Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

A DEAC is legyőzte a Honvédot a Sitku Ernő Emléktornán

Drenovac 34 pontot dobott.:

:

Kilencpontos győzelmet aratott a DEAC kosárlabdacspata a Budapesti Honvéd felett, ezzel megszerezte a Sitku Ernő Emléktorna bronzérmét. A Debreceni Egyetem keretéből több kulcsjátékos is hiányzott, ám a 34 pontig jutó Djordje Drenovac vezérletével végül megérdemelt hajdúsági siker született – írja a DEAC honlapja.

A Szolnoki Olajbányász elleni ötpontos vereséget követően a Budapesti Honvéddal találkozott David Dedek együttese a Sitku Ernő Emléktorna bronzmérkőzésén Nyíregyházán. A pénteken megsérülő Mike Scott mellett kisebb sérülés miatt Tóth Ádám és Garamvölgyi Ákos is pihenőt kapott, de az orvosi vizsgálatok alapján szerencsére egyikükre sem vár hosszabb kihagyás. Az első osztályba frissen feljutó fővárosiakhoz ugyan a nyáron már több magyar játékos is érkezett, de egyelőre még mindig csak egy légiós volt a keretükben Mijovics személyében.

A Szolnok elleni összecsapáson is vezérszerepet betöltő Drenovac ezúttal is csapata élére állt, ő szerezte a DEAC első kilenc pontját. Védő oldalon is nagyon igyekeztek a hajdúságiak, melynek köszönhetően öt perc után már nyolc ponttal vezettek (13-5). Kopácsi pontjaival zárkózott a Honvéd, de ezt követően Mócsán lépett elő, szerb csapattársához hasonlóan ő is sorozatban kilenc egységet jegyzett, így maradt a magabiztos debreceni vezetés. A negyed hajrájában Neuwirth ziccerével kétszámjegyűre nőtt a különbség, tíz perc játék után 25-15-öt mutatott az eredményjelző.

A második etapot is a DEAC kezdte jobban, Gumbs triplájával már 14 is volt közte, ám a fővárosiak nem estek össze, három gyorsindítással és egy távolival egy 9-0-s sorozatot produkáltak, magához is hívta övéit Dedek mester (31-26). Bár az egyperces szünet után három debreceni kosár következett, a Honvéd a folytatásban is rendkívül bátran kosárlabdázott, így három perccel a nagyszünet előtt háromra sikerült zárkózniuk. A félidő utolsó perceiben Polyák pillanatai következtek, a csapatkapitány agilis játékának köszönhetően ismét megléptek, így 51-42-es vezetéssel mehettek az öltözőbe.

A fordulás után Kenéz ziccerére Tanoh Dez válaszolt öt ponttal, majd Mócsán, Polyák és Gumbs volt eredményes, időt is kért Baksa Szabolcs (59-47). Mindkét oldalon sok volt a hiba, a dobások nem ültek úgy, mint az első húsz perc során, de a játékrész végén a Honvéd stabilizálta a játékát, és négyre zárkózott. A dudaszó pillanatában Neuwirth talált be emberről, ennek ellenére ezt a negyedet is a piros-fehérek nyerték két ponttal (70-63).

A záró felvonásban ugyan újra tíz felé növelte előnyét a DEAC, de magasembereik hiányában továbbra is rengeteg második esélyt hagytak ellenfelüknek, így tartotta a lépést a Honvéd. A találkozón harmincnégy pontig jutó Drenovac, és a Polyák-Mócsán duó ponterős játékának köszönhetően egy percig sem forgott veszélyben a debreceni győzelem, de a 90-81-es végeredmény ellenére is maradhatott bőven hiányérzete David Dedek vezetőedzőnek. A jövőhéten két edzőmérkőzéssel folytatódik a felkészülés, szerdán Nyíregyházára látogatnak Polyákék, majd két nappal később a szabolcsiakat látják vendégül az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban, ezúttal már nézők előtt.

DEAC – Budapesti Honvéd 90-81 (25-15, 26-27, 19-21, 20-18)

DEAC: Kenéz 4, Gumbs 5/3, Mócsán 16/9, Drenovac 34/3, Milovanovics 7 csere: Polyák 18/6, Balázsi 1, Neuwirth 5/3, Fábián -, Czermann -.

Honvéd: Kopácsi 20/12, Tanoh Dez 18/3, Hajdu 8/6, Mijovics 14/6, Peringer 5 csere: Takács 12/9, Völgyi 4, Rédei -, Vámos -, Cohill -.

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés