Connect with us
Hirdetés

B-csoport

Újra a BKG és a Nyíregyháza vezet az elődöntőben

Ezzel nem sokan számoltak: a Pápa az első feljutó.:

:

Folytatódott a rájátszás és a play-out a másodosztály két csoportjában.

A Piros-csoportban előbb egyenlített a Vasas a Nyíregyháza ellen, azonban idegenben nem sikerült a bravúr, így újra a nyíregyiek vannak előnyben a három győzelemig tartó párharcban. A másik elődöntőben is egyenlített a pályahátrányból induló fél: a MAFC legyőzte a BKG-t, vasárnap viszont visszavette a vezetést a Príma.

Az 5–8. helyért folyó csatában a Salgótarján ledolgozta hárompontos hátrányát az NKA-val szemben, így a Honvéd ellen játszhat az ötödik helyért. A Rátgéber Akadémia ellenfele a Veszprém lesz, közülük kerül ki a hetedik és a nyolcadik helyezett.

Kilencedik lett a Nagykőrös, miután két meccsen jobbnak bizonyult a Bajával szemben. A TF előnyt szerzett a PVSK ellen a 11. helyért, majd vasárnap le is zárta a párharcot.

Ezzel a Piros-csoport 9–14. helyei elkeltek: 9. Nagykőrösi Sólymok KE, 10. Bajai Bácska FKE, 11. TF-BP, 12. Pécsi VSK-CARGATE, 13. MEAFC, 14. MTK-Elite Basket.

A Zöld-csoport első feljutója a Pápa lett, miután a második meccsen is megverte az alapszakasz-győztes Ceglédet – Kálmán László csapata megnyerte elődöntős párharcát, így a fináléban folytatja szereplését. Az ellenfél a szombati Óbuda–Újpest találkozó győztese lesz – ez az elődöntő 1-1-re áll, miután az Újpest öt ponttal behúzta a párharc második találkozóját.

Kétszer győzte le a Vásárhelyt a Bonyhád, s szintén kétszer verte a Pénzügyőr a Békést – a két győztes az ötödik, a két vesztes a hetedik helyért játszhat az utolsó körben.

A kilencedik helyhez a Győr került közelebb a Tiszaújváros ellen, míg a 11. helyről, egyben a kiesőről döntő párharcban a SMAFC áll jobban, amely az első meccsen legyőzte az Egert.

NB I/B

Piros-csoport, rájátszás

Elődöntő

Vasas-egyenlítésre Nyíregyháza-győzelem volt a válasz

Faragó Péter, a Vasas edzője: Gratulálok a csapatnak! Sejtettem, hogy változni fog a játékunk képe, bravúros volt, hogy ezt negyven percig tudtuk tartani, így szerintem megérdemelt a győzelmünk. Nem úgy léptünk fel, mint Nyíregyházán, hanem úgy, mint egy itthon játszó csapat, tele önbizalommal. Úgy gondolom, hogy ez meghozta az eredményét. Viszont a továbbiakra nézve szeretném, hogy az a három játékvezető, aki jön fújni a harmadik meccsre, az megnézné az első kettő mérkőzés felvételét. Kicsit azt hiszem, hogy elmegy már ez a dolog abba az irányba, ami tördeli a játékot, meg nem való ide. Egyébként mind a két csapat részéről, nem a nyíregyháziakat bírálom ezzel, hanem mindkét oldalon megy a színészkedés, a rájátszás a faultra. Kicsit tisztább játékot szeretnék és nem ilyen széttördelt meccset. Egyébként úgy gondolom, hogy ez egy nagyon jó párharc lesz, és a Nyíregyháza biztos erősen vissza akar majd vágni otthon. Mi készülünk rá, ma ők is a másik arcukat mutatták, mi a jobbat, ez egy ilyen dolog, úgyhogy egy-egy, semmi nincs eldöntve.

Borisz Maljkovics, a Nyíregyháza edzője: Gratulálok a Vasasnak, ma extrán jól játszottak és dobtak. Mikor ilyen jól dobnak, bármit megpróbálsz csinálni, nem működik. Még egyszer gratulálok a Vasasnak, mi pedig megyünk tovább.

Vasas Akadémia – HÜBNER-Nyíregyháza BS 108-86 (25-13, 29-26, 23-27, 31-20)

Vasas: Moravcsik 20/12, Medve M. 20/12, Boros 15, Farkas A. 12/12, Kelenföldi 8, Radics 8, Debreceni 8, Sólyom Bo. 7/3, Krasovec 5, Dormán 2, Barócsi 2, Andrássy 1.

Nyíregyháza: Ubilla 24/12, Tóth G. 14, Mokánszki 14, Dr. Mohácsi 13/9, Bus I. 8/6, Bazsó 5/3, Vaskó 3/3, Kiss B. 3/3, Szobi 2, Demeter -.


Borisz Maljkovics, a Nyíregyháza edzője: Egy kemény meccsen vagyunk túl. Vezetünk a párharcban, de ez nem jelent semmit, mert ma este egy A-csoportos mérkőzésnek beillő találkozót játszottunk. Úgyhogy gratulálok mind a két csapatnak ezért! Egy ilyen kemény meccs után regeneráció következik, majd készülünk tovább, hiszen egy ugyanilyen, ha nem egy keményebb meccset fogunk szerdán játszani.

Faragó Péter, a Vasas edzője: Két gratulációt szeretnék mondani, az egyik a hazai csapatnak jár a győzelemért, a másik meg a saját csapatomnak. Sokkal jobb teljesítmény volt, mint amit az első mérkőzésen nyújtottunk, és szeretnénk ötmeccsesre elnyújtani ezt a szériát, mert úgy gondolom, hogy a hazai csapat egyre jobban fárad, mi pedig egyre jobban jövünk föl. A célunk, hogy visszahozzuk a szériát ide. Kemény meccs volt, jó meccs volt, és most nyert a jobbik csapat, el kell ismerni, jobban játszott a Nyíregyháza. Legközelebb még jobban fölkötjük a gatyánkat.

HÜBNER-Nyíregyháza BS – Vasas Akadémia 90-81 (18-15, 33-26, 19-26, 20-14)

Nyíregyháza: Tóth G. 29, Dr. Mohácsi 18/9, Mokánszki 14/3, Bazsó 13/3, Ubilla 7/3, Bus I. 6, Vaskó 3/3, Kiss B. -.

Vasas: Medve M. 12/3, Boros 12/3, Dormán 11, Sólyom Bo. 9, Farkas A. 9/3, Moravcsik 8/6, Debreceni 8, Radics 5, Andrássy 3, Kelenföldi 2, Krasovec 2, Barócsi -.

A három győzelemig tartó párharc állása: 2-1 a Nyíregyházának.


A másik elődöntőben is ugyanaz a forgatókönyv

Garai Péter, a MAFC edzője: Gratulálok a csapatomnak a győzelemhez!

Dr. Nagy Ágoston, a BKG edzője: Teljesen más játékvezetői felfogást láthattunk, érezhettünk, mint amihez hozzá vagyunk szokva ebben a bajnokságban. A MAFC-ot jól ismerve nem riadnak vissza attól, hogy kemények legyenek. Nem gondolnám, hogy ez a sportszerűtlenség határát súrolta, viszont jól éltek azzal a lehetőséggel, hogy a játékvezetők – főleg a harmadik negyedben – ezt hagyták. Így nem tudtunk sem lépést tartani, sem pedig megelőzni őket. Mindazonáltal ők nagyon jó védekezést mutattak be, ami azért elgondolkodtató számunkra, hiszen az első félidőben csak harmincnégy pontot tudtunk dobni, és megállították a lehengerlő támadásunkat. Igyekszünk felkötni a gatyánkat.

MAFC – BKG Príma Akadémia 81-70 (22-19, 15-15, 24-14, 20-22)

MAFC: Polgárdy 17/6, Tóth P. 16/6 (+11 lepattanó), Bordács 16, Misek 9, Csapai 9, Kovács Á. 8, Biber 4, Németh B. T. 2, Pfandler -, Lakits -.

BKG: Armaghani 13, Nagy Be. Á. 10/6, Cooper 9, Reizer 9, Buzás 8, Nagy S. 8/6, Nagy Bo. Á. 8/6, Szanyi 5/3, Szeleczki -, Halász -.


Dr. Nagy Ágoston, a BKG edzője: Fel kellett nőni a feladathoz, mert csütörtökön sem fizikailag, sem fejben nem vettük fel a versenyt az ellenféllel. Azon a meccsen és ezen a meccsen is, de tulajdonképpen az elsőn is lehetett látni, hogy mekkora tétje van ennek a párharcnak. Természetesen a csapatok ilyenkor mindent bevetnek. Ennek részesei a játékosok, az edzők, a játékvezetők, azok a fajta küzdelmek, amik megszokottak ugyan a kosárlabdapályán, de nem biztos, hogy szereti az ember. Nekem is fel kellett nőnöm a feladathoz, mert nagyon-nagyon magára hagytam az elmúlt meccsen a csapatot, és a játékvezetőket okoltam amiatt a felfogás miatt, ami majdhogynem a második meccs feladására kényszerített bennünket. Most szerencsére nem voltak ilyen küzdelmeink, problémáink, bár rengeteg olyan ítélet volt, amikkel abszolút nem értünk egyet, és szerintem ezeket nem is így kellett volna megítélniük. Szerintem ezektől a tétmeccsektől kicsit a játékvezetők megijednek, vagy nem gondolják, hogy ezeknek a csapatoknak ennyire komoly szándékaik vannak. Szerencsére a csapat egy ilyen hangulatban magára talált, azt nem mondom, hogy a dobókezünkre is, bár száz pontot dobtunk, de ez nem erről szólt. Sajnos a dobókezünk még arrébb van, de nagyon taktikusan sikerült játszani, és védekezésben azokat a hibákat, amiket a második meccsen elkövettünk, sikerült leredukálni. Most az a feladat, hogy még tovább lépjünk és még nehezebben megoldható meglepetésekkel rukkoljunk elő az ellenfélnek, aki láthatóan nem fogja feladni csak azért, mert most kettő-egy ide. Mi nem szeretnénk vasárnap ide visszajönni, úgyhogy ennek rendelünk most alá mindent.

Garai Péter, a MAFC edzője: Teljesen más játékvezetői felfogást láthattunk, érezhettünk, mint amihez hozzá vagyunk szokva ebben a bajnokságban. A BKG-t jól ismerve nem riadnak vissza, hogy folyamatosan kommunikáljanak a játékvezetővel és próbálják befolyásolni. Nem gondolnám, hogy ez a sportszerűtlenség határát súrolta, viszont jól éltek ezzel a lehetőséggel, hogy a játékvezetők – főleg a harmadik negyedben – ezt hagyták. Így nem tudtunk sem lépést tartani, sem pedig megelőzni őket. Mindazonáltal ők nagyon jó védekezést mutattak be, ami azért elgondolkodtató számunkra, hiszen az első félidőben csak harminchét pontot tudtunk dobni és megállították a támadásunkat. Igyekszünk felkötni a gatyánkat.

BKG Príma Akadémia – MAFC 106-78 (25-20, 18-17, 29-18, 34-23)

BKG: Armaghani 35/9, Nagy Bo. Á. 32/9, Buzás 12/3, Halász 8, Cooper 6, Nagy Be. Á. 4, Nagy S. 4, Reizer 2, Szanyi 2, Szeleczki 1, Opre -, Zsihla -.

MAFC: Misek 17/3, Tóth P. 15/9, Kovács Á. 9, Lakits 9/3, Bordács 6, Csapai 5/3, Bősze 4, Pfandler 3, Biber 3, Polgárdy 3, Komma 2, Németh B. T. 2.

A három győzelemig tartó párharc állása: 2-1 a BKG-nak.


Az 5–8.helyért

A Salgótarján lesz a Honvéd ellenfele az ötödik helyért

Nem produkáltak különösebben viharos kezdést az 5–8. pozíciókért vívott helyosztó párharc szerda koraesti visszavágóján a tarjániak, akik bő három perc játék után máris kétszámjegyű összesített hátrányban találták magukat. A támadásaikat lassan és pontatlanul szövögető és védekezésben sem különösebben jeleskedő piros-feketék indiszponáltságát kihasználva a pécsiek egy 11-3-as rohammal nyitottak, s főként a Karavdic-Rosic-Kollár trió találataira építve az első negyed hátralévő részében is mindvégig négy-nyolcpontos előnyt birtokoltak. Az SKSE játékosai közül ekkortájt szinte kizárólag Karanfilovski csipkedte magát, a többiek csupán hébe-hóba mutattak némi aktivitást – emlékezett a BeszterceKK.hu.

A kisszünetben viszont Szabó Zoltán valami nagyon okosat és/vagy lelkesítőt mondhatott, a második felvonásban ugyanis a salgótarjániak hozzáállása és játéka is alapvetően megváltozott. Az addig meglehetősen „likacsos” tarjáni védőfal egyik pillanatról a másikra szinte teljesen áthatolhatatlanná lett: az alaposan elbizonytalanodó vendéggárda a második tíz percben mindösszesen három mezőnykosarat szerzett. Boinitzerék ugyanakkor a megkaparintott labdákból villámgyors ellencsapásokat vezettek, s könnyű gólok sorát elérve egy lehengerlő, 22-4-es etapot repesztettek.

Fordított a Salgótarján. Fotó: Hegedűs Márk/NMH/hunbasket.hu

Az ekkor kialakult távolságot a térfélcserét követően is magabiztosan tartotta a helyenként szemre is tetszetősen kosárlabdázó tarjáni alakulat, a harcos akadémisták ugyan sokféle módon igyekeztek kizökkenteni ritmusukból riválisukat, ám a hazaiak minden próbálkozást viszonylag könnyedén lereagáltak. Nagyban közrejátszott mindebben, hogy hazai oldalon az egységes csapatjátékot ezúttal néhány kimagasló egyéni teljesítmény is fűszerezte: a lendületes Boinitzer például egy igen masszív, 19 pontos, 16 lepattanós dupla-duplát, a rendkívüli mezőnymunkát végző Karanfilovski pedig 16 pontja mellett 6 lepattanót, 5 labdaszerzést és 10 gólpasszt tett be a közösbe.

A szezon korábbi részében jobbára csak epizódszerepeket kapó, ám a bőségesebb játéklehetőséget most alaposan megháláló Hajdu, valamint a szervezésből ezen a találkozón kevesebbet vállaló Herendic főként a kosárszerzésben jeleskedett, s előbbi triplájával a meccs hajrában immár húsz egység választotta el egymástól az együtteseket. S bár a Mavrenski-legénység a lefújásra egy kicsit azért még közelebb lopakodott, az egycsapásra két negatív szériáját is lezáró (az rájátszásban négy, aktuális riválisa ellen pedig zsinórban három vereség után diadalmaskodó) SKSE összességében teljesen megérdemelt, fölényes különbségű sikerrel fordította a maga javára a párharcot.

Szabó Zoltán, a Salgótarján edzője: Gratulálok a srácoknak a mai mérkőzésen nyújtott teljesítményükhöz. Megmutatták, hogy tudnak küzdeni önmagukért, egymásért és másért is. Jövő héten, a Honvéd ellen megpróbáljuk megszerezni az ötödik helyet.

Ivica Mavrenski, az NKA edzője: Gratulálok a salgótarjániaknak, megérdemelten nyertek! Számunkra igazából a második negyedben ment el a meccs, utána hiába harcoltunk, nem tudtunk visszajönni, nem sikerült kivédenünk a hazaiak támadásait, és kintről gyakorlatilag nem dobtunk be semmit. Sok sikert kívánok riválisunknak az ötödik helyért zajló párharcban!

Salgótarjáni KSE – NKA Pécs 87-71 (18-23, 27-9, 17-15, 25-24)

Salgótarján: Boinitzer 19/6 (+16 lepattanó), Herendic 17/3, Karanfilovski 16 (+10 gólpassz), Hajdu 16/3, Bán T. 6, Molnár M. 5, Sömenek 4, Nshimba 2, Csépányi 2, Joó -.

NKA: Kollár 18, Rosic 13/9, Váits 12/3, Karavdic 10/3, Benke K. 6, Kocsis Z. 4, Gáspár M. 4, Molnár M. 3/3, Fülöp Zs. 1, Herger -.

A kuparendszerű párharc végeredménye: 170-157 a Salgótarjánnak.


Piros-csoport, play-out

A 9. helyért

Kétszer is száz fölött a Nagykőrös, ez kilencedik helyet ért

Lakosa Zsolt, a Nagykőrös edzője: A bajai csapat igazából öt játékossal érkezett erre a mérkőzésre, és az első félidőben nagyon gyorsan és eredményesen kosárlabdáztak, mi csak néztük a hátukat. A második félidőre elfáradtak, mi egy kicsit feljavultunk, és magabiztosan nyertünk a végén.

Hosszú István, a Baja edzője: Az első félidei jó játék után nagyon rosszul kezdtük a harmadik negyedet, és az is lehet, hogy a Nagykőrös is komolyabban vette. Nagy vérveszteség volt Pongó Martin lesérülése, egyébként is kevesen vagyunk. Sújtanak bennünket a sérülések, nehezen tudtuk kiállni is, U20-as játékosokkal töltöttük fel a keretet. Az igazsághoz tartozik, hogy a hitünket is vesztettük, amikor a félidei tizenegy pontos előnyünk után átvette a vezetést a hazai csapat. Ott úgy láttam, hogy össze is estünk, támadásainkban nem volt erő, el is fáradtunk, hiszen tulajdonképpen öt játékossal játszottunk. Sokkal frissebbek és energikusabbak voltak a hazaiak, gratulálok a győzelmükhöz!

Nagykőrösi Sólymok KE – Bajai Bácska FKE 106-89 (24-26, 21-30, 30-17, 31-16)

Nagykőrös: Fehér P. J. 30/12, Molnár M. 19/12, Kovács G. S. 16/9 (+10 lepattanó), Mácsai 10, Lakosa Á. 9/3, Bartos 8, Mester M. 6/3, Kocsis 4, Jókai 4, Szrapkó -, Kónya -.

Baja: Goldring J. B. 37/24, Nagy D. 16/12, Pongó 13/3, Dr. Ágfalvi 12 (+11 lepattanó), Goldring G. 10/3, Szatmári 1, Weiner M. -.


Hosszú István, a Baja edzője: Sajnos a foghíjas csapatunkkal most ennyire voltunk képesek. Annak viszont örülhetünk, hogy a fiatal játékosaink is szóhoz jutottak és megkóstolhatták a Piros-csoport ízét. Ma nem voltunk egyenrangú ellenfelek a Nagykőrössel. A mai meccs legvége is úgy sikerült, mint az egész bajnokság. Nekünk sajnos a Covid-fertőzés meghatározta az idei szereplésünket. Remélem, hogy ősszel már a szurkolóink előtt megújult erővel sokkal jobb eredményt fogunk elérni!

Lakosa Zsolt, a Nagykőrös edzője: Véget ért ez a bajnokság. Sok szép győzelmünk volt, sajnos közönség nélkül. A kilencedik hellyel elégedettek vagyunk. Gratulálok mind a két csapatnak a látványos kosárlabdáért!

Bajai Bácska FKE – Nagykőrösi Sólymok KE 99-121 (23-27, 20-24, 34-37, 22-33)

Baja: Goldring J. B. 40/27 (+11 lepattanó), Goldring G. 30/6 (+12 lepattanó), Szatmári 19/3, Weiner M. 5/3, Szabó B. B. 3, Szalai T. 2, Dr. Ágfalvi -.

Nagykőrös: Fehér P. J. 27/12, Bartos 20/3, Kovács G. S. 20/12, Molnár M. 13/9, Mester M. 11/3, Jókai 8, Kocsis 8, Szrapkó 6, Filep 6, Kónya 2.

A két győzelemig tartó párharc végeredménye: 2-0 a Nagykőrösnek.


A 11. helyért

A TF-nek is elég volt két meccs a PVSK ellen

Beák Gábor, a TF edzője: Ellenfelünk fiatal csapattal érkezett, de mi is sok lehetőséget adtunk a fiataljainknak. Nem számítottunk ekkora különbségre. Próbáltuk kicsit a jövőt építeni. Fiataljaink jól harcoltak, a vége kicsit fesztelenebb, lazább meccs lett. Óriási dolog volt, hogy Kerkai Ákos egy ilyen zsákolással fejezte be a mérkőzést, ugyanis csapatkapitányunk jövőre másik csapatban szerepel majd.

Rab Gyula, a PVSK edzője: Egy nagyon hosszú szezon végén vagyunk, és örülünk, hogy lassan befejeződik. Fiatal csapatként sokszor elrontottuk a befejezést, amit a TF gyorsindításokkal büntetett meg. Rutinos játékosaik megoldották ezeket a helyzeteket. Vasárnap megpróbálunk nagyobb ellenállást tanusítani, szorosabb meccset játszani. A célunkat, a bentmaradást már elértük.

TF-BP – Pécsi VSK-CARGATE 88-58 (18-15, 28-22, 24-12, 18-9)

TF: Rozs M. Z. 22, Kerkai 16/3, Nagy Sz. Sz. 10/3, Szántó D. 8, Csík Ri. 8, Korompai 8/6, Szabó M. B. 5, Somogyfoki P. G. 5/3, Kutrovich 4, Magda D. 2.

PVSK: Bor S. 14/9, Lakatos P. 12, Riskó 10, Hőgye 8/3, Tóth M. S. 4/3, Villányi 3/3, Puskás B. 3, Pontyos 2, Mándity M. 2, Kovacsevics -, Pákozdi -.


Rab Gyula, a PVSK edzője: Gratulálunk a TF győzelméhez, megnyerték a párharcot, és megszerezték a tizenegyedik helyet. Mi az első mérkőzéshez képest sokkal nagyobb küzdelemre kényszerítettük a vendégeket. Az utolsó negyedig közel voltunk hozzájuk, de a végjátékra elfáradtunk, fault problémáink voltak, és kulcsjátékosaink pontozódtak ki. Ezért a hajrában olyan játékosok is lehetőséget kaptak, akik a szezon közben kevesebb játéklehetőséghez jutottak. Külön öröm számomra, hogy fiatal játékosunk, a PVSK Akadémia nevelése, Hőgye Patrik kiváló játékkal rukkolt elő, ma a csapat vezéregyénisége volt. Számunkra vége a szezonnak, a célunkat elértük, sikerült a bennmaradás az NB I/B Piros-csoportjában.

Beák Gábor, a TF edzője: Mivel a bajnokság végéhez közeledtünk, kicsit mindenki indiszponált volt a mai mérkőzésen. Úgy gondolom, hogy ennek ellenére hajtottunk, küzdöttünk, megpróbáltuk érvényesíteni az akaratunkat, ami nagyrészt sikerült is. Egy olyan csapattal találkoztunk, akik ugyanúgy fiatalok, és ugyanúgy hajtottak a mai meccsen. Ez nagyon szimpatikus volt, jó pihenést kívánunk a pécsi fiataloknak!

Pécsi VSK-CARGATE – TF-BP 65-83 (20-26, 17-14, 19-28, 9-15)

PVSK: Hőgye 26/9, Riskó 10/3, Carev 9/3, Mándity M. 8/3, Bor S. 3, Tóth M. S. 3/3, Kovacsevics 2, Villányi 2, Lakatos P. 2, Puskás B. -, Pontyos -, Pákozdi -.

TF: Csík Ri. 20/3, Nagy Sz. Sz. 15/3 (+12 lepattanó), Szántó D. 14, Rozs M. Z. 14, Kerkai 7, Kutrovich 7, Magda D. 3/3, Karosi 2, Korompai 1, Somogyfoki P. G. -, Szabó M. B. -.

A két győzelemig tartó párharc végeredménye: 2-0 a TF-nek.


Zöld-csoport, rájátszás

Elődöntő

Ötödik kiemeltként feljutott a Pápa

Kálmán László, a Pápa edzője: Azt gondolom, hogy egy csoda volt az, amit a Pápai Kosárlabda Club ebben az évben véghez vitt. Továbbjutottunk a döntőbe, Dávid kétszer is legyőzte Góliátot. Azt gondolom, hogy teljesen megérdemelten vagyunk ott, ahova jutottunk. Voltak nehéz pillanataink, de a szívünk a helyén volt a végén. Lehetett látni, hogy elfáradtunk, de a szív vitt előre. Hatalmas győzelmet arattunk, azt gondolom, erre senki sem számított. Amit ma megcsináltunk, az példaértékű, egy ilyen kis csapat, aki lényegében amatőr, félamatőr-félprofi csapat, megver egy ilyen komoly csapatot, akkor nincs miről beszélni. Szeretnénk megnyerni a döntőt, gratulálunk a Ceglédnek!

Honti Viktor, a Cegléd edzője: Gratulálok a Pápának és sok sikert kívánok nekik a folytatásban! Ez a párharc már az első mérkőzésen eldőlt. A mai mérkőzésen mindent megtettünk, és emelt fővel veszítettünk.

Conoil Motax KC Pápa – Ceglédi KE 86-80 (28-19, 28-17, 7-22, 23-22)

Pápa: Koma 25/3, Sonyák 18/3, Hódi 15/9, Murai 10, Horváth A. 6/6, Kiss K. L. 6, Erdei M. 4/3, Németh G. 2, Kocsis T. Z. -, Parcsami -.

Cegléd: Fekete V. N. 25/12, Tóth Z. 23/12, Csákvári 10, Mészáros M. 6, Gonda Zs. G. 5/3, Szabó N. 4, Dobbs 3/3, Csák B. 3/3, Kovács B. B. 1, Hegedűs G. -, Nárai B. M. -, Várbíró -.

A két győzelemig tartó párharc végeredménye: 2-0 a Pápának.


A harmadik meccsen dől el, hogy az Újpest vagy az Óbuda jut fel a Piros-csoportba

Surmann Gábor, az Újpest edzője: Először is gratulálok a srácoknak, úgy érzem nagy gátat törtünk ma át, amiből jövő héten profitálhatunk. A mi szemszögünkből a történet nem változott. Az elsőt „hárítottuk”! Amivel a Kaszások is eggyel közelebb került ahhoz a bizonyoshoz. Az összképet nézve, vagyis a jövőbe tekintve úgy gondolom, a nyomás újra a riválisunkra került, legalábbis a hazai pályával együtt járó teher mindenképp. Szerény véleményem szerint ez egy „piros szagú”, rendkívül fizikális összecsapás volt, két remekül felkészített gárdával, mely jó propagandája volt ennek a megerősödött Zöld-csoportnak. A győzelmünkhöz kellett pár változtatás a korábbiakhoz képest, s maradt a tarsolyunkban még olyasmi, hogy ezen a mezsgyén tovább haladva győzni tudjunk Óbudán. Gratulálok mindkét félnek, de főleg srácainknak, akik komoly emberségről is tanúbizonyságot tettek ma. Jövő héten igazi „Win or go home”-meccs lesz, amit mi már most elkezdenénk, annyira várjuk. Végezetül ezúton is szeretnék gratulálni a Pápa kosárlabda-csapatának a döntőbe jutáshoz. Egy ilyen erős Ceglédet legyőzni gyakorlatilag emberfeletti performansz. Hajrá Újpest!

Armaghani Saeed, az Óbuda edzője: Szeretnék gratulálni az Újpest csapatának! Úgy gondolom, nagyon jó mérkőzést játszottunk. Mindkét csapat kihozta magából a maximumot. Szerintem az döntött, hogy a harmadik negyedben a védekezésünk nem volt jó. Gyakorlatilag minden támadásukból kosarat dobtak az újpestiek. Támadásban elveszítettük a ritmusunkat, emiatt nem jól védekeztünk és onnantól kezdve futottunk az eredmény után. Egy-egy az állás. Megyünk tovább és jövő héten megpróbáljuk a legtöbbet kihozni magunkból.

Újpest-MT – Óbudai Kaszások KA 98-93 (27-24, 22-28, 22-19, 27-22)

Újpest: Ivosev 15 (+12 lepattanó), Horváth Á. 15/12, Horváth K. 15/9, Kelemen B. 15/12, Mészáros B. 14/6, Micev 8/6, Csaba Gy. 7, Varga B. P. 7/3, Pollák Á. 2, Ondima -, Peringer -.

Óbuda: Varga D. G. 22, Bencsik 17/6, Rosemond 16/9, Horváth M. 15 (+13 lepattanó), Puszta D. Cs. 13/3, Vámos 10/9, Bea G. -, Vas-Teplán -, Kovács B. -.

A két győzelemig tartó párharc állása: 1-1.


Az 5–8. helyért

Majdnem pontra pontosan ismételte meg az első meccset a Bonyhád és a Vásárhely

Tóth Tamás, a Vásárhely edzője: Gratulálok a Bonyhádnak, teljesen megérdemelten jutottak tovább, sokkal fizikálisabbak és eredményesebbek voltak nálunk a párharc során! Hajtottunk, küzdöttünk, de így tartalékosan sajnos nem volt több bennünk. Két mérkőzésünk maradt a szezonból, szeretnénk megnyerni és nyertes helyosztóval tisztelegni elhunyt elnökünk előtt.

Rutkai Péter, a Bonyhád edzője: Először is gratulálok a hazai csapatnak az egész idényért, erőn felül teljesítettek nagyon sokáig, és látszott, hogy elfogytak fizikálisan és emberszámban is a végére, de le a kalappal előttük. Gratulálok a csapatomnak is, hisz a támadójátékunk nagyon jól működött ezen a két meccsen, viszont a védekezésen még van mit javítani.

Vásárhelyi Kosársuli – Atomerőmű KSE Bonyhád 94-112 (26-25, 27-26, 18-28, 23-33)

Vásárhely: Varga Z. 30/9, Varga Á. 15/3 (+10 lepattanó), Pavlovic 14 (+11 gólpassz), Bálint E. 13/3, Rostás 12, Acsimovics 6, Bodócsi 2, Megyesi 2, Kozma P. -.

Bonyhád: Dorogi 28/6 (+11 lepattanó), Pupp 21/3, Verasztó 19/9, Baki S. 10, Kalmár V. 9, Pajor 9/9, Somogyfoki Sz. 8, Tömösváry 6, Sebestyén T. 2.

A kuparendszerű párharc végeredménye: 225-187 a Bonyhádnak.


Idegenben is legyőzte a Békést a Pénzügyőr

Balog Vilmos, a Békés edzője: Gratulálok a Pénzügyőr csapatának a mostani győzelméhez, a párharc megnyeréséhez, valamint az egész éves teljesítményükhöz! És gratulálok a békési csapat tagjainak is! Nagyot küzdöttünk, harcoltunk. A fordítás, a győzelem nem sikerült, a nagy akarás rányomta a bélyegét a játékunkra. Nem tudtuk a szezon korábbi részében nyújtott játékunkat játszani. A Vásárhely ellen megpróbáljuk megszerezni a hetedik helyet.

dr. Bagi Melinda, a Pénzügyőr edzője: Szeretnék gratulálni a saját csapatomnak, azt gondolom, hogy feljutó csapatként az ötödik helyért játszani egy óriási dolog. Erről a meccsről azt gondolom, hogy ez is nagyon fizikális volt, mint Budapesten, viszont végig nagyon koncentráltunk és higgadtak voltunk, és az utolsó másodpercben kihasználtunk egy nagy helyzetet, amivel be tudtuk húzni a meccset.

Békési SzSK – Pénzügyőr Sportegyesület 83-85 (25-25, 15-18, 22-18, 21-24)

Békés: Széphelyi 25, Krisztics 15/9, Frikker 13, Cvijin 10, Hargitai 9/3, Balog G. 7/3, Olic 4, Karsai Cs. -.

Pénzügyőr: Kiss L. T. 20 (+15 lepattanó), Horváth B. 17/3, Kovács M. 15/6, Koflanovics 12/12, Mihalics 9/3, Szekeres Á. 7, Baranyi 5, Demjén -.

A kuparendszerű párharc végeredménye: 177-160 a Pénzügyőrnek.


Zöld-csoport, play-out

A 9. helyért

Egyet lépett előre a Győr is

Csaplár-Nagy Ervin, a Győr edzője: Gratulálok a csapatomnak! Így terveztük a mérkőzést, bár nagyon sok hibát vétettünk védekezésben, ami miatt kicsit boldogtalan vagyok. Remélem, hogy az utolsó mérkőzésen kijavítjuk, szeretném jövő héten lezárni ezt a párharcot. Gratulálok a fiúknak!

Szendrey Zsombor, a Tiszaújváros edzője: A mai teljesítményünk nagyban tükrözte a heti edzésmunkánkat. A srácok igyekeztek, megpróbáltak mindent megtenni, de okkal hiányoztak a héten, és ennek köszönhető a mai eredmény. Minden mellett a hazai csapat egy nagyon jó napot fogott ki, jól is dobtak, igaz ehhez kellett az ellenfél, azaz mi, hogy asszisztáljunk a dobásaikhoz. De minden dicséret megilleti a hazai csapatot, mert jól is dobtak, jól is támadtak. Megpróbálunk otthon javítani, de tudjuk, hogy a következő hétnek is elég létszámhiányosan vágunk neki. Gratulálok a Győr csapatának!

Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC – Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK 105-79 (28-19, 34-18, 21-26, 22-16)

Győr: Kámán B. 33/21, Horváth Á. 17/3, Földesi 10/3, Geiger 8/6, Berneczei 8, Lógár 8/3, Domsitz 6, Nagy T. 5/3, Kertész D. 3/3, Bakon 3/3, Hágen 2, Friedl 2.

Tiszaújváros: Drahos 19, Kovács Z. 15/9, Kovács M. 12/6, Orliczki B. B. 10, Szabó N. 9/3, Szilasi 5, Eremiás K. 4, Molnár B. 3/3, Taskó 2.

A két győzelemig tartó párharc állása: 1-0 a Győrnek.


A 11. helyért

Az Egernek még kettő, a SMAFC-nak már csak egy győzelem kellene a bennmaradáshoz

Meszlényi Róbert, a SMAFC edzője: Nehéz mérkőzésre számítottunk, de hála Istennek nagyon sima lett a vége. Végig kézben tartottuk a meccset, nagyon koncentráltan támadtunk, türelmesek voltunk, amit megbeszéltünk, a fiúk maximálisan visszaadták, és e mellé párosult egy nagyon jó dobóforma is. Nyilván ez adódott abból, hogy voltak nagyon jó védekezéseink szépen a megbeszéltek szerint. Az Eger kulcsjátékosait kiiktattuk és magabiztosan nyertünk. Reméljük, hogy ez fog annyi erőt és önbizalmat adni játékosaimnak, hogy Egerben egy győzelemmel esetleg le tudjuk zárni ezt a párharcot.

Dr. Váczi Péter, az Eger edzője: Gratulálok a hazai csapatnak, a játék minden elemében felülmúlt minket. A másik dolog, hogy ugyanazt tudom mondani, mint a Tiszaújváros elleni második mérkőzés után, hogy egy ilyen szerkezetű csapat, mint amilyen mi vagyunk, ha ilyen rosszul dobja a kinti helyzeteit, akkor esélye sincs a győzelemre! Emellett ugye ezzel a szerkezeti hiányossággal nagyon nagy arányban elvesztettük a lepattanó-harcot, és így teljesen megérdemelten nyert a Sopron.

SMAFC – EKE Eger KOK 84-54 (26-20, 23-15, 17-9, 18-10)

SMAFC: Papp B. 19/9, Czukor 18/3, Kovács B. 15, Bakk 13/3, Heiszenberger 6/6, Németh M. 6/6, Hencz 5/3, Simon B. 2, Szegedi -, Hipságh -.

Eger: Szicsák 12, Máté B. 10/6, Illés B. 7, Mondi 6, Papp B. 5/3, Pomázi 5, Szabó M. 4, Sárosi 3/3, Csomor 2, Klepej -, Kátai -.

A két győzelemig tartó párharc állása: 1-0 a SMAFC-nak.

Kiemelt kép és nyilatkozatok: hunbasket.hu

19 hozzászólás

19
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
10 Comment threads
9 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
13 Comment authors
CosmosandevernkgaborOroszlanyi BanyaszDallas Recent comment authors
Cosmo
Olvasó

VIdeós összefoglaló a meccsről, Nagy Ágoston értékelésével – https://youtu.be/y09hxKJ6noU

kgabor
Olvasó

30 pontos különbség és mindenki bírózik. Lehet, hogy volt néhány bírói tévedés, de a tény attól még tény, hogy köze nem volt a mecshez a MAFC-nak. Eladtak 20 labdát és bukták a lepattanó csatát az 1 magassal játszó BKG ellen, nincs miről beszélni.

sandevern
Olvasó

A bírózás, illetve a BKG játékosok/edzők szidása azért megy itt, mert a hozzászólók ezen részét Mafcos edzők, illetve szurkolók képzik. Ehhez értenek.

bakiba
Olvasó

Két megjegyzés:
1: Mert a MAFC-nak van szurkolója, a BKG-nek max a családtagok. A MAFC-nál vannak edzők és vannak utánpótlás csapatok, a BKG-nál is vannak, de ….
2: teljesen jogosak a bírózások. Amit Dr Nagy(on) egyszerű Ágoston csinál, az nehezen tolerálható.

Kendeffy Botond
Olvasó

Annyit hozzá tennék, hogy amit a BKG trénere megenged magának a bíróknál, ritkán látható. Más esetben menne egy tekó, utána a másik. Aztán lehetne kintről meccselni. Nem beszélve az automatikus eltiltásról… Garai is kommentál, de őt már többször kiküldték…

Továbbra is azt gondolom, hogy nem sportszerű a vendégszurkolók kitiltása. Most vagy lehet menni oltási kártyával meccsre, vagy nem?! Hozzá teszem a MAFC jól döntött, hogy nyitott kapuk lesznek csütörtökön a Gabányiban.

MAFCdrukker
Olvasó

Aki látta a meccset, tudja, hogy igenis van miről beszélni. Ez egy szoros meccs volt, Tóth kiszórása után elengedtük, azért lett olyan nagy a különbség. Egy magassal játszott a BKG? Szerintem a Cooper-Reizer-Szeleczki trió több percet játszott együttvéve, mint a Bordács-Csapai páros, szóval inkább mi játszottunk egy 20+ éves magassal. Ettől függetlenül javulni kell sok mindenben. Majd kiderül, hogy ez sikerül-e.

Dallas
Olvasó

Micsoda cicaharc megy itt kérem a b csoportba ,rég röhögtem ilyen jót a 2 majdnem egyforma beszóláson izé illetve edzö nyilatkozaton xD Valami B csoport specialista leírná nekem hogy van ez most ? én azthittem van 2 csoport hogy kevesebbett kelljen utazni,gondoltam a két elsö lefájtolja ki jut fel,de jól értem hogy a 2 csoport mintha nb1 B és nb 2 lenne ? sorry nem követtem nyilván nagyon a b csoportot 🙂

Oroszlanyi Banyasz
Olvasó

Igen, a piros csoport gyakorlatilag a másodosztály, a zöld csoport pedig a harmadik vonal.

Doncickormealattapiszok
Olvasó

Garainál átugrott a vezérlés vagy mi a hiba?

bakiba
Olvasó

Szerintem látta, hogy mi a helyes nyilatkozat, ha meccset akar nyerni. Kicsit bírózunk, de utána a csapatunkra koncentrálunk és a meccsen végig beszélgetünk a sporikkal. A DOKTOR ÚRNÁL működött.

Zsarkov
Olvasó

Inkább a Mafc jusson fel, mint a tirpákok, vagy a tacskólábúak…, már csak a hagyományok miatt is nekik van az A-ban helyük

Oroszlanyi Banyasz
Olvasó

Az A-ban (is) annak van helye, aki kiharcolja a feljutást/bentmaradást. És ha már MAFC, akkor utóbbi kiharcolása nekik párszor csak a zöld asztalnál sikerült.
Nekem mindegy, hogy a Nyíregy-MAFC duóból ki jut fel. A Gabányiba szeretünk járni, közel is van, a Nyíregyre meg kíváncsi lennék milyen szurkolótábor jönne össze az újabb A-csoportos szezonra.

Kendeffy Botond
Olvasó

A MAFC csak 5-10 percen tud a megfelelő intenzitással védekezni. Vagy felpuhulnak, vagy a bírók fújnak hülyeséget. A tegnapi meccs is szorosabb volt annál, amit az eredmény mutat. A végét elengedte a MAFC. Szerintem lesz 5.meccs. Az viszont érdekes, hogy miért nem engedtek be nézőket? Gondolom azért mert a BKG Prímának nincsenek szurkolói, a MAFC-nak meg igen. Erre joguk van, de nem tartom nagyon sportszerűnek. Kiváncsi vagyok, hogy a MAFC kinyitja-e a csütörtöki meccsre a Gabányit.

MAFCdrukker
Olvasó

Igen, kinyitja a MAFC a Gabányit, szóval MINDENKI A CSARNOKBA! Részletek hamarosan a klub facebook-oldalán…
Sajnos az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy a covid utáni igazolványos visszatérések nem sikerülnek igazán jól sem nézőszám, sem hangulat tekintetében, de hátha nálunk ez másképp lesz.

Kendeffy Botond
Olvasó

Ha akarunk 5.meccset, már pedig akarunk, akkor kell segíteni.

Budapest
Olvasó

A két Nagy testvér azért elég eredményes, ügyesek, jó kezük van. Gyakorlatilag bármit megtehetnek a pályán, teljesen szabad kezet kapnak. Ha megy a dobás akkor extra ha nem akkor is hajigálhatnak gátlástalanul minden következmény nélkül. Negyven percig vannak pályán ami azért a védekezésükben nagy hátrány. Nagy S. például fiatal kora ellenére egy ragyogó dobó de sokszor mellőzik. Armaghani is remekül játszott, most minden összejött neki. Kár, hogy védekezésben nagyon gyenge. Futni egyáltalán nem tud és fizikailag iszonyú lemaradásban van. De fiatal tehetség ezt be lehet hozni.

bakiba
Olvasó

Guszti egy egyszerű figura. Odaírhatja a neve elé, hogy Dr, de attól még az. Van ilyen. Nem nézik a személyiséget, az embert. Majd olvassátok el a 3. meccs utáni okoskodást. K… va jó edző vagyok, összeraktam a csapatot, sajnálom, hogy a vesztes meccs után “bíróztam”, én hibáztam ott (mindezt úgy, hogy az egész meccset végigdumálja a tejes Nagy család a játékvezetőkkel). A női csapatuk feljutott A-ba, a férfi harcban van. De szép lenne, ha mindkettő odaérne és egy év után úgy Tf-esen eltűnnének a mélyben. Akadémia! Az! Az első 40 csapat között nincsenek semelyik korosztályban. Az viszont tény, hogy Bobby… Olvass tovább »

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Ezek a BKG – MAFC edzői nyilatkozatok, oda-vissza ! Egy élmény volt ! Kíváncsian várom a következő felvonást! 🙂

Dennis
Olvasó

Csak a megszokott Bkg coach nyiltkozat vesztes meccsük után, az ellenfélnek megint “elfelejtett” gratulálni. Ezen már nem is csodálkozom…

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés