele az akaratba, egyszerűen kemény diót jelentettek az ellennek; a gépezetükben mindenkinek megvolt a szerepe. Ekkortájt szinte minden összejött nekik – olajozottan működtek az attakjaik –, ezért a nézők gyakran tapsoltak a közönségszórakoztató, néha szemet gyönyörködtető játékuknak.

Miután a ritmusra lelt és a csatára becsülettel felkészült Madárék „szétszedték” az elfáradt miskolciakat, a záró felvonás a harmincpontos vezetésükről indult (91-61). A vendégek is tisztában voltak azzal, hogy ezen az esten nem lehet keresnivalójuk a királynék városában, de ha szabad ilyet mondani: szépen kapituláltak (99-67). Körtélyesi büntetője jelentette a századik pontot. Mérész-edző a párharc hátralévő részében a csereembereinek adott szerepet, akik a megnyugtató előny birtokában tetszetős kombinációkat szőttek, a MEAFC-nak nem volt esélye közelebb lopódzni (105-67). A hajrában negyven pont is volt az eltérés, emiatt a derbi kicsit leült, a szépség, a magas nívójú vetélkedés helyett inkább a küzdelem dominált. Persze az erődemonstrációt tartott Hoya-mezesek így is a játék minden elemében felülmúlták a miskolciakat.

Mérész Csaba, a Veszprém edzője: Gratulálok a srácoknak a zsinórban megszerzett huszadik bajnoki győzelmükhöz. Boldogok vagyunk, miközben tudjuk, hogy a jövő héten csak jobb játékkal nyerhetünk a törökbálintiak és az oroszlányiak otthonában.

Drahos Gábor, a MEAFC edzője: Jó volt látni, hogy a fiatal, még tanulófázisban lévő gárdám az első félidőben követte az előre megbeszélt stratégiát, akkor a bombaerős veszprémiek katlanjában sakk-matt helyzeteket is tudtunk kialakítani. Az éllovast csak közös védekezéssel és hideg fejjel szoríthattuk volna meg, ma viszont ez a két tényező hiányzott belőlünk.

HOYA-Pannon Egyetem Veszprém – MEAFC-Miskolc 111-76 (28-24, 25-16, 38-21, 20-15)

Veszprém: Pavlovic 21, Szabó P. 17/3, Madár A. 16/12, Kovács Á. 15/3, Völgyi 13, Körtélyesi 7/3, Lógár 6, Kerkai 5/3, Szücs P. 5/3, Simon M. 2, Helmeczi 2, Schmitz 2.

MEAFC: Lippai 29, Takács D. 13/9, Szanyi 8/6, Orliczki B. 8, Gonda 6/6, Tóth B. 4/3, Béres D. 4, Orliczki Mátyás 3/3, Orliczki Márton 1, Hartman -, Szöke G. -, Kopasz M. -.


Knipl Kft. Bonyhádi KSE – Nyíregyháza Blue Sharks 80-111 (18-35, 22-36, 19-17, 21-23)

Bonyhád: Tömösváry 17/3, Dorogi 15/3, Somogyfoki Sz. 13, Pupp 11, Baki 6, Gébert A. 5/3, Somogyfoki P. 5/3, Jakab M. 3/3, Csobán 3/3, Kis M. 2, Ugrinic -.

Nyíregyháza: Harmon 21/15, Mokánszki 17/3, Bus I. 16/3, Czura 16/3, Sitku M. 11/9, Bazsó 10/3, Fazekas 9/3, Czinger 6, Oláh Z. 3/3, Vaskó 2, Szondi -, Demeter Á. -.


Idegenben kapta el az Oroszlányt a BKG

Az OSE koncentráltan játszva ragadta magához a kezdeményezést a mérkőzés elején. Ez gyors időkérésre sarkallta az ellenfél edzőjét 11-2-es állásnál. Ezután elsősorban Berger eredményes játékával zárkózni tudott a BKG, a negyed végére négy pont előnye maradt a hazaiaknak – derül ki az OSELions.hu tudósításából.

A második negyed elején kapkodva, pontatlanul játszott az OSE, aminek az lett a következménye, hogy az ellenfél a 13. percben először vette át a vezetést. A negyed hátralévő részében mindkét csapat sokat hibázva, idegesen játszott, de a BKG-nak a félidőre így is sikerült 3 pontos előnyt kicsikarni.

Idegenben nyert rangadót a BKG. Fotó: hunbasket.hu

A második félidő úgy indult, hogy hazai oldalon lépésről-lépésre haladva először sikerült fordítani a 24. percben, majd a negyed végéig ez az előny 8 pontosra is hízott. Annak ellenére volt ez így, hogy nagyon sok tiszta helyzetet rontottak el a vendéglátók. Ez a negyed volt azonban az, amikor hatékonyan védekeztek.

Az utolsó etapban a 34. percig tartották a 6-8 pont közti előnyt, viszont ezután eladott labdákból és védekezési hibákból az ellenfél ismét fordított, és a 37. perctől már végig ők vezettek. Keményen harcolt az OSE a fordításért, de a másik oldalnak mindig volt válasza. Még a legvégén is volt egy hazai hárompontos kísérlet, ami nem ért célba, így a győzelem a másik félé lett.

Sebastjan Krasovec, az OSE edzője: Gratulálok az ellenfelünknek! Jobban akarták a győzelmet, mint mi, jobban küzdöttek, harcoltak minden labdáért, ez döntötte el a mérkőzést.

Dr. Nagy Ágoston, a BKG edzője a HunBasket.hu-nak: Örülök, hogy sikerült meglepetést okozni a mezőny legjobb állományával rendelkező Oroszlánynak, akik borzasztó szimpatikusan játszottak. Természetesen, ha vesztettünk volna, én is lehet mást mondanék, de azt kell, hogy mondjam, számunkra az év legkorrektebb játékvezetése volt ez, és erre próbáltunk építeni. Szerintem nagyon jó meccset játszottunk, talán nekünk sikerült többször meglepni az Oroszlányt, és a szívünk is a helyén volt, de ezzel még nincs vége a bajnokságnak.

OSE Lions – BKG-Príma SE 80-82 (20-16, 18-25, 22-13, 20-28)

OSE: Mohácsi 16/9, Abell 14/3, Bán 12/12, Hegedűs 9, Zsíros P. 8/6, Kucsora 8, Anda 5, Illés M. 5/3, Nshimba 3, Sömenek -, Kiss K. -.

BKG: Berger 21/3, Nagy Bo. 20/18, Nagy Be. 14/9, Tanács A. 6, Fekete B. 5/3, Halász 4, Reizer 4, Kovács S. 4, Szeleczki 2, Kaluha 2, Püspök -.


Budapesti Honvéd SE – MAFC 73-98 (16-31, 19-31, 20-16, 18-20)

Honvéd: Mucza 13/9, Stefán D. 11, Martinez 11/3, Horváth Á. 10, Debreceni 9/3, Bea B. 6, Szentirmai 6, Valerio 5, Pintér 2, Kopácsi -, Steier R. -.

MAFC: Washington 25/12, Katona B. 17/15, Lakits 17/9, Garamvölgyi 10, Csapai 10/3, Misek 4, Polgárdy 4, Bordács 4, Lakosa Zs. 4/3, Nagy K. 3/3, Vígh -.


OMNIA Pub & Food Békés – Budafok 85-100 (23-33, 22-22, 19-24, 21-21)

Békés: Koma D. 29/3, Kertész 18/6, Krsztics 15/9, Gruda 6, Nagy B. 6/6, Bánszki 3/3, Balog 3, Vass D. 3/3, Sipaki 2, Karsai -, Plavecz -, Farkas G. -.

Budafok: Varga D. 25/3, Lados 23/3, Puszta D. 20/9, Jilling 9/9, Mészáros 8/6, Horváth M. 6, Siklós 5, Szántó 2, Nagy G. 2, Körömi -, Kiss M. -.


PVSK-Kronosz Kiadó – Vasas Akadémia 75-83 (25-22, 15-24, 20-12, 15-25)

PVSK: Olasz Á. 26, Demeter A. 20/9, Dragasevic 7/3, Bíró L. 6, Popgyákunik 6, Benke K. 4, Riskó 3, Fülöp Zs. 2, Berkics 1, Carev -.

Vasas: Moravcsik 16/6, Andrássy 14/3, Katona R. 11/3, Steier B. 9/9, Barócsi 9, Boros 8, Sólyom B. 8, Kelenföldi 5/3, Kovács B. 3, Horváth H. -, Kozma -.


Nagykőrösi Sólymok KE – MTK Törökbálint 72-63 (22-11, 14-20, 14-16, 22-16)

Nagykőrös: Lakosa Á. 15/3, Mácsai 15/3, Molnár M. 14/3, Candido 8, Christopher 6, Fehér P. 6/6, Tóth M. 5, Kovács S. 3/3, Jókai -, Andó -, Kónya -, Petrás -.

MTK: Bihari 19/3, Vámos 11/9, Bognár 7/3, Nagy Sz. 7/3, Jakab P. 7, Horváth B. 6/6, Dobos 4/3, Czakó 2, Bagi -, Harsányi -, Juhász -.

A bajnokság állása

H Csapat M Gy V Dp Kp Relatív pont
1. HOYA-Pannon Egyetem Veszprém 20 20 0 1901 1519 1,000
2. MAFC 20 18 2 1860 1492 0,950
3. OSE Lions 20 16 4 1740 1381 0,900
4. Nyíregyháza Blue Sharks 20 14 6 1662 1430 0,850
5. BKG-Príma SE 20 14 6 1695 1490 0,850
6. Vasas Akadémia 20 12 8 1562 1509 0,800
7. Budapesti Honvéd SE 20 12 8 1552 1512 0,800
8. Budafok 20 8 12 1592 1624 0,700
9. MTK Törökbálint 20 6 14 1383 1496 0,650
10. MEAFC-Miskolc 20 6 14 1479 1633 0,650
11. PVSK-Kronosz Kiadó 20 5 15 1477 1701 0,625
12. Nagykőrösi Sólymok KE 20 5 15 1416 1747 0,625
13. OMNIA Pub & Food Békés 21 3 18 1621 1958 0,571
14. Knipl Kft. Bonyhádi KSE 21 2 19 1446 1894 0,548

Zöld-csoport

19. forduló

Újpest-MT – Bajai Bácska FKE 84-76 (20-25, 24-18, 23-21, 17-12)

Újpest: Surmann P. 28/6, Durasevic 17, Franczva 11, Nagy R. 8/6, Nárai 6, Surmann G. 6/3, Széphelyi 3, Pollák 3, Takács G. 2, Nyikos -.

Baja: Pongó 13, Kovács B. 11/9, Nagy D. 11/3, Vukicevic 11, Jakab P. 10, Ágfalvi 10/6, Kővágó-Laska 8, Pálkerti 2, Goldring -.


16. fordulóból pótolták

Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC – Vásárhelyi Kosársuli 91-80 (25-25, 19-21, 22-21, 25-13)

Győr: Csaba Gy. 19/3, Rátvay T. 18/6, Domsitz 17, Rátvay B. 16, Geiger 12, Gáll 5/3, Kámán 4, Földesi -, Papp B. -, Horváth G. -.

Vásárhely: Molnár B. 28/9, Pavlovic 13, Bálint E. 12, Vas P. 11/9, Rostás I. 6, Czégel 3/3, Perák 3, Béres N. 2, Kelemen B. 2, Kovács J. -, Börcsök -.


20. forduló

KTE-Duna Aszfalt II. – EKE Eger KOK 64-62 (16-23, 22-14, 17-16, 9-9)

KTE: Plézer 16, Kucsera 15, Molnár D. 14/6, Fülöp B. 8, Lukács D. 7/3, Ivkovic 4, Vizi -, Nagy J. -.

Eger: Máté B. 21/9, Varga I. 19, Mészáros B. 13/6, Illés B. 4, Kiss B. 2, Ungi 2, Szicsák 1, Szabó G. -, Steier K. -, Veres -, Megyes -, Horváth R. -.


Concordia Motax KC Pápa – Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC 103-82 (21-25, 29-20, 26-21, 27-16)

Pápa: Sonyák 22/3, Murai 20, Cook 12/3, Grebenár 12, Horváth A. 11/9, Márton L. 11/9, Márton Á. 11/3, Keller V. 4, Kocsis -.

Győr: Rátvay T. 22/9, Rátvay B. 14, Geiger 11/6, Földesi 10/3, Domsitz 9, Csaba Gy. 7, Papp B. 4, Horváth G. 3/3, Gáll 2, Kálmán B. -, Varga R. -.


SMAFC – Salgótarjáni KSE 83-84 (18-27, 24-22, 17-11, 24-24)

SMAFC: Czukor 25, Füzi 22/15, Csaplár-Nagy 9, Kovács B. 9, Garab 7/3, Tukovits 6/3, Soós 5, Karsai -.

Salgótarján: Hajdu 22, Kovács M. 18/6, Csabák 12/9, Piukovics B. 9/6, Herendic 8, Zábó 6/3, Piukovics P. 5/3, Kovács D. 3, Póczos 1.


Újpest-MT – Vásárhelyi Kosársuli 85-46 (28-12, 16-15, 18-10, 23-9)

Újpest: Franczva 17, Surmann P. 17/6, Surmann G. 16/6, Durasevic 14, Nárai 8, Széphelyi 7, Vida 2, Dokmanovic 2, Nagy R. 2, Nyikos -, Takács G. -, Pollák -.

Vásárhely: Molnár B. 16/3, Varga Z. 11/9, Vas P. 6, Pavlovic 4, Rostás I. 3/3, Perák 3, Czégel 1, Béres N. 1, Bálint E. 1, Kovács J. -, Börcsök -.


Alba Fehérvár II. – Tiszaújvárosi Phoenix Kosárlabda Klub 62-92 (18-23, 14-22, 19-26, 11-21)

Alba: Polster 23/15, Kuttor 10, Kass 8/3, Takács M. 7, Góbi 6/6, Nagy Z. 4, Papp I. 4, Gyapjas -, Lévi -, Molnár M. -, Körmöczi -, Takács E. -.

Tiszaújváros: Hill 42, Kiss B. 16, Kovács Z. 11/3, Pongrácz 11/6, Szabó N. 5, Pöstényi 3, Gáspár B. 3, Jónás B. 1, Molnár B. -, Szabó D. -, Taskó -, Szilasi -.


DEAC U23 – Óbudai Kaszások 77-78 (22-18, 20-22, 14-21, 21-17)

DEAC: Kozák M. 26/6, Tóth B. 26/12, Omenaka 11, Asszú 8/3, Kozák B. 4, Sólyom B. 2, Szekeres -, Gáspár M. -.

Óbuda: Farkas 22/12, Takács A. 13, Ondima 13/3, Bencsik 9/3, Meleg K. 8, Molnár L. 5/3, Rosemond 4, Keresztesi 2, Reiter 2, Jenei -.

A bajnokság állása

H Csapat M Gy V Dp Kp Relatív pont
1. Vásárhelyi Kosársuli 19 14 5 1617 1427 0,868
2. Bajai Bácska FKE 18 13 5 1524 1262 0,861
3. Óbudai Kaszások 18 13 5 1376 1320 0,861
4. Salgótarjáni KSE 18 12 6 1640 1514 0,833
5. Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC 19 11 8 1657 1687 0,789
6. Újpest-MT 18 9 9 1406 1406 0,750
7. Concordia Motax KC Pápa 19 9 10 1414 1376 0,737
8. DEAC U23 18 8 10 1528 1521 0,722
9. EKE Eger KOK 18 8 10 1376 1408 0,722
10. KTE-Duna Aszfalt II. 18 7 11 1283 1362 0,694
11. Tiszaújvárosi Phoenix Kosárlabda Klub 19 6 13 1497 1616 0,658
12. Alba Fehérvár II. 19 6 13 1345 1502 0,658
13. SMAFC 19 4 15 1327 1589 0,605

Kiemelt kép: hunbasket.hu

4 hozzászólás

4
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
2 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
SetbackPredatorMásikVégétFújdMeg Recent comment authors
Predator
Olvasó

OSE: 120 milliós költségvetés. Felhasználja Beck Ferenc klubelnök, Fodor Péter szakmai igazgató és a szlovén csodaedző, Sebastjan Krasovec.
Pénz van, ész nincs, de a bányászoknak ennyi is elég a boldogsághoz!

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Látom, foggalmad nincs, tehát neked foggggalmad nincs a dolgokról… 🙁

Setback
Vendég
Setback

Látom megy a morgás. Szar lehet neked, ha mindig a győzelmet várod. Ha feljuttok eret vágsz a 4/15 után? Szokj hozzá, ilyen a sport. Viszont az, hogy a buta írásoddal idekeversz rengeteg bányászt és lényegében alja népnek veszed őket, az egyenesen gyalázatos. Szégyelld magad. Nem csodálnám, ha levennék a beírásodat. Örülj, ha nem kapsz egy becsületsértési pert. Tudod nagyban fórumban nyomni és gyalázni valakiket név alapján…nagy könnyelműség. Az ilyenek meg is érdemelnék, mint te. Annyit tudok az OSE-ról, hogy Beck Ferenc vezetése alatt/mellett emelkedtek újra Nb1A közelébe. Az ilyen embereknek inkább a gratuláció jár az állandó irigyek siránkozása miatt. Mert… Olvass tovább »

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

🙁

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés