Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Óriási küzdelemben verte a Szegedet a Falco

Végig a sárga-feketék vezettek, de labdája volt a fordításhoz a vendégeknek.

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - Naturtex-SZTE-Szedeák 79-74 (22-12, 13-18, 22-23, 22-21)

Bajnokság 11. forduló
Szombathely, Aréna Savaria
V.: Praksch Péter Árpád, Szilágyi Bálint, Földesi Ádám (dr. Gincsai János Péter)

Szombathely: Pot 14/3, Brown 9/3, Kovács B. 4, Tiby 2, Keller 6/3. Cserék: Perl 17, Cowels 15/15, Krivacevic 6, Barac 6, Sövegjártó -, Verasztó -.

Szeged: Washington 7/3, Polányi 3/3, Starovlah 3/3, Bognár 7/3, Roberson 17. Cserék: Person 13/9, Kerpel-Fronius 3, Filipovic 8, Balogh 10/3, Kovács A. 3/3.

Kovács és Polányi találataival indult a mérkőzés, majd Pot szerzett zsinórban öt pontot, majd Brown is hozzátett két büntetőt, jobban kezdett a Falco (9-3). Brown ezután egy triplát is a helyére küldött, időt kért Simándi Árpád (12-3). Ezt követően sokáig nem esett kosár, végül Roberson egy közelivel törte meg a gólcsendet, egy kicsit közelebb tudott férkőzni a Szeged, ám Kovács gyorsan megállította a futást (14-7). Balogh egy pontos triplával szállt be a padról a szegedieknél, Washington betörését követően pedig már csak négy volt közte (16-12). A hátralevő másfél percben viszont felpörgették a tempót a sárga-feketék és kiépítettek egy tízpontos előnyt a negyed végére. 22-12.

Perl találta meg szépen Krivacevicet a gyűrű alatt, majd Roberson vezérletével bejött tíz alá a Szeged (24-17). Hiába Barac ziccere, erre is jött négy pont a vendégektől, időt kelett kérnie a hazaiaknak (26-21). Ez meg is törte a szegedi lendületet, igaz, a támadóoldalon továbbra sem potyogtak a sárga-fekete kosarak (29-21). Brown és Roberson párbaja után Filipovic büntetőzhetett, jól is célzott (33-26). Továbbra is sok hiba csúszott a játékba, melyet jól jelez, hogy a két csapat együttesen 23 eladott labdával zárta az első húsz percet. Többek között ennek is köszönhetően szoros félidei eredménnyel vonulhattak öltözőbe a játékosok. 35-30.

A fordulás után Cowels trojkája ment be, majd Perl tett hozzá egy közelit, ezzel meglett a közte tíz, majd Keller hármasa is a gyűrűben kötött ki, időt is kért Simándi Árpád (43-30). Bár stabilizálni tudta a játékát a Szeged, ez csak arra volt elég, hogy sokkal jobban ne húzzanak el a hazaiak, ám szépen fokozatosan így is nyílt az olló a felek között (51-35). Időben kapcsolt a Szedeák, egy 10-4-es rohamot futottak Robersonék, Milos Konakov kért időt (55-45). Kovács sarokhármasát követően hétre olvadt a sárga-fekete előny és Balogh is csinált egy 2+1-es akciót az etap vége előtt. 57-53.

A záró negyed elején felváltva jöttek a pontok, majd feljebb kapcsoltak a hazaiak (66-58). Roberson középtávolija becsorgott a gyűrűbe és Washington is jól büntetőzött, továbbra sem dőlt el a találkozó (66-62). Cowels hármasa jókor jött hazai szempontból, de erre zsinórban négy ponttal válaszolt a Szeged, így már csak három volt a felek között (69-66). Cowels újabb távoliba állt bele, ez is pontos volt, de erre is válaszolni tudtak a vendégek (72-68). Perl betörésére Washington triplája érkezett. Keller harcolt ki egy sportszerűtlen hibát kicsivel több, mint két perccel a vége előtt, de ebből csak egy pontot tudott hozni a Falco (75-71). Person dobott nagy hármast egy perccel a vége előtt, majd az előnyért támadhatott a Szedeák, de ezt sikerült kivédekeznie a hazaiaknak, huszonnyolc másodperc maradt. Potnak ütöttek oda a vendégek, aki nem is hibázott a vonal mögül (77-74). Huszonhat másodperc volt vissza. Megint nagyot védekeztek a hazaiak, akik innen már nem engedték ki a győzelmet a kezükből. Elképesztően nagyot küzdött a Szeged, de a vezetést egyszer sem tudta átvenni a találkozón, így a végén a Falco örülhetett. 79-74.

HIRDETÉS

31 hozzászólás

31
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
13 Comment threads
18 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
19 Comment authors
Chikán SándorFreebulletzin_vitroPraenoricump.borisz Recent comment authors
Chikán Sándor
Olvasó

Mi lehet az oka ennek a gyenge játéknak?????? De nem egyszer hanem már harmadszor. Például spanyolban 4 idegenlégiósunk betlizett egyszerre.Itt valaminek lennie kell igaz MILOS?????Arra hivatkozol hogy jó volt a SZEGED,és mi miért nem voltunk jobbak??? Csak mázlival nyertünk véletlenül!!!!!Meddig megy még ez????? Neked tudni kellene az okokat.Nem mellé beszélni kell!!!2500 néző fogja a fejét a gyenge játéktól, a nem koncenrált dobásoktól.Ez nem lesz elég szerdán az Alba ellen.Benne van a csapatban a jobb teljesítmény ,azt várja el a FALKÓ tábor.NEked kell megoldani!!!!!!!!! Hajrá FALCÓ

in_vitro
Olvasó

Szerdán a Tofas ellen s most a Szeged ellen is kritikán aluli volt amit nyújtott a csapatunk! A hátam mögött a nézőtéren már arról beszélgettek hogy lehet hogy nem fizeti a játékosokat… én nem tudom, de ez a két mérkőzés gyalázat volt! kb a tudásuk 5-10 %-át nyújtották a srácok. A Szeged pedig? Nos eddig nem értettem, hogy mit keresnek a tabella alsó részében, de most már értem. Nem irigylem őket, ott nagyobb a gond mintsem hogy egy fejmosással rendezhető lenne. De a szerdai és a Szeged elleni meccseken is a leggyengébb láncszem a játékvezetői hármas volt. Honnan sikerült ezeket… Olvass tovább »

Praenoricum
Olvasó

Minden meccsben van valami jó. Ebben például az, hogy vége lett. Sikerült a szerdainál kicsit rosszabbul játszani, de ez ma elég volt.

p.borisz
Olvasó

Győztünk…a többit jobb, ha szóra sem méltatjuk…ez baromi gyenge volt megint,a Szeged saját magát verte meg a végén..16-ról majdnem kikapni,szép lett volna…Az Alba ellen ennél sokkal több kell, az ilyen játékot kőkeményen meg fogják büntetni szerdán.Hajrá Falco

nezo828
Olvasó

A címben szereplő “óriási küzdelemből” én a lelátóról nem sokat láttam, ehelyett inkább azt tapasztaltam, hogy a meccs elején hamar kiépített a Falco 10 pont körüli előnyt, majd miután érezték a tudás- és formakülönbséget leálltak és azt gondolhatták, hogy ez félgőzzel is meglesz. Az előny elolvadt, a második negyedet pedig buktunk, aztán a “nagyszünetben” lehetett valami fejmosás az öltözőben, mert a harmadik negyed ismét jelentős Falco fölénnyel kezdődött villámgyorsan 10+ pont az előny, aztán újra visszavett a csapat a Szeged pedig feljött már a negyeden belül, az utolsó percben pedig egy pontos Falco előnynél ha kicsit jobban koncentrálnak a szegediek… Olvass tovább »

Suns
Olvasó

A legnagyobb gáz nem a két csapat volt, hanem a három rigó. Gyalázat, hogy tönkreteszik két csapat munkáját és kétezer ember szórakozását. A kosárlabda egy szép sport, hála nekik, ebből most nem sok derült ki…

Csíkosnapernyő
Olvasó

Nem is gondoltam,hogy nyerni tudunk,ennek a legnagyobb gátja Washington. Nem hiszem el,hogy nem lehet hozzányúlni a csapathoz. Teljesen a kiesés szélére sodródtunk. Minek fizetik Kovacsot is???? Edzőpartner legyen???? Ahhoz elég drága. El kellene küldeni 3 embert,egy jót hozni az árukon és tisztességgel végigcsinálni a szezont. 22 eladott labda? Nincs már mit mondani,a vezetőség is hibás,hogy ezt hagyja…nagyon sajnálom. Hajrá Szedeák!❤

Csíkosnapernyő
Olvasó

Azt sem értem,hogy Simándi edző miért küldi be éles szituációban a végén Washingtont,amikor mindig elszúrja? Esetleg Balogh-gal meg lehetett volna próbálni. Lehetne 4-5 győzelmünk…jó lenne,ha végre kiállnának a szurkolók elé és nemcsak a magyarázkodás menne,hogy nincs pénz,hanem konstruktív megoldást felvázolnának,mert a szimpatikus csapat érzés sincs meg és a nézők is el fognak pártolni,ahogyan már látszódott az utolsó hazai meccsen.

Marosi
Olvasó

Szerintem jelentkezz, hogy kifizeted a szerződésbontások és az új regisztráció költségeit… Nem hiszem, hogy 2 forint lesz…

Csíkosnapernyő
Olvasó

Akkor az a megoldás,hogy semmi nem történik…ha jól értem, úgy állították össze a csapatot,hogy ne lehessen cserélni,se játékost,se edzőt. Ilyen teljesítmény,sőt sokkal kevesebb vereség után bele szoktak nyúlni a klubok a csapatba,itt viszont mindenkinek bebetonozott helye van?Ha B csoportos lenne a csapat is kijárnék a meccsekre,de szerintem nagyon rossz irányba megyünk.

Marosi
Olvasó

Szerintem jelenleg a túlélés is eredmény. Edzőt egyszerűbb és olcsóbb cserélni, de nem biztos, hogy lenne változás. Csiga sem lett rosszabb, most máshogy állnak a csillagok, és a keret is gyengébb, valószínűleg erre futotta…

Csíkosnapernyő
Olvasó

Értem…

Aranyalba
Olvasó

Washington besegített a Falconak. Miért akart 74:75nél triplát dobni ?Majd -3nál és -5nél is eladta a labdát, ha jó a fullcourt. Ilyen légiósra kár költeni .

Kissadam91
Olvasó

Ezt sosem értem én se ilyenkor, úgy hogy ha bemegy egy kettes akkor van idő kivédekezni majd újra támadni mégegyszer..

Aranyalba
Olvasó

Ráadásul úgy vállalta el, hogy 1/5tel állt triplábol. Vicc

Jon
Olvasó

Ez nagyon gyenge volt. És ha már múltkor játékosok teljesítménye kapcsán írt valaki, én talán Brownt értem legkevésbé. Meghatározó légiósnak hoztuk, biztos igazolásnak, aki már bizonyított az NB1-ben nem keveset. És hármasok alig, betörések legtöbbször csak ha megszánják büntetővel, nemzetköziben szinte semmi, de magyarban sem meggyőző nekem.

Emőkefan
Olvasó

a légiósokra nem lehetünk büszkék.

Jon
Olvasó

Kicsit vegyes a kép. Cowels rendben van szerintem, a hármasai nélkül néhány meccset elvesztettünk volna. Pot nagyjából azt nyújtja, amit várok. Baracot ismerjük, majd a fontosabb meccseken hozza magát (bár a hétközi BL fontos meccs lett volna, uh érdekes). Tiby sötét ló, tőle, de főképp Brown-tól várnék többet.

Dudi
Olvasó

Röhej!

donnarumma
Olvasó

Azert hozzá tartozik a történethez hogy 10 ből 8 triplát bevert a Szeged a 2.felidőben , ebből 3 at emberről helyzet nélkül…Többek között ezért is jöttek fel

Kissadam91
Olvasó

Akkor tegyük hozzá hogy úgy lett fel perccel a vége előtt 1 pont közte hogy Bognár-Washington mezőnyből 3/16

donnarumma
Olvasó

Egyik sem zárja ki a másikat

Ewing
Olvasó

A triplák nem részei ennek a sportnak? ?

donnarumma
Olvasó

Holnap meg vasárnap

Pbask
Olvasó

kb ilyen meccset vártam. Elég fájdalmas volt, kb ez a játék az, mikor félgőzzel játszunk, és mindenki egy-egyben akar embert verni. Aztán ha hozzáöntjük a dilettáns bírói fújásokat, kész is a recept.
Remélem ez hozzáállás kérdése, mint a Tofas elleni, nem pedig egy kisebb lejtőn vagyunk. Mert az Alba ellen több kell.

Milivoj
Olvasó

Keller, Barac, Tiby megoldja a palánk alatt, csak kintről esélyük se lesz, azon a meccsen hajrá Falco!

Pbask
Olvasó

? ??

Freebulletz
Olvasó

LOL, te mindenkit lecummantasz az Alba ellenfeli közül. Ekkora nyomorultul szánalmas élete hogy lehet valakinek XDDDD

Jon
Olvasó

Fura dolog ez, mert én úgy láttam, hogy járt a labda, próbálkoztak a csapatjátékkal, csak nem volt meg a tűz, nem volt ritmus, lendület. A védőlepattanóknál általában a fejemet fogtam, amikor másodszorra-harmadszorra sem tudták leszedni. Cowels és Perl nélkül nagy bajban lettünk volna. Így is necces volt.

Xero
Olvasó

Gratulálok a győzelemhez!
A lötyögés veszélyes.. Értem én, hogy jobbak vagyunk, de előbb-utóbb így beleszaladunk a pofonba.. Persze ez is megvan, az a lényeg!
Kedves bb1! Frissíthetnétek a Falco címert.. (Bár tudom, az m4-en is mai napig ez van…)
Hajrá Falco!!! 😛

Xero
Olvasó

Bocs, már látom megtörtént! 🙂

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés