Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Nem volt esélye a Körmendnek Szegeden

A szegediek domináltak a mérkőzésen.

SZTE-Szedeák - Egis Körmend 98-69 (26-24, 18-13, 31-14, 23-18)

Alsóházi rájátszás, 7. forduló
Szeged, Városi Sportcsarnok
Játékvezetők: Praksch Péter Árpád, dr. Mészáros Balázs, Lengyel Ádám József (Páli dr. Kálmán)

Szeged: Woolridge 20, Locke 18/3, Cohill 4, Bognár 15/3, Lake 11. Csere: Mokánszki -, Mayer -, Mucza 9/6, Laluska -, Zsíros 11/9, Balogh S. 3, Bailey 7/3.

Körmend: Doktor P. 15/9, Takács K. 2, Morgan 5/3, Tolbert 7, Konate 21. Csere: Schmera 2, Ferencz 7/3, Geröly -, Herczeg -, Djogo 6, Kiss M. 4.

8-7-ig a Körmend tartott előrébb a mérkőzés első perceiben, majd Cohill büntetőjével egyenlített a Szeged. Doktor két triplájával ismét magához ragadta a vezetést és a kezdeményezést a vendég csapat, majd Bognár büntetőjével és Zsíros hárompontosával próbálta tartani a lépést a hazai csapat. Woolridge kosarával 22-22-nél egál lett a találkozó állása, majd a vezetést is átvették a szegediek az első negyed végén (26-24).

Tartotta előnyét a Szedeák, sőt a 13. percben Zsíros újabb hárompontosa után 33-26-ra vezettek. Tolbert és Konate pontjaival kapaszkodott a Körmend, de Locke sikeres akcióinak köszönhetően már 10 pont felett állandósult a különbség. Doktor és Ferencz kosaraival visszajött lőtávolságon belülre a vasi csapat, de a félidőben így is hét ponttal tartottak előrébb a hazaiak (44-37).

A harmadik negyedben még magasabb sebességi fokozatba kapcsolt a Szedeák, és magabiztosan nyerte a játékrészt. A 25. percben már 61-41 állt az eredményjelzőn, ami egyben azt is jelentette, hogy ezt a szakaszt 17-4-re nyerte a hazai csapat. Woolridge továbbra is eredményesen támadta a gyűrűt, a körmendieknek pedig nem volt válasza. Az utolsó negyed előtt 24 pont volt a szegediek előnye (75-51).

A záró tízperc már nem tartogatott fordulatot, ezt a negyedet is behúzta a Szeged. Mindkét oldalon lehetőséghez jutottak a csere játékosok. Végül a száz pontot nem sikerült elérnie a hazai csapatnak, de aligha lehetnek szomorúak a sima győzelmüket tekintve (98-69).

Fotó: hunbasket.hu

16 hozzászólás

16
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
8 Comment threads
8 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
13 Comment authors
MarillionMisiKormend3Parus majoragyas Recent comment authors
Misi
Olvasó

Most szurkoljunk inkább szeretett csapatunknak! A rendrakást, újraépítkezést hagyjuk majd szezon utánra, itt vagy lentebb.. Másokkal is megtörtént már hasonló mélyrepülés, ilyen a sport sajnos. Ne ostorozzátok a csapatot, ma ennyit tudunk! MTE!

agyas
Olvasó

A Körmend már nem tud kiesni.

red-black01
Olvasó

Körmend: Fogd meg a söröm! 🙂 Az alapszakasz vége előtt 5 fordulóval is volt hasonló vélekedés, azaz “innen 1 meccset csak behúzunk”. Aztán mégsem. Nézzük a tényeket: ennyi sérült játékos + a rárakódó egyebek minden csapatot taccsra vágna. Ez nem mentegetés, tény. Nem sorolom fel melyik csapatból melyik 3-4 játékost vedd ki, de nálunk kulcsjátékosok sérültek különböző összetételekben szinte egész szezonban. Pl. mondjuk csak a Falcot nézve vedd ki Perlt, Tiby-t, meg mondjuk a jobbik irányítót. Mi fog történni? Kakukk, Konakov vért pisálhatna, akkor sem tudna mit kezdeni a csapattal. Aki mást mond, az nem ért hozzá. Basic sérült és… Olvass tovább »

Parus major
Olvasó

Ha már a Falcot hoztad fel példának, tavaly a bajnokság érdemi részére kiesést Brown, végén az amúgy is szűk menyőnysorunkból lesérült Pot is, mégis bajnokok lettünk. Rossz példa volt. De egyébként igazad van, a Körmenden tényleg ritka sérüléshullám sújtja idén, azt hogy ezek milyen jellegű sérülések, mennyire akadályozzák a pályára lépést, ezt talán ti sem látjátok tisztán. Amit nem értek, hogy a körülmények ellenére, mégis a többség az edzőben látja a bűnbakot. Ugyanabban az edzőben,aki tavaly erőn felül bronzot nyert nektek.

red-black01
Olvasó

Nem rossz példa.
Egyrészt ez csak kettő akit felsoroltál és nálatok az idény nagy részében (mint most is) Pot nem tényező.
Egészében nézd a csapatot, szerkezetileg, de ne menjünk bele, amúgy nem fontos.
Taturól nem változott az elmúlt években a véleményem, csak nem akartam belemenni mélyebben a a dolgokba.
Én az említett EGYÉB deficitet jelentősebbnek tartom.
Tavaly pinaszőrszállal mentünk be a rájátszásba, közel hasonló alapszakasz eredménnyel, a többi történelem.

Kormend3
Olvasó

Pedig megérdemelné…az elmúlt 20 év alatt nem kaptunk ennyi megalázó vereséget mint ebben a szezonban..
Gyalázat

SárgaPárna
Olvasó

Ide vezetett a tébolyult ámokfutása!!!

4eventeVB365
Olvasó

Egy teljesen hitehagyott társaság volt ma, a Szeged félgőzzel játszott az utolsó negyedben. Igazi zöld csoportos teljesítmény! Szerintem még ott sem dobnak ennyi homályt mint ma a Körmend. Nyilván örülhetnek az ase győzelemnek, de közel sem menekültek meg. Ha kikapnak a Kaposvár ellen hatalmas a baj, hiszen utolsó 2 meccsen a két legerősebb következik. Basic és Durazi vajon lesz még a szezonban?

red-black01
Olvasó

Jobb lesz ha felhívjuk a paksiakat, hogy hazafelé beugranánk hozzájuk, mert a ma esti italokat mi fizetjük!

WestChampi
Olvasó

Ase megoldotta helyetettek. Kell is, mert jövőre Dagobert bácsi zsákát kiszakítja az atom.

Más: Mocisommal mi történt? Hová tűntek a remek költemények? Egész évet végigdivatszurkolózza, erre felszívódik..

Motoros
Olvasó

Örülök hogy hiányzom de nyugi,továbbra is a lányokat szeretem…
A Szolnok elleni szivattyúra újra a régi leszek…
Hajrá Szolnok!
Divat…
LOL

p.borisz
Olvasó

A saját szivattyúitokat meg sem énekled?Divat lettél…. 🙂

Marillion
Olvasó

Motoros divat majom! Mekkora különbség…mi a bajnoki aranyért jàtszunk ti meg a kiesés ellen és akkor még a Falcoval foglalkozol! A pofàdon tovàbbra sincs bör! Mostanàban nem làttalak Körmend meccs utàn hozzàszólni …pedig mondhattàl volna okos tanàcsokat az alsóhàzban is!

Madison
Olvasó

Doktor Peti!

Maestro Pantelic
Olvasó

Az ASE mai győzelmével valószínűleg megmenekültetek.

red-black01
Olvasó

Az még odébb van… várjuk meg csak a szombatot.
Egyszer már megszívtam erősen, amikor azt gondoltam hogy az alapszakaszban kizárt, hogy az utolsó 5 meccsből legalább egyet ne tudjunk megnyerni.
Általában minden idényben csodákra, vagy kisebb csodákra is képesek voltunk, ez idén negatív irányban igaz.

Oké, hogy hol 2, hol 3, hol 4 kezdőnk, vagy erős rotációs játékosunk hiányzik mindig és ezt más csapat sem nagyon bírná el, de akkor is.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés