Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Szolnoki Olaj KK – Falco-Vulcano Energia KC Szombathely

Szakértőnk hatvan-negyven százalékban a vasiakra tett.

Szolnoki Olaj KK - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely

Elődöntő, 2. mérkőzés
Szolnok, Tiszaligeti Sportcsarnok, kedd, 18:00
V.: Benczur T., Praksch P., Ádám J. (Bodrogváry I.)

Szolnok: Airington - Rudner - Vojvoda - N. Milosevic - Tóth Á.

Falco: Govens - Curry - Váradi - Bruinsma - Reddic.

Az elődöntők második felvonásához érkezünk kedden este, a bajnoki címvédő fogadja az ezüstérmest a Tiszaligetben. A párharc első felvonását 78-65-re a sárga-feketék nyerték az Aréna Savariában. A találkozót az M4 Sport TV élőben közvetíti.

Dragan Alekszics, a Szolnoki Olaj KK vezetőedzője: Azt várom a csapatomtól, hogy jól reagál a szombathelyi vereség után, talán egy kicsivel több hit kell a játékosaimtól, de otthon, a saját pályánkon azért sokkal magabiztosabbak szoktunk lenni, remélem, ez holnap is így lesz. Szeretnénk egy jó meccset játszani, még úgy is, hogy rengeteg problémával küszködünk, sok a sérültünk, hiányzónk, emiatt változtatni kellett a játékunkon is, ha jobban koncentrálunk a befejezéseknél, törekszünk a könnyű kosarakra, a gyorsindításokra, akkor lehet esélyünk. Persze nem fér bele annyi hiba, mint szombaton, főleg védekezésben. Szeretnénk megmutatni, hogy tudunk egy jó mérkőzést játszani a Falcóval, felvenni velük a versenyt, még ilyen összeállításban is. Andric holnap sem játszhat, ugyanazzal a kerettel állunk fel, mint az első mérkőzésen.

Gasper Okorn, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely vezetőedzője: Új meccs, új sztori. Már az első találkozó előtt is elmondtam, most is tartom, hogy csak a következő találkozó lebeg a szemünk előtt, csak arra koncentrálunk. Lépésről lépésre haladunk. Kielemeztük a szombati derbit, nagyjából hasonlóra számítok holnap is. Mindkét csapat ideges és feszült volt, ezt elsősorban annak tudom be, hogy volt ugyan egy hete mindkét félnek felkészülni az elődöntőre, de emiatt, hogy nem volt meccs, ki is estünk a ritmusból. Kemény harcot várok, az állás egyelőre 1-0, nem szabad elhinnünk, hogy bármi is eldőlt. Sok mindenben tudunk még változtatni, kell is, mert főleg a második félidőnk nem volt jó. Jobban kell figyelnünk a lepattanókra, jobban kell büntetőznünk, kevesebb eladott labdával kell játszanunk, szóval minden téren maximális koncentrációra lesz szükség. Nálunk mindenki játszhat.

[totalpoll id=”19053″]

A szakértő:

A mérkőzés esélyeit Trummer Rudolf, a körmendi kosárlabdázás egyik ikonja, korábbi válogatott bedobó elemezte:

– Nem árulok el azzal nagy titkot az olvasóknak, hogy a Szolnoknak nem egyszerű a helyzete. Számomra meglepő volt, hogy ennyire egyszerűen vették az akadályt a Paks elleni negyeddöntőben. Őszintén megmondom, hogy nem számítottam 3-0-s söprésre, sőt titkon még az is megfordult a fejemben, hogy a Paks esetleg meglepetést is okozhat, már amennyiben ez annak számított volna, hiszen ismerjük a Szolnok problémáit. Jelen pillanatban még rosszabbul állnak, hiszen a paksi keretükhöz képest Andric és Kovács sem játszik. Nagyon sajnálatos, ami Péterrel történt, ezúton is jobbulást kívánok neki a magam, sőt nyugodtan mondhatom, hogy a teljes körmendi kosárlabda nevében.

Andric egy fontos láncszeme a Szolnoknak, legalább annyira, mint Milosevics volt, vagy mint amennyire Vojvoda az. Ez pontokban nem is annyira mutatkozik meg, de a belső játéka, a kosárlabdához való rálátása, észjárása, illetve a mélységi játéka nagyon fontos szerepet játszik. Egyrészt nélküle még tovább szűkült a rotációs lehetőség, másrészt az ellenfeleknek is könnyebb úgy védekezniük, ha ő nincs a pályán. Az Olaj öt-tíz lepattanóval rosszabbul jár így, legyen az támadó-, vagy védőlepattanó. Az előjelek tehát nem jók a szolnokiaknak.

Falco nagyon erős, masszív csapat, minőségi játékosokkal, minden posztra megvan a megfelelő rotációjuk, de azért láthattuk, hogy náluk is tud akadozni a szekér, szombaton sem játszottak kifejezetten jól, és akkor még enyhén fogalmaztam. Az egész csapat játékát a három-négy mezőnyember szabja meg, ha ők megfelelően tudják pörgetni a játékot, jól járatják a labdát – amit mostanában nagyon jól csinálnak, megvannak az extra passzok, amikkel szét tudják zilálni az ellenfél védelmét –, akkor belső poszton, illetve Balmazovicsnak és Bruinsmának külső poszton is megvannak a tiszta helyzetek, az üres dobásokat pedig mindig könnyebb értékesíteni.

Biztos, hogy kettőzött erővel megy majd a Falco, hiszen érzi, hogy több sebből vérzik a Szolnok, benne lehet a fejekben, hogy félig már fel lehet tenni az i-re a pontot a döntőbe kerüléshez. Biztos vagyok benne, hogy átérzik játékosok ennek a súlyát, és az edzőjüknek is jó mentalitása van ehhez, bár van olyan érett ez a csapat ahhoz, hogy ezt még akár egy ilyen edző nélkül is tudhatja. Én arra számítok, hogy az első perctől az utolsóig megpróbálják keményen odatenni magukat, mert nagy a tét. Száz százalékos koncentrációval és erővel fognak pálya lépni a vendégek, bár a Szolnokon is ugyanezt látom, már csak a hazai közönsége miatt is, de a bajnok annyival áll rosszabbul az én szememben, hogy hiába tesz meg mindent, nem lesz képes olyan minőségi játékot hozni ezzel a kerettel, mint a Falco.

Hiába Vojvoda extra középszakaszbeli és rájátszásbeli játéka, azt gondolom, ez csak ideig-óráig elég, ha szoros csatában is, de Falco győzelmet jósolok. Elnézést kérek a Szolnok-szurkolóktól, de a realitás ezt mutatja. Még akár simább vendég siker is születhet. Hatvan-negyven százalékra teszem az esélyeket, a Falco javára.

29 hozzászólás

29
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
10 Comment threads
19 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
14 Comment authors
MásikVégétFújdMegGodemperorFalcokc99kalaposRRichieG Recent comment authors
Falcokc99
Olvasó

Muszáj most odatenni magunkat!!! 1-1nél vérszemet fognak kapni!! Hajrá Falco!!

RRichieG
Olvasó

Gyerünk Ádi, b@sszál meg minden falkóst a palánk alatt!!!
Spártaaaaaa

kalapos
Olvasó

Hogymi? Hogyis?

RRichieG
Olvasó

Szárazon. Téged is.

Rouge
Vendég
Rouge

“..Szárazon. Téged is…”

Ne izgasd fel.

Nagyon ért a kosárlabdához (is),
valamikor biztos nagy játékos volt,
most is ott lebzsel a csapat körül.

Már csak az hiányozna, hogy bekússzon a palánk alá és elterelje Ádi figyelmét.

Jaj, de egyébként ez már megint milyen bunkó hozzászólás volt Ricsi!
Szégyellem magam helyetted is!…
?

kalapos
Olvasó

Humorzsák… Egyébként minden további eszemenés helyett, csak azt kérdeztem, hogy mire gondolt a költő az aktus emlegetésekor, s ím, megjött az értelmezés. Arra biztatja a játékost a költő, hogy legyen nagyon kanos, tosszon, keféljen még szárazon is, ami olykor fáj az ember farkának. Az engem való megbaszás bajos lesz, nem érek oda a palánkok alá ugyanis, de majd erősen elképzelem. Egyébként tényleg bunkó hozzászólás volt, de mit lehessen tenni. A tesztoszteron nagy hatalma eltereli az ember gondolatait, az már csak ilyen. Ui: nem lebzselek a csapat körül, egészen máshol lebzselek én, ha nem baj.

Rouge
Vendég
Rouge

“…Az engem való megbaszás bajos lesz, nem érek oda a palánkok alá ugyanis, de majd erősen elképzelem…”

Ricsikének nagyon erős a képzelőereje,
kicsit beteges, de nagyon erős…

Úgyhogy úgy leszel megb@szva, ahogy Ricsike szeretné és ahogy elképzeli,
és nem úgy, ahogy te elképzeled.

Persze, ha a te képzelőerőd erősebb,
mint a Ricsikéé, akkor természetesen úgy leszel megb@szva, ahogy te elképzeled…

Döntetlennél nem tudom mi van.

Szerintem ezt előre le kéne játszanotok…képzeljetek el egy képzelő-erőversenyt…aztán hajrá!

kalapos
Olvasó

Én úgy gondolom, hogy ő is képzel meg én is, és így mindenki boldog lesz. Csak ha a játékos Falco-kúrása nem lesz sikeres, akkor végül kinek lesz jó? Akkor a Ricsinek nem, nekem viszont és ellenben annál inkább. Nyolc körül kiderül, mekkora kan is ez az Ádi gyerek.

Rouge
Vendég
Rouge

“…Akkor a Ricsinek nem, nekem viszont és ellenben annál inkább…”

Annyira nem ismerem Ricsikét,
de szerintem ha választhat,
akkor neki is inkább anál.

Godemperor
Olvasó

Nemrég írta valaki, hogy itt minden bolond szombathelyi. Köszönöm hogy bebizonyítottad, hogy ez nem igaz.

Rouge
Vendég
Rouge

“…Nemrég írta valaki, hogy itt minden bolond szombathelyi. Köszönöm hogy bebizonyítottad, hogy ez nem igaz…”

Szerintem pedig Ricsi szombathelyi
és csak jót akar a csapatának…a palánk alatt.

Szegény bolond…:)

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

kalapos = SAPKÁS ???!!!

Olajheart
Olvasó

1 szó jut eszembe… Lehetetlen.. Örökké Olajka

pbask
Vendég
pbask

Soha ne mond hogy soha kedves hölgy! 😉 Akinek ez a nickneve annak nem az eszével kell gondolkodni ha nem a szívével, ahogy a csapata is csúszik mászik 🙂
Bár eléggé elkezdtétek ezt a répa stylet legutobb mi tagadás 🙂

Olajheart
Olvasó

Arra gondoltam hogy lehetetlen hogy kikapjunk..))

Rouge
Vendég
Rouge

1. “…Andric egy fontos láncszeme a Szolnoknak, legalább annyira, mint Milosevics volt…nélküle… Olaj öt-tíz lepattanóval rosszabbul jár így, legyen az támadó-, vagy védőlepattanó…” A lepattanók speciel pont az az egy kategória, amiben jobbak voltunk a falconál… egyébként Andrics nagyon hiányzik, persze… VOJÁval és MILOval ők hárman mindig hozták magukat, ha nagy volt a tét. 2. “…falco….náluk is tud akadozni a szekér, szombaton sem játszottak kifejezetten jól, és akkor még enyhén fogalmaztam…” Annyit adtak ki magukból, amennyit kellett. 3. “….az edzőjüknek is jó mentalitása van ehhez, bár van olyan érett ez a csapat ahhoz, hogy ezt még akár egy ilyen edző… Olvass tovább »

derryl
Olvasó

Ne bántsd Rudit! A tehetsége megvolt a játékhoz, ha a másik komponensből kicsit több lett volna, olyan csapatokban játszhatott volna, mint Hanga. Jó kis játékos volt, sokkal több volt benne, mint amit a pályára kitett.

Játsszunk egy meccset, az sem érdekel, ha ez lesz az idény legrondább derbije, de nyernünk kell! Ha ma elvérzünk, az idényünknek gyakorlatilag vége! Akkor sem fogok pálcát törni a fiúk felett, amit idáig elértek, emberfeletti volt ilyen körülmények között, és ne feledjük, azért egy aranyat így is betettek a vitrinbe!

Aki tud, ma jöjjön ki a ligetbe, zúgjon a
Hajrá Olaj!

Rouge
Vendég
Rouge

Ha ma elvèrzünk, akkor sincs mèg vége az idényünknek, sőt…
Jön a bronzmeccs, jön a Pécs (?),
és a győztes jövőre indulhat az EC-ben.

Azt gondolom nem kell ecsetelni, mennyire fontos számunkra a nemzetközi kupában való részvétel, elsősorban játékos oldalról,
a csapatépítés szempontjából.

Valamire való légiós csak komoly, nemzetközi kupában érdekelt csapathoz igazol.

Meg hát még VOJA sem irt alá…

derryl
Olvasó

Mindenben igazad van, azért írtam, hogy gyakorlatilag vége, mert úgy tudtam, a 2,3,4-ik helyezett indulhat a nemzetköziben. Természetesen úgy gondolom én is, ott a helyünk, a múlt kötelez, már csak azt kívánom, a pénz is meglegyen hozzá!

Természetesen a bajnokságban sincs semmi veszve, ma nyerni kell, akkor 1-1,és minden lebetőség nyitva!

pbask
Vendég
pbask

Az a szívás hogy a falco beszarik ha mindenki őket tartja esélyesnek, aka kupadöntő.
Szóval hajrá falco, az olaj kurva erős,szarrá fognak minket dobni,csak játsszunk valamit 🙂

derryl
Olvasó

Most az egyszer igazat adok neked! Dobjunk “szarrá” benneteket!?

J.R.Benitez
Olvasó

Trummer Rudinak adok igazat, a 60-40 százalék kb reális. De azért az Olaj győzelem sem lenne meglepő. Ez gyakorlatilag az Olaj utolsó esélye. Mindent beleadnak. Sérülésektől mentes, szoros meccset várok ahol nüanszok fognak dönteni. Nekünk is nagyon fontos lenne a siker. Azért Andric rendesen szarul lehet ha nem játszik…. FALCO!

Koops
Olvasó

Gyerünk Szolnok ne adjátok fel!
Van még bennetek tűz, hogy a Falcot el kapjátok! ✌️
Hajrá Olajka!

mincus
Olvasó

Ne legyen igazam, de sajnos itt söprés lesz. Sajnos ennyi sérülést, hiányzást már nem lehet elbirni. Reméljük a jövő építése elkezdődött, és sikeresebb lesz.

donnarumma
Olvasó

Ennek most vendégnek kell lenni…nem lesz könnyű-de most már meg kell mutatnia a csapatnak az igazi arcát.
Több sebből vérzik az Olaj, ezt illene kihasználni. Kíváncsian várom a vérkőzést

derryl
Olvasó

Reméljük nem “vérkőzés” lesz, idén bőven elég volt belőle. ?

donnarumma
Olvasó

Természetesen ez elírás volt részemről…soha nem szeretnék/kívánnék ilyet senkinek

derryl
Olvasó

Tudom! ?

2lee14
Olvasó

Hajrá Falco! Húzzuk be, hogy pénteken itthon le is tudjuk zárni!!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés