Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

A 18. forduló csapata

Két szolnoki játékos „debütál”, a soproni padról érkezett az MVP.:

:

A 18. fordulót is maga mögött hagyta az A-csoport mezőnye, így ismét összeállítottuk a VAL-értékek és posztok alapján a forduló csapatait.

A legjobb ötösben most két szolnoki légiós is debütál, a forduló legjobb játékosát azonban a Sopron adta: a Kaposvár elleni kétszeri hosszabbítást hozó meccset Tauras Jogéla negyven VAL feletti teljesítménnyel hozta le, ezzel magasan ő lett a játéknap legjobbja.

A forduló csapata:

E. G. Washington (2) – Thomas (2) – Tucker (1) – Jogéla (2) – Cakarun (1).

A Falco ellen aratta újabb élvonalbeli sikerét az OSE Lions, amihez Eric Gerard Washington is sokat tett hozzá – például ő jegyezte a meccset eldöntő triplát. Mutatója 22 pontból (6/11 kettes, 2/4 hármas, 4/4 büntető), 2 lepattanóból, 1-1 szerzett- és eladott labdából, 5 kiharcolt faultból és 8 gólpasszból állt össze, ami 30 VAL-t ért 33 perc alatt.

Nagy OSE-bravúrt hozott a forduló. Fotó: hunbasket.hu

Az Alba otthonában hajrázott nagyot és nyert a KTE-Duna Aszfalt, köszönhetően például Cleveland Joseph Thomas kiemelkedő teljesítményének. A 23 pontját (3/5 dupla, 1/5 tripla, 14/16 büntető) 6 lepattanóval, 1 eladott labdával, 8 kiharcolt faulttal és 4 gólpasszal egészítette ki, így 32 VAL került a neve mellé 34 perc alatt.

Otthon lepte meg a Szolnoki Olajbányász KK-t a ZTE, hiába Dakarai Tucker 33 VAL-os teljesítménye. Dobott 25 pontot (5/7 kettes, 4/9 hármas, 3/3 büntető), 10 lepattanóval dupla-duplát jegyzett, 6 eladott labdáját 2 szerzettel kompenzálta, és volt még 5 kiharcolt faultja, 3 gólpassza és 1 blokkja is a 35 játékperc során.

Kétszeri hosszabbítás után gyűrte le a Kaposvárt a Sopron KC. A padról érkezett a hazaiak vezére, egyben a forduló legjobb játékosa: Tauras Jogéla 28 ponttal (7/11 dupla, 14/17 büntető) és 42 VAL-lal zárt. Szedett 5 lepattanót, 1 szerzett-, 3 eladott labdája volt, 12 faultot harcolt ki, 5 gólpasszt jegyzett, valamint 1 blokkot is kiosztott – 40 percet játszott.

Marjan Cakarun is bekerült a forduló csapatába a Szolnokból, 32 VAL-lal. Ő 20 ponttal (5/8 dupla, 10/10 büntető) terhelte meg a ZTE gyűrűjét, 10 lepattanóval szintén dupla-dupláig jutott, és kiharcolt még 6 faultot, adott 2 gólpasszt, illetve negatív oldalra került 3 eladott labda is a 29 perce során.

A forduló magyar csapata:

Wittmann (10) – Perl (9) – Markovics (5) – Lóránt P. (8) – Karahodzsics (8).

Ezúttal is Wittmann Krisztiánnal kezdődik a magyar csapat, aki most 20 pontos (3/7 dupla, 4/8 tripla, 2/3 büntető) teljesítménnyel rukkolt elő az Alba vendégeként. A 23 VAL további 3 lepattanóból, 2 szerzett labdából, 3 kiharcolt faultból és 4 gólpasszból állt össze a 28 perc alatt.

Az Alba is nehezen tudta tartani Wittmannt. Fotó: hunbasket.hu

Ahogy már szóba került, elkapta az újonc a Falco-Vulcano Energia KC Szombathelyt, amelyben ezúttal is Perl Zoltán szállította az egyik legjobb teljesítményt. A válogatott játékos 25 perc alatt 23 pontot (5/10 kettes, 3/3 hármas, 4/4 büntető), 4 lepattanót, 1 eladott labdát, 8 kiharcolt faultot és 2 gólpasszt jegyzett, így 31 VAL-lal a legjobb magyar teljesítményt hozta.

Perl osztozik a legjobb honi teljesítményen, ugyanis a szintén vesztes csapat tagjaként remekelő Luka Markovics (Alba Fehérvár) is 31 VAL-lal zárt. Ő 17 ponttal (3/7 kettes, 0/2 hármas, 11/13 büntető) és 11 lepattanós dupla-duplával igyekezett tartani a lépést a KTE-vel; ehhez tett még a közösbe 9 kiharcolt faultot és 2 gólpasszt a félórányi játékideje során.

Egyetlen ponton múlt, de az Atomerőmű SE-nek sem termett babér ebben a fordulóban. Lóránt Péter a DEAC-nak dobott 10 pontot (3/9 dupla, 1/2 tripla, 1/1 büntető) a 28 perce során, ez viszont kevésnek bizonyult. Volt még 7 lepattanója, 1-1 szerzett- és eladott labdája, 3 kiharcolt faultja és 2 gólpassza – 15 VAL.

Kemal Karahodzsicsot is nehezen tartották a székesfehérváriak, 15 pontot (4/8 kettes, 1/2 hármas, 4/8 büntető) tudott dobni. Pattanóból 6 kötött ki nála, 2-2 szerzett- és eladott labdája volt, 5 kiharcolt faultja, valamint 1 gólpassza – 18 VAL-lal zárta a 29 pályán töltött percet.

Zárójelben, hogy ki hányadszor szerepel az adott csapatban.

Kiemelt kép: hunbasket.hu

7 hozzászólás

7
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
3 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
antikosarKoopselfogult vagyokBall don't lieKulipintyo1 Recent comment authors
elfogult vagyok
Olvasó

elfogult vagyok

KÉRDÉS!
Biztos, hogy volt a hét végén OSE-Falco meccs? Netán “csak” álmodtuk a győzelmünket? AZ M4 KOSÁR MAGAZINJÁBAN AZ EREDMÉNYT SEM MONDTÁK BE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Pártatlan elfogultság mentes sajtó…. játékvezetés……….. szövetség??
Igen sok kérdés vetődhet fel!
Vagy csak nekem vannak ilyen gondolataim??
Csak azért is Hajrá OSE!

Koops
Olvasó

Ezt engedjétek el…
Sajnos előfordul! Át érzem, amit próbáltak több platformon is mondani!

Kulipintyo1
Olvasó

Kemal Karahodzsicsot tovabbra sem magyar és nem is lesz az .. Gyökerek ????

Ball don't lie
Olvasó

Gyükééér!

antikosar
Vendég
antikosar

Igy van!Meg a sok többi “honositottal” együtt.A magyar legyen magyar.

Oroszlanyi Banyasz
Olvasó

Emlékszem még a korábbi kommentekre, amik azt taglalták, hogy Eric – meg úgy általában a keretünk – nem A csoportos színvonalú. Túl az alapszakasz felén, kijelenthető, hogy nem feltétlenül kell lecserélni a B-s keretet ahhoz, hogy eredményt érjen el egy csapat. A mostani 12 fős keretünkből nyolcan tavaly még a másodosztálytban játszottak, de alig van olyan forduló, hogy ne kerülne be valaki a hét válogatottjába.
De hát ugye, azok a rossz személyügyi döntések…:D

Dennis
Olvasó

Szivemből szóltál tesó, azért Zoltánunk egyszer kifejthetné, hogy mire gondolt a rossz személyügyi döntéseknél.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés