Connect with us
Hirdetés

Utánpótlás

U16-os fiú Eb: Vereség Finnországtól

Váradi Attila együttese a torna 14. helyén zárt.:

:

Utolsó mérkőzését Finnország ellen vívta a magyar U16-os fiú válogatott a podgoricai B divíziós Európa-bajnokságon, a tét a torna 13. helye volt. Kevés ponttal indult a derbi, három és fél perc játékot követően 4-4 állt az eredményjelzőn. A finnek kapcsoltak egy fokozattal fentebb, magyar oldalról csak Kiss Kolos tripláját jegyezhettük fel – egy 12-3-as etappal elléptek az északiak (16-7). Bánfi talált be közelről, majd büntetőit is a helyére küldte, de ezzel együtt is finn vezetéssel zárult az első tíz perc (18-12).

A második játékrészt is jobban kezdte ellenfelünk, Kuusinen hármasával már tíz ponttal tartottak előrébb a fehér-kékek (24-14). Ezt a vezetést igyekeztek is megtartani, Tolonen is beszórt egy távolit, nem tudtunk zárkózni egyelőre, felváltva estek a kosarak (31-21). Megálltunk azonban támadásban, a következő hat pontot a finnek szerezték, időt kellett kérnie Váradi Attilának, hiszen nagyon ellépett az ellenfél (37-21). Másfél perc volt már csak hátra a nagyszünetig, de nem sikerült zárkóznunk, 42-25-tel mehettek pihenőre a csapatok.

A félidő nem zökkentette ki ellenfelünket, rögtön egy 7-2-es rohammal nyitották a harmadik felvonást. A folytatásban sem adták alább sajnos, hamar húsz fölé nőtt a differencia – ezen a magyar fiúk 1/14-es triplázása sem segített (57-33). A 10 pontos Kovács mellett ezúttal nem akadt olyan teljesítmény, ami elegendő lett volna ahhoz, hogy felvegyük a kesztyűt az északiakkal – 62-41-gyel ért véget a harmadik etap.

A negyedik negyedre nem sok nyitott kérdés maradt, a 40% alatt célzó magyar fiúknak ezen a délutánon nem volt esélyük fordítani az élesebb finn csapat ellen. Váradi mester néhány addig kevesebbet játszó játékosát is bevetette, de a végére a 30-at is elérte a különbség – U16-os válogatottunk a torna 14. helyén zárt – írta a hunbasket.hu.

Finnország – Magyarország 91-61 (18-12, 24-13, 20-16, 29-20)

U16-os B divíziós fiú Európa-bajnokság
Montenegró, Podgorica
A 13. helyért

Magyarország: Tóth 7, Kiss 3/3, Ivkovic 2, Kovács 12, Hiezl 6. Csere: Kazy 13/9, Sipos 4, Bánfi 10, Kertész -, Cserkó 4, Hajdu -.

Finnország legjobb dobói: Little 23/15, Pallijeff 20/6, Heinonen 10/3, Bajrami 10.

Fotó: fiba.com

8 hozzászólás

8
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
7 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
O1GPlayerlddzsoltihozzaszolTudodki Recent comment authors
Player
Olvasó

Sracok! Mi volt ez? A 13-tol -a finnektol- 30, azaz harminc ponttal kapunk ki?! Hol a tuz, az akaras, a tartas a csapatbol? Basszus! Mit fudnak a finnek, amit mi nem? A jegmezok ” lovagjai”! A jegen nem is lehet kosarlabdazni!
Mit mond a stab, az edzo? Feladtuk? Mindegy volt, hogy 13. vagy 14. a csapat? Nem volt motivacio? Elfaradtunk, de ennyire, hogy feladtuk meg az onbecsulesunket is? Cimeres mezben? A u16 is bearazta magat az u18 es u20 szintjere. A szam ize ismet nagyon keseru!

ldd
Olvasó

Huuuuu bakker…
Ez ( is ) nagyon gáz!
Hogy is volt az első meccs után?
Mit csináltunk Koszovó-val?

zsoltihozzaszol
Olvasó

TAO. Biztosan van, aki irreálisan sok pénzt szed ki belőle, de alapvetően a szülő is többet kap és a srácok is jobb körülmények között edzenek és szerintem a klubok szintjén ahogy én tudom, azért nem keresik hülyére magukat az edzők. A vezetők az más kérdés. Itt vannak olyan egészen kicsi klubok, akik országos szinten szinte nem is versenyeznek, mégis közel milliós fizetést generál magának az “elnök- szakmai vezető” taoból. De játékosuk nincs. Top budapesti kuboknál az edzők azért nincsenek megfizetve és többnyire nem is főállásban dolgoznak. Mégis sok csapat szerepel a döntőkben (ami szintén nem mérőszám). A lány vonalat tényleg… Olvass tovább »

O1G
Olvasó

Ez egy ritka gyenge korosztály Európa szinten, ezért még fájóbb ez az eredmény. Egyénileg em vagyunk gyengébbek, mint a korosztály B csoportos része, de fejben és sebességben óriási gond van. Kovácsra hívták fel előre nekem is a figyelmem, ezért néztem több meccset is, én úgy látom, hogy nagyon kevés használható labdát kapott, de ennek ellenére is látványosan jobb volt, mint a többiek, de nyilván majd az idő eldönti. Kazy nekem egy nagyon jókezű, de fizikálisan kicsit gyenge srácnak tűnik, még simán lehetne belőle jó játékos. Siposnak valóban egyértelműen van helye ebben a válogatottban, neki ugyanaz a baja, mint a többieknek.… Olvass tovább »

Tudodki
Olvasó

Botrányos az utánpótlás helyzet itthon. Ezt mindenki látja. Kérdés az, hogy mit lehetne tenni? Ki a felelős ezért? És ő miért nem vállalja, illetve ha vállalja akkor miért nem váltják le? Rengeteg pénz folyik bele, de semmi nem jön ki… A női szakágot azt hagyjuk, aki képben van kicsit, az tudja felesleges egy lapon említeni, mert szinte más sport. Illetve a legnagyobb kérdés az, hogy hány évet kell még (mennyi korosztájt) elpazarolni addig, amég nem történik érdemi előrelépés. A legfájóbb az, hogy sokan nagyon sok pénzt keresnek, és nem foglalkoznak azzal, lenne náluk jobb,csak is a saját zsebüket tömik…

törrögszultán
Olvasó

Egysíkú, talán ha két figurára épülő játékot produkáltunk. Fizikálisan és gondolkodásban is messze vagyunk a többi nemzet csapatátol. De erről a játékosok csak részben tehetnek! A felelősök( up. edzők, klubvezetők, szakmai stábok, MKOOSZ alkalmazottak…) pedig jól megélnek a kapott pénzből és ebben a sehová sem vezető helyzetben! SZÉGYEN!
Az pedig egyenesen következik ebből az állapotból, hogy nincs,pontosabban minimális a klubbok merítési lehetősége…
Csodálkozunk hogy mindenhol inkább légiósokkal gondolkodnak, vagy ahol tehetik, összevásárolják a kevés, használható magyar játékost…

csuka matyi
Olvasó

-Bodnár Péter-Szalay Feri Bácsi, 10 éve van TAO, és ti ezeket a szerencsétleneket produkáltátok, akiket az U20-U18-U16 “válogatottakban” látunk napról-napra!? Ezekkel akarjátok ti feltölteni az A-csoportot!?
-Ivkovics Sztojan, te meg amióta felelős vagy az utánpótlás válogatottakért, rosszabb lett minden!
-Várady te meg húzzál el a Kornél fiaddal együtt…de gyorsan!

Tonymontana
Vendég
Tonymontana

Most hogy itt a vége minden fiú B divizós EB szereplésünknek, az alábbi viccel jellemezném a három kontinensviadalt : Megy a vadász az erdőben, egyszer csak meglát egy barlangot. Belelő kettőt, kis idő múlva sértetlenül kijön a medve: – Ejnye vadász, megpróbáltál megölni. Egy módon nem öllek meg, ha lesz.psz. A vadász nem tud mit tenni, megteszi amit a medve kért. Másnap megint megy a barlanghoz, ezúttal egy géppisztollyal. Beleereszt egy sorozatot, kis idő múlva sértetlenül kijön a medve: – Ejnye vadász, megint megpróbáltál megölni. Egy módon nem öllek meg, ha lesz.psz. Hát a vadász megint megteszi, hogy mentse az… Olvass tovább »

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés