Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

A 24. forduló csapata

Ismét Sopronból érkezett az MVP.:

:

A 24. fordulón is túl van már a férfi A-csoport mezőnye, így ismét jelentkezünk a VAL-értékek és posztok alapján összeállított forduló csapatával.

Két magyar válogatott játékos is bekerült a TOP5-be, míg a honi ötösben két olyan kosaras kapott helyet, aki a padról beszállva lett gyakorlatilag a meccs legjobbja. Az MVP-t ismét a tovább fogyó Sopron adta.

A forduló csapata:

Warner (5) – Vojvoda (3) – Borisov (7) – McLane (2) – Karahodzsics (2)

Nem elég, hogy a mérkőzés előtt már sérülések tizedelték, a DEAC elleni vesztes találkozón ráadásul egy súlyos sérülés miatt tovább szűkült a Sopron kerete. Angelo Warner volt az egyik, aki tartotta a lelket csapatában: 33 ponttal (9/13 közeli, 2/5 távoli, 9/10 büntető) és 42 VAL-lal a forduló MVP-je lett. A 34 játékperce alatt 9 faultot harcolt ki, adott 5 gólpasszt, szerzett 7 lepattanót és 3-szor labdát is, de 7 alkalommal ő maga adta el a játékszert.

Végig kiélezett csatában verte az igen rövid paddal felálló Szolnoki Olaj a KTE-t. A listavezető vezére ismét Vojvoda Dávid volt, aki 21 pontot (4/6 dupla, 1/7 tripla, 10/10 büntető) tett be a közösbe, ráadásul „centikre” volt a tripla-duplától: 9 lepattanóval és 8 gólpasszal zárt. Ehhez jött 8 kiharcolt fault, 3 szerzett-, 2 eladott labda, ami 35 perc alatt 39 VAL-t jelentett.

Vojvoda ismét remekelt. Fotó: hunbasket.hu

Ahogy jeleztük, Debrecenben vérzett el a Sopron, amiben többek között Milos Borisov is szerepet játszott. Ő maga 31 pontig jutott (5/9 dupla, 5/10 tripla, 6/6 büntető), volt 2 lepattanója, 2 eladott labdája, 8 kiharcolt faultja, 5 gólpassza és 1 blokkja a 36 perce alatt – ez 36 VAL-os teljesítményt jelentett.

Hiába nyerte meg 19 ponttal az utolsó negyedet, ez a hajrá kevés volt a TF-nek a Szeged elleni alsóházi rangadón. A fővárosiak két 30 VAL feletti teljesítményt is hoztak, az egyik Logan McLane-é, aki 21 pontnál (4/8 dupla, 3/5 tripla, 4/6 büntető) és 34 VAL-nál állt meg ezen az estén. Egy lepattanó (9) választotta el a dupla-duplától, adott 5 gólpasszt, kiharcolt ugyanennyi faultot, 2-szer szerzett labdát, 1-szer adta el azt, illetve volt még 1 blokkja is – mindez 37 perc alatt.

A KTE végig tartotta a lépést a Szolnokkal, amihez Kemal Karahodzsics is hasznos játékkal járult hozzá: 13 pontja (4/4 dupla, 1/2 tripla, 2/2 büntető) és 27 VAL-ja őt is a TOP5-ig repítette. Lepattanókból 8 kötött ki nála, valamint 4 gólpassza, 2-2 szerzett labdája és kiharcolt faultja, illetve 1 eladott labdája volt még a 33 perce alatt.

A forduló magyar csapata:

Kerpel-Fronius (2) – Vojvoda (15) – Filipovity (5) – Juhos (5)/Szabó Zs. (5) – Karahodzsics (12)

Hogy végül kevés lett a TF fentebb említett nagy hajrája, az a Szeged fiataljának, Kerpel-Fronius Gáspárnak volt leginkább köszönhető. A padról beszállva lett a Szedeák legeredményesebb játékosa – 20 pont (2/3 dupla, 2/3 tripla, 10/12 büntető) –, kiegészítve mindezt 5 gólpasszal, 5 kiharcolt faulttal, 1-1 lepattanóval és szerzett labdával, illetve 4 eladott labdával. Összesen 24 VAL a 30 játékperc alatt.

Vojvoda Dávid teljesítményéről már fentebb írtunk.

A hajrában döntött az Alba Fehérvár a Zalaegerszeg ellen, s fordította végérvényesen javára a mérkőzést. Itt is a padról jött a meccs hőse: Filipovity Márkó 19 ponttal (4/7 dupla, 1/3 tripla, 8/8 büntető), 9 lepattanóval, 6 kiharcolt faulttal, 2 szerzett- és 1 eladott labdával, illetve 2 gólpasszal és 1 blokkal vette ki a részét a sikerből – 33 VAL-t hozott 26 perc alatt.

Két játékost ad a magyar csapatban a Szedeák. Fotó: Frank Yvette/hunbasket.hu

A Szeged másik magyarja, Juhos Levente 15 pontot (6/9 kettes, 1/4 hármas) hozott a TF ellen, neki is fontos szerepe volt a szoros sikerben. Ő 28 percet játszott, ez alatt jegyzett 18 VAL-t, ami további 7 lepattanóval és 2 blokkal jött össze. Szintén 18 VAL-lal zárt az Alba ellen még az utolsó előtti percben is vezetni tudó, de végül vereséget szenvedő ZTE-ben Szabó Zsolt. Pontokból 8-at tett be a közösbe (1/4 dupla, 2/6 tripla), 9 alkalommal nyert lepattanó-csatát, szerzett 2 labdát, eladott 1-et, kiharcolt 3 faultot és adott 3 gólpasszt is az 1 blokkja mellett.

Kemal Karahodzsics teljesítményét már fentebb részleteztük.

(Zárójelben, hogy ki hányadszor szerepel az adott csapatban.)

Kiemelt kép: hunbasket.hu

4 hozzászólás

4
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
1 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
piros710321mte7MásikVégétFújdMeg Recent comment authors
MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Most, így kicsit megkésve és utólagosan is BOLDOG NÉVANPOT KÍVÁNOK EMŐKÉNEK és sok boldogságot !
Emőke egy üde színfolt, egy állandó tag és egyik legnépszerűbb, legolvasottabb hozzászóló a fórumon. További szép életet és vidám időtöltést neki és kedves édesanyjának is!
BOLDOG NÉVNAPOT, EMŐKE!
SZERETÜNK. 😉

mte7
Olvasó

Agyatlan vagy mint az emőke…

piros710321
Olvasó

Te ugyan olyan idióta vagy mint emlőke. A testvére vagy? Esetleg Te hajtod az egyik autóját?

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Az egyik tisztelője vagyok. Nagy kosárrajongók, ő is, meg az édesanyja is. Kiváló sportbarátságot ápolnak továbbá Bebes “Fütyi” Istvánnal, a körmendi fideszes polgármesterrel (“Pista” vagy “Polgi”), valamint a hévízi rádióssal (“Dzsonni”, szintén fideszes).

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés