Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Berényi Sándor jobban izgult a Kaposvár ellen, mintha ő lett volna a vezetőedző

Azt is elmondta, hogy mire számít az U16-os válogatottnál.:

:

Berényi Sándor a nyáron saját kérésére távozott a DEAC vezetőedzői posztjáról. A szakember helyét Kovács Adrián vette át, aki győzelemmel mutatkozott be az élvonalban. Mint megírtuk, Berényi Sándor sem távolodik el a sportágtól, hiszen kinevezték az U16-os válogatott élére, ráadásul a Debrecennél is számítanak rá az utánpótlásban.

– Milyen volt az első fordulóban kívülről nézni az eseményeket?

– Azt azért nem mondanám, hogy kívülről néztem a DEAC-Kaposvár bajnokit, mert továbbra is ott vagyok az edzések jelentős részén, illetve a mérkőzéseken is a csapat mellett. Folyamatosan kommunikálunk Adriánnal, akár meccs közben is, ettől függetlenül nagyon furcsa volt. Megmondom őszintén, hogy jobban izgultam, mintha én lettem volna a vezetőedző, de örülök, hogy jól sikerült a bemutatkozás, ez volt a legfontosabb. 

– Miért lépett vissza a tavalyi sikeres szezon után a vezetőedzői pozícióból?  

– Személyes és szakmai okai is voltak. Egyrészről megszületett a harmadik gyermekem, aki most 3 hetes, ezért sok időt akarok a családdal tölteni, így az a fajta stressz és munka, ami a vezetőedzői pozícióval jár, az most nem fér bele. Adrián személyében pedig egy nagyon jó, felkészült, alkalmas, fiatal edzőt ismerhetünk, szóval jó kezekben van a csapat. 

– A DEAC-nál most melyik csapatot irányítja, milyen pozíciót tölt be?

– Nem vagyok vezetőedző, az U23-as együttes mellett vagyok, és tartok egyéni edzéseket. Ez a folyamat később majd az akadémián is elindul, ott is az egyéni képzésekben fogok részt venni. 

– Ön lett az U16-os fiú válogatott szövetségi edzője. Mit szólt a kinevezéséhez? Mennyire volt nehéz visszaszokni a felnőttek ritmusa után az utánpótlásba? 

– A U16-os válogatott teljesen más tészta lesz. Még a visszaszokás folyamatában vagyok, hiszen majd csak október végén lesz az első összetartás. Egyelőre az elmúlt hetek azzal teltek, hogy minél több információt szerezzek. A stábtagokkal sokat kommunikálunk és az elkövetkezendő időben is az lesz a feladat, hogy minél inkább megismerjük ezt a korosztályt. Bosnyák Jácint személyében van olyan kollégám, aki ezzel a korosztállyal a kiválasztó táborban már évek óta foglalkozik, úgyhogy tőle sok segítséget tudok kapni. Nagyon nehéz elmondani, hogy mire lehet képes ez a csapat, mert nem nagyon ismerem még őket, ez a közeljövő feladata lesz, de annyit elmondhatok, hogy egy nagyon motivált edzői stáb jött össze, bizakodó vagyok.

Fotó: DEAC Facebook

3 hozzászólás

3
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
2 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
MegmondoOmega SMGaligo Recent comment authors
Megmondo
Olvasó

Velemenyem szerint egy nagyon jó ember /talan túl jo is volt egy A csoportos vezetoedzonek/.
A valogatott csak nyerhet vele, a Deac meg elvesztette, meg egy szurkolot is…

Galigo
Olvasó

Tényleg kineveznek valakit egy korosztályos válogatott élére úgy, hogy nem is ismeri a játékosokat? És elvállalja? A gyereknevelés mellett ez azért belefér, ezt nem kell olyan komolyan venni? Meg vagyok döbbenve.

Omega SM
Olvasó

Jól látszik, hogy nem ismered Berényit! Nem tudod ki Ő és, hogy korábban mivel is foglalkozott! Ja és azt sem tudod, hogy hogyan működik ez az egész! Nincsenek garantálva az eredmények de egy biztos, sokkal jobb kezekben lesz az U16 nála mint a korábbi családnál….

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés